Раждане вкъщи 14

• 21 471
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Както казах- платих, но не съм получавала, нито очаквала крайни глезотии. А главната акушерка беше неподкупна- и платилите, и неплатилите си ги гледаше еднакво кисело. Беше държавна болница.

Самият лекар ме предупреди- ако си неадекватна, не се сърди, ако ти ударя шамар. Договорихме се предварително. Не се наложи. Предупреди ме, че може и по корема да ме натисне.

Дето се вика- платих, за да знам кой ме пребърква, а не да се налага да питам- "с кого имам честта?"

Всъщност ако не бях платила, щеше да има по-малко дирижиране на раждането, щях да си отвися 24 часа примерно.

Едно е да не оживее някой патологичен случай. Друго е да не оживее здраво доносено бебе, защото не е било реанимирано.

Как така лекари пред блока ти ще са готови с всичко? И с операционна ли?

Пред блока ти ли? Ох... На раждането и то след като жената е имала безпроблемна наблюдавана бременност. Лекарски екип, който знае какво се случва и виждайки, че нещата отиват към рязане да действа бързо. В големите градове болниците са на всеки 10 минути знаеш!

А, в малък град, в който най-близката болница е в съседният град и пътят до там е 40 минути, какво? Ние нямаме ли право да желаем асистирано домашно раждане????

Имате - но такова чудо в Бг няма все още. Иначе може и екип от София да си викнеш ако щеш у дома!

# 466
Лекарски екип, който знае какво се случва и виждайки, че нещата отиват към рязане да действа бързо. В големите градове болниците са на всеки 10 минути знаеш!

Май пропуснах как стигаш до там при пролапс на пъпната връв? При масивен кръвоизлив?

# 467
  • София
acidufo, вземи отошение, моля те. Много искам някой с твоето мислене да даде своя гледна точка.

....
Разбери - смъртта е част от живота. Не на всички е писано да оживяват и лекарите не могат да направят нищо по-въпроса ако няма спасение за дадената душица!

Бая дущици оцеляват ако се намеси голямата лоша медицина, допусната от самата Вселена! Не се заблуждавай, че на Цвети бебето е нямало шанс, щото такъв е бил изборът на душата! Душата просто е нямала всичките си шансове...

Имала е шанс. Но случайни неща в живота няма нали? Ужасен начин да го разбереш, но...

Тая логика би следвало да важи и за лекарските грешки... Какво мислиш, м?

Да според мен важи и за лекарските грешките!

Евала, че го призна!   bouquet НО! Тогава отпада обвинението към медицината, лекарите и болниците, изобщо всички касапи се оказват проводници на вселенската логика и изора на всяка душа, а не сгрешили изроди и престъпници! Разбираш ли къде е лицемерието на групичката ви?

# 468
Сега остава някой да разчете кармичните записи и да види, че детето на acidufo е оцеляло заради добри дела, а дъщерята на Цвети изкупва грехове, защото през 13 век е била разбойник в Бавария.

Това е много нехуманна гледна точка.

Както каза серийният убиец Момата- ми господ е искал да умрат; ако не искаше, пистолетът ми щеше да засече.

# 469
Те и нашите баби и дядовци се фукат напред-назад с вниците си, ама никой не ги е питал как са родени...
Щото няма нищо интересно за разказване. А за кривата България домашно раждане си е събитие! Виж какво стана...

# 470
Те и нашите баби и дядовци се фукат напред-назад с вниците си, ама никой не ги е питал как са родени...

http://www.theonion.com/articles/school-application-blasted-for- … iate-quest,20700/

# 471
acidufo, вземи отошение, моля те. Много искам някой с твоето мислене да даде своя гледна точка.

....
Разбери - смъртта е част от живота. Не на всички е писано да оживяват и лекарите не могат да направят нищо по-въпроса ако няма спасение за дадената душица!

Бая дущици оцеляват ако се намеси голямата лоша медицина, допусната от самата Вселена! Не се заблуждавай, че на Цвети бебето е нямало шанс, щото такъв е бил изборът на душата! Душата просто е нямала всичките си шансове...

Имала е шанс. Но случайни неща в живота няма нали? Ужасен начин да го разбереш, но...

Тая логика би следвало да важи и за лекарските грешки... Какво мислиш, м?

Да според мен важи и за лекарските грешките!

Евала, че го призна!   bouquet НО! Тогава отпада обвинението към медицината, лекарите и болниците, изобщо всички касапи се оказват проводници на вселенската логика и изора на всяка душа, а не сгрешили изроди и престъпници! Разбираш ли къде е лицемерието на групичката ви?

Ти го правиш да изглежда така. Какъв е закона на Сократ? - НЕ ВРЕДИ!
А лекарите вредят. Ето я сляпостта на твоята група!

# 472
  • София
...
Както каза серийният убиец Момата- ми господ е искал да умрат; ако не искаше, пистолетът ми щеше да засече.

Но Вселената е позволила на правосъдието да го спре и да спаси поне бъдещите му жертви, както е дала медицината за случаите, като този на Цвети. Механизмите са на лице, воля е нужна!

И оттук нататък никой да не споменава касапите и зверовете по болниците, моля! Видя се това не е аргумент!

# 473
  • София
...

Вредят?! За това ли ви трябва акушерка и бърза линейка за... за къде? Къде ще ви трансферират, ако нещо се оплете у дома? М?

# 474

А, в малък град, в който най-близката болница е в съседният град и пътят до там е 40 минути, какво? Ние нямаме ли право да желаем асистирано домашно раждане????

Имате - но такова чудо в Бг няма все още. Иначе може и екип от София да си викнеш ако щеш у дома!

Не разбрах - кое Чудо няма все още в БГ? Аааа, разбрах - Няма регламентирано асистирано домашно раждане в България...
        И второ, като си повикам екип от София - с операционната ли ще дойде в малкият град? /за да реагират, ако се наложи нещо спешно/

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 13:12 от inna-bubulina

# 475
...

Вредят?! За това ли ви трябва акушерка и бърза линейка за... за къде? Къде ще ви трансферират, ако нещо се оплете у дома? М?

Не се ли вижда, очевадно е, та тя мрази "кривата" България, мрази модерното, обича си вкъщи. Дано възпита детето си/децата си по начин, по който да не навреди на моите

# 476
...

Еййй добре признах те. Кобра си сложила и наистина съскаш.
Лекарите помагат, но и вредят! Няма една страна при тях. И ти го знаеш. Парила си се поне веднъж от лекари. Помниш ли случая с момиченцето, което обиха след операция за вадене на сливици? Здраво право детенце!

# 477
  • София
Оф, мисля всички си дадоха сметка колко ценни са изчезващите като мираж, подкрепящи уж, родилници...

Всичко е чудесно, ако не стане сакатлък. После "ние" преминава в "тя сама е поела тази отговорност"... Четете и си опичайте акъла, момичета!

# 478
  • София
...

Еййй добре признах те. Кобра си сложила и наистина съскаш.
Лекарите помагат, но и вредят! Няма една страна при тях. И ти го знаеш. Парила си се поне веднъж от лекари. Помниш ли случая с момиченцето, което обиха след операция за вадене на сливици? Здраво право детенце!

Ами... вселенска работа, знаеш... Случва се и на най-добрите доктори, ако душата го търси. Ето ти едно възможно тълкувание!

# 479
...

Не се ли вижда, очевадно е, та тя мрази "кривата" България, мрази модерното, обича си вкъщи. Дано възпита детето си/децата си по начин, по който да не навреди на моите

Обичам си страната, мразя държавата! Децата ми - все още само едното ми дете живее на двор в къща в един от най-чистите райони на България, близо до приказния Белинташ. Къщата ми е обзаведена с най-модерно техники, ТФТ-та и каквото се сетиш. Но любимото ни място е двора, до градината с билки и подправки, в близката гора до дърветата, до рекичката. Това са любимите ни места... Детето ми няма ваксини, но то няма да навреди на твоето. По-скоро твоето ще навреди на моето защото е наблъскано с отрови още от раждането си и ще го зарази без въобще да разбере. А после ти ще обвиниш мен защо не съм ваксинирала и съм разболяла детето ти, когато ти си го направила напълно съзнателно още с първото му вдишване!

Общи условия

Активация на акаунт