Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 29 334
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
 Никола вече иска да стъпва с крачета в скута ми. До сега можех да го сложа да лежи върху мен(а аз полегнала назад) и да си гледам ТВ, но сега иска да е напълно вертикално и ако е полегнал, набира се да се изправя.

Установих, че като ми е по-динамичен деня с тичане из града по задачки, млякото ми не шурти с такова силно налягане, което чудесно ме устрийва, защото иначе мога да окъпа с кърма всеки, който се навърта наоколо.

Макар, че отдавна се случва да имаме и по-големи паузи м/у кърменията(демек не мога да разчитам на кърменето, като контрацептив) ние все още не се пазим. Караме го на вяра, че няма да се случи Grinning , но мечка страх, мен не страх.

Сега да ви дочета  Simple Smile
За сватбата - една година бяхме гаджета и на годишнината ни той ми предложи брак. Нямаше какво повече да чакаме и се оженихме. Църковния брак беше в градината на ресторантчето. Роклята беше нещо подобно, като на Маринелс, но манистата не се открояваше с цвяти по снимките даже не си личи.
За градините и яслите - разбирам, че наистина има хора, които не могат да си позволят да не работят, но като цяло съм против яслите и изобщо всякакво отделяне на детето от родителите(дори при бабата) първите 2-3 години. Точно пък за яслите и аргументът "общуване с връстници" ми е съвсем глупав, защото дете под 2 години няма нужда и няма умения да общува с връстници. По-скоро, който оцелее се завръща без рани вкъщи, но не знам как са белезите им в душите. И против българския вариант на градините съм, но моето дете ходи отвреме-навреме. С мъжа ми решихме да гледам децата докато може, а ако съвсем забуксуваме с финансите, тогава да опираме до тези заведения.
 За столчето за кола - аз не знам нашия кош до колко килограма е, защото е втора уптреба и няма етикет. Някой знае ли коша на Хаук, който е в комплект с количката до клко кг. е?
За ваксините - нашата лекарка държи да ги слага само ако в семейството всички са напълно здрави, а ако детето е било болно, поне 10 дена след излекуването му. Така, че до сега имаме само една ваксина.

don4o71 , ти бързаш да успокоиш, че скоро щели да спят по цяла нощ децата, пък аз ще побързам да прибавя "мечтайте си"  Mr. Green . Пожелавам ви го, но зъбоника си е зъбоник и може да бъде по-кошмарен от колики. Не при всички деца, разбира се, но аз поне си го чакам без надежди за целонощен сън.
Бишкота, може да изтъкнеш, че подписа би те направила по спокойна и уверена в цялостта на семейството и че липсата на подпис не те притеснява, а причината поради която той се опъва и т.н  Simple Smile . Щом искаш брак, желая ти го! За мен това е важно, за мъжа ми също.
mama Barba, не знам какви са резултатите от българското изследване за цикъла и кърмата, но препоръките да се пият добавките ги има още преди него, тъй че явно на доста жени помага.

Я да публикувам, че моя компютър обича да ми върти номера...

Миш, защо държиш детето да лежи по корем? И моето не харесва. Дори да се съгласи, бързо му писва.
luba_rizova, уверена ли си, че гимнастиката е твърде наложителна, дори когато бебето плаче до посиняване? Наясно съм, че терапията е нещо важно, но твърде неприятни неща знам за плача при бебетата и може би ако обмислитя някакъв междинен вариатн, би било по-добре и за вас и за бебето.
 Thomasito, тази поза(с манекените  Simple Smile ) не е ли същата, като да легне бебето по корем? А по корем се препоръчва да се оставят бебетата и да вирят глава. Защо тогава да се притесняваме, че се натоварват мускулите на врата? (не че моето седи така де, то не се кефи на лежане по корем и изобщо по лице, освен ако се движа)
 mama_vessy, е, едва ли е все скок в растежа. Цока му се на човека. Може да е от жегите или нещо го кара да е неспокоен и се успокоява със сучене примерно.
keit_i, ти колко кърма искаш да имаш, та казваш на 80мл "много малко"? Други на 10мл си казват"е, значи има надежда"  Simple Smile . Ако искаш повече, може да се пробваш да си я увеличиш.
стефанова, детето се опитва да се ипзравя, защото му е време, а не защото си пила калций. И Никола се пробва. Докато не започне да може да седи и стои, ще го държа да "виси" изправен.
Roni_Deni,  Ivelina9292 , добре дошли!
,Лъки, аз тази активност не я свързвам с ранно прохождане, защото първото ми дете разни тетки ме убеждаваха, че "охооо, направо си е проходило! До месец е готов" Та така 6 месеца слушах, а първа самостоятелна крачка направи на 1г1м  Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 03:49 от skrech

# 91
Цитат
Thomasito, тази поза(с манекените   ) не е ли същата, като да легне бебето по корем? А по корем се препоръчва да се оставят бебетата и да вирят глава. Защо тогава да се притесняваме, че се натоварват мускулите на врата? (не че моето седи така де, то не се кефи на лежане по корем и изобщо по лице, освен ако се движа)
Да бебето е по корем, показах алтернатива на седение по корем за тези бебета които не искат да седят по корем оставени сами...така като са в мама по-кротува поне моето. Естествено , че се натоварват мускулите на врата, нали това е идеята Simple Smile не съм казала, че ме притеснява.
И моето все прави отчаени опити да сяда, аз го натискам то се хваща за играчките над кошарата и се набира  Mr. Green неще легнало.....полуизправено или право на ръце..иначе голям рев, голямо чудо  Rolling Eyes

# 92
  • Пловдив
Добро утро, мили мами!
весето браво за добрите новини! Добре, че се върнахте към другото педи!
ЛЪки ха честито, браво на бебенцето, специално да го цункаш от мен  Grinning. Я ми кажи какво е това за Глен Доман, откъде да го търся, в нета ли?
За буквенката много тенкс, че ми я припомнихте, веднага ще я изнамеря и сложа. Моят син за това и не ще букви да учи, че само компютъра гледа, така че смятам, че по този начин ще му е много интересно, мерси   bouquet /ама и да го похваля, че често си пуска и шах да играе на компа, не само игрички с герои  Laughing/
За Панадола и Нурофена
- на моето момченце панадола никога не му е действал, никога, за това винаги съм ползвала само Нурофен за него /ама понякога при 40 и той не му действаше  Sad, тогава помагаше Хексалгина, оф на никой не пожелавам детето му да вдига температура над 38,5/ Според мен Нурофена е някаква модерна изчистена алтернатива на амидофена, който , ако си спомняте, беше най-доброто средство против висока температура. Всичко, което се основава на парацетамол /включително и Калпол, не е толкова ефективно/
Скреч много готин пост  Grinning. Ами колкото и да реве малката, специално питах рехабилитаторката, всички плачат, не е единствена. Даже, ако искате ми вярвате, според нея, ако въобще не плаче детето, значи нещо в рехабилитацията куца /даваше ми примери за някакви дечица, които родителите водили на гимнастика доста време, и когато отидат вече при тя х във ВМИ се оказва, децата въобще не са напреднали, че гимнастиката не е предизвиквала никакви раздразнение или плач/, та така. Ама ние не я правим всеки ден, само 2-3 пъти в седмицата, така че се изтрайва.
За спането с отворени очи - не съм я забелязвала така да спи  newsm78
Хайде лек ден

# 93
  • Пловдив
Не мога да довършвам постовете, компа ми прави номера,
весето
да ти призная, и аз имам някакво намерение към 4 месец, да се пробвам да  захранвам по малко / морков, картоф, такива неща/ Причината е, че и ние сме на АМ, което е без лактоза и с хидролизиран протеин на краве мляко, и макар, че пише, че е достатъчно хранително, аз се притеснявам. Тя не ми наддава достатъчно добре, и за това реших да започна малко по-рано от предвиденото захранване. Иначе, педи е на същото мнение, а и пролетта и лятото са много богати на пресни плодове и зеленчуци,  и е добре да се възползвам, в противен случай зимата какви плодове ,какви зеленчуци, витамините няма да са същите. Разбира се, ако на бебето не му хареса, ще отложа. Но имам много време, та за сега не го мисля много.
О, и одеве забравих да се похваля - имаме си още едно бебенце в къщата  Grinning, на съпруга ми брат му вчера му се роди детенце, от другата седмица в къщи ставаме с ... 3 деца  Laughing
Хайде лек ден

