Отговори
# 675
  • София
При нас най-големият хит е една играчка на чико, имитираща звуци на кола - има си мигачи, спирачка и куп други интересни неща. Голяма борба пада за нея, но то е така за всичко - каквото вземе единия, това иска и другия мъник Laughing. Много обичат книжките - имаме си една за ежко бежко и само като започна да я "рецитирам" изпадат в екстаз. А като чуят Александра Стан - голямо клатене пада Joy

# 676

Искам да питам случвало ли се е на някой бебето му в продължение на цяла седмица да отказва да пие мляко вечер? През целия ден се храни добре. Няма тръгнали нови зъби, долните два продължават да израстват и не знам дали да го отдавам на това  newsm78.
На нас ни се е случвало и поради тази причина минахме на 4 хранения.Явно папкането през деня му е достатъчо и вечер не е гладен.

Гери, мислиш ли, че е добра идея да махна сутрешното мляко и да има една малко по-голяма твърда закуска - зърнена каша с АМ  и плод, за да остане вечерното мляко преди сън? Ти как процедира?

# 677
Еее, момичета, благодаря за идеите за играчки! Ама сигурно другия месец ще има нови попълнения, защото сметката ми почна да се празни все по-бързо!  smile3506 Уж и аз готвя за детето, но за пюрета си отиват много пари. Пък и другите консумативи не са малко.

Michael@, това за дървените играчки ми допадна, може и аз да взема. Аз купих една мноого сладка дървена количка от Премама, но явно децата не харесват точно това, което родителите. А може още да не й е дошъл момента.

Колкото до книжките, при нас не се котират високо  Wink Няма да сме от ученолюбивите. Виж книжни вестници и списания "чете" с интерес  Laughing

# 678
  • София

Искам да питам случвало ли се е на някой бебето му в продължение на цяла седмица да отказва да пие мляко вечер? През целия ден се храни добре. Няма тръгнали нови зъби, долните два продължават да израстват и не знам дали да го отдавам на това  newsm78.
На нас ни се е случвало и поради тази причина минахме на 4 хранения.Явно папкането през деня му е достатъчо и вечер не е гладен.

Гери, мислиш ли, че е добра идея да махна сутрешното мляко и да има една малко по-голяма твърда закуска - зърнена каша с АМ  и плод, за да остане вечерното мляко преди сън? Ти как процедира?
Процедирах ,точно по този начин  Peace  .

Giada ,наистина играчките на Гоки са невероятни.Все още нямаме ,тъй като тези които съм набелязала ми се виждат за по-големи деца , но аз много им се радвам и обичам да ги купувам за подарък.Като цяло мисля ,че на Фишър Прайс са едни от най-сполучливите неща.

# 679
И ние доста сме подарили от тях  Simple Smile.
Гери, и аз си го мислех това, но ми се вижда много странно, че последно яде в 18 ч - следобедна закуска и после чак сутринта в 8 ч. Много е голяма тази пауза. Нищо не ми пречи да опитам от утре да махна млякото сутринта. Ако вечерта огладнее, ще знам със сигурност, че това е бил проблемът. Колко АМ имате за деня плюс това, което слагаш в пюрета, десерти и плюс другите млечни продукти като сирене, йогурт или извара. Колко често даваш месо на обяд?

# 680
  • В царството на мечтите
Момичета днес имам е двоен празник аз имам рожден ден и малката ми принцеса става на 10 месеца. Имате голяма почерпка от мен /ама не знам как да я сложа/

# 681
BoonBoon, Честит Рожден Ден и Честита месечинка на принцесата   ura Tada  Gift newsm59  party023  cook!
Като пишеш отговор нали виждаш горе различни икони за форматиране? На втория ред втората икона е вмъкни изображение. Хайде да видим с какво ще ни почерпиш!

# 682
  • София
Момичета днес имам е двоен празник аз имам рожден ден и малката ми принцеса става на 10 месеца. Имате голяма почерпка от мен /ама не знам как да я сложа/

Честито и по двата повода!!!   bouquet

Веси, аз си мислех, че няма друго дете като моето дето да спи най-добре у дома, но ето че има...
Рони отказва да спи навън в количката, любопитане е, иска да гледа, трябва да е цял ден навън за да заспи, а и ако заспи то е за малко. Та така ми се налага да имам супер странен режим сравнен с другите деца. Тя от бебе си е така... бутаме колички с други мами и техните бебета спят блажено, а само моето седи и гледа. Добре поне, че е послушна.

Колкото до храните, ами и аз с Йоана минах през това притеснение като теб. Като беше малка, пред блока имаше и други деца като нея, те гризат какво ли не, а бабите бутат на Йоана, дават и зрънчо, вафли, и т.н., но тя нали ми е алергична, спирах всякакви такива опити. Много странно ме гледаха, но като им обясня, че е алергична клатят глави и млъкват. Абе не беше лесно,ама отминава и този период.

Иначе самата Йоана отрасна с тази мисъл и като и дават нещо за ядене от рода на чипс, зрънчо, кубети, или казва, "Не благодаря,мама не ми дава защото съм алергична" или идва да ме пита дали може. Понеже вече е по-добре, разрешавам да я черпят с такива, но аз не бих и купила подобни боклуци.

При Рони новото е, че използва проходилката за уолкър, не иска вече да седи в нея, но се придвижва като я бута.
Умения нямаме много, но и аз май не се занимавам достатъчно. Маха за Чао, пляска с ръце (без да са и отворени пръстите, и обича да танцува като се подрусва.
Любимите й играчки са играчките на кака й Simple Smile

Шише: пие от нормално с биберон. Взела съм чаша на авент, но все забравям да я пробвам.

Михаела, пита ме за нишастетата, правила съм и само 2 пъти с ванилия и то за да пробутам плод, иначе не иска да яде плодове. Педиатърката беше предупредила да не перкалявам с тях, защото както и ти писа, нямат енергийна стойност. 

# 683
Здравейте, майчета!
Да се разпиша и аз...
Чета ви редовно, нооооо време за писане почти няма. Работя всяка вечер без почивка и съм ужасно изморена, не ми достига сън, а на всичко отгоре никнат 4 зъба наведнъж. Иначе Ники е добре, само пробужданията нощем се увеличиха, но то е нормално. Вчера го записах на кухня и утре ще яде от там. Отчет и от консултацията 9900 (9700) гр. и 75 (73) см. - растат малките човечета  Grinning
Аз напредвам бавно с диетата. Е, не е това което очаквах, но и на малкото съм доволна.
В Бургас отриха "Джъмбо" иии много НИ хареса иии е на 3 мин. път с кола. Най-редовната клиентка съм  Blush
Ставам да сготвя, да доизчистя и да прибирам мъника - днес има разводач, аз се занимавам с домакински дейности.
Приятен и прохладен ден!

# 684
Здравейте и то нас Simple Smile

Вчера имах късмета да се видя случайно с Tommelise и малкото Райче Зайче  Grinning Рая е голямо сладурче и готова да проходи всеки момент  Simple Smile

Взех вчера на Дани едно камионче от тези, които се пълнят с много части от конструктор, този тип играчки винаги се ползват с успех при бебета.  Peace Иначе у нас е доста заринато с играчки, затова периодично пращам част от тях при баба им, там къщата си има вид на детска градина в някои стаи просто. 

# 685
Ние се прибрахме от ДК и резултата е .......  Sad Т'ва моето дете не наддава и това е  Crossing Arms
Пораснал е на дължина. Вече е 76см.( 72см.) а на кг. е пак толкова (8350). Ще качвам пак грамажа, че ме тревожи вече  newsm78
Така както я караме на годинката 9кг. няма да имаме  Confused
Издадоха ни бележка за кухня, та да видим..

П.С. Забравих да кажа че смених педито миналия месец и вече сме при нова лекарка.

# 686
Vani, разбирам притеснението ти. Ние сме подобни мерки и сега минаваме на 4 кратно хранене, защото си махна едното шише с АМ. Нищо чудно като има две закуски по 200 гр и всеки ден яде сирене, извара или йогурт. Все се успокоявам, че всяко дете е различно и то си знае от какво и по колко има нужда. Един педиатър в Шейново ми каза, че най-хубаво е детето на годинка да е 10 кг. В таблиците друго пише, но вече не ме интересува. Ако е весело и жизнено, ако няма нисък хемоглобин, ако акитата са кашави и изхвърляш тежки добре напишкани памперси, значи детето е добре колкото и килограма да е. Мъжът ми е бил 7 500 на годинка, аз съм била 10 и не сме имали проблеми. Не вдигай грамажите насила. Нека хапва колкото иска.

# 687
Вани  Адито май на височина иска да си расте Simple Smile))
по колко грама на ядене хапва? пробвай да му вдигнеш грамчетата мъничко с 10 или 20грама
ние след седмица сме на ДК да видим и ние какви сме ги сътворили.
Сега Димитър вече яде 5 пъти.. започна да вечеря с нас по малко, хапва си редовно от нашата маса и доста ми понатежа напоследък Simple Smile
мляко пие вечер само 20.30ч по 300грама  Crazy

Вани хайде тези дни ще идвам към вашата махала  Hug

# 688
[b]LITA [/b]ще се видим непременно  Peace

Ади хапва по 4 пъти от както е навършил 4месеца.
Сутрин - попарка или АМ - 200мл.
Обед пюре  - месно/ зеленчуково
Следобед - каша или плодово пюре(което уж не замества хранене, но при нас замества  Embarassed)
Вечер АМ 200мл.
Това ни е режима.

Michael@  при нас всичко е така, както си го описала с изключение на акитата (не са кашави много отдавна)  newsm78

# 689
Ние се прибрахме от ДК и резултата е .......  Sad Т'ва моето дете не наддава и това е  Crossing Arms
Пораснал е на дължина. Вече е 76см.( 72см.) а на кг. е пак толкова (8350). Ще качвам пак грамажа, че ме тревожи вече  newsm78
Така както я караме на годинката 9кг. няма да имаме  Confused
Издадоха ни бележка за кухня, та да видим..

П.С. Забравих да кажа че смених педито миналия месец и вече сме при нова лекарка.
Вани, нова педи значи и нов кантар. Казват, че за да се отрази промяната в теглото, понеже бебетата качват грамчета, трябва да се тегли винаги на един и същ кантар. Може затова да не ви е отчело просто - ако са само 200-300гр. Не се тревожи толкова, като цяло си е в нормата детето.

Общи условия

Активация на акаунт