Любители на котки - тема 51

• 41 187
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Между гори и планини
Estell и аз ти препоръчвам Ултравет.
Най-добре заведи котарака на общ преглед + занеси фекална проба.

Аз също ще дам хапче на Кети като отидем там на 5 юли. Смятам да ги помоля да й отрежат ноктите (не че драска), да я претеглят и да й дадат хапче. Защото аз съм почти сигурна, че сама няма да мога.

Иначе там предлагат и капки (които са на принципа като тези против бълхи), но навлизайки в кръвта лекуват и от вътрешни паразити.

# 511
Хайде и аз с проблем тук.
Страшно съм притеснена. Персийският котарак има проблем с едното ухо. Има твърд, черен секрет вътре, ама много. Тръска си главата и се чеше. Не го боли, защото е спокоен като цяло. Не знам какво му е, утре сутринта майка ми ще го води при ветеринаря, че аз съм на работа. Ще умра от притеснение, докато разбера какво му е. Лошото е, че не знаем от кога е, защото той има толкова много козина, особено по ушите и вътре не се вижда въобще. Иначе му чистя издадената част с памуче и физиологичен разтвор всеки месец. Преди месец нямаше нищо със сигурност. Уф...

# 512
Топъл дъжд, а защо искаш да и отрежат ноктите?
Особенно ако не драска или си има драскалка няма смисъл. Това е огромен стрес за котето, защото то обикновенно разчита на това, че може да се закрепи с ноктите и сега тази сигурност когато я няма, напълно възможно да пострада.

И на мен ми препоръчаха Ултравет -работи до 20.00, в събота до 19.00

Успех на персийския котьо, дано не е нищо сериозно

# 513
Аз вчера издебнах моята принцеса да седи на терасата  Mr. Green  

# 514
Здравейте, е съм влизала няколко дни и вие сте изписали толкова много.
Топъл дъжд как е Кети, има ли някакво подобрение?
Естел, не се шашкай толкова, ще го изчистите от тези гадинки. НЕ е толкова страшно.  Hug

АЗ не мисля, че ще е такъв голям стрес рязането на ноктите, след като котето не излиза на вън. АЗ редовно ги режа на Рижо и твърдя категорично, че не е по никакъв начин стресиран. Но той не излиза на вън, това има значение.

Снощи хванах по анимал планет едно предаване, един пич работи с проблемни котки, като говорещия с кучета. Много интересно!  Crazy

Вижте снощи какъв приятел си беше изплел паяжина над терасата ми, паяжината му беше голяма колкото чинията на Булсатком. Толкова голям паяк на живо не бях виждала.

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 22:00 от kokoshinkata

# 515
  • София
Алекс1, най-вероятно е ушна кал. Не можеш ли да почистиш? Явно го дразни.
С котаракът не съм имала проблеми, но кучето ми имаше някакви гъбички. Давах цялата си заплата за вет, инжекции и т.н.
Миризма има ли?

# 516
  • Между гори и планини
Кокошинке, петната на Кети се свиха, побеляха и седят сухи. Нея не я сърби, не се чеше и геройски изтърпява мазането с лосиони и кремове.
Утре ще я изкъпя с шампоана даден ми от ветеринаря. На 5-ти юли сме на контролен преглед и втора ваксина. За сега аз и детето сме добре.
Незнам защо съм решила да режа ноктите на Кетуш, тя наистина не дере нищо освен нейната драскалка. Но михаресват лапички без нокти.

# 517
Оох как ви завиждам за мирните котенца !  Mr. Green Лъки издра всичко що има в апартамента ! И пердетата мииииииииииииии  smile3511  Сега свеки даде нови  Shocked  Ама пак... Чудя се дали да не взема от спрейовете за отблъскване, някой ползвал ли е?

# 518
  • Между гори и планини
Аз съм използвала само спрей за привличане. Като купихме драскалката я напръскахме няколко пъти.

# 519
Не е обикновена ушна кал. Мисля си, че е някаква инфекция. Не ми се струва да са гъбички.
Той по принцип си има по малко. Ветът казва, че му е от породата и ушите им трябва да се чистят, затова ги почиствам от време на време.
Обикновеният му секрет е бледо-жълт и е малко. А това е направо черно, като истинска кал е. Няма миризма, но го сърби. Непрекъснато си чеше едното ухо. В другото няма нищо, чистичко му е.

Ето ги от преди малко:

# 520
  • София
Алекс1, заведи го да го видят.
По-бързо оздравяване  Hug

# 521
  • Козлодуй
Моят Гари беше с много мръсни уши,когато го взех.Питах в клиниката какво да правя и ми дадоха разтвор за почистване за кучета и котки,казаха да му слагам няколко дни и ако не се изчистят ушетата,да ида за изследване.Наложи се.Оказа се,че е някакъв вид краста,та трябваше да се лекуваме.Правиха му нещо в клиниката,дадоха ми и някакъв течен антибиотик за в къщи,слагах му още 3-4 дни и се оправи.Неприятно му беше,но важното е че сега е здравичък и с чисти уши Grinning
Алекс,дано не е нищо сериозно и бързо да се оправи белия пух fingerscrossed

Бих искала да ви запозная с новият член на нашето семейство Grinning Гари не е във възторг.Сега вече даже се заиграват,но преди няколко дни ме беше страх да не и пречупи вратлето.Иначе не се дразни,че яде от неговата чинийка и ползва неговата тоалетна Mr. Green Но ме гледа лошо,когато я гушкам,цупи се и бяга от мен.Опитва да я ступа,но малката се изхитри и се крие под дивана,където неговото дебело дупе не влиза  Mr. Green Само ако сме сами в стаята,дава да го гушкам.Искрено се надявам скоро да свикне с нея и да се сприятелят.И така,представям ви двумесечната Фръцла (щерката не одобрява името,но понеже не даде по-добри идеи,май това ще и остане Grinning )

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 23:28 от Lunen_sun

# 522
Лунен съм, много е красива  Heart Eyes
Вижте на какво попаднах : http://postomania.ru/post137539199?upd

# 523
  • тъгата в мен
Изтървала съм темата и досега ви четох  Peace
Снощи Димитраки след полунощ ни спретна филма-"По покривите-2".Избяга от един прозорец на стълбището и докато разберем,че го няма....След 15 мин.го видях да се разхожда по керемидите,без грам притеснение и почти без да реагира на това,че го викам.Хаймана...Повече от половин час му беше разходката,след което успях някакси да му измия лапичките,дълго и продъжилтелно седя до купичката си да се подсили,след което спа изнемощял до сутринта WinkЗениците му бяха станали огромни копчета Laughing

# 524
Алекс1, описанието на ушния ви проблем ми звучи много познато - и Богданка имаше такова миналото лято - черно и гъсто, и много я сърбеше (чешеше си в ухото непрекъснато). Водихме я на ветеринар и казаха, че е гъбична инфекция, но не знам как се казва на български - yeast infection (yeast като мая за хляб или бира, т.е. същия вид организъм който причинява ферментацията). Дадоха ни капки за уши. Не е сериозно, но е много дразнещо за животното. Заведете го да го прегледат и да ви дадат капки, и дано се оправи бързо!

Рязането на ноктите не е сресиращо за котките. Все пак само връхчето се взима, не им отнемате същинския нокът. Останалата му част си е там непокътната, и с нея все още могат да си драпат, да се захващат и да се катерят. Просто крайчето се взима и мястото остава по-тъпо и не нанася такива поражения, и не се закача лесно за дрехи и одеала.

Фръцла е голяма чаровница, с тия ококорени очички. Прилича ми на мама Чара  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт