Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Чудни палачинки с кисело мляко

  • 95 120
  • 25
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 352
Реших, че рецептата си залужава отделна тема, защото тези палачинки наистина са убийствено вкусни, а и вярвам, че всички вие често приготвяте за закуска на вашите семейства. С чиста съвест препоръчвам да пробвате тези, пък после елате да споделите  Wink. Палачинките стават много меки, пукхави и маалко по-дебели от стандартните, тъй като им се слага малко сода.
Снимка нямам, но ще се постарая да добавя, а рецептата знам от моя приятелка.

Продуктите са за 10 средно големи палачинки:

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. вода
1 к.л. сол
1 к.л. захар
1/2 к.л. сода Бикарбонат
брашно, до гъстотата на боза (около 1 ч.ч. е, но зависи и от големината на яйца)
масло за намзване на тигана

Продуктите може да са студени, няма никакво значение. Забърква се сместа, тиганът се заграява, слага се бучка масълце да се разтопи и след това от палачинковата смес.

Да ви е сладко   chef.


Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 10:53 от Marieta

# 1
  • Мнения: 18 839
Наистина стават вкусни и крехки палачинките с кисело мляко, на мен също много ми харесват. Правя ги по рецептата на Honda. Ще пробвам и по твоята!  bouquet

# 2
  • Мнения: 1 352
И преди съм правила палачинки с кисело мляко, но не съм се сещала да добавя сода. Върха са!

# 3
  • на дъното
  • Мнения: 1 386
От години правя същите палачинки с изключение на захарта,но като гледам не е много и стават супер.В нас са на почит Peace

# 4
  • Мнения: 1 202
Marieta,
все пак уточни колко ти е брашното -една И половина, две чаени чаши така ще е по-точна рецептата, а и след като си ги правила много пъти вече можеш да кажеш с какво количество стават най-добре.

Тези палачинки могат ли и да се правят на скара-плоча, /гледам, че в тестото няма мазнина/ като се оформят с черпак?

# 5
  • Мнения: 1 352
viola2003, честно казано не знам точно колко брашно слагам, защото го държа в една голяма купа и сипвам направо от там и разбърквам, докато стане на желаната гъстота, но следващия път ще премеря, ще снимам как трябва да изглежда гъстотата на сместа и ще пусна снимки  Peace.
Току що направих една доза, за следобедна закуска  Blush и снимах. Ще добавя снимката при рецептата.

Няма проблем да се правят и на плоча, но е добре да е намазнена, защото палачинките са крехки и могат да се скъсат при обръщането.

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 17:34 от Marieta

# 6
  • Мнения: 0
Правя палачинки с кисело мляко по рецепта на моята баба.

ПРОДУКТИ;

3 яйца

3 ч.ч. брашно

1 ч.ч. кисело млеко

щипка сол

щипка сода

Всичко това се обърква и се долива вода до получаване консистенция на боза/около 3 чаши /

Палачинки най-хубави стават когато се пържат с  мас вместо масло.

# 7
  • Мнения: 2 124
Палачинки най-хубави стават когато се пържат с  мас вместо масло.
Te тва неможе да е истина Joy

Винаги правя палачинки като слагам брашното до тестто с гъстота за палачинкова смес Mr. Green,бози ли какво ли там незнам ама не меря нищо.Както Мариета е казала от купата с брашното и в тестото Peace

С кисело мляко наистина стават много мекички и вкусни Peace

# 8
  • Под звездите
  • Мнения: 910
Палачинки с кисело мляко правя от години,но вместо сода за хляб слагам газирана вода.
Количеството кисело мляко и газирана вода са ми еднакви.

# 9
  • Мнения: 373
Няколко пъти съм опитвала да правя палачинки с кисело мляко  и никога не успявам да ги обръщам-много се разкъсват. Embarassed

# 10
  • Мнения: 1 352
Няколко пъти съм опитвала да правя палачинки с кисело мляко  и никога не успявам да ги обръщам-много се разкъсват. Embarassed

Сигурно ти е малко брашното или тиганът не ти е добре намазнен. Пробвай да ги направиш по-малки и ги обръщай с шпатула.

# 11
  • Мнения: 5
Наистина разкошна рецепта! Marieta   bouquet  Hug
Направих двойна доза и станаха много мекички, вкусни, топящи се. Много ми приличат на катмите, които правя по рецепта на майка ми. Единственото, което не спазих по рецептата е че не слагах маслото в тигана, а намазвах с него палачинките, след като се изпекат.
Още веднъж - благодаря за споделеното!   bouquet

# 12
  • Мнения: 373
Благодаря ти, Marieta,ще опитам с мини вариант.

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 7 206
Наистина стават вкусни и крехки палачинките с кисело мляко, на мен също много ми харесват. Правя ги по рецептата на Honda. Ще пробвам и по твоята!  bouquet
    Лабрекс,имаш ли линк,към рецептата на Хонда?
    Записала съм я в "любими" по памет,и не съм сигурна в количеството на яйца..... Rolling Eyes

   
    Мариета,ще се пробват и твоите палачинки!Благодаря за рецептата!   bouquet

# 14
  • Мнения: 18 839
    Лабрекс,имаш ли линк,към рецептата на Хонда?
   

Селмазаповядай!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт