Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 719
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
...докато с Муункъп трябваше да сменям на 2, макс 3 часа...
                            Извинявам се за навлизането в детайли, но времето не е меродавно за смяната на чашката. Моят съвет е да се доверявате на усещанията си, когато вече сте свикнали с чашката. Последния ми цикъл беше с много съсиреци, и чашката се пълнеше за почти 15 минути след смяна  Confused.

# 256
Случайно попаднах на темата. Честно да си призная имам се за напредничава, но никога до сега не бях чувала/чела за такива неща  Mr. Green Ех, не случайно казват, че човек се учи до като е жив. И аз днес научих нещо. Връщам се да чета информацията от първа страница. Благодаря, момичета!

# 257
  • Варна
Пунчик, не след изваждане, а при поставяне, т.е. имам предвид като е в мен. Не е отворена, дори напротив, доста затворена ми се струва, и заема бъбрековидна форма. Е, може и да греша и всъщност горния край да е доста по-отворен.....

Извинявам се че толкова си забавих отговора, но първо чаках да ми дойде, че да проверя преди да говоря, пък после те забравих и се сетих чак сега.
Бъбрековидна форма си заема. Такава е формата на влагалището (поне на моето де, не съм гинеколог и не смея да твърдя как трябва да е при останалите   Mr. Green )
Мисля че Мелуна софт са доста по-меки от останалите чашки. По-твърдите сигурно не се "смачкват" толкова осезаемо.

Какво ти отговориха за "нарушената цялост на материала", че и моята е така?

# 258
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Не се притеснявай за забавянето, аз по-скоро исках да внеса уточнение, защото явно първия ми пост е бил доста неясен.   bouquet
То е ясно, че няма как да стои идеално кръгла, просто моята стои много затворена. Естествено, въпрос на анатомия е, просто ми направи впечатление и споделих. Но пък като върши работа, едва ли има някакво значение.

За нарушената цялост казаха, че било дефект на материала. Извиниха се и ми пратиха нова, но и тя има такова нещо. Не зная дали ще започне да се цепи и тази, дано не. Че ще ми е неудобно пак да им мрънкам.
Честно казано ме оставиха с впечатление, че са ми пратили от дефектните чашки, които изпращат като бонус към поръчките. Защото оригиналната чашка първия път ми дойде в голяма самозакопчаваща се найлонова торбичка, с инструкции за употреба и торбичка за съхранение, а втория път ми я изпратиха в опаковка като на бонус чашките.
Общо взето ме разочароваха тотално и ако се наложи да си купя нова чашка, определено няма да е Мелуна.

# 259
  • София
Хайде и аз да се намърдам в тази тема...
Реших и аз да мина на чашка... Само че още не съм решила каква точно да си поръчам.
Сега, тъй като съм доста чувствителна по принцип, а и след раждането доста дълго време имах болки там (поне около 4 месеца!!), та си мислех за някой по-малък размер мека чашка (още повече, че така ме зашиха, че съм по-тясна от преди). А другият проблем от шиенето и раждането е, че съм доста неравна там. В смисъл не е гладко като преди, а на едни бабуни  Blush Има ли и други като мен?? Проблемът е, че тъй като сега ползвам тампони - от 2-3 месеца (преди това бях с превръзки - ужасна гадост!   Sick), та като си сложа тампон и в доста случаи, колкото и нагоре да го сложа, шийката го избутва до долу - т.е. тампонът почти успява да излезе навън. Предполагам, че ако с чашката се получава вакуум, такъв проблем няма да имам...

# 260
Отдавна не съм писала в темата, ползвам си моята Фемкъп година и половина вече, много съм доволна, с  прокапвания само в най-силния момент, ако не мога да отреагирам веднага да сменя.
Днес на мейла имах едно инфо за промоция в днешният ден само, дано не го сметнете за реклама, но си е доста изгодно: http://www.ecolina-bg.com/product.html?product_id=450

# 261
Вече ще ми е 2 цикъл с чашка. Първия ден имаше голяма борба - сгънах я и вътре въобще не се отваря. Пробвах и с по-голяма (нали ми пратиха 3 броя  Laughing ) - но пак си стои както я поставиш. Опитвах се да я въртя, ама много се шипех.
И така доста пъти, накрая се отказах и чак вечерта продължих с опитите, но този път бях изгледала клипчето за различните начини на сгъване.

Един път - добре, другия - пропуска.... явно е така в началото  ooooh!

Но пък сестра ми е много доволна, казва че забравя че е в цикъл с чашката. Вече втори месец я ползва. Голяма й е (М на Мелуна), мисли че никога няма да я напълни.

# 262
Отдавна не съм писала в темата, ползвам си моята Фемкъп година и половина вече, много съм доволна, с  прокапвания само в най-силния момент, ако не мога да отреагирам веднага да сменя.
Днес на мейла имах едно инфо за промоция в днешният ден само, дано не го сметнете за реклама, но си е доста изгодно: http://www.ecolina-bg.com/product.html?product_id=450
Защо няма рамер?  newsm78

# 263
Тази марка чашка няма различни размери,  в един вариант е само. В описанието са дадени колко голяма е.

# 264
  • Варна
та като си сложа тампон и в доста случаи, колкото и нагоре да го сложа, шийката го избутва до долу - т.е. тампонът почти успява да излезе навън. Предполагам, че ако с чашката се получава вакуум, такъв проблем няма да имам...
А  може би шийката ти е придобила нови навици след раждането  newsm78 и ако сега слиза по-ниско, ще имаш подобен проблем и с чашката, защото ръба й трябва да е под шийката
ъъъ рано ми е и не мога да се изразявам правилно, надявам се да ме разбираш. Ако си взимаш чашка ще трябва да си избираш е от най-късите, но не знам дали трябва да е от по-меките или по-твърдите (по този въпрос не сме стигнали до някакъв извод кои са по-добри, защото повечето от нас са ползвали само по една чашка и няма как да правят сравнения)

Вижте какво открих докато търсих нещо по въпроса на menyanthe  Joy http://images.businessweek.com/ss/09/07/0729_IDEA_awards_gold/31.htm
(за да не се налага и вие да откривате топлата вода - ако се загледате в първата картинка ще забележите че "гъбата" е леко прозрачна и вътре се вижда шнурче, на втората картинка вече е издърпано)

Miss M и при мен първите два цикъла бяха изпълнени с мнооооого щипане  Laughing сега съвсем спокойно и безинцидентно си боравя с 4-милиметрови нокти Simple Smile

# 265
  • Балчик
 LaughingТози дизайн кърти мивки.

# 266
Пунчик, благодаря за обяснението, бая се вгледах в нещото и пак не схванах как работи, докато не прочетох дребните ти букви  Laughing

# 267
Аз ползвам DivaCup, MeLuna Soft и Meluna Normal и от трите съм доволна, въпреки че софта не винаги успявам да го сложа добре... Но понеже се каня да си поръчам от сайта таблетки за дезинфекция и съм се загледала и в Soft Tampon-ите и  Levant Sponge, та искам до попитам някой ако ги е купувал да сподели опит...  Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 13:29 от rum444e

# 268
Честита Нова 2012 Година! Нека ни донесе много здраве, мир, успехи, късмет и любов на всички!

Момичета, аз се интересувам от нефритените яйца, искам да ви помоля да ми дадете координати на човека от който поръчвате!
Много ви благодаря предварително!

# 269
  • Варна
rum444e ако не ме лъже паметта, никоя от пишещите тук не е ползвала Soft Tampon-ите или Levant Sponge
Любопитно ми е, защо са ти, след като чашките ти вършат работа  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт