Любители на котки - тема 51

• 41 064
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Ето ни и нас отново.
Имах сериозни проблеми с нет-а и се отказах да се пробвам дори да посетя форума. После ще се връщам назад да ви чета.
Петърчо много порастна... ей го хубостника пакостлив  Mr. Green
Решихме, че ще го учим да пътува с нас и сега всеки ден го водим на off road в полето до нас

А ето го затворникът... като се вре в чиниите докато се храним - така ще е

Моля ви пуснете мееее... аз ще слушкам вечееее...

Ама нейсе - като стрела е. Много бърз и се катери навсякъде - стига да има на какво да си закачи ноктенцата. Много ни е сладък и страхотно забавен. Започнах да го наричам Малък Мачо, защото си е Мачо отвсякъде. Вечер идва при мен и започва да ми ближе ушите или по врата и заедно с това мачка с малките лапички.

Не мога да пропусна да ви покажа и Сода. От 3 години не я бяхме къпали и вчера ни дойде музата. Ето го огромното мокро шкембе

Вече почти прие Петърчо, но от време на време раздава правосъдие, а на него хич не му пука... днес го видях да я гони, скача й на гърба, а тя бяга обръща се и го съска.
Общо взето при нас е весело.
Малко дълъг ми стана поста, но ще ме извините - все пак дост време не съм се вяствала.

# 391
  • Пловдив
ganbg,може да ви е нямало дълго,но се отчетохте пълзотворно  Grinning Усмихнахте ми  вечерта.

# 392
ganbg , искам само да ти кажа, че съм поне наполовина толкова влюбена в Петърчо, колкото ти ! Свалих му снимки дори и го показвам на мъжо и искам точно такова малко бухалче като него ! Много рядко коте да ме плени така. Просто е най-сладкото същество, което съм виждала и гръм да ме удари ако лъжа. Просто е уникален  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Да ти е жив и здрав и много да се забавлявате и обичате ! И толкова време чаках да пишеш  Mr. Green и да му сложиш нови снимки  Blush Сега мога да си легна спокойна  Hug

# 393
ganbg, добре дошла отново сред нас  Hug Петърчо е голямо сладкишче! Хитър Петър и мома Богданка мързеланка, хихи, кефят ме "народни" имена на животинки  Mr. Green

Дано гъбите на Кетито се разкарат бързо! Топъл дъжд, поне ти сега като си там тя ще е по-спокойна и ще дава да я лекувате, и всичко ще отмине!

Ние днес бяхме на гости на розовия старец Соса и стопаните му, и му намачках провисналото шкембенце. Горкият има рак и не му остава много време  Cry но засега изглежда жизнен и гальовен както винаги -

# 394
Момичета почерпете се.Днес имам рожден ден и искам да го споделя с вас.

# 395
Здравейте отново Hug. Прекрасни снимки сте качили.

Топъл дъжд, стискам палци котето да се оправи по-бързо  Praynig.

grigori, честит рожден ден   bouquet newsm59. Да си жива и здрава, много усмихната, заредена само с положителни емоции и чувства.

# 396
Преди 4 дена стнахме на 1 годинка  Heart Eyes

Ето я и Бри, олицетворение на спокойствието сред котките  Peace

Топъл дъжд, бързо да се излекувате
И на всички маци голяма  Hug

# 397
  • Между гори и планини
Благодаря ви момичета за пожеланията към Кети!  Hug
Днес ще се чуем с Кокошинка за сребърната вода.... Толкова ми е хубаво сред вас, толкова ми помагате, дори и от разтояние. Бих предложила всички котколюбки от Варна да се съберем на кафе.

Дидитке, Кети вярно е много спокойна с мен. Дори ветеринарят го забеляза, каза че съм ставала и аз за ветеринар, защото животните усещат спокоините и позитивни хора. Вчера дори не трепна при ваксината, дава ми да й слагам лекарствата, дори слуша милата и не се ближе поне 3 часа след това (аз я следя). Снощи беше толкова тъжна, почти не я галех през деня. Вечерта си казах "майната му, цяла седмица съм я галила без да знам и ще си нагушкам". Е, нямаше по-щастлива котка - то не бе пъркане, търкаляне, даване на коремче, леко захапване на ръката - как да не я обича човек!

Честит Рожден Ден на празнуващите! Да са живи и здрави и всички да ги слушат  Laughing
Аз понеже незнам кога точно е РД на Кети си намислих да го празнувам на 8-ми август ( да е заодия лъв), на рд на любимата ми баба, която ме е отгледала.

# 398
  • София
grigori, весел празник   bouquet

На колко време правите вътрешно обезпаразитяване?

# 399
  • Варна
grigori,
честит рожден ден, мила
bdbaloni Tada

Честит рожден ден и на Бри newsm59 newsm38

# 400
  • София
Григори, честит рожден ден! Желая ти много здраве и късмет! Винаги да си заобиколена с мъркащи пухкави любимци!   bouquet

Честит рожден ден и на Бри! Да си живее добре "сложния" и "труден" котешки живот и да радва стопаните си!  Mr. Green   newsm59

Ган, Петърчо е невероятен чаровник! Да го нагушкаш от мен! Е, и Сода покрай него LaughingHug

На колко време правите вътрешно обезпаразитяване?

Срам ме е да кажа, но е през няколко години като се сетя  Embarassed. Досега не са изкарвали нищо, а за мухаря Мацо(не прощава на нито една муха, влязла в стаята), който не може да върже грам тлъстина, вечно имам съмнения  Laughing.

А пък снощи, в малките часове на нощта, се показах на балкона. Само като ме видяха и се наредиха 3 броя мацки, а дори пис-пис не казах. Докато им хвърлях някоя друга мръвка, от скривалището им под едни стълби се показа нещо, което на размер беше колкото половин едра котка. Точно се зарадвах, че ще видя някое ново попълнение от тазгодишната "реколта" и видях, че формата на тялото е необичайна. Оказа се огромен плъх  Sick. Два пъти се завря под нашата кола и само с ужас си представих как се скрива в някоя пролука  ooooh!. А такъв огромен плъх с какво се храни? Възможно ли е затова да не виждам малки котенца? Още за Великден имаше котки с огромни кореми и би трябвало вече да се показват дребосъчета  Sad. Интересното е, че плъха мина между котките, а те не му обърнаха никакво внимание  Shocked. Мъжът ми предположи, че са си другарчета  Mr. Green.

Боже! В какви сгради живеем? А аз се чудя, че каквато и отрова за хлебарки да сложа, ефектът е никакъв. Само те да бяха проблем....  Sad

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 12:51 от Тaня67

# 401
  • Варна
Бхрррр, едно време пред блока, където живеят нашите имаше доста плъхове, една вечер се разминах с едно страшилище на стълбите Sick Ужас, беше лято, аз по чехли, да не ви разправям как пищях и подскачах Crazy Таня, аз доколкото знам котките не смеят да нападат плъшоци, може би затова не са му обърнали внимание. Едва ли чак ги е страх, но предпочитат да си нямат вземане даване с плъхове.
Обезпаразитяването - мъж ми редовно дава хапчета на Ленчето, ама Кетя била моята котка, аз да съм и давала. А тя рита като за световно, сама не мога да се справя. И аз не съм и давала отдавна хапче Embarassed

# 402
  • In a surreal moment!
Григорче да си жива  и здрава!  Heart Eyes  bouquet

Бри и тя да си мърка доволно дъъълги години!

Всички дича да са здрави и щастливи!

Танче, тия другари, ако знаеш колко са умниии...охо...Редовно си имах срещи докато гледахме животни. Нямаше затворен съд с храна за тях. И вода пият като хора и в погледа им има толкова разум , че страх да те хване. Седяла съм си при пилците и сме се гледали с часове на двора...знам закакви размери говориш. И котките определено имат респект от тях, но имат ли възможност нападат ги и...не питай...ту бутове, ту друго пред вратата на мама  Mr. Green

От няколко години нямаме животни - няма и подаръци и срещи от третия вид...

Обезпаразитявам на около 2м през топлите месеци и на 3 зимата, но като сложиш и повторението на 15-тина дни идва по често, ловуват все пак. Чела съм съвети на професионалисти, че трябвало да е всеки месец дори. Вижда ми се прекалено. Сега ми е проблем цената на препарата за външното, много скъпи дойдоха моите лекарства. Слава богу все още нямаме нападение от бълхи, но и това с напредването на сезона ще стане, та дълго няма да мога да отлагам.

Маша има железен режим. Цяла нощ беснее, сутрин се прибира, хапва , ако не е имала слука и спи разтеглена на ластик на дивана в хола, на хладинка. Писанчо го раздава по яваш яваш, гледа да ме закърпи и се обтяга на пейката или в лозето на сянка. Мързунтел.  Grinning

# 403
Да покажа най-новия член на нашето семейство Heart Eyes Татко малко се дъпраше,понеже още му е мъчно за Фреди,но накрая се предаде Mr. Green
  Heart Eyes   

Отивам да чета назад,че много сте напреднали Crazy
Целувки на всички мацки  Heart Eyes

# 404
  • София и Морето от време на време
Григори, ЧРД!!! Да си жива и здрава, да те радват косматите около теб, а може и некосматите де ...

Да е жива и здрава и котанка Бри, много да радва мама си ...

newsm59 Tada  party023

Tia_e, много готин тоа най-новия члан на семейството.  Hug  Как се казва?

Да кажа и аз за обезпаразитяването (ама не ме бийте, моля ...)

И двамата нямат нито 1 ваксина и не смятам да им бия. (Ако не дай си боже се разболеят нещо - ще вкарвам в действие разните апаратури, дето си ги имам.) Не ги обезпаразитявам, освен ако няма някакви съмнения. От септември до юни са в апартамент и не ходят никъде, само чат-пат на балкона. Юли и август на морето излизат по двора и наблизо, но досега дори бълхи не са имали (е, бебетата като ги намерихме имаха, изчистих ги и край).
Като се прибрахме септември и като взимаха едното коте го заведохме при вета и той реши, че му било издуто коремчето и имало глисти, та и четирите бебета и баткото хапнаха веднага съответните за възрастта им препарати, след 15 дни отново, но никой от петимата не изкара нищо.
Нон стоп ги гушкаме и целуваме, като аз целувам по носа и зад ушите. (Даже като бяха целите бебета в гъби пак си бяхме така.) Сигурно си имам някакви паразитчета, придобити - знам ли? Така се твърди, че всеки с домашно животно неминуемо има, ама ...здраве да е. Ако нещо изскочи като проблем, следствие от паразит - ще го унищожа.

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 14:53 от TINA.K

Общи условия

Активация на акаунт