Любители на котки - тема 51

• 41 112
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Харо пред гранулите единствено предпочита филе и шунка, и разновидности. Ако се изправя на задни лапи, т.е. опосумче, значи филето е хубаво Simple Smile

# 241
Ан Мари, много съжалявам за Торо. И аз съм на мнение, че е добре да спестиш истината на детето. Може да кажеш, че някой го е харесал и го е взел да си го гледа... по- добре звучи от това, че е бил разкъсан от куче.
michelangela simoni , пробвайте да ги пробутате на другата котка, макар че може да й додат леко в повече. Щом са на възраст 20 дни , имат шанс да оцелеят, не е като да са съвсем новородени. Пазете ги и от котараци ...

# 242
  • София
Тедке, ние вече веднъж го дадохме след като го излекувахме. Сега пък 3ти стопани... Ще си мълча. А тя може би да не се сети скоро за него. На село не знам кога ще отидем. Ако отидем... ще видя как ще замазвам положението на място.

# 243
AnMary, съжалявам и аз.
Момичета, две от котетата ядат по 4-5 капкомера на хранене, но едното едвам прекарва и по един. Това не е ли много малко? То и изглежда най-зле понася липсата на майка си. Гледа да се скрие, съска като опитваме да го вземем. Много време минава докато го успокоим. За него най ме е страх. Ще пробваме днес и да ги доведем в града при кърмачката. Колко време да ги оставим за да видим ще ги приеме ли майката? Ако не ги иска аз искам да си ги върнем на вилата.

# 244
  • на морето
Здравейте мацки и писанчета ! Hug Hug Hug

Ан Мари - съболезнования за Торо ! Cry Cry Hug Hug Хубаво си решила да спестиш истината на детето ...

michelangela simoni - котетата спокойно могат да оцелеят сами през нощта .Вече е достатъчно топло ,а и се те щом са прибрани на закътано.Вече са на такава възраст , че може спокойно да почне заедно с млякото да им се оставя и друга храна -тип попарка .мека и по -течна .Неволята учи  , ще се започнат по -бързо да ядат и да се облекчават самички . Възможно е мама да се появи до ден -два .Не бързайте да ги "прехвърляте" на другата котка .Възможно е да не ги приеме от веднъж , а ако и тяхната майка се появи ще стане по -лошо .Може и да не иска да си вземе обратно и така сами ще се наложи да се грижете за тях.  
Случвало се е неведнъж "външни "котки да зачезнат за няколко дни , точно когато котетата са на подобна възраст . Ако , разбира се не им се е случило нещо фатално , се връщат отново.
Моя съвет е още да не отписвате мама -котка .Просто задръжте това положение още малко .

hey_ya - Как е мама -родилка ? Всички тези признаци ги бях описала преди време подробно .Нищо необичайно и странно няма .Просто котето е привързано към тебе и търси помощ и близост .А е дишала така първо заради напъните и после заради топлото време. Впрочем,  би трябвало да е родила вече през нощта ? Как е положението - колко са бебочетата.А мама ?

Сърцето ми се къса като чета обяви като твоята - подарявам си големото коте поради ...еди си каква причина ... .Особенно онова - тъмния вариант на Уискас . Имах такива преди година-две .Все едно описанието на моята Джери чета.Всичко ми се обърна ...Наистина бих я взела веднага  , ама си давам реална сметка , че с моите 8 диванета + едно куче ..ще ми станат малко множко ...Никка ,какво стана , намери ли  нови стопани ? Моля те , пусни снимка тук и пиши .... Много го мисля ...

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 09:54 от asha

# 245
  • На небето
Eто това сътвори сина ми докато наш Мърчо спи:

# 246
  • на морето

Момичета, две от котетата ядат по 4-5 капкомера на хранене, но едното едвам прекарва и по един. Това не е ли много малко? То и изглежда най-зле понася липсата на майка си. Гледа да се скрие, съска като опитваме да го вземем. Много време минава докато го успокоим. За него най ме е страх. Ще пробваме днес и да ги доведем в града при кърмачката. Колко време да ги оставим за да видим ще ги приеме ли майката? Ако не ги иска аз искам да си ги върнем на вилата.

Отговорила съм ти докато ти си пускала този пост.
ДА, нормално е все някое коте да е по -страхливо , по -злоядо .Вероятно е изтърсака в групата . Това е въпрос на характер. За това може да им оставите паничка с попарка .Като се страхува да го вземете , като огладнее само ще отида и ще се сети какво да прави .
Все още не ги местете от вилата . Ще се повторя , но има вероятност мама да се появи .Нещо се е случило ,но ако жива ще полежи , ще се освести и ще дойде . При аналогична ситуация ...мама се върна след няколко дни без едно око ...А после след година отново се повтори същото ...На някой и едното останало му се беше видяло много .Въпреки че беше почти сляпа , след седмица се върна за бебетата .Те, междувременно бяха вече поряли сами и се справяха чудесно - двете безстрашно идваха и мъркаха и се галеха, дрегите две правеха заход в широк периметър и съскаха , но също идваха и ядяха . Вече съвсем сляпа , на третата година даже не знаех , че има бебе - не се прибра -  и бебо беше излязал да  търси ... Беше плачевна картинка - полупрогледнало бебе с едно изтекло вече оче и странно подгънати предни крачета ...Буквално се влачеше на лакти ...Мислех ,че няма да оцелее , но се излъгах , за моя радост ...Отгледах го ...но това е друга история ...
Та , мисълта ми е , оставете ги там . Не ги месете с другото котило ... Те са с друга миризма и е много вероятно майката да ги съска и натири .На дали ще имате време толкова , че да седите и да ги пазите току цял ден ...А може и повече да е необходимо ..Може и изобщо да не ги приеме ...Зависи от характера на котката .Доколкото разбирам не я познавате , а само сте видели ,че има бебета . По- добре не си правете експерименти ...Резултата може да ни ви хареса ...

# 247
  • София
Здравейте отново! Котката ми роди едно мъртво котенце  Cry преди 40 минути и до сега няма друго. Скрила се е пак под завивката и диша тежко. Много се притеснявам онова дето й изпадна вчера да не е била плацента и сега всички да се родят мъртви. Ще се побъркам.

# 248
  • на морето
hey_ya -да , не ми звучи на добре тази работа .Мисля , че най- удачно е веднага да я заведете на ветеринар. Няма смисъл да мисля и пиша варианти и предположения .
 Но вече е доста продължително и мацата определено е изтощена .Ако случайно има още котета , може да се задушат И за тях  и за мама е вече опасно . Не отлагайте и я водете на доктор .

А котката има ли видими контракции?

Това , което е изпадало преди котето може някакъв съсирек да е бил .Така трудно може да се предположи .За първи път чувам плацентата да е "вървяла" преди котето . Тя прилича наистина на голяма дебела ципа ..Обикновенно най- тънката част от плацентата , като прозрачна ципичка тръгва заедно с котето и околоплодните води .Тя се къса най -лесно .Така , че ако се запази цяла котето излиза "със смазка", но ако се скъса и водите изтекат , първо бебо излиза , мама прегризва пъпната връв или тя се скъсва сама и след това -самата плацента с някоя от следващите контракции.Може с бебето да я привлачи след себе си и така остава свързано с нея чрез пъпната връв .Отново мама се намесва и я прегризва . И в двата случая котката си изяжда плацентата на бебетата .

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 10:54 от asha

# 249
  • София
Как да разбера дали има контракции?

# 250
При нас се случи подобно нещо. Вие няма как да знаете кога е умряло котето, може другите вътре също да са починали и да отделят токсини в тялото на майката и тя да си замине. Веднага я заведи на лекар, но внимавай къде. Обади се в 101 любимци и попитай дали д-р Белчев е на смяна. Той прави операцията на моята маца и съм доволна. Един лекар от Син кръст каза, че операцията е направена професионално. Бързай, докато не е станало късно за котето ти. Успех ти желая ! Нека махнат и матката, тъй като се получават инфекции след това.  Hug Praynig
Моята маца не можа да роди. Беше се заклещило едно мъртво бебе. Твоята ражда, но има нужда от лекар. За контракциите, те се напъват и заемат странни пози.

# 251
  • на морето
Контракциите се усещат като рязко свиване и стягане на корема на котката .Ако са по-силни са видими , но принципно се усещат като си държиш ръката на коремчето . Както е спокойно -изведнъж се стяга и втвърдява .Може да е съпроводено и с някакво примякване на котето .

Теичка е права , но ...странните пози обикновенно ги заемат в крайната фаза , точно преди да излезе бебето .

# 252
  • София
Ами май няма контракции и лежи свита на кълбо!

# 253
hey_ya, досега трябваше да сте вече при ветеринар! Котето се мъчи сигурно, щом още от вчера се напъва. Вярно, че си е разход, но се налага. Нашата едната маца като взе да ражда викнахме ветеринар в 2 часа през нощта. Не можехме да я гледаме как се мъчи.
 За малките котета без мама - може и да знаете, но аз да напомня: трябва да търкате котетата по коремчетата им отдолу, за да ги стимулирате да се изпишкат!!! На нас май ни беше останало адаптирано мляко, трябва да видя колко е, ако имате нужда, пиши ми!

# 254
Д-р Росен Белчев 0888 926 907, обади се ако искаш. От горчивия си опит с котето знам, че не всеки може да действа адекватно в такива ситуации. Трябва да е много добър. В Бай вет ме разочароваха страшно, а държах на тях преди. Не се сещам за други клиники, освен за Син кръст, но там познавам само 1 лекар, но той не е оперирал.

Общи условия

Активация на акаунт