Раждане вкъщи 14

• 21 536
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
acidufo, освен че мразиш лекарите и България ми е интересно защо избра да родиш вкъщи детето си?

Да мразя - казвала ли съм такова нещо??? Защото аз не помня. Това е твой извод. Родих вкъщи защото това за мен и за детето ми беше правилното решение и бремеността ми беше безпроблемна и прекрасна. Можех да отида в скъпа болница и да ме глезят, защото съм ги купила, но моята прабаба не е имала такъв избор. Връщане към корените говори ли ти нещо? Онези жени в миналото имали ли са избор дами? Защо сега вие приемате раждането в болница по дифолт?

# 436
  • София
Добре, де, куражлийките, защо изобщо ви трябва (уж) асистенция, като вие по дифолт отричате медицината? Ето колко прозрачно стана намилането за "регламентирано асистирано домашно раждане" като цел на екстремистката група...Просто се криете за тоя мотив, за да спасите жалките си "духовно извисени" задници!

О, милата.... И тя неразбрала. Борим се тук за озаконяване на асистираното домашно раждане. Провери твоя задник как е да не би да си е сменил мястото.

Ма, за какво са ви лекари (при асистираните нали е уведомен екип от специалисти и ако нещо тръгне да се обърква, бързо се тича в най-близката болница), като според преценката ви те само влошават нещата? Това питам. Така по-достъпно ли ти е?

# 437
Добре, де, куражлийките, защо изобщо ви трябва (уж) асистенция, като вие по дифолт отричате медицината? Ето колко прозрачно стана намилането за "регламентирано асистирано домашно раждане" като цел на екстремистката група...Просто се криете за тоя мотив, за да спасите жалките си "духовно извисени" задници!

Така,така!! Много точно.
Точно е, но даже и не съвсем, защото ако някое от децата им го свие апандисит, познай дали ще го оставят на Майката Привода или на пироговци!

Абе змии вие четете ли???

# 438
Ето един възможен сценарий: квалифицирани болнични акушерки започват да поемат домашни раждания. По показания, измислени от злата медицина, трансферират доста жени в болница, отговорно и рано, не когато нещата станат съвсем зле.

Естественичките са недоволни от това- на практика пак си имат болнично раждане, че и по-стресово, защото е с трансфер.

Започват да търсят акушерки на своя акъл, разни дули, виждали три раждания (а не три хиляди).

Смъртността се покачва очаквано и съответно.

А смъртността сега как е Мама??

# 439
  • София
Сега за подстрекаването, не ми се рови назад, затова ще се повторя набързо. Същата картинка - за да има обвинен за подстрекаване, трябва да има престъпление, към което въпросният да е подстрекавал. В случая няма, така че няма и как да се повдига обвинение срещу родилниците.

Бях писала по-подробно, вкл. за гражданскоправната страна на нещата, но няма смисъл пак да се повтарям. Подстрекателството няма да е подсъдно в този случай.

# 440

О, милата.... И тя неразбрала. Борим се тук за озаконяване на асистираното домашно раждане. Провери твоя задник как е да не би да си е сменил мястото.

Ма, за какво са ви лекари (при асистираните нали е уведомен екип от специалисти и ако нещо тръгне да се обърква, бързо се тича в най-близката болница), като според преценката ви те само влошават нещата? Това питам. Така по-достъпно ли ти е?

Ами реално лекари в едно раждане дори в болница няма - има акушерки. Лекари не ни трябват да се намесват в раждането. Борим се за лекарски екип на мястото където раждаш, за да е там когато се наложи да се действа бързо! Подготвен с всичко лекарски екип!

# 441
acidufo, освен че мразиш лекарите и България ми е интересно защо избра да родиш вкъщи детето си?

Да мразя - казвала ли съм такова нещо??? Защото аз не помня. Това е твой извод. Родих вкъщи защото това за мен и за детето ми беше правилното решение и бремеността ми беше безпроблемна и прекрасна. Можех да отида в скъпа болница и да ме глезят, защото съм ги купила, но моята прабаба не е имала такъв избор. Връщане към корените говори ли ти нещо? Онези жени в миналото имали ли са избор дами? Защо сега вие приемате раждането в болница по дифолт?

Абе тя прабаба ти и комп не е имала, ама защо ли не се върнеш към корените си в областта на ИТ технологиите...

Прабаба ми е раждала у дома. Има четири мъртви раждания, две оцелели деца. Не искам да се връщам към тези корени.

Защо приемаме по дифолт? Ами защото е СЕГА, а не 19-ти век. Нормалното се променя. Едно време е било нормално да нямаш зъби на 40 години. Защо сега по дифолт ходим на зъболекар?

Аз бай дъ уей си платих, но когато се наложи лекарят да действа като лекар, не е имало глезотии. А можеше да има: "Ама хайде естествено да си ме чакаш 24 часа с изтекли води, чак тогава окситоцин". Е, чака ме само три часа- и не съжалявам. Всъщност този лекар за никакви пари нямаше да ми позволи такава глупост като естествено чакане с денонощия.

# 442
  • София
acidufo, нищо ново  не казваш. Всичките ти аргументи бяха вече обсъждани и всички "змии" си казахме мнението по тях. Защо просто не прочетеш теми от 7 до сегашната, вместо да се превръщаш в поредния развален грамофон?

И моля, всичките си премислици - в един пост. Няма нужда да флуудваш темата.

# 443
  • София
...

Абе змии вие четете ли???

Четем и все повече става невъзможно да разберем "логиката" ви, остава ни само да ви мислим за неуравновесени и неадекватни хора, готови да лъжат, мажат и да бягат от отговорност. Само Бог знае, ако бебе почине при екстремистко раждане, но всички знаят чия е вината ако това се случи в болница... Жалки сте.

# 444
Ето един възможен сценарий: квалифицирани болнични акушерки започват да поемат домашни раждания. По показания, измислени от злата медицина, трансферират доста жени в болница, отговорно и рано, не когато нещата станат съвсем зле.

Естественичките са недоволни от това- на практика пак си имат болнично раждане, че и по-стресово, защото е с трансфер.

Започват да търсят акушерки на своя акъл, разни дули, виждали три раждания (а не три хиляди).

За домашните раждания от здрави и подготвени жени: скандално голяма. Едно бебе от 20. Добре че няма майчина смъртност още.

За българските болнични условия (смятайки патологиите на едно малцинство, което понякога не си следи бременността)- такава, каквато е. В болницата ходят всякакви случаи.

# 445

Абе тя прабаба ти и комп не е имала, ама защо ли не се върнеш към корените си в областта на ИТ технологиите...

Прабаба ми е раждала у дома. Има четири мъртви раждания, две оцелели деца. Не искам да се връщам към тези корени.

Защо приемаме по дифолт? Ами защото е СЕГА, а не 19-ти век. Нормалното се променя. Едно време е било нормално да нямаш зъби на 40 години. Защо сега по дифолт ходим на зъболекар?

Аз бай дъ уей си платих, но когато се наложи лекарят да действа като лекар, не е имало глезотии. А можеше да има: "Ама хайде естествено да си ме чакаш 24 часа с изтекли води, чак тогава окситоцин". Е, чака ме само три часа- и не съжалявам. Всъщност този лекар за никакви пари нямаше да ми позволи такава глупост като естествено чакане с денонощия.

Ето - призна си, че си платила. Нормално - ако беше родила в държавна болница без да плащаш друга песен щеше да пееш.

Тогава са имали писма - пак комуникация. И да ти кажа без комп много по-добре. Сега се зомбираме, че и децата си също. Или ти обичаш зомбирания си поглед след цял ден пред монтора???

Разбери - смъртта е част от живота. Не на всички е писано да оживяват и лекарите не могат да направят нищо по-въпроса ако няма спасение за дадената душица!

# 446
  • София
...
Ами реално лекари в едно раждане дори в болница няма - има акушерки. Лекари не ни трябват да се намесват в раждането. Борим се за лекарски екип на мястото където раждаш, за да е там когато се наложи да се действа бързо! Подготвен с всичко лекарски екип!

Е кой би могъл да е по-подготвен от теб и Мег, и Росица?! При пролапс на пъпна връв да решава Господ... При прабаба ти така е било. За к'во ти е "асистирано" раждане? Противоречива е тая теория...

# 447

За домашните раждания от здрави и подготвени жени: скандално голяма. Едно бебе от 20. Добре че няма майчина смъртност още.

За българските болнични условия (смятайки патологиите на едно малцинство, което понякога не си следи бременността)- такава, каквато е. В болницата ходят всякакви случаи.

Не си обектива! А и колко мислиш са домашните раждания в България? Не са повече от 100тина. А случая с бебето родено 600 грама и то живо сложено във фризера какво ще кажеш. За всички други смъртни случаи които се покриват тихо мълком и статистика не се изнася?
Не си обективна! и хулиш неправомерно!

# 448
Както казах- платих, но не съм получавала, нито очаквала крайни глезотии. А главната акушерка беше неподкупна- и платилите, и неплатилите си ги гледаше еднакво кисело. Беше държавна болница.

Самият лекар ме предупреди- ако си неадекватна, не се сърди, ако ти ударя шамар. Договорихме се предварително. Не се наложи. Предупреди ме, че може и по корема да ме натисне.

Дето се вика- платих, за да знам кой ме пребърква, а не да се налага да питам- "с кого имам честта?"

Всъщност ако не бях платила, щеше да има по-малко дирижиране на раждането, щях да си отвися 24 часа примерно.

Едно е да не оживее някой патологичен случай. Друго е да не оживее здраво доносено бебе, защото не е било реанимирано.

Как така лекари пред блока ти ще са готови с всичко? И с операционна ли?

# 449
  • София
....
Разбери - смъртта е част от живота. Не на всички е писано да оживяват и лекарите не могат да направят нищо по-въпроса ако няма спасение за дадената душица!

Бая дущици оцеляват ако се намеси голямата лоша медицина, допусната от самата Вселена! Не се заблуждавай, че на Цвети бебето е нямало шанс, щото такъв е бил изборът на душата! Душата просто е нямала всичките си шансове...

Общи условия

Активация на акаунт