Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 29 334
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Roni никой не е на различно мнение, и в случая не ставаше въпрос дори за мнение. Аз съм на мнение, че бебето, стига да има възможност, е добре да ходи на алтернативни, съвременни и модерни места, които допринасят за развитието му по различен от начина, по който го гледаш вкъщи. Ама този център днес три пъти го спомена, аз нямам против да научавам нови неща, за които не знам, ама за каквото и да стане въпрос, да се вметва, поне мене ме дразни. Ако има подобно нещо в Пловдив, с удоволствие ще си заведа детето, както казах.
Tasha  Peace
Мамо Веси в Пловдив времето си е хубаво, беше се развалило само за около един час.
 Grinning

# 76
Zdraveite,az idvam na otchet:) Dneska myjo e zakaral Vanesa na pedito(beshe bolna tq i do skoro karahme vanesa pri drug doki) i ostanala mnogo ochudena ot vsichki neshta i AB koito sa i izpisali...Kazala da spirat vsichki kapki i siropi i samo fiziologichen r-r,i slynchevi bani da pravim..Kazala,che si e dobre beba,ama nqma da i biem sega vaksinata... Nie sys zahranvaneto shte zapochem sled sedmica-dve(kato si se pribera v kyshti) sys morkov i kartof pyrvo...Stanala e 5,650(+800g) za mesec,koeto bilo idealno... Heart Eyes
Za qslite..az ne sym reshila nishto vse oshte...ima vreme,no nai-veroqtno shte q pusna na qsla...

# 77
  • България моята родина
Здравейте от мен не съм писала до сега от както се включих да кажа че и аз имам бебенце,но ви чета редовно.След 10 дена ставаме на 3 месеца мисля че коликите ни спряха,но сега пък имаме друг проблем дали се научихме на ръце но по цял ден не иска да спи и после от умора почва един рев докато се приспим голямо чудо.надявам се някой да сподели опит защото съм и млада майка (да не кажа най-младата само на 18 съм )  а се опитвам сама да решавам проблемите на бебчо вместо да слушам майка ми и който и да е .Май стана малко дълго но тук където живея няма с кой да говоря за бебето и за каквото и да било. Sad

Поздрави на всички от Гърция  Simple Smile  bouquet

# 78
Поздрав за всички мамчета

И не знам защо тази песен ме накара да си спомня за баба ми, почина в нас месец преди да се роди малкия Sad Поне се отърва от мъките си (имаше в много органи разсейки)

# 79
А ще си имаме ли и други първолаци в темата освен моето?  Grinning
Тя ходеше в подготвителен клас в училището и може да чете. Разбира се, не гладко, но все пак се справя доста прилично  Peace

amanita и ние наесен сме първолаци. Моето момче успява да чете,е, при по-дългите думи първо на срички и после прочита цялата дума. Не съм от родителите с болни амбиции и смятам, че няма ненаучено дете, рано или късно ще чете гладко, така че не виждам проблем.

# 80
Аманитка кажете как ги учите тези дечица да четаат. Аз съм се научила на 5 години да чета /и го помня даже/, а моето чаве хич не иска да учи буквичките. в ДГ не ги учат все още /той след месец става на 5 г/, а аз искам да ги знае. Като беше на 2 години, го бях научила на половината азбука, имах време, а сега  ooooh!. Чувствам се изключително лоша мама за това. Иначе цифрите знае много отдавна, може да се справя и с двуцифрени и с трицифрени числа, ама те му бяха интересни и ни питаше и сам се учи, а буквите го мързи. Cry Как процедирате вие? Иначе обича да му четем, да решава логически задачи, ама тези с букви все прескача  Grinning
Люба, ние пък обратното буквите научихме, цифрите малко ги бърка, сле две седмици става на 5 г. Научи се и да пише всички букви, но не може да ги свърже още в дума, да ги прочете, изобщо не схваща.
Иначе за ученето, първо буквите научи с един гумен пъзел, в който се поставяха буквите. За писането сам поиска, и много се ядосваше като не се получаваше. После попаднах на едни игри Буквенка и Цифренка. Не че съветвам да ги учи чрез компютъра де, но няколко пъти сме му пускали Буквенката и бързо му омръзва, иначе е занимателна.

# 81
Тъкмо се чудех как така съм пропуснала само някакви си 3  странички и се оказа, че има вече нова темичка!

Редрени 2000, забеляза ли от Нурофен да са по-редки акитата на бебенцето? Аз по тая причина ползвам Панадол, но казват, че при температура над 38 не помага и е за предпочитане Нурофена? Тайлол със същата активна съставка ли е?

Уинен, в Америка си потвърждават сватбената клетва. Нещо такова ли имаш предвид? Wink

Стефанова, можеш да откажеш да ти ваксинират детето, но ще ти спрат детските и няма да го вземат на детска градина.

Аманитка, ще ти пиша и на лични. Предложи да сложите двете ваксини с разстояние 14 дни между тях. Моят лекар ми предложи да се сложат през 7 дни. Аз съм съгласна, но съфорумка предложи да е дори две седмици разстоянието. Simple Smile

Ще пиша пак като ви изчета. Ако ви изчета.  Tired

# 82
  • Бургас
добре дошли на новите мами  Hug
Мацки, все се каня да ви питам - вашите бебоци спят ли с отворени очи?

# 83
Vanesa spi s poluotvoreni kogato spi leko...v smisyl kogato ne zaspala tejko i neprobudno...
Mai az nai-rano shte zapochna s zahranvaneto... newsm78

# 84
  • Видин
мама Барба, правилно си запомнила. При по-ниска Т - Панадол, при висока - Нурофен. Тайлолът пак е парацетамол (Панадол). Аз лично обаче никак не харесвам Панадол, а и без това не давам нищо до 38.5 и затова предпочитам да ползвам само Нурофен. А и е по-вкусен и Габ не ми го е отказвал. Сега февруари месец като се разболяхме всичките Габриел ми вдигна няколко пъти 39.3 и с Нурофен я свалях. Купих и Хексалгин, но така и не стигнахме до него  Grinning
Момичета, влизам да ви светна за една оферта. Към пазаруващите в ДМ - сега има "промоция" за деца до 2г - всеки месец купуваме определни продукти с 20% по-евтино. Ето тук има повече инфо. Аз днес регистрирах Сами и ми дадоха 300мл течен прах Персил и една дозичка шампоанче Бейбилав. Утре ще регистрирам и Габ  Laughing че ще ходиме на почивка и ми трябва течен прах, а не купувам по принцип  hahaha
Тук повече инфо на 4 страница - http://www.dm-drogeriemarkt.bg/fileadmin/user_upload/pdf/journal … tt_Juni2011_1.pdf
catwalk, и Сами е така  Tired
veset0, а защо държиш да захраниш? Дава ли признаци да е готово детето или ти сама си преценила така? Аз ще захраня на 6м освен ако не е готов по-рано  Peace
Лека вечер   bouquet

# 85
amanita , dnes miloto q zavede pri pedito i tq  kaza,che moje kym kraq na meseca da zapochvam s morkova i kartofa....az tyi kato mi e pyrvo dete smqtam da i se doverq,pyk i tochno na neq i imam doverie...Az ako trqbvashe da slusham lichniq... ooooh! oshte pyrviq mesec kato hodihme na vaksina kaza da zapochvam sys sokove....Ta predpochitam da slusham pedito...

# 86
  • Видин
Ами всъщност не виждам аргументи "за" ранното ви захранване. Това, че ще стане на 4 месеца не е аргумент Simple Smile Не трябва да гледаме календара. Детето дава ли признаци, че е готово? Според мен това е най-важното в случая. Ето добра статия - http://www.biberonbg.com/info/otbivane.htm
Педиатърката на сина ми никога не се е месила в захранването му. Просто кратко и ясно й казах, че това е моя работа. Все пак захранването не е медицински процес  Laughing Габ го захраних на 6м и 10тина дни, а можех и да изчакам още. И само на кърма си му беше супер, но реших леко по леко да го захраня. Никакви грижи не съм имала - достатъчно голям беше и вече имаше интерес към храната. А не бебе, което дори не може да седи и да преглъща...
На Самуил педиатърът от 2 месец ми казва да давам сокчета. Аз само кимам одобрително с глава и казвам "добре". А че не го правя е друг въпрос Simple Smile
Това, че ти е първо дете не бива да е оправдание. Има предостатъчно информация в интернет. А някои педиатри още живеят в миналия век със схемите си за захранване на 2месеца със сокче, на 3 с пюренце, а на 4 с пържолка  Laughing
Не го приемай като упрек, а като приятелски съвет Simple Smile Прочети, информирай се и тогава вземи решение.

# 87
Az i se doverqvam,zashtoto ne jivee v minaliq vek...Sama kaza,che kolkoto po-kysno tolkova po-dobre...Tq e "ZA" zahranvaneto sled 6-tiq mesec...prosto jenata utochni,che moga(ako iskam) da zapochna sys zahranvaneto..Vanesa ne e na kyrma,na AM e,a poprincip dokolkoto sym 4ela,decata na AM moje da se zahranqt po-otrano,stiga deteto da iska...shte probvam pyk da vidim...ne mislq da q nasilvam i da butam ako plue...Shte vidim ....do kraq na meseca ima mnogo vreme...moje pyk da se otkaja...
M/u drugoto v statiqta pishe,che moje da se zapochne sled 4 mesechna vyzrast...az taka sym chula,che moje za decata na AM...

# 88
  • София
Редрени 2000, забеляза ли от Нурофен да са по-редки акитата на бебенцето? Аз по тая причина ползвам Панадол, но казват, че при температура над 38 не помага и е за предпочитане Нурофена? Тайлол със същата активна съставка ли е?
mama Barba не съм забелязала промяна в акитата. При нас по принцип е малко странно. Веднъж ака зелено, веднъж жълто, но като консистенция си е долу горе едно и също. Но всичко на всичко аз дадох 2 пъти Нурофен. Съставът на Tylol е Парацетамол като на Panadol.

Днес също нямаме температура, но в кашлицата няма промяна. Изведох я малката душичка за 2 часа на разходка, че не бяхме излизали от неделя. Определено му липсват разходките.

catwalk през деня, когато не спи дълбоко го забелязвам как се опитва да си отвори очите, но му натежават клепачите и се вижда по-скоро бялото на окото. Много ми е смешен така. Но с изцяло отворени очи не съм го засичла да спи, поне засега.
Лека и спокойна вечер на всички Hug

# 89
Да се запиша и аз в новата темичка преди да сте я изписали с една хвалба  Mr. Green Ади се обърна тази вечер сама от гръб по корем smile3501 Иначе суркайки се по гръб се придвижва на около метър  Shocked Оставям я на активната гимнастика и я намирам извън нея... Вече не мога никъде да я оставя спокойно. И в люлката се опитва да се завърти, и в шезлонга... Така че мамите, чиито деца си лежат спокойно, да се наслаждават още малко  Wink
Миенето на зъби и ние от няколко месеца го започнахме с баткото, а към предните "четки", които е показала Tasha въобще не проявяваше никакъв интерес.
Почна много неспокоен да става. Имам чувството, че го мъчат зъби, но по венеца няма изгледи да никнат скоро.
 И много напъва да се изправя. И иска все да е изправен в ръцете ми. Голям любопитко е.
skrech, и ние сме така от 3 дни, даже почнах да се чудя има ли й нещо. Научи се и да вика и по цял ден все е недоволна, ако я оставя дори и за 5 минути, все иска да я нося и да разглежда. В тази връзка мога ли вече да я слагам в слинга да гледа напред newsm78 Пипам й венеца и има долу на 2 места издутини, но много шава и не ми дава да чукна с лъжичка да проверя зъбки ли са. А хвана ли й ръцете веднага се набира нагоре да се изправя, надявам се да не проходи на 7 месеца Crossing Arms
Някой питаше за кенгуру откога може - аз вече я слагах Ади 2-3 пъти, но на моето си пише, че е от раждането. Не знам дали за всички модели е така.  Peace
Одобрявам идеята на мама Веси децата да ходят от ранна детска възраст на английски език.
Аз също съм "за" стига на детето да му е интересно и да ходи с желание. Сега има толкова разнообразни занимания, че за всяко дете може да се намери подходящо.
За четенето - сега почнах да изпробвам един метод на Глен Доман, при който се показват на детето цели думи, без да се учат буквите поотделно. Баткото засега е заинтригуван, докато пораснат вашите мъници ще кажа има ли резултат  Laughing
За яслите и аз съм против. Мисля си, че на тази възраст детето има нужда да си е до майката. За градина пък съм твърдо "за", без значение, че не съм очарована от отношението и възпитанието там като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт