Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 676
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Леле, леле 2 месеца, аз мислех, че по-бързо се приключва с тоя екшън.
Но ще се справим, няма как, колкото-толкова  Grinning

# 511
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Моите лохии продължиха 40 дни и определено не бяха толкова обилни, колкото цикъла ми. Но при всяка жена е различно.

# 512
  • Варна
За ползването на чашката в басейн - миналото лято и аз попитах тук дали някой има опит, но не получих отговор. Пробвах, не по време на цикъл, а  с цел да се предпазвам от инфекции - при плуване, в чашката влиза малко вода, както и Арлина е писала по-горе и не е удачен вариант Confused

А за лохиите мисля, че е съвсем индивидуално - при мен първия път бяха почти 40 дни, но втория - преди 20-тия ден бяха свършили;-)

# 513
Аз съм ползвала чашката по време на не много обилен цикъл няколко пъти в море и в джакузи. Само два пъти ми направи впечатление да е пропуснала вода, поради което си правя извода, че е било защото не съм я сложила както трябва...

# 514
Благодаря ви, момичета, за отговорите за водата и чашката! Явно може да се случи наистина произвшествие, ако не е сложена, както трябва.

# 515
  • София
За лохиите - при мен си течаха обилно, междувременно и цикъла ми дойде още веднага - месец след раждането и оттам нататък си беше редовен, а на всичкото отгоре първите няколко пъти доста по-обилен от обичайното - така че повече от 60 дни си имах теч долу нон-стоп! И на всичкото отгоре, тъй като ме болеше, чак 5-6 месеца след раждането се престраших да ползвам нещо различно от превръзка (а не мога да ги понасям!).

# 516
  • Пловдив
Нека и аз да споделя това, което натрупвам като опит с менструалната чашка. първо да ви кажа, че вие всички тук ме запалихте , та се престраших и си поръчах Мелуна класик размер L с топче, предвид годинките и ражданията. 
Добре, че се престраших, толкова чиста и спокойна по време на цикъл не съм се усещала никога. Но да ви кажа аз как и "хванах цаката" , може за някого да е полезен моя опит.
Първо тренирах в дланта си различните начини на прегъване. Изгледах всичките филмчета и започнах прегъванията едно по едно. Свивам длан в хлабав юмрук и "поставям" чашката в различни сгъвки. Веднага се вижда  кое свиване се разгъва най-лесно в зависимост от твърдостта на чашката и дебелината на ръбчето и. моята е относително твърда и след 10 -15 опита разбрах че свиване на S  е най- подходящо, което вече и при действителното ползване се оказа правилно. Пробвах още 5-6 различни сгъвания, при т.нар. "розичка" изобщо чашката не се отваря при мен- никъде, нито в дланта, нито вътре.  Добри са сгъване като 7, S и С. възможно е да е така, защото моята чашка не е софт модел, я класик т.е. малко по-твърда предполагам.
Второто, което разбрах че е важно е да не пъхам чашката дълбоко и тогава да чакам да се разтвори. Напротив, още като влезе ръбчето я пускам и така много по лесно се разтваря , леко я набутвам и тогава проверявам за вакума.
Задължително също е чашката да е в самото начало на вагината- съвсем долу, ниско, придърпването, за да усетя вакума също е важно.
Така поставена при мен, нямам никакви зацапвания и течове. Важно е  също да имате и една мокра кърпичка за след поставянето, с която да се избършете отвън, или поне с тоалетна хартия ,защото понякога при поставянето и ако е в силните дни на цикъла, докато се измие и постави отново, то си потича малко.
С тази чашка в цикъл съм по-чиста дори от обикновените дни, когато знаете си има малко естествена секреция. Съвсем чиста, без неприятни миризми, без зацапвания ..супер усещане!!!
Единственото , с което не съм докрай съгласна е, че се ползва удобно в обществени тоалетни. С тоалетната хартия някак не може да се избърше така, че да изглежда добре за ползване. Трябва да се измие или минимум да се ползват мокри кърпички. Също си има известно неудобство от това, че в обществените тоалетни аз никога не ползвам седалото, винаги съм в онази прочута поза "скиор", дето не е удобна за почистване на менструалната чашка.  Но у дома и в чистите тоалетни на офиса, където работя, с лесен достъп до мивка всичко е супер!
Препоръчвам я и аз, вече от своя опит, не се отказвайте от първите опити. Наистина си заслужава...  Успех, момичета!

# 517
Аз пък досега никога не съм я слагал и поставяла над тоалетната чиния, дори и вкъщи. Накак си не ми е удобно...

# 518
  • Варна
И аз досега никога не съм я сменяла над тоалетна, само в банята. Чудя се как да процедирам, когато ми се наложи да съм навън с нея за по-дълго време, но вероятно ще ползвам и превръзка, нещо не ми се рискува да я вадя и слагам в обществена тоалетна. Но това ще е само първия ден, другите дни си издържа по 8-12 часа.

# 519
  • Нейде из лудите гори...
Вчера си получих чашката - MeLuna soft, но на пръв поглед ми се видя ОГРОМНА. Вярно , че поръчах L, но нали след естествено раждане , това е размера  Rolling Eyes Та понеже този месец ме навести МЦ за първи път от 22 месеца насам и сега чакам да свърши, че да започна с пробите на чисто, че да не стане мацаница  Laughing Гледам някакви клипчета из нета... ще пробвам различни техники на сгъване, пък да видим.
На вас кой начин ви е най-удобен?

За лохиите, вече знам, че бяха в пъти по-леки от първия МЦ след бременността.  Whistling

# 520
Защо чакаш да правиш опити на чисто  newsm78
Пробвай, но щом те притеснява сложи и една превръзка Peace

# 521
пробите на чисто не са като пробите на терен! хич не чакай Simple Smile

# 522
Вече я стерилизирам  Mr. Green Ще пробвам и после ще докладвам.
Нищо не казвате за начините на сгъване  Rolling Eyes

# 523
  • Варна
Защото при всеки е различно. Ще се наложи сама да си изпробваш лично различните начини.
adi69 е дала доста добро обяснение. Няма гаранция, че нейния начин ще ти е най-удобен, защото нейната чашка е твърда, а твоята от най меките.

# 524
Благодаря ви , момичета. И за помощта за избор и за всичко. Първия опит си беше успешен и определено това се оказва най-удобния вариант. Другите плюсове предстои да ги откривам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт