Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 649
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Абе те и при мен позадържаха положението, но някак недостатъчно.
Опитвам се да открия това, което бях чела навремето. Бях събрала разни сайтове и статии, но заминаха при скапването на стария ми комп. Идеята беше, че упражненията на Кегел само стягат мускулите, а за да се оправят нещата трябва да се прави нещо за подобряването на еластичността им, и обясняваха че трябва да се правят някакви клякания. И там беше намесена лошата роля на тоалетните седалки (не знам дали сте попадали на инфо, че са виновни за рака на дебелото черво), че навремето, когато се е налагало да клякаш за малки и големи нужди са се свивали/разтягали необходимите мусули.
освен това четох някъде, че за да са ефективни упражненията на Кегел, трябва наистина и да имаш.. хм.. уреда на Кегел... за да има срещу какво да се борят мускулите ти и за да можеш да видиш имаш ли напредък.
След него един руснак е измилисл вумбилдинга http://dieti.rozali.com/fitnes-polezno/p12623.html

Покрай тоя вумбилдинг в някоя от предишните теми се запалихме да си взимаме нефритени яйца - аз нещо и с тях не се разбрах съвсем.

Ето една статия за клякането - не съм я чела, но май засяга основните моменти http://breakingmuscle.com/womens-fitness/stop-doing-kegels-real- … ice-women-and-men

Урааа, от там попаднах и на това, което търсех http://www.alignedandwell.com/katysays/

Извинявам се за неандерталските обяснения, но съм на работа и ми е малко натоварено.

# 586
  • Варна
Здравейте, момичета,
Четох, четох, пък взех че се навих и аз да ги пробвам чашките. Досега никога не съм ползвала, но си мисля, че имам проблем с превръзките, който сега чак връзвам-все забелязвах, че по време на цикъл ме сърби и щипе, изпробвах какви ли не марки, но ефекта-един и същ-явно имам някаква непоносимост-нищо сериозно, но определено изпитвам дискомфорт. Сега се надявам, това да изчезне.
Спрях се на този вариант:
http://www.ebay.com/itm/The-Diva-Cup-Reviews-Best-Ladies-Silicon … sh=item3a7fb48780
Моля ви, да споделите, ако сте ползвали точно този вид.
Благодаря ви Hug Hug

По-добре недей! Произведени са в Китай, кой знае от какви материали, с какви съставки... Аз поне не бих рискувала да си взема китайска чашка, кото се има предвид за какво се ползва. Дай 15-20 лв повече и си вземи нещо качествено, на реномирана марка, от сигурен сайт- на първа страница има доста линкове. Моята ми излезе към 40-42 лв, Lunette. Все пак чашката ще я ползваш 5-10 години, изобщо не си струва риска с тези китайските...

# 587
  • София
Пунчик, благодаря! Ще разгледам подробно  Hug При мен, обаче докторята са категорични - операция. Т.е. тя е пожелание, не ме насилват. Но не ми се иска да взимам мерки като почна да се напишквам  Embarassed И все пак ми казаха да правя стяганията по 200-300 пъти на ден  Rolling Eyes

# 588
  • Варна
Принципно уважавам докторята, но това им е работата - да са категорични.
А нашата е да си търсим алтернативи.
Някъде из форума засякох мацка със същия проблем, сблъскала се със същата категоричност и също търсила алтернативи и явно го беше докарала до някъде поне в проучванията, но така и не се сетих в коя тема я срещнах, за да я разпитам по-подробно.
Щом Татьяна Кожевникова може да вдига 14 кг. с вагинални мускули, значи и нормалните жени биха могли да подобрят чувствително тонуса си и моооже би да избегнат някои операции.
От друга страна - все пак нито съм лекар, нито съм задълбавала, за да знам при кои видове смъквания или отпускания какво може и какво не може.
На английски има доста информация и форуми, на български за съжаление - не. В крайна сметка идеята е, че трябва да се съчетават нещата - малко Кегел, малко йога, малко клякания...

# 589
  • София
Пунчик, благодаря!!!!
Така е, трябва да се търси алтернатива. Ако стане, стане. Ако не стане по другия начин и така. Моята лекарка не е крайна по принцип и затова разчитам на нейната преценка, но има време да решавам Simple Smile)
Моята лекарка ми казва да правя упражнения като описаните в статията за вумбилдинга. Отделно аз имам едни упражнения на картинки, с един стол, ама не съм ги разглеждала подробно. Много ми е лош нета в момента и се вбесявам, че не мога да отворя линковете...и емотикони нямам даже Sad((

# 590
Някой тук ползвал ли е морските гъби? Май само такова нямам и сега ме чопли любопитството Mr. Green

Точно влизам да пиша, че преминах от чашка на гъби и много ми харесват  Peace . Ползвам тези http://www.jadeandpearl.com/sea-pearls-sea-sponge-tampons/

Между другото, Vache, на листовката ми от гъбите пише, че има специални такива ( по-малки размери), които се ползват за лечение на пролапс.

# 591
  • София
Между другото, Vache, на листовката ми от гъбите пише, че има специални такива ( по-малки размери), които се ползват за лечение на пролапс.

Хмм, за гъби пък сега чувам... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Ще се информирам  Hug

# 592

Точно влизам да пиша, че преминах от чашка на гъби и много ми харесват  Peace . Ползвам тези http://www.jadeandpearl.com/sea-pearls-sea-sponge-tampons/

Супер, мисля да си поръчам в скоро време, благодаря ти   bouquet

# 593
  • Варна
По мои спомени май за тези с пролапс препоръчват големия размер за по време на цикъл.

Като четох преди няколко години не срещнах нищо за употреба през останалото време, но сега се разтърсих и има изписано доста. В форум https://wholewoman.com/forum/forum/104 доста подробно разнищват всякакви въпроси.

Мислех да опитвам гъбите по едно време, но тогава нямах слънчева тераса. Сега вече си имам Simple Smile Моля, ако някой ще си поръчва да ми пише на лични.

# 594
  • София
Здравейте! Моля за съвет! Кой рамер чашка мункъп да си взема А или Б? На 30години съм, но не съм разждала.  newsm78 Нещо се омотах.

# 595
Много са поевтинели като гледам, моята преди няколко години ли беше, ми излезе 45-50лв, сега някаква промоция 2 за 40. Simple Smile

http://www.fleurcup.com/en

# 596
Разяснете моля ви как се използват тези гъби?
Clairette: в сравнение с чашките по-удобни ли са, по-лесни за употреба, изобщо плюсове и минуси, ако може:)

# 597
  • Варна
Здравейте! Моля за съвет! Кой рамер чашка мункъп да си взема А или Б? На 30години съм, но не съм разждала.  newsm78 Нещо се омотах.

Малко им е смотан сайта. И аз не открих къде са го описали (а обяснението в екомама е повече от смешно), но разгледах сайта на мелуна и ми хареса тяхното обяснение, защото е най-пълното от тези, които съм чела досега:

The heaviness of your menstrual flow does not necessarily determine your size.

You may have a heavy flow,  but a large cup may not be able to unfold properly, and you might find a larger cup uncomfortable.
 By contrast, your flow may be light, but if you use a smaller cup and it is too small, it might change position or not seal properly.
To choose the right size, several factors should be considered:

BIRTHS:  Because the vagina is stretched when giving birth, it may change shape, meaning that a larger cup is needed. In most cases, after a vaginal birth you will have to change to the next larger MeLuna size.

PHYSIQUE:  Small, petite women often use sizes S or M. Women who are tall and strong tend to prefer larger sizes. Body size and stature seem to have an impact on the required size of a menstrual cup.

FITNESS LEVEL:  Sports activities affect overall stability of your connective tissue, as well as general muscle tone. Sports and exercise have a strengthening effect on the pelvic floor muscles, particularly horseback riding, yoga, Pilates, Kegel exercises, and pole dancing. Women who have stronger pelvic floor muscles usually prefer a smaller menstrual cup.

AGE:  It is commonly said that the size of choice for menstrual cups is dependent on age, with the reason that muscle tone decreases with age and therefore older women will need a larger menstrual cup. However, our evidence leads us to believe that there is no demonstrable connection between age and the need for larger menstrual cups.
Women with small physiques, whose stature has not changed and have had no vaginal births, may well use size S until menopause. Similarly, a young woman might be tall and strong, and might use MeLuna size L successfully from a young age.

Освен това си имат и калкулатор http://www.meluna.org/epages/63898218.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shop … e/Groessenrechner

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 23:29 от Пунчик

# 598
  • Варна
Яяяя, какво още открих за MeLuna Soft

The material of the soft MeLuna has a softness of 30 Shore, and is therefore 25% softer than MeLuna Classic. This material feels very soft and can be compressed quite easily. However, this means that the material does not have as much tension as the MeLuna Classic, and therefore sometimes does not "pop open" inside the vagina as easily. Using a MeLuna Soft usually requires more practice than using the MeLuna Classic.
If the pressure of the vaginal muscles around MeLuna Soft is too strong, there is a risk that the cup will not properly unfold inside the vagina. MeLuna Soft is recommended for women whose pelvic floor muscles may not be quite as strong. Women with normal pelvic musculature should choose MeLuna Classic.

Who should choose MeLuna Soft?
MeLuna Soft was developed for women who are particularly sensitive, and for women whose pelvic floor muscles are less developed:
- Women who find using tampons uncomfortable, causing pressure or pain
- Women who are particularly sensitive to pressure and pain
- Women whose pelvic floor muscles are less developed

Когато се сдобих с моята, само пишеха, че софт-а изисква повече умения при поставянето, а не и за кои жени се препоръчва. Освен това не знаех, че има и MeLuna Sport (за тези с по-силни вагинални мускули)

Ииииии последното ми откритие Joy този клип http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9zj4NhC8ahM

Защо никой не го е пускал досега  Joy

# 599
Не ми е попадал, адски е готин  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт