Любители на котки - тема 51

• 41 142
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Имах предвид, че се плаши... И тази сутрин беше така -- не знам, нещо се е стресирал. Възможно да е заради новата съквартирантка (имаме нова съквартирантка), макар че от друга страна те се бяха запознали предварително, а и тя обожава котки (и те я обожават -- интересното е, че Миша супер много я хареса, а тя е далеееч по-чепатата котка по принцип)  Laughing

И все пак -- чак и мен да забрави и да се плаши от мен?! Sad  newsm78 ... дано му мине, душичката.

# 556
Честит имен ден и от мен на Петърчо  smile3525  bigdance2

# 557
Искам да кажа само за Чарли , че му направихме клизма преди малко , толкова бесен през живота му не съм го виждала . Такова дране , такъв рев ,  такава злоба и съскане , ухапа лекарите надра ги , срам срам , ама и то се стресира много милото.  До сега два пъти дотърча и се джаска като бесен в тоалетната. Поосмърдяхме се  малко Joy , ама ще му олекне на горкото. Май ще ака цял ден . Според мен довечера вече ще си яде нормално. Като изключим , че ми е екстремно сърдит и не ще пред очите му да се мяркам , се поуспокоих.

# 558
  • София
Леле какъв е хубав!  Heart Eyes

# 559
  • Между гори и планини
А защо му е трябвала клизма на милото? Задръстил ли се е  Rolling Eyes
Ще е сърдит, сърдит и след няколко часа ще мине.

На мен Кети колко пъти ми е била сърдита - аз я галя, тя си обръща гърба и нито мър, нито пър от нея. И като огладнее пак ми се гали в краката и ляга за мачкане.

# 560
Явно се е запекъл , защото му опипваха коремчето , пълно е било , но е нямало твърди буци или топки , да кажеш че нещо е погълнал и се е задръстил . Но за него изобщо не е нормално да не ака 4 дни Shocked и вече трябваше да го предизвикаме , защото спря и да яде.

# 561
  • Между гори и планини
Горкият белушко!
Повечето котки се разхлабват от прясно мляко (моята не), може да пробваш, ако пак се случи (дано не се случва)

# 562
Ами явно го е боляло коремчето от запичането , защото отказа да яде изцяло и се омърлуши , а принципно е лакомник.  Нямаше да ближе мляко.   То и това ме притеснява , че не яде , дано сега след като се изходи  да почне да яде.  Много е бесен , ако се мъча да му давам нещо със спринцовка ще ме разфасова на филе.
Снощи тъкмо му казах , че веднъж да ми се оправи , ще му простя всичкото опикаване на диваните. И след малко влизам в хола , и какво ли надушвам Sick пак опикал. Значи болен , и пак може бели да прави. Сърце не ми даде да му се карам , а май трябваше. Сега ходи и цапа пода с оакано дупе, какво да го правя.

# 563
  • Между гори и планини
А каква храна яде, може би трябва да я смениш?

# 564
А каква храна яде, може би трябва да я смениш?
От месеци яде едно и също . И е бил винаги с редовно стомахче. Сутрин 100гр консерва на Уискас ( два вкуса обича и сменяме )  , вечер 30-40 гр. гранули за изхвърляне на космени топки. Не яде само сухо , не яде само консерва. Какво му стана от нищото , не знам. Нищо не ми казаха в клиниката за храната, да я сменям.  С каква мога да му я сменя?

# 565
И моят беше със запек преди година, правиха му клизма, но се оказа, че запекът е симптом, а не основното заболяване- имаше флегмон, който му е пречел да ходи до тоалетна. Слава Богу, хванахме го навреме!
Сега как е хубавеца? Наблюдавай го известно време, дано вече е добре  Hug

# 566
Палечка сменете храната - Уискас е нисък клас храна.
Ако можете да преминете на Роял за гранулите и по  малко консерви или по добре малко месце варено или печено без подправки, рибка без подправки вместо консервите.

Отделно кастриран ли е, че маркира така?
Ако не е - много вероятно това от раз да реши проблема. А ако е и пак го прави има един чудесен препарат които за нас е приятен, маха миризмата на урината и на тях им е гадно като го подушт, доста помага.

# 567
Искам само да кажа, че баба ми храни вече 12-та година котарака си с нейните манджи, дава му предимно хляб, а котката никога не е имала проблеми. Леля ми хранеше нейната покойна котка с храни за по левче кутията, е вЕрвайте ми, живя цели 18 години, и тя не е имала проблеми. Просто се случва. Не казвам, че трябва да даваме боклуци на котките, все пак не са прасета, но не всеки може да си позволи да дава по 7 лв. на кутийка за Роял Канин. Аз давам на Лъки Роял, обаче съм си взела чувал 2 кг. за 30 лв. Вече месец и половина яде и има още доста. Кутии й купувам или Уискас или не знам какво друго. Вече ако говорим за рикавъри храна, разбирам.  Peace

# 568
  • на морето
Здравейте мацки и писанчета !  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Следя ви , но " скрита в храстите "  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Честит имен ден на Петърчо ! Да папка , да слушка умерено и мнооого да мърка на ушенце на мама и тати  Hug Hug  bouquet  bouquet

Добре дошли на новите попълнения ! Hug Hug Hug Hug Hug

Бързо оздравяване на болните котета ! Praynig Praynig Praynig fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Моите диванета от доста време са основно на Фит , мисля на РК беше този асортимент .Харесват си го и си го 'рупат . Намирам го близо до нас за 9,5 лв/кг , което е по -евтино от цените по другите магазини поне с 60 -70 ст.От време на време  "разнообразявам"  нещо на подобна цена  ,ако съм закъсала финансово - с някоя вариация на Катшоу /Пурина/.В екстремни ситуации едно пакетче Уискас от близкия Супермаркет също спасява положението . Преди им разсипвах и консерва поне веднъж дневно , но от доста време дори не са търсили . Не , че няма - едното ми коте е само на пастети , че има ужасен , отвратителен и по думите на доФторите нелечим проблем в устата . Вече изобщо не се интересуват от нейната паничка .

# 569
Честит имен ден на Петърчо   bouquet Да е жив и здрав и все така прекрасен!!!

Общи условия

Активация на акаунт