Ваксина тетраксим-за или против????

• 36 952
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не, сложете си пентаксим.

# 16
  • София
На 6 години се слага Татраксим - реваксинацията е с него  Peace

# 17
  • София
Хм. Може пък и така да е и да съм забравила.

# 18
ако става въпрос за детето на 6 години - мисля, че като бебе трябва да са му слагали 2 или 3 ваксини тетраксим - на 6 години се прави реваксинация, на по-късно родените деца се слага пентаксим, но на по-големите /като моя син и твоето дете/ се слага тетраксим, понеже с това са ваксинирани като малки  Peace

ПП Ние я сложихме есента - получи като странична реакция леко покачване на температурата на следващия ден и 2 дена виене на свят от време на време  Peace

ПП В здравния има цяла тема за и против ваксините - мисля, че темата ти принципно е за здравния  Peace
Не е слагана Тетраксим, а Пенткасим!
Може ли тогава да ваксинирам детето сега, което става 6 години с Тетраксим, при положение, че като бебе сме правили Пентаксим?Как е редно и защо тогава нашия доктор казва, че с нея ще го ваксинира?

# 19
Само да взема предвид съдържанието на ваксините и се плаша. Ваксините съдържат невротоксини, живак или етил-живак, формалдехид, олово, алуминий, антифриз, тимерозол, абортирана ембрионна тъкан и живи вируси. Няма да споделям и какви последици имат тези токсини върху телата ни. Е вече не държа да вкарвам подобни токсини в тялото на сина си. Всеки прави това, което вярва, че е най-добро за здравето и живота на детето му.

А ако знаеш шампоаните и кремвиршите какво съдържат...

"Аз взех окончателно решение. След дълго търсене, четене, гледане на научнопопулярни филми по въпроса и т.н. Сблъсках се и с пострадали деца от ваксините и вече бях сигурна, какво трябва да направя. "

Не си чела и 1/10 от това, което трябва да се прочете, преди да вземеш истински информирано решение. Съдейки по правописа ти, не си прекалено образована и като че ли не си способна да правиш истинско проучване, дори като заинтересован интелигентен гражданин.

Гледала си пропаганда и са ти промили мозъка. Но не си информирана- дезинформирана си.

Бе тая напаст много бързо се разпространява благодарение на нета...всяка мама- имунолог...

# 20
  • София
ако става въпрос за детето на 6 години - мисля, че като бебе трябва да са му слагали 2 или 3 ваксини тетраксим - на 6 години се прави реваксинация, на по-късно родените деца се слага пентаксим, но на по-големите /като моя син и твоето дете/ се слага тетраксим, понеже с това са ваксинирани като малки  Peace

ПП Ние я сложихме есента - получи като странична реакция леко покачване на температурата на следващия ден и 2 дена виене на свят от време на време  Peace

ПП В здравния има цяла тема за и против ваксините - мисля, че темата ти принципно е за здравния  Peace
Не е слагана Тетраксим, а Пенткасим!
Може ли тогава да ваксинирам детето сега, което става 6 години с Тетраксим, при положение, че като бебе сме правили Пентаксим?Как е редно и защо тогава нашия доктор казва, че с нея ще го ваксинира?
Реваксинацията е с Тетраксим, независимо дали детето е ваксинирано с Пентаксим. Понеже поста ми е от 2011 г. и опита ми беше само от ваксинацията на сина ми, а сега вече и дъщеря ми мина по този път, потвърждавам абсолютно същите странични реакции и при нея. Но не е казано, че ще има странични реакции - доста деца я приемат безпроблемно.

# 21
  • Sofia
Оф, и на нас ни предстои това нещо. Не знам какво ще правим...

Много глупаво се получава, когато правиш забележка на някой за правописа, а самата ти пишеш креМвирш Mr. Green

# 22
  • София
Ние много се забавихме с тази ваксина,но вече я има УЖ и ще ходим тази седмица.

Значи последно,независимо с какво е ваксинирано детето предишни ваксинации,реимунизацията на 6г. е с Тетраксим?

Личната ни е в дълъг болничен,и нямам никаква представа кой я замества,та да съм подготвена.

# 23
  • у дома
След 4мес.отлагане я поставихме.
Още вечерта и стана лошо,с позиви за повръщане, тръгнаха и сополи.
За мен си е реакция от ваксината,колкото и да ме убеждават,че не е.

# 24
Джонас Солк,ваксината и Нобеловата награда - Dr. Jonas Salk, Polio, and the Nobel Prize

Джонас Солк (на английски Jonas Salk) 1914-1995 e американски имунолог. Един от създателите на първата ваксина срещу полиомиелита (26 март 1953). Роден е на 28 октомври 1914. Починал на 23 юни 1995 г.
Ражда се в Ню Йорк в семейството на руски имигранти от еврейски произход. Въпреки че родителите му нямат средно образование, те настояват сина им да получи добро образование и Солк завършва Медицинската академия на Ню Йорк. Още там той проявява силен интерес към науката и по-специално микробиологията. След завършването работи в Университета на Мичиган под ръководството на известният учен д-р Томас Френсис.
След успеха си с разработването на ваксина срещу полиомиелита основава Института Салк, превърнал се по-късно във водещ световен изследователски център. В последните години от живота си се посвещава в разработването на ваксина срещу СПИН.
В годините след Втората световна война полиомиелитът е една от най-тежките болести, особено сред децата. Само през 1952 се заразяват над 300 000 души, от които умират 58 000. Ваксината, разработена от Солк, се базира на инжектирането на мъртъв вирус в тялото на пациента, за да се даде възможност на организма да изгради имунитет, без да се разболее сериозно. Веднъж имунизирано срещу вируса, тялото изгражда допълнителен имунитет и срещу по-тежки форми на същия вирус.

Общи условия

Активация на акаунт