Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 55

• 50 276
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Бойле-нейде, аз определено искам да видя Яска с подарената носия от свекървата. Такова трябва да е шоуто според мен. Ама ако са две сватби, как ще изглежда Китка до нея

Усмихната, доволна и неревяща. Но как ще се гледат двете е това е вече е интересно hahaha hahaha

# 226
  • Пловдив
Преди малко получих обаждане от Монте Карло.

Добре де, ама нали червената рокля е рокля за вечерта на къната. И такава ли ще има след 2 деца и подписан граждански брак?! Иначе и аз искам да видя Яска в тази рокля, макар че Шахи не заслужава тази награда.  hahaha

Ванина, знам че го гледахте отдавана и аз го бях изтеглила, ама тогава редях буквички.

# 227
  • Разград

# 228

Бойле-нейде, аз определено искам да видя Яска с подарената носия от свекървата. Такова трябва да е шоуто според мен. Ама ако са две сватби, как ще изглежда Китка до нея Joy hahaha Joy hahaha

Ванина, може би с подкъсена супер модерна рокля и с висоооооките токчета на Яска, че на нея ще и станат вече неудобни. Нали Морановата ханъм ага става свободна съвременна жена и ще бори традициите   Joy    Joy    Joy     Joy     Joy     Joy    Joy

# 229
  • Разград

# 230
Eldo, роклята за вечерта на къната ли е и тази рокля от свекървата ли се подарява - нали това всъщност е моминската вечер на бъдещата булка. Аз останах с впечатление, че това е тържествена дреха, която се предава от съпругата на агата на нейната снаха (съпруга на първородния син и бъдещ ага) и така поколения наред. Когато Шахи и каза, че тя ще я предаде на съпругата на Йомер, Яска реагира "Йомер ага, а!?"
Ако знаеш нещо повече за тези традиции и подаръци - дай инфо. Моля!   bouquet

# 231
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Елдо, ах Монако, ах Монако-о Laughing Laughing

Ето го на картинка поне:

Момчето ни е там вече. Ванче, мръдни у лево, да намериш нещо като инфо от там . Ти такъв опит имаш

Обаче аз не разбрах, че червената рокля е за вечерта на къната. Нали съм си новобранка в турския език и обичаи.
Елдо, ти само кажи че искаш пак да редиш буквички, аз ти обещавам, че ще търся в нет-а неуморно ден след ден, филма на който си искаш да ревеш, въздишаш или да се смееш Hug

# 232
A защо роклята не се подари на Чичек ,когато се жени с големия брат Балдар. Нали той е първороден и се предполага бъдещ ага. Защо се прескочи Китка в спазване на традициите

# 233
  • Пловдив
boule-neige , някъде из нета по преводите прочетох, че това е роклята от вечерта на къната. За този обичай не знам много. Каквото съм гледала по сериалите и още малко. Но зная, например, че една от основните задачи на партито е булката да се разплаче. Ръцете й стоят стиснати в юмрук и свекървата ги "отваря" като пъха жълтици в тях. Когато жълтиците са достатъчни, бъдещата булка си отваря дланите и тогава свекървата поставя къната и отново ги свива в юмрук, за червените ръкавички - всички знаете.

Ели, сигурно защото той не беше все още ага. Но май по-скоро филм да става. Тя и сребърния колан не беше дала на Китка. Какво ли още ще извади от онази ракла?

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 22:52 от Eldo

# 234
Преди малко получих обаждане от Монте Карло.

Добре де, ама нали червената рокля е рокля за вечерта на къната. И такава ли ще има след 2 деца и подписан граждански брак?! Иначе и аз искам да видя Яска в тази рокля, макар че Шахи не заслужава тази награда.  hahaha

Ванина, знам че го гледахте отдавана и аз го бях изтеглила, ама тогава редях буквички.

Елдо
кво ти каза хубавия човек от Монте Карло?
А и на мен ми харесва идеята Яска да облече носията подарена от мама свеки.Ма как хубавичко и вика мамо тая наша Яска бе.И Шахито вече пърха от кеф,на Савашчо също му е драго.Изобщо Ясето е много умна жена,знае как да направи хората щасливи.
А пък Явузката що тъй са го завързали завалата на тоя неудобен стол newsm78Нали уж с Джемал таен план мислят.Може би Джамал първи го е хванал пред холдинга и понеже котето се е съпротивлявало се е наложило да го вържат.После като се е  успокоил Джамал му е прошушнал таен план за трафик на дрога и за мнооооого парички.
Важното е че за сега няма никой мъртав което естествено не означава,че в края на серията няма да завършим с една сватба превърнала се в кървава баня.
Обаче не знам Хакан и Чичек кво ще правят с Лара.Няма вече Чичек абла и това е .Брей ,че лошо това дете бе.Добре хубаво да се посърди,да се посърди па да му мине.Кви са тия работи.Татко й да няма цял живот се сам да седи.Ларчето още нвкоя година и ще порасне,ще иде да учи в университет , ще се ожени и татко и тогава кво ша прави.Може би и той така ще се надундуи и ще каже че не може Лара да си има мъж,трябва само татко си да обича.

# 235
A защо роклята не се подари на Чичек ,когато се жени с големия брат Балдар. Нали той е първороден и се предполага бъдещ ага. Защо се прескочи Китка в спазване на традициите

Ели, много мъдри въпроси задаваш душо Joy hahaha Joy hahaha
Ама те не са за сериал от групата на "сапунена опера". Гадно наименование на група, ама ние сме фенове на тази група и не трябва много много да му мислим, че иначе ще развалим магията. Логичното обяснение обаче е че в сериала винаги има няколко сценаристи и понякога се получава така, че някой от тях незнае какво точно са направили другите. Или, че сега им е паднало такова готено рокле и са решили да го оползотворят, като разчитат на факта, че между нас феновете преобладават "блондинките".

Сега чета предположението на Елдо. То също не е лошо, ама така ми се струва, че роклята всъщност не е казано че ще се употребява във всяко едно поколение. Ами ако все се женят преди да са станали аги Thinking
Това с жълтиците ми хареса, но аз и за червените ръкавички нищо не зная или поне не мога да си спомня

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 22:58 от vanina707

# 236
  • Пловдив
Ени, това което наистина казва е "Bugün olsun" - Дали днес... ще се случи това, което всички очакваме.  Laughing

# 237
Червенит цвят е за момичета девственици които встъпват в брак, според традициите а нашето момиче е с две деца почти Joy Joy Joy
Как я посрещна Шахи в началото ,а как сега слуша от Ясемин мамо

# 238
и Хулио Иглесиас за лека, спокойна нощ

# 239
Който иска може да поглежда от време на време на този адрес:
http://www.5mn.ch/

Общи условия

Активация на акаунт