Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 677
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Мелуна не е от медицински силикон.
като ви открих,зарибих приятелка-заедно си ги купиме...края на май стават 2г.
за хигиената...ми не съм само аз,и друга беше споделяла /не е препоръка,не е за хвалба  Embarassed Embarassed/,че не изварява -последно ,спяща и изтръпнала изтървах едната чашка в тоалетната-тогава я изварих хууубаво-инъче,антибактериален сапун,сода,чаено дърво...ама аз съм чстен случай  Peace

# 391
  • Стара Загора
Аз Embarassed изварявам от дъжд на вятър Embarassed Да чукна на дърво, нямам никакви проблеми, аз също не препоръчвам да не се изварява и по принцип винаги се старая да го правя, но така се получава...

# 392
Аз изварявам винаги преди първото слагане. Като ми свърши в повечето случаи не изварявам, а само измивам с антибактериален сапун.

# 393
  • Балчик
Аз изварявам винаги преди първото слагане. Като ми свърши в повечето случаи не изварявам, а само измивам с антибактериален сапун.

И аз така правя, преди ползване изварявам.

# 394
  • Stavanger,Norway/ Varna
И аз така. Също така, 5, 6 дни преди дда ми дойде (цикълът ми е като часовник), изварявам и прибирам в кесийката (чашката има допир с кесийката само като е стерилизарана, иначе я държа в една кутийка от клечки за уши) и слагам в чантата си, да е винаги с мен. Не един път ми се е случвало да ми дойде на работа или докато съм навън, чашката ми е винаги под ръка и слава богу, аварии не съм имала  Peace

# 395
  • Варна
Аз си я изварявам преди цикъл (преди и след). Наскоро си взех от ибей стерилизиращи таблетки Milton и ползвам тях след като ми свърши, без да изварявам. Взех ги основно ако съм някъде, където нямам възможност да я изваря преди употреба.

Иначе засега съм казала на 2 момичета, едното каза, че не би рискувала с такова нещо, другото беше леко шокирано, но не толкова категорично против  Laughing Определено за първи път чуваха, но наистина всеки сам трябва да си прецени кое е добро за него. Аз съм много доволна, но трябваше да си взема чашка още преди 1-2 години като попаднах на темата...

# 396
Аз я изварявам и преди и след цикъл, така се чуствам по-спокойна  Simple Smile Peace!

# 397
  • Балчик
Моята логика е следната:
1. чашката ми е от медицински силикон и не задържа бактерии
2. изсушаването е метод на стерилизация, та след ползване тя стои суха цял месец и няма среда за развитие на микроорганизми
3. но за всеки случай я изварявам преди ползване.

Ползвам я вече близо 2 години и не съм имала проблеми.

# 398
  • Пловдив
Здравейте момичета, вече втори месец ползвам моята чашка Мелуна софт М размер. С две вагинални раждания съм. Не разбирам дали аз не се справям с поставянето или чашката не ми е по размер, но си ми изпуска доста сериозно, освен това доста често се "спуска" до изхода на влагалището, което си е страшне дисконфорт. Моля по опитните да споделят каквъв е проблема? Аз почти съм решила да си взема по-голяма чашка, но все пак да се посъветвам.
Иначе вече съм напълно убедена в предимствата на чашката и не смятам да се отказвам.
Поздрави на всички

# 399
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Linkata , според мен размерът ти е малък.  Peace
Аз съм с едно вагинално раждане и над 30 години, поръчах L, а ми изпратиха като подарък и М размер. Ползвам си големия размер от около 10 месеца и нямам пропускане и проблеми. Миналият месец реших да пробвам и малкия размер, ей така, да видя как е.  Laughing Ами все едно бях без чашка - течеше си на общо основание. То и усещането при поставянето е съвсем различно - голямата се отваря по-трудно и я намествам, защото понякога не иска да се отвори, а малката се отваряше без никакъв проблем.

# 400
  • Балчик
Аз съм без вагинални раждания, но с обилни кръвотечения, а и съм на 40 и си взех Л- не ми пропуска и не се размества, но и не  е Мелуна.

# 401
  • София
Аз моята чашка след цикъл я измивам, използвам един спрей за почистване на секс играчки  Blush. След това я изварявам, оставям я да изсъхне и я прибирам в торбичката до следващия път.

А за размера - аз съм с М и 1 вагинално раждане. Понякога имам проблеми първите дни, когато ми е по-силно, но по-голямата чашка просто не мога да си представя да си я слагам - смятам, че ще ми е прекалено некомфортно. И не, не ми се отваря лесно чашката, тъй като съм по-тясна даже от преди раждането.

офтопик: никога, никога повече няма да раждам!

# 402
 Аз реших да дам втори шанс на моята чашка, за летния сезон я намирам особено подходяща, но не знам как да я изваря без да я стопя Simple Smile

# 403
За 4-5 минути във вряща вода  Peace

# 404
На някоя от вас случвало ли се е след "тренировки на сухо" след това цикъла да закъснява?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт