Отговори
# 75
  • София
Ехо!
Честито на всички празнуващи мъници!

Jani4ka, аз видях Recaro в Малечко и в 9+. Аз питах да не би да си го купила от чужбина по-изгодно.

askpet, аз гледах столчето, което си избрала (има го в Малечко), но ми се струва, че бебетата няма да се кефят много на тази преграда отпред. А и момчето в магазина ни каза, че много родители се оплакват от този проблем и това някакси ме разколеба. Иначе изглеждат много надеждни, а това всъщност е най-важното. Ако знаех, че Александра ще стои мирна вътре бих взела именно такова столче.

Междувременно, прегледах сайта на ADAC. Столчето от 9 до 18 кг. с добри резултати на теста са HTS Besafe iZi Comfort X3 Isofix и Britax Multitech. И сега тотално се обърках какво да купим.

Давате супички вече... Пасирате ли ги преди да ги предложите на бебетата? Аз още нищо не давам. Али иска само идеално пасирани купешки пюрета. Правих домашни, но не и харесаха. Утре пак ще пробвам с любимите и броколи, дано този път да ги яде.

.

# 76
  • Пловдив
Би ли приела професионално мнение?
Разбира се Simple Smile
Всяко мнение е добре дошло Simple Smile

# 77
ами някъде от средата на петия месец го слагам на гърне, памперса през деня го свалихме преди две седмици някъде newsm78
От седмица пък почти нямаме напишкани гащички (ако го изпусна, най-много един чифт на ден)

Супер, браво на вас! Ние се "тренираме" само от месец, но много бързо схвана за какво става въпрос на мама детето. Имам чувството, че се стиска понякога, докато не я сложа, но все още имаме аварии с пишането и нямам кураж да я оставя по гащички, а и сме навън по цял ден... От друга страна пък май лятото е най подходящото време...
Ще искам съвети сигурно  Hug

Би ли приела професионално мнение?
Разбира се Simple Smile
Всяко мнение е добре дошло Simple Smile

И на мен ми е много любопитно  newsm78

Момичета, давайте акъл! Ще ходим на почивка с дребното, май ще се окажем със свръхбагаж  Laughing Какво е добре да вземем и какво - излишно. Засега със сигурност взимаме количката, но мъжо настоява да вземем и столчето за хранене, че много време щели сме да стоим по маси  Laughing Ще сме с приятели с бебе (ноемврийче) и ще е голяма лудница сигурно... Та - приемам съвети всякакви  Hug

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 00:38 от fata_morgana

# 78
Контролът над отделителните функции е свързан с миелинизацията на нервите, т.е. създава се миелинова обвивка около аксона на нерва - дългия му израстък, с което се осигурява бързината на предаваната информация. Това става най-рано края на първата годинка. Обучението в тоалетен тренинг преди тази възраст създава ненужно напрежение в детето, което полага изключителни усилия да направи, това което искате от него. Тъй като и когнитивното развитие не е достатъчно напреднало, детето разбира какво се иска от него, но не разбира защо. След множество изследвания от страна на доктори и психолози се счита, че най-подходящата възраст за това обучение е 1,6 - когато познавателните функции са достатъчно развити и нервната система е достатъчно зряла. Това напрежение, което се създава при по-ранното обучение може да има неприятни последици, които дори няма да разберете, че са поради това. В този период на бурно развитие - психични функции, нервна система, емоционално развитие - който не може да се сравни с никой друг период в живота на човек, едно излишно напрежение може да разстрои някоя от тези сфери. Тъй като не искам да отегчавам с дълги писания бих препоръчала да се разгледат някой периодизации на развитието като тази на Ерик Ериксон, която включва всички периоди, не само детството. Всеки период има конфликт за разрешаване и положителното разрешаване е предпоставка за успешно навлизане в следващата фаза. Едно преждевременно навлизане в следваща фаза разбирате, че няма да доведе до нищо добро или поне ще има значителни затруднения в следващата. Ако намеря нещо в интернет ще пратя линк.

# 79
  • Пловдив
Michael@Hug с най-добри чувства, ама от написаното почти нищо не разбрах Embarassed Не знам аз ли не съм достатъчно компетентна или пък стила е прекалено висок за мен... Simple Smile
Това, до което стигнах като извод за себе си, след прочетеното е, че не трябва да насилваме детето, да върши работата там, където трябва...
Според мен, не само тук, ами насилието в какъвто и да е аспект, няма място, при отглеждането ан дете Simple Smile
Естествено, когато намокри гащичките, не му се карам, напротив - обръщаме го на майтап, но когато върши нещото в гърнето, получава похвала Simple Smile

Не смятам, че ще се оттървем от памперсите по-рано от догодина пролетта (в най-смелите ми мечти), но пък това, че се приучава към гърнето, според мен има доста предимства. На много мои познати, дечицата им буквално пищят при вида на гърнето и  това е, защото не са свикнали с него. Точно това аз се опитвам да избегна Simple Smile
Както вече споменах, есента няма да имам необходимото за това време, пък и по-подходящ сезон от лятото, за това, бебо да стои по гащички вкъщи не виждам Wink

Благодаря, че споделяш тази информация!   bouquet 
btw  всъщност, ако не е тайна, каква ти е професията? Simple Smile

# 80
Не, Мъниче, аз трябва да се науча да говоря по-достъпно  Peace.
Независимо от професията ми, аз слушам опита на други майки и се интересувам, защото темата с гърнето много ме тревожи. От майка ми знам, че аз дълго време съм се противопоставяла. Седяла съм там, но нищо не съм правила и това е продължило дълго време. Не знам Гогито как ще бъде.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 01:30 от Michael@

# 81
ДОбро утро.

Не че е много добро при мен, защото цяла нощ пак не съм спала... То беше въртене, беше рев, при нас го взех и пак същото. Не издържам, честно. Нормално ли е от 9 месеца една спокойна нощ да нямаме?? Е има такива в които се буди само два три пъти и аз съм доволна, ама нощ като тази не се издържа..

Оплаках се като за добро утро. Ето и по едно лятно кафенце, като за добро утро Simple Smile.

В софия се развива някаква адска буря. Май днес ще си стоим затворени вкъщи....Ужас...

# 82
Добро утро на всички   bouquet! Бурята наистина е ужасна, а Гогито още спи. Обикновено в 07.30 сме отворили една уста..........! И аз едвам се събудих преди малко.

# 83
  • Пловдив
И от мен добро утро Simple Smile
И ние днес сме ранобудни (е не много, но при положение, че свикнах да спим до към 10:30 Embarassed), та сега ще се обличаме и излизаме на разходка, докато не са натиснали жегите...
Хубав и успешен ден Hug

# 84
малиииии,мнооого страшно на вън бре  ooooh!

ха добър ден и от нааасс  Hug

добре че позаваля та да се "видим"  hahaha

ние сме добре,малката май поспива по-малко нощно време - е буди се,но успявам за около 30мин. да я приспя и започвам много сериозно да се съмнявам,че е гладна  newsm78 и за това ще повдигна за Н-ти път темата с хранителния ви режим - има ли промяна от преди няколко седмици,когато го обсъждахме или сте си по старому. защото аз се чудя какво бих могла да и давам вечер  newsm78
тя сега се храни така :
7- кърма,
12-13 - пюре около 200гр.
към 16-17 каша ( в повечето случаи елда с плод)
след баня кърма.

това е , ако си спи сутрешния сън от 9-до 11, иначе обърква всичко и се появява още едно хранене,което идея си нямам какво трябва да бъде. нещо ми е много сложно и хич нищо неразбирам от цялата тази работа. май ,просто, много се опитвам да спазвам разни норми и стериотипи и от тук ми идва цялото объркване  newsm78

и още нещо да ви помоля - преди бяхте обсъждали как стерилизирате домашно направените пюрета. аз и готвя всеки ден , различно , но вече ми писна безумно , а и нали ще сме на палатки другата седмица и не ми се готви там. та , много ми се иска ,като направя нещо да е в малко по-големи количества( поне 2 дози) и да го прибера. обаче незнам как - дали в хладилника, колко би изтраяло  newsm78 . все въпроси от този сорт.

