Отговори
# 90
оххх, Илик, незнам какво да ти отговоря .
истината е,че тя последния месец тя качи 700-800гр. и аз се притесних,че е много и и спрях закуската ( давах и 4 вида ядки със сирене и масло) , обаче нещо не мога да и направя режим сега и за това ми трябва малко помощ
значи, тя става в 7 и се кърмим, в 9 заспива и става към 11, респективно аз я държа до към 12ч. и и давам обяда ,после към 16ч. закуската и респективно тя към 19ч. вече е супер гладна и аз незная какво се полага да и дам  Embarassed.
всичко това е следствие ,че се стремя да и давам обяда в 12ч.
незнам колко е правилно,ако и давам закуската в 11, като се събуди, към 14ч. да и давам обяда и съответно към 18ч. да и давам следобедната закуска и съответно остава след къпането кърменето  newsm78.
и няма кой да питам дали е правилно " педи за нищо не става) , та ви питам вас.
сигурно бъркам,ама като се стремя да ги гоня тези стериотипи на обед и следобедна закуска  ooooh!

# 91
Gala. На мен вашият режим ми изглежда чудесен, както и вариацията с яденето в 14 и 18 часа, но какво разбирам аз.... newsm78 Само една идея - ако сутрин я кърмиш един час след ставането - към 8, това няма ли да оправи другите часове? Т.е обяда ще е в 12, и детето няма да е супер изгладняло? Аз правя така, но тя моята е злояда, така че случаят ни е друг.....

Michael@, май няма какво повече да коментираме. Всеки си каза мнението. ОК, не си цитирала, но добре си го заучила.

# 92
Giada, няма как  Crazy
тя от нейната стая до спалнята докато стигне и е опищяла света,камо ли да я държа до 8  Joy

# 93
  • Варна
Добър ден и от нас!
Гърнето  и при нас е на дневен ред, но при баткото. Мога да кажа, че имаме успех вече две седмици. Така че ще ми олекне малко с памперсите, че почна да ми идва нанагорно  Mr. Green. Бебо го слагам от време на време, колкото да свиква с идеята за гърне и имаме попадения. Мисля, че нашите майки сани слагали рано на гърне, заради безумно многото дрехи и пелени за пране / без автоматична пералня/. Аз помня времето когато все още нямаше масово памперси, а и наличните бяха много скъпи и знам ка се повива с пелени Crazy Whistling. Ако трябваше да пера и гладя всички тези дрехи със сигурност щях да съм по-настоятелна с гърнето.
Гале, да ти кажа какъв е нашия режим:
05-06-07 - кърма
08-09- попара, кус-кус, овесени ядки, елда,плодов дует, каша, бисквити с кисело мляко или с АМ,
12-13 зеленчуково-месно пюре, постно+жълтък и сирене
14- кърмим се преди сън Embarassed
17- плодов дует, плодово пюре, АМ
20- каша, зеленчуково пюре
22 - АМ
Спи сутрин обикновено до 08 и има един сън следобед.

# 94
Гиада, не мога да разбера защо се заяждаш. Заучила??? Всеки ползва някакъв език в професията си, който е специфичен.
Наистина всеки си каза мнението, което е много полезно за всички.
Гала, защо се стремиш обяда да е винаги в 12 ч ?

# 95
не се стремя да е точно в 12ч. , а да е на обедното хранене ,било то в 12-13ч.

и имам още един въпрос към тези дето сами си приготвят пюретата - по колко месо слагате????
чета по рецепти да се слага около кубче 1см х1см. , ама не е ли твърде малко  newsm78

примерно в грамаж колко горе долу слагата ?

Антония, аз незнаех дали е редно да се дава 2 пъти зеленчуково пюре,или дали е редно преди лягане да му се натоварва коремчето на бебока с пюре  newsm78

# 96
  • Варна
Ами редно, нередно, като ревне нощес какво да го правя? Щом е гладен ще яде. На баткото включих твърда вечеря още в 7 месец и пак ставаше по два пъти на нощ за мляко и си изпиваше цялото шише. Така, че всичко си е индивидуално. Гледам вечерята да не е много като количество и да е без месна. А по отношение на количеството месо  newsm78, със сигурност давам повече от това което пише. Когато ползвах месните добавки на Хип, едно бурканче 125г го изяждахме на 3, рядко 4 пъти.
П.п. Забравих за съхраняването на пюрета - сготвено в хладилника за 1 ден, в бурканче във фризера само еднокомпонентни пюрета -до месец съм държала и в бурканче на винт и стерилизирано - до 4-5 дни без хладилник.

За къпането, ние от няколко дни се къпем прави и при пътуване няма да нося легени.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 11:28 от antonia

# 97
Момичета, хайде да си разменим децата за малко, просто да усетя удоволствието от ядящо дете  Laughing Да видите как се затваря уста пред лъжицата  smile3505 при нашата мома.

