Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 345
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз бях писала, че не съм доволна от работата си.
Мин. седмица ми преля чашата и си написах молбата за напускане, приеха ми я и сега съм доволна!
Първо ще се наспя, от другия месец, после ще се възстановя психически от напрежението и ще си гледам детето цяло лято, което милото пострада от мойта работа....никакво внимание не можех да му обърна, толково беше обсебващо, със служебен телефон - 24 часа на разположение Sad
Ще търся работа на есен и така, сега вече съм по-добре Simple Smile - нищо, че още съм в офиса със предизвестие

# 346
Идеята ми е по-различна малко и затова ще те попитам - защо ще търсиш нова работа? Поради финансови причини ли?

# 347
viliko - аз ще ти отговоря, въпреки че сматам, че съм схванала идеята на темата - нали е, дали сме доволни от работата си - няма други уточнения?
Причините са ми и финансови и такива, че смятам да се развивам, да правя нещо, което ми носи удовлетворение и средства. Просто аз трябва за себе си да си дам сметка каква точно работа ми трябва, защото очевидно не ми понася добре/здравословно и на семейството/ много напрегната работа. В момента аз преживявам раликата между това да си майка на Първо място и после всичко друго. За мен детето ми е на 1во място, но се подведох.....мислех, че щом ме викат 2ри път трябва да се върна непременно, че после трудно се намира работа....и така, мислиш кое е по-добре, а после се оказва нещо друго....имаше интриги, напрежение, трудно  ми е да обясня всичко, но е факт че прекарах най-тежките се болести от 7-8 години насам тази пролет. Всичко е умора, срив в имунната ситема, само работа и нерви, семеен живот - 0, и накрая изпуших...

# 348
Ами не само от длъжността, а като цяло - харесва ли ви, как ви кара да се чувствате и ако имате избор - бихте ли стояли вкъщи н апример, вместо да работите...Просто темата беше провокирана от един завихрил се спор, в който се казваше, че всички работещи са нещастни и принудени да работят камо ли не...

Иначе - ти отговаряш точно както мисля се отнася за повечето жени - хем самостоятелност, финанси, хем развитие лично, но са важни условията! И именно условията мисля са проблема на тези, дето не работят - имат някакъв горчив опит с работа предишна и си мислят, че навсякъде е така...Но както и да е, да не слагам думи в устата на пишещите, те сами казват  Peace

# 349
  • София
Ами не само от длъжността, а като цяло - харесва ли ви, как ви кара да се чувствате и ако имате избор - бихте ли стояли вкъщи н апример, вместо да работите...
вили, много пъти съм се замисляла над този въпрос, и винаги съм стигала до едно и също заключение  Peace
Много обичам да изпадам в сладки мечти, като например как печеля 5 милиона от тотото  Mr. Green В живота си не съм пуснала нито един фиш, но това са подробности! И почвам да си фантазирам - какво ще си купя, какво ще правя с парите, и дали ще си напусна работата... Честно да си призная, след всички къщи и екскурзии, които ми обрисува фантазията, накрая винаги се връщам на работа или просто се захващам с някакъв бизнес. Това цял ден със себеподобни да ходя на фитнес, на козметик, на шопинг, кафета и т.н. ме депресира.
Абе да ми паднат милионите, па тогава пак питай, че знам ли какъв акъл ще ми дойде  Joy

# 350
Тони, според една от най-разпространените теории - на Маслоу - нещата се надграждат - тоест семейството стои в по-долното ниво, а себеутвърждаването, развитието и личното усъвършенстване - на по-горно. Така че...това може само да ни радва  Mr. Green

П.П. Мечтите са хубаво нещо, аз често мечтая и точно за тотото  Joy ,ама и аз е съмпускала никога! В тая насока - да, екскурзии и дрехи за дължително, една къщичка китна и накрая...пак работа, бизнес - това е, няма начин да си убивам времето вкъщи, в домакинстване или ходене по фитнеси само...

# 351
Охо, и аз съм си мечтала за печалба от тотото и за възможен бизнес, който бих захванала, но не ми е минавало през ума, че мога да си стоя вкъщи без да работя нещо. Не мисля, че бих издържала дълго вкъщи, ще се побъркам от скука.

# 352
  • София
... няма начин да си убивам времето вкъщи, в домакинстване или ходене по фитнеси само...
Излагаш се! При толкова кинти е задължително да имаш човек, който вместо теб да ти изстисква пастата за зъби  Peace А ти за домакинстване ми говориш  Mr. Green
(Боже, както мразя домакинската работа, представям си какъв рахат ще ми е с минимум 3-ма души песонал  Blush )

# 353
Ами да, явно не мисля мащабно още  Joy
Но да си призная, когато бях наела детегледачка - откачах просто, не мога да приема, че друг ми пипа вещите...

# 354
  • Ямбол
Да, бе, да ми се мотат в краката само. Wink

Работата не е само пари и са доволни от нея само онези, които получават и други неща, освен пари.

# 355
И аз си мечтая понякога за подобни неща... Simple Smile
Но, дрехи - безмислени покупки - имам много, хубави, и какво от това? Преди бях щастрлива да си купя нещо марково и хубаво, сега съм щастлива с детето си по анцуг Laughing
Има нещо друго, когато си много богат и както казвате някой върши всичко вместо вас има един много тънък момент и това е, дали ще можеш да се съхраниш като човек? Защо напускам? Защото имам конфликт на интереси с много богот човек, на който всичко човешко вече му е чуждо.
Винаги съм се чудила дали е възможна комбинацията богат и човечен?
Или по-често срещаната е обратната? Какви искате да бъдете? Парите не винаги са гаранция за щастие, сами го знаете - интелигентни момичета сте.

# 356
  • Варна
Тони, според една от най-разпространените теории - на Маслоу - нещата се надграждат - тоест семейството стои в по-долното ниво, а себеутвърждаването, развитието и личното усъвършенстване - на по-горно. Така че...това може само да ни радва  Mr. Green

П.П. Мечтите са хубаво нещо, аз често мечтая и точно за тотото  Joy ,ама и аз е съмпускала никога! В тая насока - да, екскурзии и дрехи за дължително, една къщичка китна и накрая...пак работа, бизнес - това е, няма начин да си убивам времето вкъщи, в домакинстване или ходене по фитнеси само...

Но Маслоу поставя самоусъвършенстването над постиженията в работата, нали правилно си спомням? Самоусъвършенстването може и да има нещо общо с работата, кариерата, но никак не е задължително.
Включих се, защото намеси Маслоу, а според него, ходенето на работа и търсенето на признание не е върха на пирамидата, все пак. Нека сме точни.

# 357
  • град-държава
Ами не само от длъжността, а като цяло - харесва ли ви, как ви кара да се чувствате и ако имате избор - бихте ли стояли вкъщи н апример, вместо да работите...Просто темата беше провокирана от един завихрил се спор, в който се казваше, че всички работещи са нещастни и принудени да работят камо ли не...

Всъщност мога да си позволя да не работя и го правя като ми избие чивията, най-общо казано. 
Но като цяло най-много обичам работата си именно, защото ми позволява да разполагам с времето си, освен удовлетворението и чувството за пълноценност, които ми носи.
Както се спомена по-напред, сама съм си шеф и се чувствам свободен човек, решенията и отговорността са изцяло мои.

# 358
Ех и ние веднъж на раздумка с колеги разисквахме този въпрос, ако спечелим джакпота от тотото ще напуснем ли работа. От цялата компания от петнадесетина човека само един колега мъж беше категоричен, че на още другия ден ще напусне, останалите се колебаеха. Друг е въпроса, че като работиш не за пари имаш много по-големи възможности да търсиш най-удовлетворяващата те работа.
Мама Мецана освен напускането имаш и друг вариант - пускаш си 6 месеца неплатен за отглеждане на дете и търсиш работа през това време. А докато изтече може и да махнат гадния шеф. #2gunfireТова е отпуск, който работодателят няма право да ти откаже. А и имаш и възможността да се върнеш в най-краен случай, ако не намериш работа, което не ти го пожелавам, но все пак е добре да има човек повече варианти.

# 359
sisi1974 - благодаря за съвета и загрижеността Hug, но той е собственик.Не мога да пусна неплатен, защото имам 90 дена платен, сама може да разбереш в каква обстановка съм работила....но, беше различно както казах, нямах дете, исках да имам хубави неща и тн.т.

Общи условия

Активация на акаунт