Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 669
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
                          Честита нова година, скъпи чашкоползвателки! Simple Smile
                          Ако някой смята да поръчва такива дреболии: http://www.ebay.com/itm/250838520045?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&am … p3984.m1438.l2649   може ли и за мен да метне един пакет, моля. Обикновено (за други поръчки) моля някой колега да ми поръча, но сега по обясними причини ми е леееко неудобно  Crazy.

за хигиената...ми не съм само аз,и друга беше споделяла /не е препоръка,не е за хвалба  Embarassed Embarassed/,че не изварява -последно ,спяща и изтръпнала изтървах едната чашка в тоалетната-тогава я изварих хууубаво-инъче,антибактериален сапун,сода,чаено дърво...ама аз съм чстен случай  Peace
                           Сигурно аз съм била... Близо пет години сигурно си я имам... и не помня да съм я изварявала някога (ама един път се канех де)... Не я мия с вода при всяко вадене защото по-често нямам възможност да го правя, единствено понякога се случва да я премия с обикновен сапун. Това е всичко, досега не ми е направила гъбички или каквито и да е проблеми, само радост носи Twisted Evil. Много съм доволна!

Мммм, поправка: Последния цикъл я забравих вътре три дни (знам, и аз не мога да повярвам), само тогава имах сякаш леко течение след това, но вината си е изцяло моя. След махането всичко се оправи от самосебе си.

# 526
  • Варна
Честита Нова година!
Тези и аз ги бях гледала, но четох отзиви, че не си стояли много на мястото, и се отказах да си вземам.

На моята пише в никакъв случай да не се мие с обикновен сапун, по-добре само с чиста вода или интимен гел без сапун.

# 527
На моята пише в никакъв случай да не се мие с обикновен сапун, по-добре само с чиста вода или интимен гел без сапун.
                            O, аз го правя много рядко това със сапуна (сигурно три пъти за 5-те години). Иначе само с вода.
                            Аз все пак искам, пък после ще му мисля за закрепването. Надявам се да ми хрумне все нещо.

# 528
Аз от днес съм с първи цикъл след раждането и със старата чашка, нова още не съм поръчала, обаче имам проблем Sad слагам я уж навътре както преди, но тя се свлича надолу. Това нормално ли е и ще се оправили, споделете който има опит. Аз иначе съм си инат, пречи ми и ме дразни, но мисълта за превръзки... ме кара да си търпя Simple Smile

# 529
  • Варна
Flowers, нали чашката трябва да стои по-ниско, ако твоята е с краче, пробвай да го скъсиш и би трябвало да не я усещаш.

Попаднах на нов модел чашка http://www.femininewear.co.uk/femmycycle-menstrual-cup---twin-pack-3355-p.asp стори ми се интересна. Но в едно видео споменават, че може да се носи в продължение на 12 месеца. Ако е така не си струва...

# 530
Здравейте,
Писала съм тук много отдавна, ползвам си чашка вече от около 4 години (ladycup) и съм си много доволна. Даже тъкмо мислех, че съм се специализирала много, защото отдавна нямам проблеми с протичане и т.н. Бях си взела обаче преди известно време няколко броя Softcup (пишеше, че с тях може да се прави секс, а на мен ми трябваха за нещо подобно Wink ), но така си стояха, даже не ги бях отворила. И вчера реших да отворя една да видя за какво става въпрос. Първо се стреснах много от размера, оказа се огромно това чудо Shocked Аз съм си свикнала с чашката, но това беше доста по-голямо. Никак не си предстявах да може да влезе и да не го усещам. За през нощта не ми се рискуваше и викам днес ще пробвам да го сложа. Четох упътването, вкарах го навътре докъдето можах и повече нищо не съм пипала и намествала. Преди около 3 часа беше това, нищо не тече досега, така че явно е на място чудото. И изобщо не се усеща, чак не ми се вярваше. То вярно, че и чашката не се усеща, но сега като съм с това ми се струва по-удобно. Като пишкам с чашката примерно усещам едно напрежение, а с това няма нищо. Реших да споделя. Не знам дали сте ползвали такива. Учудих се просто, защото бях много доволна от чашката и не очаквах че може да има друго толкова удобно нещо.

# 531
Бухтичка,дай линк да го видим това чудо

# 532
Бухтичка, дай линк към тези Softcup.

# 533
http://www.softcup.com/
То е като instead, аз за тях мисля, че тук съм чела точно. Обаче instead бяха за еднократна употреба и от САЩ като си ги купуваш нямаше смисъл. Това за малко по-многократна. Въпреки че пише, че може да използваш едно на цикъл и на следващия да вземеш друго. Или когато прецениш, че не се измива добре вече...това пише. Абе ще я ползвам аз и ако изглежда добре ще я запазя.
Всъщност след като писах реших да я извадя да я измия и имаше кръв, така че може би все пак беше започнала да пропуска. И с изваждането не се справих, всичко се изтече, но поне бях над тоалетната и не беше проблем. Но съм ентусиаст, пак нея сложих, ще видим.
Между другото като го писах в гугъл ми излезе българска страница във фейсбук (ама фейсбук нещо не ми зарежда в момента и не мога да пусна линк). Обаче сайта им не работи още, правели го, иначе ще ги продават тук явно.

# 534
  • MUC
Да се присламча и аз към отбора – днес си получих чашката. И на мен първоначално ми се стори огромна, но всъщност почти не я усещам. Единствено съжалявам, че закъснях с поръчката и я изпробвам съвсем накрая на цикъла (утре ми е последен ден).
Между другото, ето още един сайт, който евентуално може да е полезен на тези, които тепърва избират чашка: http://en.afriska.ch/menstrual-cups.html. Има сравнения, включително по размер и обем, което за мен беше от голяма полза. Сайтът има версия на английски, немски и френски, дано да свърши работа на някого.

# 535
Аз да дам повече инфо, изкарах няколко дена със софкъпа. Другата чашка я прибрах, изобщо не съм я вадила.
Не съм имала протичане нито веднъж, което мисля си е голям успех от първия път. Но имам проблем с пишкането. Най-първия път като пишках нямах проблем сякаш...или не съм усетила, или може би не я бях поставила съвсем добре. С обикновената чашка като пишкам понякога имам лек дискомфорт. С това не усещам абсолютно нищо, но и не мога да пишкам. Доста е изнервящо, стоя над тоалетната по няколко минути и то една тънка струя, доста време ми отнема. Наложи ми се да ходя в обществена тоалетна, в която не исках да сядам и там така ме заболяха краката Crazy По едно време станах и усещам, че всъщност още ми се пишка много ooooh! Та малко зор беше. Но с изключение на това като цяло нямам забележки. А, и при ваденето обикновено се излива всичко, но го правя над тоалетната и не ми е проблем.

# 536
аз пък,си купих нова мелуна М размер/старата е на 3 г прибл.,нищо й няма,но за всеки случай  Crazy,имам и още една,че тогава ги пускаха по две-L размер,но не я ползвам/
та,сравнявайки ги -старата и новата,ми...новата е по-голяма  Rolling Eyes,дали няма свиване на материала се зачудих  newsm78

# 537
Мен това хич не ми се струва безобидно с пишкането. Явно се притиска нещо.

# 538
пикочния мехур притиска,че е висока/голяма/дълга  чашката
аз затова не ползвам голямата мелуна-еднакви са със средната на диаметър,само обема/дължината е различен и ми подпира на мехура,съответно по-малко мога да го пълня /аз съм си пиклива и не държа много,та има значение  Mr. Green/

# 539
На мен нали не ми е трябвала скоро, а се местихме и сега подозирам, че съм я затрила някъде по време на местенето  Rolling Eyes Трябва да си я намеря, че знам ли кога ще ме споходи като се роди бебчо.
Не ми е правила проблем за пишкането. Аз всъщност въобще не я усещах.

Общи условия

Активация на акаунт