Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 525
Еееееее, хайде де - ботуши сега  Joy Сметни тогава с колко поевтиняват зеленчуците лете - отчети и 50% намаление в Геокс на ботушите сега - ето ти сметката  Wink
Това е извън темата.

# 526
Приятелите ти все секретарки ли са, започнали от скоро?

Не разбира се. Но тези, които бяха на подобна позиция като почваха пак стартовата заплата не им беше 500 лв.
А и ти каза, че поне 20% вземат и по-малко. Реших, че говориш като цяло за пазара на труда, не мислех, че имаш такива сериозни наблюдения чак в проценти и говориш единствено за секретарките

# 527
Приятелите ти все секретарки ли са, започнали от скоро?

Не разбира се. Но тези, които бяха на подобна позиция като почваха пак стартовата заплата не им беше 500 лв.
А и ти каза, че поне 20% вземат и по-малко. Реших, че говориш като цяло за пазара на труда, не мислех, че имаш такива сериозни наблюдения чак в проценти и говориш единствено за секретарките

Чаекай сега - как тогава споменаваш, че не познаваш човек, който да взима 500 или до ри под 1000 - от твоите приятели? Доста ясно съм на писала, че в Сф в момента това е средно стартовото на секретарката. Или ти си пишеш просто за заплатите... newsm78

# 528
Да, написах за заплатите и в другите сектори, защото останах с впечатление, че тези 20%, които споменаваш, се отнасят за другите сфери. Не съм разбрало просто, че говориш само за секретарките с тези 20%

# 529
Абе то стана малко мазало  Mr. Green
И продавачки, и учителки, и секретарки - в момента взимат и по-малко, да - това е тъжното  ooooh!

# 530
  • София
За неквалифициран персонал без ръководни функции в момента наистина диапазонът е около 500-600 лв. Ако кандидатстващият е съвсем без опит, може и по-надолу. 
Предполага се, че функциите са предимно техническа помощ и не предполага кой знае колко специализиран труд.

# 531
  • София
За неквалифициран персонал без ръководни функции в момента наистина диапазонът е около 500-600 лв.
Хммм, а за квалифициран какъв е диапазонът, че не съм наясно?
В смисъл, че не мога да си направя генерален извод само на базата на моята заплата.
Дайте цифри ориентировъчно, че да не се окажа прецакана  Grinning

В провинцията и свръхквалифициран да е персоналът, рядко ще мине границата от 500 лв  Peace (Имам наблюдения върху най-западналия регион - видинския.)

# 532
  • София
За квалифициран варира в зависимост от специалността и нивото в йерархията. Аз съм икономист, имам наблюдения предимно от моята сфера - от 800+ до 10-15 000 за висш мениджмънт.

# 533
  • София
Аз съм дизайнер, в момента в областта интериорни и екстериорни проекти. Иначе по диплома 'дизайнер-художник - магистър'.
Заплатите реално (за София) варират от 650 нагоре. До най-много 1200. А бяха времена, като 1000 беше стартова заплата. Имам колеги, работещи от почти 10 години със заплата от по 750лв.  Confused И няма не искам.
За мен това е висококвалифициран труд, обаче заплащането не е като за такъв.

# 534
Добре де, а колко е заплатата на час в БГ?  Има ли изобщо тавома нещо, много пъти съм се чудела, защото в БГ никога не съм работила каквото и да е.

# 535
  • София
В БГ на почасова ставка се тарифира предимно консултантския бизнес - одитори, консултанти, адвокатски кантори. Редовият персонал се заплаща на месечна база.

# 536
  • София
В БГ на почасова ставка се тарифира предимно консултантския бизнес - одитори, консултанти, адвокатски кантори. Редовият персонал се заплаща на месечна база.
За съжаление...

# 537
Тъкмо мислех да пускам тема за заплатите ни.
Някой ако има желание, да пусне.
Преди да забременея работих за 250 чисто, в Търново. После за месец за 340.
Дали съм доволна? Само за цигари не ми стигаха.
С висше, на ре цепция в хотел.

# 538
Почасовото заплащане според мен варира в зависимост от професията. В моята почасовото заплащане се практикува за устни преводи и може да се каже, че е добро на фона на заплатите в страната. Но пък е ужасно изморително и трудно, така че не мисля, че парите са толкова много спрямо напрежението.

# 539
Доскоро казвах, че не ми се налага да работя и един ден дори. Толкова ми харесва. Дори и уикендите съм тъжна, че не съм в офиса... И даже ми и плащат за това! Grinning

Но

в последно време всичко се промени. Колективът беше невероятен - много намаля, почти никой не остана. Малкото, които останахме, трябва да вършим работата на всички, което е страшно напрежение, страшен стрес и те изцежда ден след ден и нито пари, нито нищо не е оправдание. Снощи за пръв път си помислих "не искам да ходя на работа утре"... не съм работила много в тази фирма - година и половина, но не вярвах, че ще го кажа някой ден... но вече почти не се усмихвам, а това определено е важно за мен...

Общи условия

Активация на акаунт