От кога децата ви започнаха да се обличат и събличат сами?

• 9 859
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Моите още не могат. Ходят на ясла от 2 год. Но истината е, че и аз не съм ги учила изобщо. По-лесно и бързо ми е аз да ги обличам. Могат да се съблекат горе-доле, без блузата. В яслата явно се обличат сами (пак без блузата), защото гащите и панталоните вечно са им наопаки като ги взимам, но в къщи не искат. Пък и аз не ги карам. Обувки от по широчките с лепки събуват и горе долу обуват, ако има кой да им каже коя на кой крак е.  Mr. Green А в градината наистина предпочитат самостоятелни деца, но е пълна глупост, че няма да го вземат, ако не може да се облича напълно сам. Мъжът ми е на 30 год и пак не може. Ако не стана да му кажа къде са му чорапите (които за най-голяма изненада са в чекмеджето за чорапи!) и коя блуза с кой панталон върви, може да тръгне и по пижама.  hahaha

# 31
  • София
хахха как няма да го вземат та ти няма да им казваш пък да видим ако има такова изискване въобще как ще ти го върнат Simple Smile
Моята госпожица иска сама да се облича и я оставям да го прави. Облича се както и с каквото желае, но се старая да я опътвам кое с кое си отива:)
На мен ако някоя лелка ми каже, че съм си осакатила детето незнам какво ще я направя. #Cussing out

Гледали ли сте филма "баща-мечта" с Адам Сандлър? Ако не сте гледайте го и ще ви хареса много. Аз действам по неговия пример и детето е щастливо, което в крайна сметка е най-важното.

# 32
Моята е много самостоятелна от бебе. Сама имаше желание да се облича и обува, дори ми се сърдеше когато бързах и исках аз да я обличам. Вече почти всичко сама си облича, дори и чорапи и обувки. В началото разменяше обувките, но и с това свикна. От яслата я похвалиха, че всичко сама си правела, а имало деца, по-големи от нея, които не можели. Напоследък забелязвам, че са я оставили там на самоотглеждане  Rolling Eyes - вземам я с разменени обувки, с недобре вдигнат панталон, явно сама се е обличала и обувала. Но по отношение на говоренето е много назад, явно при нея движенията са по-силно развити от речта.

Това, че едно дете се облича само в по-ранна или по-късна възраст си е въпрос на характер, както казват "до дете е". Не бива да се тревожим за различията в децата, особено пък да се връзваме на приказките на лелките, че ги осакатяваме. Ще дойде време и всяко ще се научи да се облича и обува  Hug

# 33
  • София
Махането на биберона, махането на памперса, самостоятелното хранене, прохождането, проговарянето, събличане/обличане - всичко си е до дете. Всичко това ще се случи при всяко дете, но по различно време... Просто децата са различни и не е нужно да ги вкарваме в някакви граници
Моя син е на 4г. 7м. и все още има затруднения с някои неща - закопчаване на копче, за връзване на обувки и дума не може да става. А ако тениската е без щампа или нещо друго отпред - просто детето си я облича така, както я е хванал... Определено, събличането му е много по-бързо и лесно от обличането. Но...всичко с времето си.

# 34
  • В центъра на моретата
Ох, при нас ситуацията е такава, че малката е на 3 и половина годинки и  зимата можеше да си съблича блузките с дългия ръкав, но сега с късия ръкав нещо не се получава - голяма мъка е. Да не говоря, че в стремежа си да си съблече блузката, видях веднъж, че изкара ръцете през деколтето и така я смъкна през краката си. Направо изумях.
А в детската градина вече на няколко пъти са й правили забележка, че не може сама да се справя и са казвали на баба й, да й даваме дрехите и сама да се облича и съблича.
Изобщо не съм наясно с другите деца на нейната възраст как се справят.

# 35
Както и другите момичета са казали не се притеснявай...всяко нещо с времето си и най-вече с желанието.

Гери се облича и съблича сама от малка дори още не говореше съвсем правилно, но пък ходеше с памперс до 2г. и 6м. и какво свали го в крайна сметка. Всичко е когато тя пожелае:)

Като цяло съвета е да му избираш дрешки лесни за обличане и събличане с картинки отпред и етикетче отзад. Обличането и събличането самостоятелно е част от процеса "Вече съм голям и мога сам".

