Отговори
# 105
Под формата на йогурт може да се въведе на 8 навършени, а кисело мляко на 10 м.

# 106
Привет,момичета! Hug
Какво време само,гадно и хладно! Tired ooooh! Неможем да мръднем на никъде.
Видях,че коментирате режима през деня.
Моята госпожица задължително сутрин я кърмя към 7ч.След това ляга и спинка до към 10 - 10:30ч.,хапва попарката и следва игри и забавления.Обяда ни е към 13-13:30ч.като обяда ни вече е от кухнята, следобедната закуска е към 16:30-17:00,а към 19ч. й давам супичката от кухнята и евентуално ако не й е стигнало добавяме нещичко и преди лягане мляко към 21:30,
В интерес на истината когато тя поогладнее тогава й давам храната,не я натискам в точно определен час.А между храненията й давам понякога бисквитка или бананче,даже и коричка хляб  Wink.Така че Gala. и аз мисля,че режима ви е екстра.
А вие какви ядки давате на вашите сладурковци и как?Аз още не съм давала.Иначе й дадох вече черешки и ягодки да си хапне. Peace

# 107
А аз вече се опитва да й давам кисело мляко вечер вместо кърма,защото мисля да я спирам вече.Не й иска замръзената #Crazy.Само че киселото мляко й го давам в съотношение 1:2 или 1:2,5,като водичката е преварена с малко овесени ядки разбира се за да не се запече,че ще стане страшно и да ви кажа засега добре върви.Утре сутрин даже мисля сутрешното кърмене да бъде заменено с киселото мляко.А разбира се киселото мляко е 1,5% масленост. Peace Peace

# 108
абе ,добър,добър,ама тя гладна  newsm78
сега я нахраних в 11 с ядките( пшеничени,овесени,ечемичени и ръжени) със сирене и масло.
готвя в момента телешко варено с просо, и понеже ми останаха малко ядки сложих и тях  Twisted Evil
и ще видя кога ще огладнее и тогава ще и го дам.
а да ви кажа - малеееее,това мойто как крещи  ooooh! ooooh! ooooh! не е истина,всички бебоци в компанията реват от нея  baby_neutral
особено,като е гладна - вече не реве ,а пищи

# 109
Не, Мъниче, аз трябва да се науча да говоря по-достъпно  Peace.
Независимо от професията ми, аз слушам опита на други майки и се интересувам, защото темата с гърнето много ме тревожи. От майка ми знам, че аз дълго време съм се противопоставяла. Седяла съм там, но нищо не съм правила и това е продължило дълго време. Не знам Гогито как ще бъде.

Хм, сигурно си 80 и някой набор, но аз съм родена доста преди да се появят памперсите в България, та навремето почти винаги до годинката децата вече са били научени да използват гърнето. Това с най-добри чувства  Peace А и просто  в нашия случай се възползвах от готовността на детето и се получи много лесно. Предполагам, че и при Мъничето е било така. Нито си принуждаваме децата, нито ги насилваме, просто им помагаме дупетата им да са чисти. Може да почетеш и за ЕБХ, а докторите, които се изказват за "готовността" на децата често са спонсорирани от производителите на памперси...
А всъщност всяко дете е различно и е готово на различна възраст - за едни може да е 6 месеца, а за други 2 години  Hug

# 110
Мама на Нана, доколкото знам, трябва да е пълномаслено. Аз лично съм малко скептична по отношение на заместването на кърма или АМ с КМ. Има много изписано по темата. Защо не попиташ във форума за Захранване и хранене, там има много компетентни майки, които ще са ти от полза  Peace.

# 111
А всъщност всяко дете е различно и е готово на различна възраст - за едни може да е 6 месеца, а за други 2 години  Hug
[/quote]

С това съм съгласна, само дето 6 м ми се вижда много рано. Повечето момченца по-късно сядат от момиченцата.

# 112
Не е нужно да сяда детето, в началото може да се държи над гърнето  Peace

# 113
Задължително ли е да ядат в определено време и обяда да е точно 12-13 ??? newsm78 аз това с режима не го разбирам много. Симон яде, когато е гладен (просто става малко раздразнител и почва да ме яде мен), а не когато аз реша, че е гладен.. спрях да следя колко е часа, кога е ял за последно или в колко ще трябва да яде. Четох, че на 4 часа трябва да ядат на тези месеци, но той никога не яде на 4 часа, а на около 3 горе-долу. Нещо не ми се получи  с този режим според месеците, и двамата по едно време бяхме доста изнервени като "идваше времето" да яде. Сега хем Симон спокоен, хем и аз.
А за гърнето и аз мисля, че към годинка е най-подходящото време за започване да свиква с идеята, и това, което написа Michael@ го подкрепям  Peace

