Отговори
# 120
  • у нас
eй, да не ме забравите Whistling аз съм тук - поглеждам от време на време  Embarassed
бурята мина и през нас newsm43
Рая се напапка и заспа. Аз трябва да уча че предпоследния държавен чука на вратата Crazy а ме мързииииииии като за трима ooooh!
ходим здраво по разходки, а аз съм се взела в ръце да отслабвам Laughing не правя диета, но съм намалила броя на храненията и количеството. Без сладко, хляб рядко и много малко, без газирано, сокове и т.н. Позволявам си вечер чаша бяло вино baby_neutral дано има ефект Praynig

# 121
Момичета, давайте акъл! Ще ходим на почивка с дребното, май ще се окажем със свръхбагаж  Laughing Какво е добре да вземем и какво - излишно. Засега със сигурност взимаме количката, но мъжо настоява да вземем и столчето за хранене, че много време щели сме да стоим по маси  Laughing Ще сме с приятели с бебе (ноемврийче) и ще е голяма лудница сигурно... Та - приемам съвети всякакви  Hug

Да си повдигна въпросчето пак  Flutter

# 122
  • София
Момичета, давайте акъл! Ще ходим на почивка с дребното, май ще се окажем със свръхбагаж  Laughing Какво е добре да вземем и какво - излишно. Засега със сигурност взимаме количката, но мъжо настоява да вземем и столчето за хранене, че много време щели сме да стоим по маси  Laughing Ще сме с приятели с бебе (ноемврийче) и ще е голяма лудница сигурно... Та - приемам съвети всякакви  Hug

Да си повдигна въпросчето пак  Flutter
Ами ние честичко пътуваме и мога да кажа следното:
1. пелени достатъчен брой
2. лекарства за всеки случай, термометър и т.н.,сапунче,клечки за уши,ножичка
3. манджа...пюрета, АМ и т.н виначе с едно в повече и малко бързоварче, че да съм подготвена.
4. количка, стол не ти трябва и количката можеш да я ползваш като столче  Peace
5. кошара,ако няма там където отивате и една нощувка да е си е доста гадно, постоянно мислиш да не падне, да не го натисна и т.н пък и за игра става
6.играчки, но не много промяната на обстановката е достатъчно интересна
7.дрешки и за топло и за студено, повечко бодита
8.бейбифон, при наличието на повече от една стая
9.за къпането го къпя както мога под душа или във ваната.
10. Хавлийка и някоя памучна пеленка,поларено одеалце и възглавничка.

Приятно прекарване  Mr. Green

# 123
Галя, храни си детето! То и Ники качи този месец 700, но това е от мързеливото му дупе. Като станат по-активни ще качват по 100 гр. Няма пък гладни да ги държим децата! Малчо става нетърпим като огладнее, как да не го нахраня. А за намаляне на храненията не съм и помисляла, освен ако си покаже сам. Но на сила не бива! Аз махнах от попарката едно сухарче и вечер с КМ една бисквитка. Пробвах и проработи, не е гладен, просто по-редички станаха и попарата и десерта. Повече от това не смятам да правя. Да си качва, какво да направя, няма на диета да го държа!? Да са ни здравички и щастливи, а гладно бебе усмихнато няма, нали!?  Wink

# 124
Мили момичета,и ние от 3 дена сме на куко.Сутрин,като стане я слагам,седи си спокоина пика и ака(гърнето ни пее  Mr. Green )!После я държа без памперс,като през около 15 мин я приканвам да пишш,въпреки че не ме разбира  Mr. Green!Понякога пика,понякога ме напиква,мие дупето и слагаме гащички  Mr. Green!Като ляга на обяд слагам памперс,после става и пак сме на гърнето...та така.Иначе четох,че на 18 месеца,детето съзнателно вече може да се стиска,сега просто нацелваме момента.И когато бебчетоо неиска да пиш,нетрябва да му се караме,защото започва да се стиска повече  Peace!Успех  Hug!
Ако ви се чете:
http://www.biberonbg.com/info/garne.htm
п.с.Момичета как предпазвате и с какво мажете малчовците за тия комарчета  Crazy?

# 125
  • Варна
...

# 126
  • Варна

Ами ние честичко пътуваме и мога да кажа следното:
1. пелени достатъчен брой
2. лекарства за всеки случай, термометър и т.н.,сапунче,клечки за уши,ножичка
3. манджа...пюрета, АМ и т.н виначе с едно в повече и малко бързоварче, че да съм подготвена.
4. количка, стол не ти трябва и количката можеш да я ползваш като столче  Peace
5. кошара,ако няма там където отивате и една нощувка да е си е доста гадно, постоянно мислиш да не падне, да не го натисна и т.н пък и за игра става
6.играчки, но не много промяната на обстановката е достатъчно интересна
7.дрешки и за топло и за студено, повечко бодита
8.бейбифон, при наличието на повече от една стая
9.за къпането го къпя както мога под душа или във ваната.
10. Хавлийка и някоя памучна пеленка,поларено одеалце и възглавничка.

Приятно прекарване  Mr. Green

Напълно изчерпателен списък  Peace. Само мокрите кърпички липсват  Mr. Green.
Галя, храни си детето! То и Ники качи този месец 700, но това е от мързеливото му дупе. Като станат по-активни ще качват по 100 гр.

и ние сме така. Другата седмица ще ходим на консултация, кой знае какво ще покаже кантара.  Whistling
Мама на Нана, киселото мляко трябва да е пълномаслено поне 3,6% и ягодите са силен алерген и е добре да се дават след 12 месеца най-рано. Аз лично чакам година и половина-две за по-сигурно.

# 127
Butlins, antonia, много благодаря  Hug
Кошарки казаха, че ще осигурят. Чудя се легенче дали да взема, да я къпем в него, че у нас мивката е много удобна за миене на дупе, но с душа нямам тренинг  newsm78 А гърне носите ли си вашето или импровизирате?
Нямам търпение да заминаваме вече, голямо приключение ще е с две бебета на планина  Laughing

# 128
Ние след 7 дни сме на консултация но не миля, че сме качили повече от 200грама

Димитър не застава на едно място.. няма такъв филм да го гушна или нещо си
започва едно опъване беснеене докато не го пусна да вилнее я да пълзи и да се изправя или в паяка
абе просто е неудържим.
вечер едвам се прикоткваме да спим, а какво хубаво си заспиваше на млякото сега вече не.. изпива го поглеждаме "багу" и е обърнат по корем и за секунди на решетката скача или се друса  Crazy

крачи все по уверено и от време на време се пуска но тупва много бързо.
нашият режим е следния

сутрин закуска 7ч : кус кус , попара или АМс бисквитки
ако е попара с 4 сухара ако е кус кус 4 лъжички ако е АМ 260гр с 3 бисквити

обяд 12ч яде месно/зеленчуково 220-270грама зависи колко е гладен

следобед 16ч  каша/пюре или мой бъркоч  ако е каша яде по  230грама ако е пюре 230грама ако аз му правя удря 280-300грама
аз му правя следното 70грама АМ 3 бисквити 1 банан и 4кайсии пасирам и давам въртя му различни плодове пресни като съм давала досега
банан, кайсии, пъпеш,круша, ябълка

вечер в 20.30ч давам мляко АМ с 3 бисквити 280грама

# 129
Аз бих взела и столче. Но това си е до дете. Моето в количка не седи, но в столчето с парче сухар издържа докато се навечеряме ние. Това ни спасява вече много пъти, и си взимаме столчето като ходим на гости. (То е от портативните, които се закачат за стол).

Antonia, аз по-ще се радвам да може да ми каже какво иска да яде, не да нацелвам както сега....

Да се изфукам, мъжът ми днес реши да ме отмени, и взе малката със себе си като излезе. Сега комбинирам чистенето с почивки пред компа  Laughing

# 130
  • Варна
Момичета, не помня казах ли ви вече за крем-балсам "Спасатель". При охлузване, натъртване, синини, ухапано /от дете/ върши чудеса. Всичко отминава изключително бързо и лесно.  Peace

# 131
Мамчета и аз съм тука макар и незабележимо  Embarassed Малкия Коста е много злояд и като чета колко яде малкия на LITA направо срам ме хваща. Коста яде седното:
7-7:30 - АМ най-много 120мл
10:00 - попара (2 сухара и една бисквита захар и сирене) или кисело мляко с 4 бисквити - не винаги ги изяжда
14 - месно пюре и плодово - общо м/у 200 - 350г (според зависи колоко му се яде)
17:30 - каша - 200г
20:30-21 - АМ - 200мл

Замислям се дали да не го запиша на кухня за да запошне да похапва повече. може пък да му хареса. Доки каза че е в долнат граница и ми е много мъчно като го тъпча на сила и той плаче че не му се яде.
Ух сега се депресирах Embarassed

# 132
Irmeto, ако ти се депресираш от тези количества, значи аз направо трябва да се самоубия...Мая изяжда по има няма 20-30мл някаква храна, останалото е кърма неясно колко, ама едва ли е повече от 150мл. Спокойно бе момичета, до кога ще ги обсъждаме тези количества храна, едва ли между нас има и две, които да изяждат едно и също в  еднакви количества...а на педиатрите им нямайте такова сляпо доверие, доверете се на инстинкта си, ако детето се чувства добре значи всичко е ок!
За гърнето, въпреки че май се изчерпа тази тема, докато се включа  Laughing ама да си кажа....всъщност говорехте за различни неща, за това малко не се разбрахте, Михаела имаше предвид тоалетен тренинг, който и да искате няма как да се случи по рано от минимум годинка и нещо, а вие говорите за ЕБХ при малки бебета, което съвсем различно, толетния тренинг включва съзнателното участие на детето, а ЕБХ е по-скоро нагаждане на майката и разпознаване на някакви сигнали, както и разбира се свикване на детето, но не с друго, а с това, че седи на нещо си с дупка  Laughing и там може да ака, пишка. Няма бебе на възрастта на нашите, което да осъзнава това обучение, да стиска, да дава съзнателни сигнали и това имаше предвид и Михаела, че ако се настоява върху това, когато не му е времето, може да се стигне до неблагошрятни резултати. Но така или иначе това, което повечето тук правят е просто да предполагат кога детето има нужда и в този момент да го слагат на гърне, което си е ок.
Аз лично нямам време за това и ще мина направо на тоалетен тренинг, когато си му дойде времето след 1.5г.

# 133
Това за ЕБХ го разбрах и не е лоша идея като запознаване на детето с гърне. С някой майки се изяснихме кой за какво говори като Sweet_muniche например, с други не, но здраве да е  Peace!

# 134
  • Пловдив
Уф, влизам да си кажа, че изобщо не съжалявам с избора на количка newsm44
Тази вечер като се прибирахме с една съседка и установихме, че асансьора не ни работи Shocked
Аз съм на 5тия (всъщност 7ми етаж), а тя - на 7 (респективно - 9ти).
Дребния тежи 9 килограма, количката - 11,5 и въпреки това, не ми представляваше трудност, да си я кача сама по стълбите. Като гледах съседката как се мъчеше с нейната... Добре, че малкия ми е кротък, та позволяваше да и помагам с качването...

И пак да си кажа - количката ми златен вседеход излезна Laughing Само на морски пясък не съм я пробвала, но края на другия месец и това ще стане Whistling

Общи условия

Активация на акаунт