Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 690
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Значи нямам избор, след 3-те раждания ,ще трябва да взема Mooncup  с по- големия диаметър. Другите не предлагат такъв избор.
Мислех по - евтино да мина.

# 316
  • Варна
Ууф, нещо не мога да намеря таблицата с размерите.
Дали си с едно или с три раждания, дали вагинално или с цезарово, или над 30 размера е един, т.е. би трябвало и големия размер на която и да е марка да е добре.

Аз съм на 34 г. с едно вагинално раждане. Чашката ми е Мелуна софт - размер М.
На тази страница се виждат размерите http://www.ekomama.net/producti-za-mama/menstrualni-chashki/melu … em-soft-1393.html. Разликата м/у М и L е само в дължината. Не знам как е с останалите марки.
Не съм ползвала други чашки и материали. Мелуна софт е мекичка и не "изпуква" осезаемо при слагане, не боли при вадене (освен първите няколко пъти, докато нямах никаква техника Simple Smile )

# 317
Пунчик благодаря за мнението. Hug

# 318
45-46 мм диаметър е добре за жена над 30 с вагинални раждания - най-вероятно е да пасне. Вече марката е въпрос на личен избор. Моята последната е 46 мм, малко по-издължена от Муункъп, но не е от дългите модели. Най-евтино излиза, ако човек има възможност от чужд сайт да поръча или хване някакви промоции.

# 319
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Разликата м/у М и L е само в дължината. Не знам как е с останалите марки.
Не съм ползвала други чашки и материали. Мелуна софт е мекичка и не "изпуква" осезаемо при слагане, не боли при вадене (освен първите няколко пъти, докато нямах никаква техника Simple Smile )

И аз бях останала с впечатление, че диаметърът на М и L е еднакъв, но допълнителната чашка, която са ми пратили е М /поръчах L/ и определено е по-тясна. Не зная дали се дължи на дефект, нали подаръкът се води дефектна чашка.  Rolling Eyes
Освен това в една таблица гледах, че имат и размер ХL, но всъщност не видях такъв в сайта. А като поръчвах първия път /пак L, софт/, подаръкът беше класик, размерът не беше указан, но е доста по-широка от софт-а и определено не мога да я ползвам, защото много ме боли като я вадя.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 18:49 от Reiny

# 320
  • Пловдив
Айде и аз в отбора.
Преди седмица случайно разбрах че тези чашки съществуват и снощи вече поръчах Meluna стандартна с краче за сега. В момента съм в цикъл и чак не мога да повярвам че има средство което да спре голамата цапаница са превръзките и тампоните.
Поздрави на всички!

# 321
Айде и аз в отбора.
Преди седмица случайно разбрах че тези чашки съществуват и снощи вече поръчах Meluna стандартна с краче за сега. В момента съм в цикъл и чак не мога да повярвам че има средство което да спре голамата цапаница са превръзките и тампоните.
Поздрави на всички!

Крачето нали не убива? Насочила съм се към Мелуна софт.

# 322
  • Пловдив
Айде и аз в отбора.
Поздрави на всички!

Крачето нали не убива? Насочила съм се към Мелуна софт.

изобщо не убива и като за начинаещи е супер по лесно се наглася и вади  Peace
аз имам още 2 бр на Мелуна , но така и си карам само с тази с крачето - най -удобна ми е

# 323
На който му убива крачето спокойно може да си го отреже докъдето му е удобно, включително цялото  Peace

# 324
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз ползвам на Мелуна Софт таква без нищо, нито кра4е, нито топ4е, нито пръстен. Нямам проблем с ваденето. Сега искамд а си поръ4ам нова, 4е Мелуната ми се обезцвети и ме дразни  Crazy. Много се 4удя дали да не е Флеур или както там се казваха.  Thinking

# 325
# 326
  • Пловдив
Аз отскоро се уведомих че тези чашки съществуват  Embarassed и от тогава все се чудя по нашите аптеки и дрогерии не се ли намирят наистина?
Кои са тези Фльор? тях съм ги пропуснала.

# 327
Линката, у нас още не се продават в апеткита, само от интернет-магазини (поне 2 бългърски също предлагат) можеш да си ги поръчаш. Предполагам е въпрос на маркетинг - предимно млади, образовани и активни потребители биха са заинтригували от чашките, затова има повече смисъл през интернет да ги маркетират, отколкото да ги сложат в аптеките. Друго си мисля обаче - био-мазагините биха могли да ги продават - вече всички от тях предлагат екологични и био-превръзки, макар и не многократните, Би Фит и ДМ също биха могли да ги продават - имат био и еко неща...  ама, нА, засега само онлайн.

Фльор (Fleur) е една от марките чашки; иначе има много марки...

# 328
 Момичета, моята "тръбичка" било био тампон с апликатор Grinning / не че ми е особено ясно как се поставя/.

# 329
Момичета, моята "тръбичка" било био тампон с апликатор Grinning / не че ми е особено ясно как се поставя/.

За разлика от стнадартните тампони, тези с апликатор не налагат пръсти да влизат във влагалището и от тази гледна точка могат да се ползват и в полеви условия, така да се каже. Във влагалището се вкарва само част (1/3-1/2) от горната тръбичка, като се придържа между палеца и средни пръст в долния й кра, а показалеца избътва долната тръбика нагоре, така че тампонът да влезе във влагалището. Тези тръбики позволяват тампона да се слага и по-ниско, и по-високо - според нуждите.

Общи условия

Активация на акаунт