# 114
  • София
Не е нужно да сяда детето, в началото може да се държи над гърнето  Peace
Peace

Преди около 2 месеца ходих на лекция за ЕБХ ,това което се коментираше ,беше че по-скоро късното слагане на гърне на едно дете ,може да доведе до стрес ,отколкото приучаването му от по ранна възраст.Моята цел в момента не е да я науча да се стиска ,а да разбере какво се върши там и да свикне с гърнето  Peace .
Честно да ви кажа момичета ,относно храненето на детето ми ,бих се доверила само на педиатъра ни.Много глупости съм изчела из нета и извода до който стигнах е да си слушам него.
А ,от няколко дни давам на мъника да смуче розов домат/и то защото в понеделник се почерпи сама без да я видя/  Grinning  много му се кефи ,но пък черешите никак не ги одобрява.

# 115
А за гърнето и аз мисля, че към годинка е най-подходящото време за започване да свиква с идеята, и това, което написа Michael@ го подкрепям  Peace

Мда и аз, абсолютно  Peace

Относно режима на ядене, нашият е:

6-7ч АМ
9-10ч каша в бурканче или йогурт; с попарата още не мога да пожъна успех  Laughing
около 13ч пюрето от кухнята
16-17ч десерта от кухнята
20ч малко супа и АМ

# 116
Гери, това исках да кажа, да не се насилва детето да стиска  Peace!

# 117
talktoher, с изключение на втората закуска, която вмъкнах се водя единствено по него. Сега си я търси сам. Мисля, че тогава просто му стимулирах метаболизма. Ние имахме голяма драма с отбиването, защото ми спря рязко кърмата от стрес и той не искаше АМ. Докато намеря това, което поне малко да харесва беше голям зор. И пиеше много малко в началото. Та мина сам на 4 кратно хранене и след време аз реших, да вмъкна петото. Иначе той си огладнява на 3 и половина до 4 и половина часа. Понякога обядът ни отива в 15 ч, но това не ме притеснява  Peace.

# 118
  • Пловдив
Яничка, ми то си е така - все нещо дъвче диването, ама на кой да се метне... (аз съм същата) Rolling Eyes
Относно истериите преди сън - явно е период... Ние минахме през него и сега, пу пу пу, си заспива веднага, след като е обядвал Simple Smile

mama na nana, за какви ядки питаш? Ако е за овесени - не мога да кажа, но ако е за твърди ядки - те трябва да се избягват до около 3 годишна възраст, (както и суров морков), поради опасност от задавяне и възможност за попадане на парченца в белите дробове.

Напълно съм съгласна с мнението на Гери!!!

# 119
  • София
Здравейте мамита,
аз първо да ви се оплача ,вчера Симо падна от гърнето по лице върху една детска метална количка .....голям рев беше и той и аз....цяла нощ не съм спала, че да го следя да не му прилошее...много виновна се чувствам....егати майката съм не мога да си опазя детето....офф поревах си пак...ходихме при лекарката каза, че нишо му няма и да го следя и ни изписа Арника Монтана 3 пъти по 5 топченца. Ох оплаках ви се...поне ми олекна, а и да споделя, че терапиата студено и олио на удареното място работи на 100%
  Иначе сме добре...растем и си хапваме и все по-уверени крачки правим...в този ред на мисли Гала, Симо също качваше  доста кг. , но като започна повече да се движи започна да качва около 100- 200 гр. на месец..., а яденето си му е едно и също...не си лишавай детето от здравословната закуска... Peace Симо сутрин закусва попара и абсолютно ми отказва млякото...бута го и си чака закуската  Grinning
Иначе режима ни е:
7-7.30 ч. закуска попара със сирене и масло около 200 гр.
12-13.00 ч. обяд местно или зеленчуково пюре 200 гр.
15-16.00 ч. йогурт с плод или плодово пюре 200 гр.
18.00 ч. малко АМ около 60 мл., но може и със сокче да мине или чайче
21.00ч. 250 мл. АМ
през ноща се пробужда и пийва чайче, водата я усеща, но иначе през деня доста чиста водичка си пийча около 500 мл.
  Относно гърнето съм на мнение, че вече е нормално нашите септемврийчета да я ползват тази екстра, поне да знаят за какво служи и да свикват с нея...иначе то е ясно , че чак като проговорят ще могат да си казват, че им се ходи до WC. Аз за сега хващам голямата работа на 100 %, а пишкането както дойде  Simple Smile
 Хайде поздрави от нас и ще си лекуваме полежките, той Симо забрави още вчера ама майка му... cry

Общи условия

Активация на акаунт