Наистина поговори с лелките в яслата да не го притискат, защото може да доведе до обратен ефект.

Ех колко добре са си животните като по цял ден си ходят голи Joy

# 36
  • Някъде по Дунава
Дъщеря ми вече може да се облича сама. Нищо че след това изглежда като изпаднал германец  Grinning , важното е да си създава умения.

# 37
  • София
видях веднъж, че изкара ръцете през деколтето и така я смъкна през краката си.

Сладурана, така се посмях на ваш гръб  Joy Joy

И при нас е проблем с блузките с къси ръкави.Опитвам се да обяснявам колко е по лесно да се хване с ръцете на кръст и блузката да се вдигне, но той винаги започва много странно от ръкавите  newsm78

# 38

И при нас е проблем с блузките с къси ръкави.Опитвам се да обяснявам колко е по лесно да се хване с ръцете на кръст и блузката да се вдигне, но той винаги започва много странно от ръкавите  newsm78
В детската градина ги учат първо да събличат ръкавите и после главата. И дъщеря ми се опитва по този метод да съблича тениските, но в крайна сметка разбра сама, че е по-лесно направо да събича тениската като хване краищата на кръста. Иначе блузите с дългите ръкави - първо ръкавите, после главата, "така ни учи госпожата" е отговорът.

# 39
  • Варна
Аз мога да кажа че дъщеря ми има значителен напредък, днес съблече пижамата сама и се облече почти сама. И тя така първо ръцете я уча да изкарва и после главата, а за обличането първо главата и после ръцете, справя се така, само още бърка предно-задно и лице-опако  Hug

# 40
Ако трябва да се започва отдолу събличането на блузката - ръцете се кръстосват и после премятат - замислете се, че за дете това е доста трудно  Wink Синът ми е на 5 години, идеално се съблича и облича, но по негов начин. Точно както споделят доста от вас - първо измъква ръцете, после през главата.

# 41
Синът ми е почти на 2г.10м. Не умее да се облича. Ходи на ясла. Преди седмица една от лелките ми каза да го уча, защото в градината нямало кой да се занимава с него. Thinking Отвърнах и, че необлечен няма да остане. Crossing Arms Иначе там го карали сам. Има голямо желание, което ми е по-важно. Никога не съм го насилвала за нищо, не смятам и с дрехите да го правя. Когато-тогава. Wink

# 42
Дъщеря ми е на 2г точно, съблича се сама без да среща никакви затруднения още от 1г.7-8м, от един месец си обува без да среща затруднения панталоните, якета,жилетки,за блузите е необходимо само да и мушна главата/разбира се едно самостоятелно обличане от нейна страна отнема повече от 20мин, ама важното е желанието/ , с ръкавите се справя сама, обувки също държи да си обува сама и не среща затруднения, само ако има връзки разбира се е нужно аз да ги завържа.Това е откакто тръгна на яслата, гледа от по-големите ,че явно се обличат и събличат сами и тя така, всички дрехи иска сама да си ги облича и съблича,иначе изпада в истерия, ако аз реша да и помагам и само повтаря "Сама, сама"!

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 18:29 от somebody

# 43
  • София
Ако трябва да се започва отдолу събличането на блузката - ръцете се кръстосват и после премятат - замислете се, че за дете това е доста трудно  Wink Синът ми е на 5 години, идеално се съблича и облича, но по негов начин. Точно както споделят доста от вас - първо измъква ръцете, после през главата.
Аз нямам претенции как ще го прави, важното е да успява  Laughing

# 44
Аз нямам претенции как ще го прави, важното е да успява  Laughing

Е, аз не познавам човек - които не умее да се съблича и облича Laughing
Ще се научат. НО такива терзания - ама защо не може, а другите могат и тн са н апълно безпочвени и излишни. Ето, сега е лято - повечето деца са вкъщи - това е времето, когато най-лес9но се маха и памперса, и се научават доста неща - защото иначе повечето мами виждат децата доста рядко - като работят...

Общи условия

Активация на акаунт