Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 643
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
А ти защо искаш да сменяш Дивата, щом нямаш проблем с нея?
Иначе Lunette са от медицински силикон със сигурност, за другите не знам, те се навъдиха толкова много  Crazy
Често да ти кажа, само ме притеснява Китайското производство Embarassed newsm78

# 616
А, интересно, бях останала с впечатление, че са американски, явно се бърам нещо.

# 617
Здравейте,
DivaCup е канадска и е от медицински силикон.

# 618
  • Варна
Показаната в ибей обаче не е DivaCup, особено както е описана в заглавието на листинга е доста подвеждащо. Китайска е, и мен би ме притеснило това, най-добре я смени с някоя от сигурен производител. Сертификати навсякъде се фалшифицират, изобщо не е трудно, хич нямам вяра на китайците...

# 619
Ясно, не бях отваряла линка, а в името му фигурира Diva cup...

# 620
  • София
 Hug Hug Hug Hug
Благодаря ви много!
Все пак какво мислите за Meluna, дали е добър вариант за мен, предвид латексовата алергия newsm78
Спокойна вечер Peace

# 621
  • София
Никъде не видях, да пише за Мелуна, че не предизвикват алергии, а само че са изработени от TPE (термопластичен еластомер), което не ми дава отговор  Rolling Eyes #Crazy Какво е вашето мнение по въпроса?
Благодаря Hug Hug Hug

# 622
изобщо не си спомням как съм стигнала до избора на Мелуна  Mr. Green
ползвам я вече повече от три години,май четвърта даже прехвърлям  Rolling Eyes -имам три ,но върти-сучи,все на най-старата се връщам,удобна ми е ,като стар чорап  hahaha
не съм имала НИКАКВИ оплаквания,НИТО ВЕДНЪЖ за това време,а дори не изварявам  Naughty

# 623
Здравейте, искам да ви разкажа моят първи опит с менструална чашка.
Поръчах си Meluna Classic S с топче от екомама. Според мен е старият модел тъй като се различава като размер от S в сайта на  Meluna, но не съм внимавала като поръчвах  ooooh! . Исках да пристигне навреме за цикъла ми и да е по куриер за да мога да я получа в работата. По стечение на обстоятелствата можах да я пробвам чак на третия ден (който се оказа най-силен) през нощта. След 7 – 8 опита успях да я вкарам, не знам дали се отвори правилно, но въобще не я усещах. На сутринта естествено беше преляла – вероятно не беше най-доброто време за експерименти.  Naughty Истинският проблем беше изваждането – оказа се че не мога да стигна топчето с два пръста, нито някак си да я избутам по-надолу (никога не съм правила упражнения на Кегел  Embarassed ). След няколко неуспешни опита съвсем се бях шашнала, казах на приятеля ми, че не мога да я извадя, той предложи да помогне но мен ме беше срам. След още неуспешни опити срам не срам трябваше и той да помага. След около 40 минути успя да я извади. Каза, че се е вакуумирала точно при началото на матката, и тъй като е твърде къса е било много трудно да се хване.
Много ми се искаше да се получи с чашката, но точно с тази едва ли ще пробвам пак. Всички жени за които четох или гледах в youtube звучат толкова очаровани – удобно, изгодно и по-полезно за тялото. Писна ми от превръзки и тампони и бях много ентусизирана, че има алтернатива. Сега се чудя дали да не пробвам с друга чашка – малко по-голяма и с краче а не с топче. Мислех си за FleurCup. Другия вариант е да поръчам друга  Meluna от по-сигурен източник. Въпреки първоначалният провал не съм се отказала от чашките.

# 624
не се отказвай!не знам защо си решила с топче да вземеш,но вече е свършен факт-крачето можеш да го подрежеш,ако ти е късо  Peace
аз имам и с халка,и с краче,но определено краче ми е най-удобно
не знам дали има нови и стари партиди,или просто видоизменени размери на чашката/и аз си ползвам най-най-старата  Rolling Eyes/
поръчай си от сайта на мелуна Peace
и наистина,не се усеща,но не защото не си я сложила правилно/неправилно,а понеже не се усеща  Grinning
историята с първото вадене на чашката е позната на повечето от нас  Wink

# 625
  • Пловдив
На последък сблъсквайки се с все по ужасни тоалетни си мисля да купя уреда за уриниране. Зная че някой от вас ползват такъв. Бихте ли ми препоръчали марка?

# 626
  • Балчик
Моето е такова:
http://www.ladyp.eu/Orderonline.aspx

Каня се да си купя и удължител.

# 627
  • au bout du monde
Обмислям идеята за чашка. Трябва да избера между Ladycup, Meluna и Divacup.Спряла съм се на най-малкия размер. Още се чудя коя да бъде Thinking

# 628
  • Нейде из лудите гори...
Гласче за Meluna, Но нямам база за сравнение, просто съм доволна  Peace

# 629
  • au bout du monde
Гласче за Meluna, Но нямам база за сравнение, просто съм доволна  Peace

Кой размер е твоята?

Аз се ограничих вече до Мелуна и Ladycup.Тези дни трябва да поръчам.

Тази мн ми харесва, но се притеснявам да не ми е голяма. Мелуната е по-малка, но краят й е по-дебел Thinking

http://www.amazon.de/gp/product/B008SGJTFU/ref=ox_sc_act_title_1 … mid=A9DA90XK0CZVG

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 10:55 от La Libellule

Общи условия

Активация на акаунт