Любители на котки - тема 51

• 41 030
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Топъл дъжд,
спокойно, не се прихващат чак толкова лесно. Гъбите са навсякъде около нас, по кожата ти има милиони спори сигурно, но за да започнат да се развиват им е нужен благоприятен фактор и слаб имунитет. Не се притеснявай.

# 376
Топъл дъжд,не се притеснявай чак толкова.Нашия Лъко след кастрацията беше прихванал такава такава "екстра".Купихме от вета някакъв шампоан "Медивет",къпахме го 5 пъти през 4-5 дни и се оправи,нищо друго не е пил и не е мазан.Никой нищо не прихвана -нито другите ми котки,нито кучетата,нито децата-минаха и заминаха.Не е чааак толкова опасно.

# 377
  • Между гори и планини
Благодаря момичета, дано сте прави и не се заразим.
Като малка, всеки път щом вземехме коте у дома, аз и майка ми имахме червени лишеи по ръцете. И сърбяха много, и бързо се разпространяваха.... Като си спомня по колко лекари ходехме и колко се мажехме, лошо ми става  Whistling

# 378
От два дни го пускам по всичките ми известни там групи за животни,котки и тн.Днес ще ровя за още.Досега нищо,онзи ден само една написа че го взима,прати ми покана,писахме в чата малко.Иска ми телефон да говорим,но и казах че в 12.30 вечерта не мога да говоря по телефон защото ще събудя всички,тя обеща да се чуем на другия ден,но изобщо не се и обади....
А котачето е мечта-гушлива,кротка,мърка,ползва си тоалетната без грам пропуск,ох дано има късмет че незнам направо....
Moonlight,Никка,, пуснахте ли обяви в без дом и дог.бг? Пробвайте и там! Аз имам регистрация в без дом, ако не ви се занимава да се регистрирате, пишете ми, ще ви дам парола за моя акаунт там да пуснете обяви. Moonlight още вчера шернах на стената красавицата, трябва да се пуска по-често, сега има огромен наплив от  бездомни душици.  Успех и на двете с намирането на добри стопани  Hug!

# 379
  • София
TINA.K, невероятни са твоите Чочо и Мърчо Simple Smile
Топъл дъжд, ще се оправите.

Аз също имам акаунт в без дом и история с щастлив край. Регистрирах се когато търсихме дом на Торо, но след това го оставихме у дома. Надявам се сега да е на по-добро място и да гони мишки по зелени поляни Simple Smile

# 380
Във бездом вчера три пъти пробвах да се регистрирам,но не успях и не можах да разбера защо.А във дог.бг съм пуснала обява във раздела "Без дом".Да,то сега е сезона за "подаръците в кашончета" по улиците....всички изхвърлят,никой не прибира почти...незнам направо.

# 381
Герче, позабавлявах се с твоите слънца- малката е голям образ, а Бекс е слънце! На детето крачето счупено ли е? Бързо да минава- и моята дъщеря беше така преди две години- пак през лятото, много е неприятно  Hug
Никка, Moonlight  Hug
Тина, много се смях на снимките- ама колко е пораснал за една година, а! Сладури  Heart Eyes
Топъл дъжд, моите като ги взех в къщи бяха с гъбички- излекувахме ги, а ние не се заразихме- много ме беше страх, защото съм много предразположена към гъби, но нямаше проблем  Peace Бързо излекуване!

# 382
  • Между гори и планини
Момичета, диагнозата на Кетуш е микроскопия, заразна и опасна за нас с детето. Така каза ветеринарят  Confused У дома ще падне гоямо чистене докато не изтребем тия гъби.
Поне 3 седмици до следващата ваксина трябва да мажа Кети с лекарствата и да се надяваме, че няма да прихванем нищо.
Кети победено ми даде да я намажа, издържа 2 часа да не се ближе, чак сега започна почистването. Незнае милата, че няма да й е за последно.

# 383
Топъл дъжд, защо не си вземете превантивно някакви пробиотици- и да не успеят да ви помогнат да не се заразите, няма да навредят  Peace

# 384
Топъл дъжд, защо не си вземете превантивно някакви пробиотици- и да не успеят да ви помогнат да не се заразите, няма да навредят  Peace

По-скоро не, те ще отслабят естественият ви имунитет. Взимайте вит. С в по-големи количества и някакъв пробиотик за усилване на имунитета, и мазането може да става с ръкавици. А какво беше това, че в Ултравет са я заразили? Това е голяма безотговорност .

# 385
  • София и Морето от време на време
Сребърна вода не продават ли в аптеките?

Да, продават, но 100мл с концентрация 10мг/л е 3,20лв и нагоре. 500мл е към 20лв.

Заболяването е МИКРОСПОРИЯ - http://www.vivavet.net/index.php?option=com_content&view=art … =79&Itemid=85 - ГЪБИ!!! А струпейчетата е възможно да са бактериална инфекция.

Мисля, че едно-две накисвания на козината и кожата със сребърна вода ще ти реши проблема. (Аз миналото лято с пръскалка ги пръсках дребосите.) Е, ще ти трябва повече от 200мл - може би 500 ще са ок.
Можеш и да и даваш и да пие вместо нормалната вода сребърна, само трябва да ровна малко да видя с каква концентрация да е за пиене.

Говорих одеве с Кокошинката - ако решиш да я пръскаш ще ти направи 500мл. вода с концентрация 30мг/л.

"Бактерицидното и дезинфекционно действие на среброто се дължи на силния афинитет на сребърния заряд към различни жизнено важни ензими на едноклетъчните микроорганизми. Благодарение на това колоидните сребърни йони се свързват стабилно главно със сулфидрилните групи в тези ензими и блокират трайно тяхната работа, което води до „задушаването“ и бързата смърт на микроорганизмите. В среда на колоидни сребърни йони, всички неспорообразуващи микроорганизми (бактерии, вируси, гъбички и плесени) загиват в рамките на не повече от 6 минути!"

Ето тук: http://globalvision2009.wordpress.com/health/argentum-h2o можеш да прочетеш още за колоидното сребро и неговото приложение.

# 386
  • София и Морето от време на време
... Взимайте вит. С в по-големи количества и някакъв пробиотик за усилване на имунитета, и мазането може да става с ръкавици.

Да, вит. С е мощен антиоксидант, засилва имунната система и при бактериални и вирусни инфекции помага. Подпомага и зарастването на рани.  Лактофлор е едно не скъпо и добро решение за регулиране на чревната флора.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 17:58 от TINA.K

# 387
  • Варна
Хе, хе, пак снимки и клипчета на деца с котки!  Heart Eyes
Топъл дъжд, да се оправя бързо Кетя, че да не се тревожиш! А за Ултра вет ужким са ми фаворити в лечението на кожни болести(според мои проучвания). Аз навремето се бях уплашила Грей да не ни зарази с тения, че тъкмо го взехме и забелязах онези подозрителни оризчета. Тения си беше и голямо чистене чистих. Twisted Evil
Аз имам едно въпросче- снощи Грей погълна около 20 см парче конец за зъби.  #Cussing out Детето си го изтърва на земята и косматия го налапа мигновено. Досега не е излязъл пустия му конец и се тревожим кога ще стане това. Да не вземе да заседне някъде по храносмилателната с-ма. ooooh!
Регистрирах се когато търсихме дом на Торо, но след това го оставихме у дома. Надявам се сега да е на по-добро място и да гони мишки по зелени поляни Simple Smile
  Hug

# 388
  • Между гори и планини
Ами ветовете в Ултравет си знаят, че може да са приносители. Колко болни животни минават през тях. А нали Кети беше 3 дена в стационарът им. Колкото и да чистят и дезинфекцират, спорите са във въздуха  Confused
Надявам се да не прихванем нищо, щом вече седмица у дома сме добре. Просто няма как да изчистя навсякъде, а и Кети сяда по столове и дивани. Ще огранича до минимум милването (много жалко) и усиля до максимум миенето на ръце и къща.
Кокошинка от Варна ли е? Ако може наистина да ми даде сребърна вода, ще съм задължена много.

# 389
Топъл дъжд от Варна съм Wink
Писах ти на ЛС. Не се шашкай, ще се оправи Кети.
Не може пък и не е здравословно да живеем в стерилна среда.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт