Раждане вкъщи 14

• 21 485
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
...
Ами реално лекари в едно раждане дори в болница няма - има акушерки. Лекари не ни трябват да се намесват в раждането. Борим се за лекарски екип на мястото където раждаш, за да е там когато се наложи да се действа бързо! Подготвен с всичко лекарски екип!

Е кой би могъл да е по-подготвен от теб и Мег, и Росица?! При пролапс на пъпна връв да решава Господ... При прабаба ти така е било. За к'во ти е "асистирано" раждане? Противоречива е тая теория...

Е супер като виждам, че олеквам се хващам за каквото ми дойде. Мег, Росица, аз - ние сме никои не разбираш ли? Аз се боря за озаконяване на асистирано домашно раждане в БГ, за тях незнам - Роси си е  с йогите, Мег си роди и тя детето в къщи и какво??? Кой мислиш ни слуша нас? Повечето са такива като тебе - в болница с 8 лекари и 19 сестри за по-сигурно. А за пъпната ти казах - ще се обадя на Бърза Помощ, но докато дойдат - пукнали сме!

# 451
Както казах- платих, но не съм получавала, нито очаквала крайни глезотии. А главната акушерка беше неподкупна- и платилите, и неплатилите си ги гледаше еднакво кисело. Беше държавна болница.

Самият лекар ме предупреди- ако си неадекватна, не се сърди, ако ти ударя шамар. Договорихме се предварително. Не се наложи. Предупреди ме, че може и по корема да ме натисне.

Дето се вика- платих, за да знам кой ме пребърква, а не да се налага да питам- "с кого имам честта?"

Всъщност ако не бях платила, щеше да има по-малко дирижиране на раждането, щях да си отвися 24 часа примерно.

Едно е да не оживее някой патологичен случай. Друго е да не оживее здраво доносено бебе, защото не е било реанимирано.

Как така лекари пред блока ти ще са готови с всичко? И с операционна ли?

Пред блока ти ли? Ох... На раждането и то след като жената е имала безпроблемна наблюдавана бременност. Лекарски екип, който знае какво се случва и виждайки, че нещата отиват към рязане да действа бързо. В големите градове болниците са на всеки 10 минути знаеш!

# 452
....
Разбери - смъртта е част от живота. Не на всички е писано да оживяват и лекарите не могат да направят нищо по-въпроса ако няма спасение за дадената душица!

Бая дущици оцеляват ако се намеси голямата лоша медицина, допусната от самата Вселена! Не се заблуждавай, че на Цвети бебето е нямало шанс, щото такъв е бил изборът на душата! Душата просто е нямала всичките си шансове...

Имала е шанс. Но случайни неща в живота няма нали? Ужасен начин да го разбереш, но...

# 453
  • София
Вие сте сбирток екстремистки, които умишлено подмамват податливи и лабилни поради състоянието си на бременност жени! Това сте вие - организатори на вид руска рулетка, при която вие самите сте извадили късмет, но не всички ще могат да се похвалят със същото! Например Цвети.

# 454
acidufo, моля те кажи какво те е накарало да родиш вкъщи, колко време си го обмисляла това решение, кой ти е асистирал, как са реагирали близките ти, когато си им споделила за този избор..

# 455
  • София
....
Разбери - смъртта е част от живота. Не на всички е писано да оживяват и лекарите не могат да направят нищо по-въпроса ако няма спасение за дадената душица!

Бая дущици оцеляват ако се намеси голямата лоша медицина, допусната от самата Вселена! Не се заблуждавай, че на Цвети бебето е нямало шанс, щото такъв е бил изборът на душата! Душата просто е нямала всичките си шансове...

Имала е шанс. Но случайни неща в живота няма нали? Ужасен начин да го разбереш, но...

Тая логика би следвало да важи и за лекарските грешки... Какво мислиш, м?

# 456
  • София
Това във връзка с предходното ми питане, още от 1-ва страница:

... щото ще вземе да излезе, че увредените от ваксини деца сами са си избрали да бъдат в онзи малък процент или по-лошо: майките им са избрали това за тях... И тогава няма да са виновни големите лоши фирми. Тоест, вселенските причинноследствени връзки следва да се ползват по предназначение, а не да се тълкува чрез тях на общо основание. Тоест, енергийната извисеност е също толкова условна, колкото безрисковото и по-добро раждане само с мъжа. "Само Бог знае" защо децата избират да се увредят от ваксини, ето че на Мулти са и здрави!

...и с уговорката, че на Мулти детето е едно. Wink

# 457
Вие сте сбирток екстремистки, които умишлено подмамват податливи и лабилни поради състоянието си на бременност жени! Това сте вие - организатори на вид руска рулетка, при която вие самите сте извадили късмет, но не всички ще могат да се похвалят със същото! Например Цвети.

В болниците е същото но ВИЕ не го признавате!

# 458
acidufo, тези лекари, за да знаят какво се случва, трябва да имат достъп до теб. Да са слушали тонове, да са те преглеждали, за да знаят нещата отиват или не отиват на някъде. Дори да си маратонска бегачка, пак може да се обърка нещо и да се види само при раждането.

Да, ама това в домашното раждане не се иска- иска се ей така процесът да се остави да тече.

И изведнъж тези лекари да знаят, че не тече както трябва.

В момента следва да заявя отговорно, че бях най-прецаканата родилка в България. Платих си, но затова пък получих класиката: "Лесно се мама не става!", "Напъвай, мъчиш си детето!", а накрая и маневра на Кристелер (което беше адски забавно). По едно време се говореше и за спешно секцио. Тоновете се слушаха непрекъснато, имах си система, хапче и ръчно подпомагане на разкритието.

Да, лекарят беше готов- но защото аз бях съзнателен пациент и му позволих да си събира информация (да се чете: да ме преглежда поне по един път на час, без да броим акушерката и извиканата втора лекарка за мнение).

Може да се каже, че съм била травмирана, прецакана, че и изнасилена. Но всичко е в психиката- аз съм доволна, бебето се роди максимално здраво за случая (увита пъпна връв и известно страдание).

# 459

В болниците е същото но ВИЕ не го признавате!

Е добре де: след като в болниците е руска рулетка, какво би посъветвала хората? Хем да не разчитат на лекарите, хем да разчитат, ама в краен случай.

Тия дни прочетох, че има доста състояния, в които непрекъснатото слушане на тонове може да спаси бебето, колкто и да е дискомфортно за майката.

Какво мислите по въпроса?

# 460
acidufo, моля те кажи какво те е накарало да родиш вкъщи, колко време си го обмисляла това решение, кой ти е асистирал, как са реагирали близките ти, когато си им споделила за този избор..

И двете баби са МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА! Нито една незнаеше за решението ни. Асистира ми мъжа ми. Говорихме с близка приятелка акушерка в Канада. Тя ни обясни какво трябва да направим във всеки един момент от раждиането беше с нас на телефона.  Обмислях го още от преди да родя, в 4 месец имах съмнения, че искам да отида да раждам в болница, но след този момент бях напълно убедена, че ще е вкъщи. В Родилнитза съм изчела само разказите и подготовката. Цялата останала информация си я набавих от чуждестранни сайтове, медицински книги и майки раждали в къщи от цял свят.  През цялото време вярвах и знаех, че всичко ще е наред! До последния момент. Малкия се роди леко посинял, но пое въздух веднага и всичко беше наред. Пъпната връв вървеше пред личицето, беше се увлякла по родовия канал...

Близките изпаднаха в шок след раждането. Но сега се хвалят на всяка крачка, че внука им е роден напълно естествено както преди....

# 461
Както казах- платих, но не съм получавала, нито очаквала крайни глезотии. А главната акушерка беше неподкупна- и платилите, и неплатилите си ги гледаше еднакво кисело. Беше държавна болница.

Самият лекар ме предупреди- ако си неадекватна, не се сърди, ако ти ударя шамар. Договорихме се предварително. Не се наложи. Предупреди ме, че може и по корема да ме натисне.

Дето се вика- платих, за да знам кой ме пребърква, а не да се налага да питам- "с кого имам честта?"

Всъщност ако не бях платила, щеше да има по-малко дирижиране на раждането, щях да си отвися 24 часа примерно.

Едно е да не оживее някой патологичен случай. Друго е да не оживее здраво доносено бебе, защото не е било реанимирано.

Как така лекари пред блока ти ще са готови с всичко? И с операционна ли?

Пред блока ти ли? Ох... На раждането и то след като жената е имала безпроблемна наблюдавана бременност. Лекарски екип, който знае какво се случва и виждайки, че нещата отиват към рязане да действа бързо. В големите градове болниците са на всеки 10 минути знаеш!

А, в малък град, в който най-близката болница е в съседният град и пътят до там е 40 минути, какво? Ние нямаме ли право да желаем асистирано домашно раждане????

# 462
  • София
acidufo, вземи отошение, моля те. Много искам някой с твоето мислене да даде своя гледна точка.

....

# 463
acidufo, вземи отошение, моля те. Много искам някой с твоето мислене да даде своя гледна точка.

....

Да според мен важи и за лекарските грешките!

# 464
Те и нашите баби и дядовци се фукат напред-назад с вниците си, ама никой не ги е питал как са родени...

Общи условия

Активация на акаунт