Любители на котки - тема 51

• 41 145
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Оуууууууууу, дааааааааа, как щях да забравя. ДА е жив и здрав Петърчо, и все така хубав  Hug

# 571
Искам само да кажа, че баба ми храни вече 12-та година котарака си с нейните манджи, дава му предимно хляб, а котката никога не е имала проблеми. Леля ми хранеше нейната покойна котка с храни за по левче кутията, е вЕрвайте ми, живя цели 18 години, и тя не е имала проблеми. Просто се случва. Не казвам, че трябва да даваме боклуци на котките, все пак не са прасета, но не всеки може да си позволи да дава по 7 лв. на кутийка за Роял Канин. Аз давам на Лъки Роял, обаче съм си взела чувал 2 кг. за 30 лв. Вече месец и половина яде и има още доста. Кутии й купувам или Уискас или не знам какво друго. Вече ако говорим за рикавъри храна, разбирам.  Peace

Напълно съм съгласна и на мен ми е много трудно да храна с Роял, наистина. Но в интерес наистината бидейки по питателна храна от рояла ядат по малко като количество, в сравнение с по ниския клас и реално евтиното не е толкова евтино. И да има щастливи котарация които ядат нисък клас и всичко е супер, но те по скоро са изключението наистина.
Ако имах време вероятно разбира се щях да предпочета да му готвя. Понякога варя пилешко месо без подправки и т.н. Просто по-скъпата храна в крайна сметка по често се оказва по евтината - заради по малкото количество което се яде и по редките посещения при вет.

# 572
  • Варна
...едното ми коте е само на пастети , че има ужасен , отвратителен и по думите на доФторите нелечим проблем в устата .
Asha, какво му е на писето?
Мини мистър Петърчо да расте здрав и игрив! Grinning
Тъкмо клъцнах ноктите на две лапи и край- Грейчо се вбеси, даже ме одра, косматия му с космат. Laughing
Утре ще продължим. Мързи го да се чисти и даже детето му маха гурлите преди малко. Близна си два пъти едната лапа и се мисли за чист. Crazy

# 573
  • на морето
...едното ми коте е само на пастети , че има ужасен , отвратителен и по думите на доФторите нелечим проблем в устата .
Asha, какво му е на писето?

Ох, ами може би е малко сложно за обяснение ... newsm78 Аз вече съм се примирила и го карам на доизживяване , колкото и гадно да звучи . А и специално по отношение на това коте - Лиса се чувствам малко гузна . Всъщност имам две котета с такова нещо в устите .Едната -Маша - е от преди поне две години така, но се чувства доста прилично ; яде си суха храна .Само дето е на периоди -вероятно като тръгне да поразраства ... Установих , че нещо не е наред при нея , след като известно време имаше поведение на котка , имаща нещо забито в устата или межде зъбите - постоянно се опитваше да го махне . Това представляваше първоначално все едно зачевяване и подпухване на нашите сливици -само че в техните усти. Точно на същото място от двете страни в края на челюстта едни такива тъканни образувания . Естествено отиде на лекар - дадоха й някакво гелче да се мажем .Как се бърка в уста на котка при все ,че я боли и дразни  го спестявам ...После продължихме с курс инжекции. За малко се стопира .Но само за малко . И така - периодично мазане и боцкане.С инжекциите се справях сама , но в мазането поне още един трябваше да помага .... Само ,че това си продължи да се разраства -бавно и разширяващо се .Говорихме още тогава с ветовете - казаха , че устата е силно кръвонаситена и не препоръчват операция .А и не мислят ,че ще помогне - това било някаква инфекция .А въпросното нещо вече е и по венците , по непцето . Въпреки това Маша се държи спокойно , яде си нормално .Само дето все по някоя лека лигичка й цапа устата .Вече нищо не й правя / последно я водих на лекар декември и тя така ме захапа , че ми проби нокътя и ми прехвърли част от инфекцията - резултата -хирургична намеса и отстраняване на част от костта на последната фаланга на палеца ми / .
Лиса - по тежкия случай - я засяках от миналата година -лятото .А защо се чувствам гузна за нея ли ? Ами когато преди три години трябваше да мисля как да спасявам домочадието си / разказвала съм и преди , да не се повтарям / в навалицата тя беше една от потърпевшите , които бяха прехвърлени на село .Само ,че тя си беше много кротко домашно коте .Изживя го тежко , дълго ми се сърди , но после малко по малко свикна . Така и не успя да отгледа читаво поколение там .От първото -оживя само едно бяло момченце , което изкара зимата ,но миналата пролет се затри . От миналогодишната реколта отново оцеля само едно бяло сиво момченце -за сега е живо и здраво .Домошорче е,и едно от двете родени там ,които ми разрешават да ги пипам.  Та , миналото лято я видах да прави същите опити да си изваде нещо от устата . След съответния оглед ми стана ясна причината . И нея я почнах с онова въпросно гелче , но не редовно .Без особен резултат.За капак  през ноември я намерих със счупен крак и това реши нещата - взех си я обратно .Оперирахме я .И до сега си е с пирона в крака .Явно някой я е ударил с хъс- двете кости били натрошени . Та докторите я погледнаха , потвърдихе диагнозата -инфекция и дадоха друго мазило и курс инжекциии. Да уточня - Маша е водена в един кабинет , а Лиса е оперирана в друг . Докторите от втория напълно отрекоха първото мазило . Пробвахме с новото ;даже и двете пациентки , но без особен резултат.  Там обаче казаха , че правят операции.Но , Лиса по едно време взе да пръска кръв. Казвам "пръска " защото тя е по -холеричен тип - като я дразни мрънка , сяда на задни лапи и почва интензивно да си дере около устата и да мята глава .Резултата е декорирани стени . Та , кръвта по слюнката й ме притесни и я заведох отново на доктор .Там,докато се усетя ,  набързо й спретнаха една малка операцийка .Че и аз асистирах докато режат израстъци .Парче от него заставаше точно на дъфкателната повъррхност между двете челюсти. След интервенцията ми обясниха , че са излязали не повече от 40 % от това чудо , но не смеят повече .Но не дават гаранция -ако тръгне отново да расте , нещата са неспасяеми . Те имали такива случаи . И котки и кучета .Даже ,недоволни от малкото "окастряне " едни стопани завели кучето си във Ст.З. в клиниката .Преразказа от лекаря беше , че върнали животното с почти издълбана уста и след седмица хранене със сонди и системи се споминало .  Е, пред такава перспектива започнах да се опитвам да следя какво става в устата на Лиса ...За съжаление  ...отново се засили да расте , даже е станало двойно по -голямо . Много е слаба/нейната конструкция по принцип е на "френска мадама " -дълга и тънка /  , постоянно й тече лига от устата / това май й остана от операцията само / , лапите са й омазани , опашката слепена , периодично се къпем и тя дори го харесва , защото не може да се чисти .  Но яде!!!!!Яде трудно , но с мерак и почти пълна дажба по норми - яде пастети  Гурмет , или Уискас, или каквото и да е друго от сорта , само да е меко .  Така ,че за сега се държим .
Може би си въобразявам , но аз си имам друга теория за всичко това . Лиса преживя стрес и получи това "заболяване ". Преди нея ,в голямата група , преди да се разквартирува или изчезне безследно от части Маша също имаше период ,когато беше на доста ниско място в йерархията - някои я баха нарочили и постоянно я гонеха .Тя се прибираше с "прибежки и припълзявания" и се мяташе по най бързия начин на някое високо местенце .Аз на това също му викам стрес . И ако навържа събитията - преди доста години имахме двама неразделни -мъжко и женско /Макс и Джеси / Само ,че Джес един ден не се прибра ....Скоро след това Макс започна със същите симтоми . Беше почти 8 кг котарак -огромен .За няколко месеца се стопи и се спомина рагу и косми въпреки лечението-отново инжекции и мазане  ...Накрая беше само на течна храна -кашички .От устата му течеше гной ...Охххх...мъка ...
Та  , с риск да отново да подразня  уважаваната от мене Дидитка и нейната красавица Богданка , умозаключенията ми от всичко това за пореден път  навлизат в територията на паранормалното ...Съжалявам ...

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 00:57 от asha

# 574
asha , желая ти много сила, за да се грижиш за писаните...явно и животните изживяват тежко стреса и последствията от него...  Confused
Честит Имен ден на Петърчо...да расте все така красив и див Hug

# 575
asha, направо се просълзих. Ти си страхотен човек и котетата ти са големи късметлии ! Дано се оправят, ако ли пък не, поне да се облекчи неразположението и болката им. А на теб  Hug Hug Hug

# 576
Честит имен ден на Петърчо! Много да ви радва, и вие него!

Много болни котета напоследък  Sad Дано се оправят бързо!

Та  , с риск да отново да подразня  уважаваната от мене Дидитка и нейната красавица Богданка , умозаключенията ми от всичко това за пореден път  навлизат в територията на паранормалното ...Съжалявам ...
asha, в този случай не отричам тезата ти за стреса, даже напротив. Стресът има доказано лошо влияние върху здравето, по напълно логични физиологични причини, нищо паранормално. Особено пагубен е за имунната система. А при отслабена имунна система, тялото не може да се бори с иначе безвредни инфекции, и от безвредни те прерастват в сериозни проблеми. Един от първите признаци на слаб имунитет са точно незаздравяващите инфекции. Така че наистина е възможно от стреса да страдат твоите котета. Много ми стана тъжно от разказа ти и се надявам да намерите лек!  Hug

А това видяхте ли го? Трябва непременно да се гледа със звук  Laughing:
Joy  Joy  Joy
Много териториално бебе! На баба ми котките на село така звучно ядяха едно време. Всъщност звукът е ръмжене, насечено от дъвченето. Котето си пази купичката, а баткото само го безпокои с тая камера и не го оставя на мира  hahaha

# 577
Asha, много мъчно ми стана Cry. Стискам палци нещата да се оправят  Hug.

# 578
Петърчо ви благодари за поздравите с ето тази снимка:

Весело и палаво коте е. Всички сме порядъчно изподрани и постоянно се заплашваме, че ще има '' реже нокти на коте'', но засега го отлагаме че е много дребен и няма да може да се качва сам на леглото без ноктенцата.

Нас ни нямаше известно време и вие доста сте поизписали...
 Hug на всички болни котета... бързо да оздравяват и повече да не се налага да пишем такива неща

# 579
Ето го беее, моят любимец ! Леле как сладко спинка  Heart Eyes

# 580
asha , ти си прекрасен човек и маците ти са щастливи с мама като теб  Hug

Мамин златен Петърчооооо  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 10:26 от елиас

# 581
Мамин златен Петърчооооо  Heart Eyes

елиас уцели десятката... аз така му казвам - мамин златен пух/грис/сладун/мъркач...

# 582
елиас уцели десятката... аз така му казвам - мамин златен пух/грис/сладун/мъркач...
Как няма- той е едно малко котешко съкровище  Heart Eyes

# 583
ganbg , струва ми се, че Петърчо, всъщност, е тя Crazy

# 584
ganbg , струва ми се, че Петърчо, всъщност, е тя Crazy
И ние дълго време имахме съмнения дали е той или тя. Вече сме сигурни - ТОЙ е  Wink
Макар, че за нас няма значение.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт