Любители на котки - тема 51

• 41 029
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Бекс се забавлява с играчката на Мони

# 361
Момичета здравейте,от много време не съм се вясвала....
Търся отчаяно дом на едно коте за да не се налага да го връщам пак на улицата  Cry Cry Cry Cry
Намерих го изоставено в кашонче и така жално и отчаяно плачеше ,че ми скъса сърцето....Но няма как да остане тук изобщо....с две кучета и 4 котки мъж ми е тотално непреклонен  Cry Cry Cry
Котето е черно със бяло на гушката и под мишничките,мисля че е женско.Научи се къде е тоалетната тука от големите гамени.Много е нежна,гушлива и мила....кожа и кости е обаче и на не повече от месец-месец и нещо.Незная докога ще устискам положението а при мисълта да я върна на улицата просто..... Cry Cry Cry Cry Cry
Ако знаете някой който търси малко коте или би я взел съм абсолютно съгласна да и поема и кастрацията финансово като попорасне.Телефоните ми са 0877772574 и 0899219319.
Ето му и снимка:

# 362
  • София
И моите две котета  Grinning

# 363
  • Кюстендил
На мен нашият ветеринар ни каза, че му били множко 4,200 кг когато го кастрирахме. Той няма година още, но в никакъв случай не е дебел, напротив, даже слабичък ми стои. Иначе си е с размерите вече на възрастен котарак, едричък сравнително, с по-издължено тяло, дългокрак....абе хубавец! Интересното е, че му е виснала кожата на шкембето, направо ми е смешен като върви и му се клатушка hahaha И за храната не можахме да стигнем до консенсус с лекаря - на консервите които яде пише, че за възрастна котка около 4 кг една консерва на ден е достатъча дневна дажба, толкова и яде Мърльото, а доктора рече, че му било много  ooooh! А според котьо даже му е малко Crossing Arms

Всички болнички и кастрирани мацета да се оправят бързо, стискаме палци и лапи Hug

nad_tab, много са ти хубави котетата Heart Eyes

# 364
  • София
И Тобчо-бобчо е в групата на слабичките - малко над 3 кг. е. Но заради козината изглежда по - закръглен, иначе като го изкъпя е като плъх. Май пак се почна с неговите проблеми с пошкането, от сутринта е в тоалетната и се опитва да се изпишка. Ако до довечера не я е свършил тази работа, пак ще се водим на лекар.
 Мунлайт, много сладък бебешор, дано скоро се намери осиновител.

# 365
  • Варна
Moonlight,
свържи се и с някоя от групите във Фейсбук, които спасяват улични животни, мъничето е прекрасно, сигурно скоро ще намери дом Praynig

# 366
От два дни го пускам по всичките ми известни там групи за животни,котки и тн.Днес ще ровя за още.Досега нищо,онзи ден само една написа че го взима,прати ми покана,писахме в чата малко.Иска ми телефон да говорим,но и казах че в 12.30 вечерта не мога да говоря по телефон защото ще събудя всички,тя обеща да се чуем на другия ден,но изобщо не се и обади....
А котачето е мечта-гушлива,кротка,мърка,ползва си тоалетната без грам пропуск,ох дано има късмет че незнам направо....

# 367
Здравейте момичета   bouquet. Онзи ден си взех котенцето от клиниката, в която го бяха зарязали "новите стопани". Милата толкова време е стояла затворена без никакво внимание, че тича след нас като кученце. Изобщо не иска да стои сама, постоянно се гушка и само мърка. Много е отслабнала миличката, но се надявам скоро пак да стане пухкава и да й намеря любящи стопани, колкото и да ми се къса сърцето  Cry. Ще се постарая скоро да кача някоя снимка.

Меичка, стискам палци на Белчо да се оправи Hug.

# 368
От два дни го пускам по всичките ми известни там групи за животни,котки и тн.Днес ще ровя за още.Досега нищо,онзи ден само една написа че го взима,прати ми покана,писахме в чата малко.Иска ми телефон да говорим,но и казах че в 12.30 вечерта не мога да говоря по телефон защото ще събудя всички,тя обеща да се чуем на другия ден,но изобщо не се и обади....
А котачето е мечта-гушлива,кротка,мърка,ползва си тоалетната без грам пропуск,ох дано има късмет че незнам направо....
Moonlight, знам колко е трудно да намериш дом на някое животинче. Аз съм в същото положение от месеци. Стискам ти палци и не се отказвай.

# 369
  • София и Морето от време на време
Анна, ако има кой заведете го още през деня. Няма смисъл да чакате до довечера - не е някакво спешно състояние, но няма смисъл само да се измъчва котко. Вероятно ще му бият инжекция за отпускане на мускулатурата и ще почне да си пишка.
Трябва обаче да се помисли за решаването на проблема - песъчинките се образуват, защото в организма има създадени предпоставки за това. Това с инжекцията е разрешаване на симптома, а не решение на проблема. Ако факторите, които предизвикват образуването на песъчинки и камъни си останат - периодично ще си ги има тези проблеми.

Ето и едно фото на мойто гамен от вчера: миг преди Мърчо да излети от леглото като тапа - много е страшен Чочо и яде малки котки, та затова - да не рискува.  Laughing
Преди 11м Чочо си мислеше, че малките котки ядат големи котараци и се криеше от тях ... абе те нещо не са в ред тия котки, ама нейсе ...

И за сравнение - Мърчо, яхнал Чочо - 9 август 2010

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 11:43 от TINA.K

# 370
  • София
Анна, ако има кой заведете го още през деня. Няма смисъл да чакате до довечера - не е някакво спешно състояние, но няма смисъл само да се измъчва котко. Вероятно ще му бият инжекция за отпускане на мускулатурата и ще почне да си пишка.
Трябва обаче да се помисли за решаването на проблема - песъчинките се образуват, защото в организма има създадени предпоставки за това. Това с инжекцията е разрешаване на симптома, а не решение на проблема. Ако факторите, които предизвикват образуването на песъчинки и камъни си останат - периодично ще си ги има тези проблеми.

За съжаление това при него не е за първи път. Знаем си му болежките, случват се от време на време. Просто с неговият начин на живот не можем съвсем да го избегнем. Храна специална купуваме, но той дори и на нея се мръщи. Много се залежава, почти никакви движение не осъществява. Случвало ми се е да се прибера вечер и да го заваря, както съм го оставила сутринта. И нощем не е по - активен. Хубавото е, че вода поне пие по - много.

# 371
  • Между гори и планини
Здравейте момичета, тъкмо се върнахме от Ултравет.
УФ! този път сме прихванали гъбички! Вета каза, че може и те да са я заразили.
Още преди седмица като се прибрах и галех Кети, усетих две подутинки по плешките. Изглеждаха като малки струпейчета. Вчера обаче забелязах малко петънце по ухото и като започнах да я проверявам се оказа, че има още едно ново струпейче по гърба, а старите са пораснали  Confused
В Ултравет и биха ваксина против кожни болести, махнаха струпеите (с козината), мазаха ги с лекарство. Сега ще я мажа сутрин и вечер с едно лекарство, обед - с друго....
След 3 седмици сме на втора ваксина.
Вдвам напъхах Кетуш в клетката, а колко мяука по пътя.....
Там се държа възпитано, гушна се в мен душичката, като детенце. И ветеринарите забелязаха, че с мен е много спокойна и кротка. "Гък" не каза.
А аз сега се притеснявам за мен и детето. Казаха, че всички гъбични, кожни болести са заразни. Ако ни е слаб имунитета и ние ще ходим по лекари  ooooh!

Котката на майка ми преди 3 дена паднала от прозореца (от 2 етаж, не е високо). И предишният котарак ги правеше тези работи. И сега ще се лекуват от бълхи. За 2 минути докато я приберат и се напълнила с бълхи.

# 372
Милата Кетинка  Hug Ще се опавите ! За теб и детето не се тревожи, Жулиета толкова пъти е имала, на нашите и на мен нищо ни нямаше.
Дано се намери дом за малкото черно съкровище !  Hug
Лъки днес само дивее и сега ще яде бой. Много е смешна обаче като я подгоня, и се хлъзга по паркета и се опитва да се задържи и отчаяно дращи  hahaha Ама много е смешна  Joy  Доста е бърза, иначе щях да снимам и да я кача. Но ако ми се отдаде възможност ще го направя.

# 373
  • София и Морето от време на време
Топъл дъжд, ако имаш връзка с Кокошинката - помоли я да ти направи 200мл сребърна вода с концентреция 30мл/л (за 40 мин) и мажи местата (направо намокри здраво и около 10 мин да стои мокро), където има гъбички. (вярвам, че няма да ти откаже). Чочо също имаше една такава рана на плешката преди време - по този начин го оправих.

# 374
  • Между гори и планини
Сребърна вода не продават ли в аптеките?

Чакам от Ултравет да направят пробите и по-късно днес да ми се обадят и да кажат точно какво е прихванала Кети.
Сега се притеснявам за мен и детето - само това ни липсва  Confused
А на мъжът ми хич няма и да казвам, той и без това не искаше животно в къщи...

Общи условия

Активация на акаунт