Днес с тази буря и притъмняване вече два часа и половина спи, маминото! Изтърках си пръстите да пиша в нета, за което ме извинете! Wink

# 98
Michael@ аз също с най-добри чувствва пиша,

не знам каква ти е професията ама... стига вече с тези поучителни статии и съвети и писания
всяка една от нас е достатъчно интелигентна има интернет и ако се интересува от дадена тематика просто ще потърси и ще намери това което търси
а ако не го намери ще пита.

Аз също слагам синът си на гърне и на детето му е много по- удобно да си върши голямата работа там
отколкото да се напъва в памперса, за разлика от приятелката ми която има щерка на 2г и още са с памперс защото малката пищи от вида на гърнето и сега е още по-голям стрес защото вече е на 2
така че моите уважения ама нека не се чудим на различните майки и различните подходи
затова са РАЗЛИЧНИ

С най-добри чувства  Hug Hug

# 99
Лита, не съм си налага мнението на никого, нито съм поучавала. Исках да кажа, че не е препоръчително да се слага на гърне прекалено рано, нито прекалено късно. Явно не се получи.
Аз също мисля около годинката да купя гърне, защото той ака след хранене. Надявам се да седи там, че има таралеж в гащите.

# 100
Гале, нашия режим е следния:

9ч - попара + кърмене
12ч - зеленчуково/месно пюре + кърмене
16ч - млечна каша или кисел
20ч - кърма

На 4 хранения сме от около 3-4 месеца вече. Просто детето така си го направи. В момента обаче както Илик казва яде по 250гр, че и повече. Миналия месец беше качила 250гр. Та според мен води се по детенцето, но мисля, че трябва да и увеличиш грамажа.
Иначе за ходенето и лазенето аз не се притеснявам. Явно още не им се ходи.  Mr. Green

# 101
  • Пловдив
Уф, я си дръжте бурята в София... Joy
Прибрахме се на прибежки и припълзявания, че изведнъж се стъмни тук Shocked Очаквам нещо страшно... Simple Smile

Гале, относно режима:
Става към 10-10:30 и закусва (кърма)
до обед ако иска нещо за папане (казва мам мам мам), му давам домашно приготвени бисквитки или солетки, някакъв плод.
На обед (към 12-13), ако е в настроение, си хапва каквото съм му приготвила (естествено, количеството е минимално), след това го кърмя.
После ляга да спи два часа и като стане обикновено е гладен, та пак му давам да си ръфа бисквитки или солетки.
Към 17-17:30 сядаме на масата с него и му давам пак да яде нещо. После го кърмя.
Излизаме на разходка, като обикновено през цялото време дъвчи пак нещо.
Прибираме се към 20, къпя го в 20:30 и след това го кърмя и го оставям да спи.
Ако е спокойна нощ (не го мъчат зъбките), се буди към 2-3 и след това към 6-7. Ако го тормозят зъбки - ми може и цяла нощ да се кърмим Mr. Green

Относно гърнето - всеки сам решава за детето си Peace
Изгледала съм братовчедите си с пелени (и аз знам как се повива с пелени Mr. Green). Братовчедка ми още не можеше да стои сама права, когато вече не пишкаше в пелените. На братовчед ми му трябваше повече време, но някъде около годинката и той се справяше Simple Smile

# 102
  • Варна
Момичета, хайде да си разменим децата за малко, просто да усетя удоволствието от ядящо дете  Laughing Да видите как се затваря уста пред лъжицата  smile3505 при нашата мома.

Днес с тази буря и притъмняване вече два часа и половина спи, маминото! Изтърках си пръстите да пиша в нета, за което ме извинете! Wink
Мннееееее, благодаря. Каката беше и все още е супер капризна по отношение на яденето, та ми е ясно  Wink. Да видиш като проговори и като почне да си казва какво ще яде и как го иска приготвено точно  Crazy, какво чудо е.

# 103
Гала, аз в 11 ч давам лека закуска около 150 гр, за да не се развали обяда. Обядва към 14 ч и после яде плодово-зърнена каша към 17.30-18.00. Той преди 4 месеца мина на 4 кратно хранене, но аз постепенно вмъкнах тази закуска, защото нямаше как да качим грамажа на храненията. Той не искаше повече.

# 104
Мъниче, не знам защо ама ми стана много смешно и сладко като ти четях поста...ми тоя Дидко само нещо ръфа така като гледам.  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Аз се чудех да и давам ли вече солетки, но тя хич не харесва твърдите храни. Отваря устата все едно ще повърне и вика Баааа.

А киселото мляко - кога е хубаво да се започне с него?

И между другото от два три дни е започнала да реве неистово, когато и се доспи. Чак се огъва цялата. В повечето случаи съвпада това време с храненето и е някакъв кошмар. ето преди малко я сложих да спи, а трябваше да яде, но така се разрева, че просто нямаше как да я нахраня.

И да се оплача - вчера на месечинката на Вики ми дойде!  #Cussing out За първи път от година и половина...мамка му! Беше ми толкова хубаво без МЦ!

Общи условия

Активация на акаунт