Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 651
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Ииииииии накрая, но не на последно място - произвели са следващата ми чашка - MeLuna MINI M -  45/45 мм. софт

MeLuna MINI M has a particular shape. The diameter is 45mm. This is relatively large and corresponding to the MeLuna L. The length of the cup is reduced. The MINI M is mostly used by middle-aged women who have had vaginal births and whose body is somewhat corpulent.
MeLuna MINI M is mainly used by women who have had several vaginal deliveries and weak pelvic muscles.

# 601
  • Бургас
И аз се присъединявам към молбата за повече разяснения за гъбите, че много им се чудя, като допълнение към чашката да мога да си избирам какво да си сложа  Laughing Описанието в сайта ми хареса но все пак друго си е някой да каже личен опит, слагане, махане, поддръжка, предимства и недостатъци  Praynig

# 602
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте,
този уикенд сефтосах морето с чашката и останах малко разочарована...
Този месец цикъла ми е слабичък , но като влязох в морето, чашката се препълни и преля, не очаквах такава случка да се получи. Това нормално ли е или имам някъде грешка в чашката/поставянето?
Оставам с впечатлението, че чашката не е морско решение  Crossing Arms

# 603
  • Варна
А от колко време ползваш чашка?

# 604
А от колко време ползваш чашка?
От 7 месеца - MeLuna Soft L (ако това има значение)

# 605
Сигурно не си я поставила както трябва! Аз съм влизала няколко пъти с нея във вода, случвало се е да ми пропусне малко, но чак да прелее - никога!

# 606
  • Балчик
Ами аз чашката я имам от години и живея до морето, ползвам си я всяко лято и се къпя с нея и съм нямала никакви проблеми с пълнене и преливане. Не би трябвало да се пълни с вода, нали прави вакъъм? Аз не съм забелязала да е влизала вода.

# 607
  • Варна
И на мен не ми е влизала вода, а си плувам, гмуркам се, скачам по надуваеми дюшеци и кресла.  Laughing Миналото лято все с нея ходих на плаж и се родих направо. Евентуално, ако е останала сгъната може да се е напълнила с вода, трябва да я проверяваш дали се е отворила при поставянето. Другият вариант е, да се е напълнила с кръв и затова да е преляла.

# 608
Благодаря ви за отговорите. Явно грешката е в моя телевизор, ще опитам пак  Sunglasses

# 609
Разяснете моля ви как се използват тези гъби?
Clairette: в сравнение с чашките по-удобни ли са, по-лесни за употреба, изобщо плюсове и минуси, ако може:)

Извинявам се, чак сега виждам въпроса.
На мен са ми по-удобни, но за сега само 1 цикъл съм изкарала с тях. Само първия ден имах дискомфорт, защото материята е леко груба, но после се усетих, че трябва да поставям гъбата по-навътре и проблемите ми приключиха. За мен е по-комфортно от чашките. Единствения недостатък, за който се сещам е, че като се вади гъбата трябва да се стисне леко и съответно понеже е гъба и леко прокапва. В обществени тоалетни без чешма, може би би било леко екстремно преживяването.
Иначе има много плюсове, не се усеща изобщо, има 3 размера, можеш да сложиш повече от една гъба, ако се налага, супер екологично и естествено е, някои твърдят, че дори секс правят по време на цикъл с гъбата ( не съм пробвала), а други дори използват гъбата заедно с домашно приготвен спермицид като контрацепция ( и това не съм го пробвала).

# 610
  • София
Здравейте! Моля за съвет! Кой рамер чашка мункъп да си взема А или Б? На 30години съм, но не съм разждала.  newsm78 Нещо се омотах.

Малко им е смотан сайта. И аз не открих къде са го описали (а обяснението в екомама е повече от смешно), но разгледах сайта на мелуна и ми хареса тяхното обяснение, защото е най-пълното от тези, които съм чела досега:

The heaviness of your menstrual flow does not necessarily determine your size.

You may have a heavy flow,  but a large cup may not be able to unfold properly, and you might find a larger cup uncomfortable.
 By contrast, your flow may be light, but if you use a smaller cup and it is too small, it might change position or not seal properly.
To choose the right size, several factors should be considered:

BIRTHS:  Because the vagina is stretched when giving birth, it may change shape, meaning that a larger cup is needed. In most cases, after a vaginal birth you will have to change to the next larger MeLuna size.

PHYSIQUE:  Small, petite women often use sizes S or M. Women who are tall and strong tend to prefer larger sizes. Body size and stature seem to have an impact on the required size of a menstrual cup.

FITNESS LEVEL:  Sports activities affect overall stability of your connective tissue, as well as general muscle tone. Sports and exercise have a strengthening effect on the pelvic floor muscles, particularly horseback riding, yoga, Pilates, Kegel exercises, and pole dancing. Women who have stronger pelvic floor muscles usually prefer a smaller menstrual cup.

AGE:  It is commonly said that the size of choice for menstrual cups is dependent on age, with the reason that muscle tone decreases with age and therefore older women will need a larger menstrual cup. However, our evidence leads us to believe that there is no demonstrable connection between age and the need for larger menstrual cups.
Women with small physiques, whose stature has not changed and have had no vaginal births, may well use size S until menopause. Similarly, a young woman might be tall and strong, and might use MeLuna size L successfully from a young age.

Освен това си имат и калкулатор http://www.meluna.org/epages/63898218.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shop … e/Groessenrechner
Благодаря много!   bouquet

# 611
  • Бургас
Сериозно съм се засилила да си поръчам гъби, но взех сега пък да се чудя как става дезинфекцията им. В сайта нещо не откривам упътване за това. Въпроса ме към ползващите е как процедират за да ги дезинфекцират, все пак е пореста материя  newsm78?

# 612
  • Варна
Намерих това:
The Sea Pearl pamphlet lists a number of ways to clean the sponges. They recommend against boiling or using soap, as these break down the sponge more quickly, but have a number of other suggestions, all of which come down to soaking in a disinfecting solution of some kind. Suggestions include baking soda, vinegar, hydrogen peroxide, tea tree oil, sea salt, and colloidal silver.7 I’ve so far only used apple cider vinegar (since I have it in the bathroom for my hair anyway), and it seems to be highly effective, leaving no odors and only one spot of discoloration.

ETA: I just tried a hydrogen peroxide soak (about 1:4 H2O2 to water), leaving it in for, ah, about two hours (I was watching Doctor Who and got distracted…), and it not only got clean, it got clean, and is now the same color it was when I first bought it. No more stains whatsoever. I would recommend very thoroughly rinsing afterward, as the same reason H2O2 is an effective disinfectant makes it rather harsh on living tissue.

The sponge requires slightly more attention than disposable tampons (though there’s no risk of clogging the toilet *cough*), and a different sort of attention than cloth pads, but overall I find it quite easy to care for.

# 613
  • София
Привет момичета,
Отново ще се върна на темата за чашките, като ще ми е нужен вашия съвет Hug
Вече втори цикъл ползвам тази чашка http://www.ebay.com/itm/The-Diva-Cup-Reviews-Best-Ladies-Silicon … sh=item3a7fb48780
Предполагам, че според вас изборът ми не е добър, но не ми се даваха много пари, а исках да опитам, дали ще продължа да ползвам чашки-е уверих се в предимствата им. Наложи се да изрежа цялата дръжка и нещата се получиха  Laughing Тази има сертификат за безвредност на материалите, не разбрах дали силиконът е медицински, но проблеми с нея нямам Embarassed. Проблемът е, че имам алергия към латекс.  Отделно съм със спирала (което мисля, не е проблем). Сега съм решила да си взема някоя по-качествена - да заложа на истинска фирма. Първоначално се спрях на Мелуна, заради изчистения модел Basic (без крачета дръжки и т.н), но малко ме притеснява, тази алергия която имам. Доколкото успях да схвана, силиконът не е медицински. Моля ви за съвет. Уверих се в едно-имам проблеми с дръжката, която така или иначе явно ще трябва да махна, но май само Мелуна предлагат фабрично такъв модел. Каква марка бихте ми препоръчали в случая?
Благодаря ви Hug Hug
Поздрави  bouquet

# 614
А ти защо искаш да сменяш Дивата, щом нямаш проблем с нея?
Иначе Lunette са от медицински силикон със сигурност, за другите не знам, те се навъдиха толкова много  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт