Раждане вкъщи 14

• 21 471
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Ами откуде знам...Хммм ами родих в къщи преди точно седем месеца. Здраво хубаво дете!

Ахаааа, ние си правим извод от частни случаи - а твоето не е частен случай? Айде сега и ти ни разкажи какво щеше да направиш у вас при обсъждания вече случай на пролапс на пъпната връв?

Какво казват тоновете литература по въпроса - дето в университетите не са ги чели?

Щях да се обадя на Бърза помощ но докато дойдат да сме пукнали всички!

# 421
# 422
Добре де, но има мъртво бебе. Знае ли се какво е посочено в смъртния акт? Няма ли възбудено някакво производство? Нещастен случай ли се води?

За да има смъртен акт, детето трябва да е било живородено. Доколкото ми е известно още не е излязла експертизата на патолозите, за да се спряга подобно твърдение.

Ами това питах. Значи не е късно още.

За какво не е късно?

# 423
  • София
Не знам за БГ как е, но понеже гледам това предаване: http://en.wikipedia.org/wiki/Dr._G:_Medical_Examiner
Тя е имала случаи, когато мнението и се е различавало от това на полицията и е вписвала това което тя смята в смътния акт или доклада от аутопсията. И винаги вписва дали е инцидент според нейното заключение (например: accidental overdose).
За случаите с огнестрелни рани, преценяват откъде е стреляно, траекторията, дали е стреляло лицето и т.н. и това се определя от патолога.

В България - от криминалист. Патологът посочва само медицинска причина за смъртта. Причината за причината Simple Smile - инцидент, престъпление, друго - се решава от криминалистите. Разбира се, те искат становище от патолога за тази или онази вероятност, ако се налага, но той не може да определя понятия като "непредпазливост" и т.н. Но, забележи, ако той смята, че има шанс нечия смърт да е резултат от престъпление, сигнализира на досъдебното производство. Не твърдя, че е безгласна буква. Примерно, медицинската причина за смъртта е "отравяне с нещо си", но той като лекар е наясно, че току-така не се отравя някой с въпросното нещо. Вдига телефона и каза: "Тука имам един, отровен с еди-какво си. Май има убийство, елате да видите". Хората пристигат и си вършат работата. Но сам по себе си патологоът не може да каже "убийство", просто няма такава компетентност.

# 424
Но след като знам, че отида ли да родя в болница ще се държат с мен като с животно, какво правя - раждам вкъщи. Не може ли да има баланс между двете???? Защо сте толкова крайни?
И откъде пък го реши това? Аз съм много доволна от отношението...
А и не забелязах от американските домашни раждания, които изчетох да им е много спокойно и безболезнено на родилките. Даже обратното се е получило като ефект, защото усещат че не вървят на добре нещата и заради съмнението че са в ръцете на некомпетентни лица, и също че не знаят какво точно се случва и какво им е дереджето.

А плати ли за отношението?
Не съм плащала, както и нито една от другите 4-5 родилки които се изредихме тогава за няколко часа. Родих при дежурен екип.
А акушерката която ме израждаше, идваше да ме наглежда как съм няколко пъти в следродилна а и после като ме преместиха в стаята с бебето.
После си изразих благодарността към нея както съм преценила.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 12:19 от Arizona

# 425
  • София
Добре де, но има мъртво бебе. Знае ли се какво е посочено в смъртния акт? Няма ли възбудено някакво производство? Нещастен случай ли се води?

За да има смъртен акт, детето трябва да е било живородено. Доколкото ми е известно още не е излязла експертизата на патолозите, за да се спряга подобно твърдение.

Още през май в Монитор пишеше, че е излязла ескпертизата. Хеликаза, написах ти го преди няма 5 страници. Самата експертиза не беше подробно огласена, но Е готова (не че Монитор ми е любимата медия, ама не ми се вярва да си измислят).

# 426
acidufo, освен че мразиш лекарите и България ми е интересно защо избра да родиш вкъщи детето си?

# 427
  • Куциндрел
Аз пак да попитам  - Щом раждането е естествен процес, защо за този ЕСТЕСТВЕН процес са нужни години подготовка и четене на материали, посветени на раждането?  Rolling Eyes

Щото така се излиза от Медицинския Университет!
А тези, които раждат неасистирано, пак ли от Медицинския Университет излизат?
Че повечето от Родилница са посветили много време в четене за раждането, коя 5, коя 7 години, коя 9 месеца...

# 428
  • София
Добре, де, куражлийките, защо изобщо ви трябва (уж) асистенция, като вие по дифолт отричате медицината? Ето колко прозрачно стана намилането за "регламентирано асистирано домашно раждане" като цел на екстремистката група...Просто се криете за тоя мотив, за да спасите жалките си "духовно извисени" задници!

# 429

Ами това питах. Значи не е късно още.

За какво не е късно?

Някой да каже, че тази жена е виновна за смъртта на бебето си. После някой може да се сети, че родилниците са я подбудили и подстрекавали.

Ох, много тъпо наистина....Flip, просто мислех, че multimodal  говори за различна експертиза.

# 430
Добре, де, куражлийките, защо изобщо ви трябва (уж) асистенция, като вие по дифолт отричате медицината? Ето колко прозрачно стана намилането за "регламентирано асистирано домашно раждане" като цел на екстремистката група...Просто се криете за тоя мотив, за да спасите жалките си "духовно извисени" задници!

Така,така!! Много точно.

# 431

О, милата.... И тя неразбрала. Борим се тук за озаконяване на асистираното домашно раждане. Провери твоя задник как е да не би да си е сменил мястото.

# 432
  • София

Така,така!! Много точно.

Точно е, но даже и не съвсем, защото ако някое от децата им го свие апандисит, познай дали ще го оставят на Майката Привода или на пироговци!

# 433
Ето един възможен сценарий: квалифицирани болнични акушерки започват да поемат домашни раждания. По показания, измислени от злата медицина, трансферират доста жени в болница, отговорно и рано, не когато нещата станат съвсем зле.

Естественичките са недоволни от това- на практика пак си имат болнично раждане, че и по-стресово, защото е с трансфер.

Започват да търсят акушерки на своя акъл, разни дули, виждали три раждания (а не три хиляди).

Смъртността се покачва очаквано и съответно.

# 434
  • София
Някой да каже, че тази жена е виновна за смъртта на бебето си. После някой може да се сети, че родилниците са я подбудили и подстрекавали.

Ох, много тъпо наистина....Flip, просто мислех, че multimodal  говори за различна експертиза.

Няма проблем. Хеликаза, виж, няма кой да каже, че жената е виновна за смъртта за бебето си, защото за да се огласи такова становище, трябва да има повдигнато обвинение. Не че патолозите не могат да стигнат до тоя извод - просто без да има досъдебно производство, няма основание за търсене и определяне на "виновна" или "невиновна". А производство няма да се повдига, вече писах защо. И съответно няма причина да се посочва има или няма вина майката.

Общи условия

Активация на акаунт