Любители на котки - тема 51

• 41 155
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • На небето
И аз да докладвам.
Вчера го заведохме Ричо на ветеринар. Има отит. Дадоха му антибиотик и капки. Ще ги слагаме поне седмица. Лекарят му почисти ушите, какво е излязло от вътре, не ми се разказва... Поне вече не си тръска главата и не се чеше непрекъснато.а

Все пак какво му има на ушите? Просто мръсни или болни? Мъро поне от 1 година го мързи да си ги чисти. Личи си, че нищо му няма, но не мога да ги гледам такива. Страх ме е да бъркам да ги чистя, а и той няма да ми даде (или ще е с цената много жертви  Wink). Ех, ако не се бяха скарали с Мацо! Така хубаво си ги почистваха един на друг...

Да, когато са повече котетата си ги почистват помежду си ушите. На моя Мърчо принципно не са никак мръсни ушите, но и аз от време на време ги почиствам внимателно с клечка за уши. На него му харесва и се натиска за да ги почистя по навътре, но аз не смея и ги почиствам повърхностно само. Въпреки, че за вчесването, не мога да го похваля. Само докато го докосна с четката и започва едно нервно мятане на опашка, след секунди вече бяга от мен, аз го преследвам с четката, той се чуди къде да се скрие и така се вчесваме, гонейки се, докато на мен ми писне. Въпреки, че след всяко сресване му давам награда, за да свикне, но уви. Тъпо животно, то да беше куче от раз щеше да се научи.  ooooh!

Ох Палечка89, горкото Чарли, дано се оправи. Защо не го заведеш днес следобед, ако няма подобрение. Поне една система да му сложат да не се обезводни. То може и сама да прецениш дали е обезводнен, ако му дръпнеш кожата нагоре, като я събереш с пръсти, тя трябва бързо да се отпусне, ако остава за по дълго в положението в което си я събрала, значи е обезводнен. Ох и аз как го обясних  hahaha ooooh! Дано си ме разбрала.

# 541
Разбрах те , но не мога да преценя , защото като защипя кожата и после я пусна , то има толкова козина рошава , че не се вижда и не усещам отпуска  ли се веднага. Струва ми се все пак бегло , че се отпуска и не се е обезводнил , но не знам ooooh! Sad

# 542
И аз се присъединявам към болните котета с един брой риж котак. Два пъти повръща през нощта и сутринта, привидя ми се, че в повръщаното има кръв та го ровичках 15 минути, май не е, но нямам представа какво може да е изял. Чакаме ветеринар днес следобед. Не е унил и ме хапе, което значи, че не е сериозно болен. Другият вариант е да ми симулира, че от неделя имаме гостенче бебе Мери и да се прави на болен, за да го махнем по-бързо от къщи.
Въпреки, че след всяко сресване му давам награда, за да свикне, но уви. Тъпо животно, то да беше куче от раз щеше да се научи.  ooooh!
Да бе да, кой знае той какво си мисли за теб - тая пък толкова  не може ли да схване, че не ми харесва  Mr. Green(шегувам се естествено да не се засегнеш). Предполагам Мърлин все още го няма?

# 543
  • София
...

kashmir, добре дошла! И да знаеш, че тук се плащат такси за записване - снимки на домашния любимец  Laughing.

...
  Hug А, добре. Трябва само да кача някои в някой сайт.  Peace

# 544
  • На небето
Няма проблем Lumikki свикнах с мисълта, че котката е своенравно животно, което възприема стопаните си като обслужващ персонал и в никакъв случай не му се нрави да им угоди. И едва ли е възможно човек да ги обучи на нещо. Има изключително редки случаи на котки, които се поддават на обучение и превъзпитание. За нещастие моя не е от тях. Той много обича да прави на пук. Ако го взема да го гушна, ще избяга от мен и след секунда ще дойде сам. Не, че не иска да го гушна, но предпочита да го направи когато той реши, а не когато аз искам.  ooooh!

Не няма го. Аз все се оглеждам за него. Даже няколко пъти сънувах, че го намирам.  Sad Дано е добре.

Много съжалявам, че и твоето коте е сред болните. Ако няма други симптоми освен повръщането и ако е енергично, може да изчакаш до утре преди да го заведеш на ветеринар. И моя веднъж беше изял едно парче дърво. И повръща цял ден, отказа да яде, та ни беше изплашил, но вечерта след като повърна дървото се успокои и на другия ден си хапна и всичко беше ок.

# 545
Няма проблем Lumikki свикнах с мисълта, че котката е своенравно животно, което възприема стопаните си като обслужващ персонал и в никакъв случай не му се нрави да им угоди. И едва ли е възможно човек да ги обучи на нещо. Има изключително редки случаи на котки, които се поддават на обучение и превъзпитание.
Не съм много съгласна, котките са интелигентни животни и бързо схващат, само че се искат и познания и подход  и да си познаваш животното. Е, сега нямам предвид да се дресира - падни, легни, седни, умри, обаче много бързо схващат кое е позволено, кое не е. Жалко че нямам камера, за да ви покажа как само като кажа "айде, моето момче" и кот се изправя на задни лапички и протяга предните нагоре да го гушна и да се понасяме нанякъде.Кара пък я научих да дотърчава като и свирна по един определен начин.
А иначе да докладвам котаракът е видимо  добре, даже нашамари малкото, че то е много нахално. Но все пак ще го дебна как е.
А за Мърлин ми е ужасно мъчно, тъкмо и дом му се намери..., дано все пак да е добре, където и да се намира.

# 546
  • Между гори и планини
И ние с Кети сме си много близки, може би защото не работя и съм си все у дома с нея.
Постепенно премахнах страха й от гушкане, разбра че не е страшно да я взема в ръце или галя в скута си. Но позволява само на мен. Никога не ме е драла, хапала, не ми е ръмжала, дори коато видимо не й е приятно да я мажа. Ходи след мен като сянка, постоянно се опитва да ми говори.
като я питам "къде ти е тумбачето?" ляга по гръб и вдига лапички, като я попитам къде й е мишката, отива и си я взема. Послушно не се ближе след намазване.
Дали защото сме пак заедно, но животното видимо се успокои.

# 547
Здравейте момичета,

Вече съм в голямо двуумение дали да кастрирам моя сладур. Той е на четири години и доста ни притеснява с постоянните си изчезвания по една седмица. А и е разгонен горе-долу девет месеца в годината.

Искам да ви питам проблем ли е според вас възрастта му (въпреки че Емел ми беше писала, че и тя е кастрирал котарака на 4 години), колко трае възстановяването му след операцията и кои ветеринар може да ми препоръчате?

Благодаря много!

# 548
  • In a surreal moment!
Възрастта не е проблем,  аз кастрирах Писанчо на 5 г. понесе много леко интервенцията, ухапа сестрата още на операционната, под упойка. Силно ми е момчета и не прощава на разни мазни мацки дето му се превземат  Grinning

За ветеринар - кажи от кой град си.

# 549
а да кажа, че се интересувам за София:)

# 550
Здравейте   bouquet

Нас ни нямаше за 3 дни и съквартирантите гледаха котетата Sad

Като се прибрах Белчо беше супер уплашен и скрит под креслото Sad Много се притесних! Едва преди малко даде да го погаля и пусна мъркоча. Тук междувременно ставаха разни промени и горкото, явно се е стресирало. Надявам се скоро да отмине.

Ние нямаме нови снимчици, затова пускам тази:

Утре НАЙ-сетне ще махат конците, надявам се скоро и да можем да го изкъпем  Heart Eyes

P.S. ох... нее... пак започна да бяга, скоростно... не знам какво му се случва! Все едно е друго коте Sad

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 23:11 от Меичка

# 551
Миличкият Белчо, как спинка сладко !  Hug Heart Eyes
Щом си до него, утре ще е като нов, няма да го е страх. За него ти си опората   bouquet

# 552
  • In a surreal moment!
Когато котетата са щастливи, че са с нас, когато са нахранени и наспани така тичат като ударени от ток  Grinning Няма от какво да се притесняваш, просто се радва и това е неговия начин да го покаже и преживее. Моите всяка сутрин като отворя вратата да си влязат вкъщи, дори и да не съм ги хранила, такава гоненица правят, такава тупурдия и то около леглото на спящия ми съпруг, чееее...ако не му бяха на сърце да ги е разхвърлял. Маша като прелита и току му се изсипва на главата. Писанчо като по-дебел само кръжи по земята.

# 553
 Hug Да се запиша и аз при вас. Котката ми е екстремална персийка на 7 години.

# 554
  • София
Честит имен ден на всеобщия любимец Петърчо!!! Да е жив и здрав, дълги години да "върти на малкия си пръст"(по-скоро на крайчето на мустака си  Grinning) мама, татко, кака Сода и кака Мали!!!   ura  bigdance2 newsm18

Ган, чакаме снимки на именника!  Hug

*Sisiii*, добре дошла!  Hug

kashmir, надявам се, че не съм те изплашила с "таксата"  Wink. Тя се плаща по желание, но обикновено с голямо удоволствие  Grinning.

Теичка, не знам за какво бягане споменаваш. Това, което ИКСИ е описала е съвсем нормално. Всички котки имат моменти на "умопомрачение" и признаци на "бяс"  Mr. Green. Или имаш предвид, че бяга и се крие от страх? Ако е така, просто му трябва малко време, за да свикне, че отново сте с него. Едно време Мъро много се страхуваше от апартамента в Пловдив и излезем ли(или заминем) се криеше в най-тъмното местенце под леглото и после дълго време не се показваше. Като се престраши, излиза приведен, разучава малко и пак се крие. В случай на дълго отсъствие, брат ми е този, който го храни, но никога не му се е показал от страх. Кой знае какво му е в главицата на Белчо? Бил на улицата,  после в клиника, от няколко дни на ново място, и като капак изоставен за 3 дни. Просто имай малко търпение.

Как са днес болните котета? Чакаме добри новини!  Hug

п.п. Във фейсбук имам покана за приятелство от моя адашка от Варна, която не мога да идентифицирам Laughing. Ако е някоя от вас, моля да каже, че да я приема.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 10:56 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт