Любители на котки - тема 51

• 41 164
  • 736
  •   2
Отговори
# 525
Да се оплача , Чарли ми е болно нещо Sad Втори ден почти нищо не яде , т.е. днес нищо не е ял а вчера почти нищо , освен това повърна два пъти и имаше разстройство. Мърка сутринта , ходи насам-натам , но е омърлушен , не скача и не играе Sad Според мен го боли коремчето , но нямам представа от какво , храна не сме му сменяли , беше си ял преди това каквото си яде всеки ден. До растения няма достъп никакъв. Мислихме,  и измислихме че има дребна вероятност да е пил вода от мивката и да е погълнал сапун/веро , макар че не сме го видяли  нито усетили , и само за това се сетихме , или да е изял някое насекомо. За първи път ни се случва. След малко ще го водя на лекар , какво да очаквам дупето ли ще му боцкат?

# 526
Стискам палци Чарли да се оправи и всички други болни котета да оздравяват бързо fingerscrossed

# 527
Палечка, да не се е задръстил с косми, като моят дебеланко?
Абсолютно отказа да се храни, беше вял.
Боцнаха му дупето и вратлето. Оправи се.

# 528
Върнахме се. Казаха че това са симптоми на гастроентерит , или погълнал е нещо което го е раздразнило , химически или растителни отрови най често го предизвикват , и организма така се прочиства - с повръщане и диария. Изобщо не се сещам каква химическа отрова може да е близал , кой го знае Sad Биха му 3 инжекции в дупето -  противовъзпалително , обезболяващо и антибиотик , който действа 3 дена. До утре трябва да има подобрение , и дано , че хич не е яло милото.  Sad Жлезите на дупето му ги изстискаха с ръкавица  , пълни са били, иначе температурата му е напълно нормална. Ще му купя активен въглен да му давам със спринцовка. Сега се крие , защото ми е сърдит че го боцкахме и стискахме. И това е , надявам се скоро да ми се оправи момченцето.

# 529
Добро утро.Палечка как е Чарли ?

# 530
  • На небето
Докладвам, вчера бяхме по ветеринари. Изписаха ни хапчета които ще трябва да пием всяка седмица, в продължение на 1 месец. След това започваме през 2 седмици. И ми казаха, ако искам да ми е мирна главата да давам профилактично всеки месец хапчета за вътрешни паразити.
Възможно е, уличните котки в задния ни двор които храня да имат тения и така да я нося и в къщи с обувките си, и по този начин да заразявам и моя котарак. Нямам друго обяснение.
Аз съм имала до сега само кучета и подобни проблеми никога не съм имала с глисти, тении и тем подобни гадории. Мъжа ми явно по му се е случвало и ми казва, че много се шашкам, това било нещо нормално за животните.
Палечка89 голям красавец е Чарли, доно се оправи бързо милото. Дано инжекциите му помогнат и да не се налага да му правят нищо повече. Много е гадно и притеснително, като са болни писанките.

# 531
  • In a surreal moment!
Така е Естел много се паникьосваш, паразитите си живеят латентно в организма на хишниците, нормално е да се появяват отново и отново. Правената от теб профилактика е била крайно отдалечена във времето, за това паразитите са имали време да се развиват. Действай по-сгъстено и няма да има проблем, ще успяваш да ги преборваш.

# 532
И аз да докладвам.
Вчера го заведохме Ричо на ветеринар. Има отит. Дадоха му антибиотик и капки. Ще ги слагаме поне седмица. Лекарят му почисти ушите, какво е излязло от вътре, не ми се разказва... Поне вече не си тръска главата и не се чеше непрекъснато.а

# 533
  • София
И аз да докладвам.
Вчера го заведохме Ричо на ветеринар. Има отит. Дадоха му антибиотик и капки. Ще ги слагаме поне седмица. Лекарят му почисти ушите, какво е излязло от вътре, не ми се разказва... Поне вече не си тръска главата и не се чеше непрекъснато.а

Все пак какво му има на ушите? Просто мръсни или болни? Мъро поне от 1 година го мързи да си ги чисти. Личи си, че нищо му няма, но не мога да ги гледам такива. Страх ме е да бъркам да ги чистя, а и той няма да ми даде (или ще е с цената много жертви  Wink). Ех, ако не се бяха скарали с Мацо! Така хубаво си ги почистваха един на друг...

Естел, ще се оправи Мърчо!  Hug

А Чарли как е днес? Дойде ли му апетита? Интересно е това за жлезите. По принцип се получава само при много мързеливи котки, защото от самото движение се самопочистват. Мъро имаше събрал се секрет когато беше с болки в ставите и се залежаваше повече. От както пие "вълшебните" хапове и се движи, не се е събирало (наскоро ги провериха, 2 години след предишното почистване). А Чарли е млад и не би трябвало да има такъв проблем.

Котково, обаждат ли се за котенцата?

# 534
О, Тан, какъв хубав подпис си имаш  Mr. Green

И на мен ми е интересно дали някой е проявил желание за котенце. Тази неделя може пак да ги снимам, че после два поредни уикенда няма да сме в Сф.

# 535
  • София
О, Тан, какъв хубав подпис си имаш  Mr. Green

Той вече остаря дори  Laughing. Сложих го още същия ден. И пиша редовно в другите теми, но дали на някой му прави впечатление...  newsm78

И за черното коте на Мoonlight се бях сетила. Дано се е появил някой желаещ, че с толкова любимци не ѝ е лесно.

# 536
  • Между гори и планини
И на мен ми стана интересно за това с жлезите.
При женските има ли такъв проблем?
Кети е вероятно най-мързеливата и ленива котка. Режимът й е такъв - събуждане, хапване, тоалет, сън, хапване, тоалет, сън, пийване, хапване, малко игра (след 5 мин. в легнало положение), сън, хапване, пийване, малко разходка из балкона и апартамента, сън....
Проспа си живота туй мойто детИ

# 537
  • София
Здравейте!  Hug Не знаех, че си имаме котешка темичка.  Heart Eyes

# 538
  • София
Топъл дъжд, спокойно! Като казах, че Мъро вече е по-подвижен и не се събира нищо, имах предвид, че ходи спокойно и 5 минути в денонощието тича  Mr. Green (обикновено около времето на по-сложната работа в тоалетната  Wink). В останалото време спи или просто си лежи. Преди стъпваше много внимателно заради болката. Дори мускулите на задните крака бяха отслабнали, а дупето беше станало слабо колкото е кокала на таза. Това имах предвид под залежаване. Кети е нормална котка и не би трябвало да има проблем.

kashmir, добре дошла! И да знаеш, че тук се плащат такси за записване - снимки на домашния любимец  Laughing.

А това видяхте ли го? Трябва непременно да се гледа със звук  Laughing:

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 14:09 от Тaня67

# 539
Здравейте Hug Чарли вчера , няколко часа след инжекциите се поокопити , явно е спряло да го боли и потърча малко и побесня.  Хапна снощи малко доброволно  , много малко,  5 хапки консерва , което пак е напредък от предния ден. Днес обаче , до това време още изобщо не е изявил желание да яде , само си лежи кротко. В неделя имаше разстройство и от тогава нито 1 път не е акал вече 2-ри ден Sad и е пишкал само 1 път. Притеснява ме , че ще се обезводни, исках да му давам вода със спринцовка , изобщо не иска. Казаха ми , ако нещо ме притеснява и до днес още няма подобрение , пак да го заведа. На него му се подобри общия тонус , но още не яде и не ака(то няма какво) Sad Чудя се да изчакам ли до малко по-късно , и да го водя пак? Или му трябва още време да се възстанови спокойно.

А това за жлезите казаха , че те сами се прочиствали когато котето ходи редовно по голяма нужда , но понеже Чарли не яде и съответно не ака и само лежи , са се напълнили и запушили , трябва да се изходи. Sad

Общи условия

Активация на акаунт