Отговори
# 150
Люляче, радвам се да те чета!   bouquet
Какъв друг месец? По-скоро да пишеш пак!

# 151
  • на североизток
Ееее, не е честно Crossing Arms Къде ми е поста от снощи #Cussing out
Писах, писах, а сега го няма никакъв Crossing Arms

Както и да е сега ще повторя най-важното Mr. Green
За един месец сме качили 800гр. което за нас е рекорд(дори първия месец беше качила 600) Та вече сме 7200гр и 67см и това защото прояде най-сетне твърда храна. Бая време стискаше устата и се мръщеше, но вече отваря лакомо и се сърди като се забавя Simple Smile А кърменето е само за удоволствие, вече изобщо не я засища. Така, че Люляче и ние сме от фините мадами и наистина не виждам смисъл да се притесняваш, че не сте по американските норми. Пък и ти си спокойна де, защото си познаваш детето.

За попарата и ние не ядяхме в началото, но почнах да я пасирам, докато свикне. Вече само я натрошавам. Иначе за закуски може да разнообразявате и с домашна юфка и качамак(досега никой не ги спомена, пък ние много си ги уважаваме)
От скоро и аз въведох вечеря, че забелязах, че спи непробудно до сутринта, а иначе се кърмим по два-три пъти на нощ.
Та Гале, за режимите следвай си детето и много не се впрягай на разни схеми и часове. Аз винаги я познавам кога е гладна, жадна, кога и се спи и хич не гледам часовника. Важното е да е спокойна и доволна.
Единствено ме притеснява, че и е доста трудно изхождането по голяма. Достигнах до извода , че трябва да и предлагам повече вода и вече го правя, но като че ли няма подобрение newsm78 Винаги предлагам пюрета със спанак, тиква, сливи, круши...все разхлабващи, но едно месно да изяде и пак се озорва детето. Не че има запек, но е доста гъсто и по цял ден изкарва по едно топче Mr. Green, а не да се изходи наведнъж. Ако се сещате нещо да ме посъветвате, кажете моля Praynig

Мъниче, банските ги закупих от Лидъл, имаше и мъжки много сладурски като за кандидат зетя Mr. Green А иначе и аз не мисля, че са ни толкова необходими, но като ги видях и не се стърпях Embarassed Grinning Даже и Никола мисля да е по голо дупе все още, само незнам той какво ще реши, че вече го хваща срама Laughing
В този морски ред на мисли, какви басейнчета ще купувате на малките морячета? На мен ми се иска нещо с надуваемо дъно и със сенник, ама още не съм видяла нещо, което да ми хареса.

Ааа, и най-големия ми проблем Embarassed Не мога да си намеря бански Просто такива палатки нема, като за моите млекоцентрали bombs Те и преди си бяха големички, ама сега с това кърмене съвсем станаха  #Shocked Та нито цели бански, нито половинки не ме събират. Даже мерих и на Триумф чашка Д, но аз съм за Е, а нямаше.
Майчета от Варна, ако имате на идея къде във Варна продават бански за слонове, моля ви кажете Praynig

# 152
  • София
Ивчи ,незнам за поста от снощи ,ама това за банските на 100% съм го чела или сънувала можеби   hahaha .

# 153
Здравейте от нас

на мен малко ми поотмина.. тежки дни изкарах с тези болежки и тази хрема за капак.

Димитър продължава да не спи вечер.. какво е това чудо не знам вече 14-ти ден подред едно и също
яде в 20.30ч ляга в 21.30ч и след това първото му будене е около 23.30 започва едно въртене докато спи - от ляво надясно, от дясно на гръб и така около 30 пъти се завърта и в един момент се обръща по корем и започва да хленчи, изправя се на кошарата и започва да плаче докато не го взема да го сложа пак да спинка дам му водичка бибка люшна го малко и той е заспал

това се повтаря на всеки час и половина максимум 2ч до  06.20-06.30 когато вече се буди окончателно...
като понякога се случва да го приспивам и по час...
 ooooh!
вече сериозно ми се отразява недоспиването
венците му са адски надути
мажа го с една пастичка Дентинокс ама май няма много ефект от нея

някой дава ли нещо за зъбките преди да заспиват бебковците?

Вани вкарай му 4-то хранене пробвай няколко различни начина, примерно да му даваш по-рано закуската съответно обяда да дойде около 13.30 следобедното около 16ч
като седнете да вечеряте дай му малко супичка примерно с половин сухарче колкото лъжички изяде
и вече вечер млякото
знам само че супата разяжда отваря апетита.

Ние сме на 4 хранения но аз давам на Димитър от масата когато ние вечеряме
може 6-7 хапки да хапне но хапва
 Hug Hug Hug
Кога ще се видим  Mr. Green

# 154
  • При моето слънце
някой дава ли нещо за зъбките преди да заспиват бебковците?
аз съм много доволна от това http://apteka.framar.bg/30005120/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B8% … -20-%D0%BC%D0%BB-
извинявам се, че нахлувам така  Embarassed
хубав ден   bouquet

# 155
Дани спинка и аз реших да се разиша  Grinning

Гери много ми е месояден мишмурока, ама лошо няма стига да се чувства добре  Mr. Green

По повод гърнетата: ние както много пъти съм споменавала си пракрикуване ЕБХ от доста отдавна и имаме голям успех и никак не съм съгласна че бебетата не могат да стискат, даже доста добре се справят и Дани е типичен случа, чака си мама да оголи дупето и се случва да се забавя, но той си чака  Flutter За съжаление аз с гърнето съм много несериозна предлагам му от време на време, но той хич не стои мирен и е трудна работа, но другият месец се захващам сериозно, в тази връзка Мъниче ти какви гащички купуваш  newsm78

Лита аз имам три гела за венци и немога да кажа че имат особен ефект: Доло гел, Дентинокс и Солкосерил дентал

Гале и аз съм на мнение че трябва да се видиш от детето според мен количествата храна са ви малко, моята педи ми каза че трябва да хапва около 250мл на хранене май ги докарваме
Дани суче поне два пъти до обяд, след това хапва зеленчуково пюре или месно( вече му ги правя аз и много му харесват) + кърма, след обяд плодово пюре(около 200мл, аз му го правя) + кърма и след това към 21/22ч яде най често каша с плод (200мл) + кърма
Като между храненията като съм вкъщи също суче по малко за разнообразие  Laughing

iv4i_79 - и ние имаме същия приблем с изхожданията, въпреки че предлагам вода, Дани не и е фен, гледам да наблягам на по разхлабващите храни, но няма много ефект...
Другата седмица ще въведа глутена с овесена каша и се надявам положението да се подобри  Praynig

# 156
  • Пловдив
Лита, аз му давам сутрин, обед и вечер по една таблетка Дентокинд. Вечер, преди кърменето му давам и 3 зрънца Хамомила 9СН, а ако е много подут венеца - 15СН.
От време на време го мажа и с гелчето на Бочко, но това е за моментно успокоение...

petiofi83, честичко те засичам на "балкона"... Включвай се по-често Simple Smile

Eva2010, гащичките са на фирма Плами, номер 26. Тези са най-малките възможни, които открих на пазара. Пасват идеално на дупето на малчо Simple Smile

# 157

Eva2010, гащичките са на фирма Плами, номер 26. Тези са най-малките възможни, които открих на пазара. Пасват идеално на дупето на малчо Simple Smile [/color]
[/quote]

Мерси много, ще ги потърся  Hug

# 158
Ох, хайде и аз да се разпиша днес, макар да нямам нищо особено за казване. Радвам се, че темата се раздвижи, защото виждам нови актуални теми. Наша Николета вече е с шест зъба, 4 се пръкнаха за 1 мес. Доколкото четох, е добре на 1 г да се заведе детето за пръв път на зъболекар, но ще чакам и аз като Даниелка съвети за почистването.

Голям е инат, и като не иска да яде, стиска уста и ме гледа упорито в очите, за да разбера ясно посланието!!! Днес я пробвах с прословутата попара, но както и предполагах, ударих на камък. Но имах резервен вариант, сухар със сирене и масло, и така си тъпче устата с него, че едвам спасявам по-големите парчета от гърлото! Laughing

Относно банските.....не знам, сигурно никога повече няма да се покажа по бански! Аз отслабнах бързо, но тъй като имах огрооомен корем по време на бременността, кожата ми не се възстанови. Даже обмислям след време да мина под ножа, нищо че доскоро бях противник на пластичната хирургия....

Люляк, радвам се, че се включваш отвреме-навреме. Относно пълнозърнестите храни, четох една статия, че на бебета не е препоръчително да се дават, защото не се преработват. Но сега нямам време да намеря статията.

Ами това от мен, отивам да досготвя, че днес се вихря в кухнята!!!!

# 159
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте на всички

и аз да се разпиша ,че да не ме забравите.

Ние сме добре наддаваме .Нямаме режим за нищо гледам да е основно на кърма + пюренце или месно или плод. Започнах работа и е малко трудно да си правим режим , но на обяд ми я носи мъжа ми .

Пълзим много със застилка , изправя се на крачета но не се пуска , издава сладки звуци.
Много обича да ходим на плаж , да си лази и играе наволя на пясъка .Не съм я вкарвала в морето ,малко гнусно  ми се вижда , дори и по комплексите. Купихме лятна количка и там реве като съдрана и не знам вече от какво е някакъв кошмар е само на ръце не понася нито колички ,нито кошчета нито кошари. И не знам защо явно не и допада да е ограничена. Шири се между нас и върху нас и е мн щастлива. Вече сама си намира гърдата вечер и си суче.
Имахме един период от 2 месеца ми се будеше на 2 часа всяка вечер .
НО когато спряхме оризовата каша ,която я давахме преди сън всичко си дойде по мястото .Не знам дали има логика ,разяжда ли я .
Нямаме зъбки още .
Тук в хотела си имам мн приятелчета и все си мисля ,че ще проговори я на румънски я на руски . Като е с бг деца ги гледа едно неразбиращо. Пускам я в проходилката и много бяга , добре че фоайето е огромно.

Аз съм добре започнах да слабея и дано сваля всичко .

Роди ми се племенник 4 кг и 52 см за 30 мин Simple Smile)))))) уникален е и аз съм много щастлива.
Целувки

# 160
LITA ами ще се видим, ама ... Mr. Green напоследък и ние сме като вас с Мити  Tired
карам едни нощни дежурства и срам, не срам денем си поспивам с малкия  Crazy Нали трябва да се сме на опаки в количката почти не спи, докато в къщи е друга работа(особено ако и климатика работи  Laughing) и седим повече у дома (поне докато мама си почине).
А за яденето ..... ooooh!
и там е каприз- яде само пасирано  Crossing Arms Може би затова нямам напредък. Твърдо съм решила да не пасирам, че така до кухня няма да стигнем скоро  Confused

# 161
LITA, аз давам Calcarea phosphorica и засега е добре положението. Пак се буди, точно както описваш (върти се, обръща се покорем, мрънка), но преди беше на 15 мин., а сега на час-два. И Chamomila давах, заедно с Дентокинд, както Мъниче, но при Ники нямаше голям ефект. 
Вани, пробвай с плодово пюре в попарата! И с бисквитки става, но по-засищат и съвсем няма да огладнее за следващото хранене, пък и по-полезно е!

# 162
  • Пловдив
Момичета, да питам тези от Вас, които ползват слинг-шал - от каква материя е?
Моят единият (с халки) ми е адски неудобен, а този пит Премакс-а, е много плътен за лятото... Сега мисля да взимам плат и да си направя слинг-шал, обаче и идея си нямам за материи и бла бла, та ,моля за съвет Praynig

# 163
Момичета благодаря и една голяма  Hug
За попарата, не държа да я обича и предпочита, но така вкарвам глутена уж  Mr. Green А кога се смята за въведен, че с нашите 2-3 лъжички.... ooooh!
Режима приблизително е такъв:
10,00ч.- АМ 200мл.
15,00ч.- зеленчуково/месно пюре
18,00ч.-давам плодово пюре(напоследък 1/2 бурканче) за да хапне АМ към 20,00ч. (180мл. че не е много гладен. Между плодовото и АМ става малка паузата. Опитвах по-рано да предлагам зеленчуковото, но като не е гладен настава едно въртене и плюене, а има ли и жълтък вътре .............. Close
За една седмица е въведен, но 3 седмици не трябва да въвеждаш нова група храна. Можеш да въвеждаш различни неща от вече въведените храни. Да те питам кога са тези 2-3 лъжички попара и слагаш ли мляко в зеленчуковите и плодови пюрета? Иначе така написан режимът ви е добър. Явно той има нужда от 4 кратно хранене. То няма и къде да сложиш още едно като гледам. Можеш да даваш пасирани пресни плодове между храненията, това подобрява апетита  Peace.

# 164
Ади току-що пропълзя  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Направо се разплаках, много мило ми стана  Blush

Общи условия

Активация на акаунт