Яни, и Дари ИЗОБЩО няма намерение да ходи, седя, пълзи и всякакви производни на - "движа се"  hahaha hahaha hahaha. чак започвам да се притеснявам и се чудя дали и колко е нормално това  newsm78

Гери, бейби мола е преместен 100 метра по-нагоре. не са ли сложили табелка  newsm78

# 85
  • Пловдив
Добро утро мами Simple Smile!
aissa80 и при мен тази нощ беше безкрайна... Simple Smile Но като стана сутрин и си пийна кафенцето, съм вече на "шест" и деня се завърта на бързи обороти... Wink
Michael@ , аз не съм го учила това, но имам достатъчно стаж като майка и като цяло чувствам нещата така, както ти ги описваш Simple Smile!За всяка новост в необятния свят на развитие на бебето/детето/ си има своето време, в което то ще е узряло за даденото ново нещо и ще го направи с лекота и удоволствие. Да, и по рано би го направило, но с усилие и за двете страни, сега разбирам, че и с последствия Wink
gala. а защо сте на 4 кратно хранене?!Детето ли го наложи?Защото е нормално за вашата възраст 5 кратно х 200мл.Ако е 4 кратно, трябва да ядате по около 250мл на ядене.Така, че може и да е гладна Дарито Rolling Eyes Попарата ви липсва в менюто, според мен Peace
Хубав ден на всички желая Heart Eyes!

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 09:55 от ilik123

# 86
Добро утро и от нас!
Честити месечинки на бебчетата, родени на 7-ми и 8-ми!
Оххх, памперсите..... Аз смятам другата година като се позатопли да ги махам. Все още ми се струва рано. Само голямата работа върши в гърнето, но си пишка в памерса. Но след година и половина смятам, че ще разбира за какво иде реч. А за гърнето съм "ЗА", колкото по-рано, толкова по-добре, добре е да свикне с него. После и за двама ни ще е по-лесно.
Мъниче, ако вие сте ранобудни, значи ние сме неспящи  Joy за протокола, буди се в 6.30. А аз започнах работа вечер и съм гроги от всякъде. Прибирам се в 23.30, лягам в 24.00 и той започва да се буди към 01.30 и така до 6.30, а аз едва гледам. Върнах се в първи клас т.е. в първите месеци.
В тази връзка, aissa80, напълно те разбирам! Сега е по-добре положението при нас. Откакто давам чайчето и нещо хомеопатично се буди към 4-5 пъти, което за мен е супер. Дано скоро започне да спинка!
Аз ставам да се приготвям за излизане, тук все още е хубаво времето, предполагам че вечерта ще дойде при нас бурята.

# 87
Michael@, аз съм от привържениците на ранното махане на памперса, макар че при нас нещата стават по-бавно. Не искам да почвам остра дискусия, но това което си цитирала, ми звучи неубедително. Все едно са го писали от Памперс. Мнението ми е, че това, което е най-близо до естественото и традицията, е най-нормално. Майка ми казва, че едно време като не е имало памперси, а платнени пелени, са били принудени да изпишкват децата преди всяко излизане за разходка. Иначе нашите майки щяха да не излизат изобщо от вкъщи! И на годинка и нещо вече децата са били по гащички, и с много малко "аварии". На мен това ми звучи много по-.....правилно.

# 88
Гиада, първо не съм цитирала. Аз също не искам да влизам остра дискусия, искам да кажа, че се доверявам на науката. Годинка и нещо е едно, а пет месеца е съвсем друго. Както казах контролът върху отделителните функции най-рано около годинка може да се осъществи от организма по чисто биологични причини. Някъде казала ли съм, че годинка и нещо е рано за гърне????

# 89
  • София
Майка ми казва, че едно време като не е имало памперси, а платнени пелени, са били принудени да изпишкват децата преди всяко излизане за разходка. Иначе нашите майки щяха да не излизат изобщо от вкъщи! И на годинка и нещо вече децата са били по гащички, и с много малко "аварии". На мен това ми звучи много по-.....правилно.
М дааа ,майк ми твърди ,че на 7 месеца съм си "вършела работата" основно на гърне.Ние напоследък имаме неуспех с гърнето  Laughing Йоана се задържа по-малко от минута на него ,нооо има време.
Галя ,ами не са сложили табела и в Арон също не знаеха.н

Общи условия

Активация на акаунт