# 94
ДОБРО УТРО

Люба Ризова Честито бебенце   Hug
Ivelina9292 добре дошла  Hug
catwalk
какво стана с болничните? Оправи ли се?

А пък да ви е яд тука не валя , развали се времето за 30 мин прекапа и изпече слънце  smile3533

# 95
За захранването С каката почнахме сок от ябълка и морков на 1ви навършен месец, зеленчуково пюре, каши, кисел и жълтък от 4ти навършен месец, пюре с месо от 5ти и т.н. Кърмих до 8ми месец, можех и повече предполагам, но започнаха да и никнат зъбки и реших да си спестя болките. Не съм имала никакви проблеми с понасянето от нейна страна на новите храни. На 10месеца я записах на млечна кухня. На малчо още не съм му давала сокове и не толкова, че съм станала фен на късното захранване, колкото ме мързи да ги правя Mr. Green С пюретата мисля да почна към 5ти месец, ама може да изчакам и до септември, че съм чувала че трябва да се избягва захранване в жегите. При следващото посещение при педиатърката ще се консултирам с нея и ще преценя какво да правя.
За яслите Аз съм ЗА. Дъщеря ми тръгна на ясла на 1г и 1месец. Чувстваше се много добре там. С някои от дечицата от групата продължиха заедно в детската градина, а сега живот и здраве ще са пак заедно в първи клас.

Може ли да помоля да подкрепите моето слънчице в конкурса на тази страница. Снимки в категория 0-2г. Радослав Стоянов (снимка 133). Благодаря Hug
http://www.facebook.com/pages/Bebeshki-dreshki/109890045706653?sk=wall

# 96
  • София
Привет момичета,

Ето ви една статийка за сокчетата и защо се препоръчва да се оставят за последни в захранването. Извинявам се предварително, ако някой вече я е пускал и се повтарям.

http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm

Слънчев ден Hug

# 97
  • София
Ох, не мога да ви стигна. Чак на 7 страница сте.

# 98
  • София
Момичета,

Преди време някой беше споменал за добър педиатър в клиника Торакс. Моля ви кажете пак кой беше. Искам да заведа бебо да го погледне и някой друг освен педиатърката.

Момичета,

току що порових в старите теми и намерих инфото - Фандъков. За съжаление той бил отпуска до края на седмицата и ще трябва да търся сега другаде да заведа бебо, не ми се чака до понеделник. Кашлицата му става по-интензивна.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 11:15 от redreny2000

# 99
Уф, днес много духа и си останахме с Ади вкъщи. Много неспокойно спи от няколко дни. От най-малкия шум се буди, като заспи в мен е мисия невъзможна да я оставя, а когато успея след 5 мин се събужда...
luba_rizova, благодаря ти. Честито Ви бебенце! За Глен Доман има темичка във форума, но в нея повече се спори има ли смисъл от метода, в нета също има инфо, но е повече на английски или руски. Аз имам книгата му за ранното четене, няма я преведена и си я взех на английски. Ако ти върши работа мога да ти я дам  Hug
skrech, дано да е така, че още не съм подготвена психически да тичам след 2 деца  Crazy Съгласна съм обаче да проговори рано, че да научи и баткото  Mr. Green
За позата, която Thomasito беше показала нагледно  Mr. Green Ади много обича така да стои. Легнала по корем не издържа дълго, но в тази поза можем да си стоим и 20 мин.
Благодаря на мамите за хубавите думи за булчинските ми снимки  Hug Аз рядко се гримирам в ежедневието и колкото и да е нескромно много се харесвам как се получи за сватбата  Embarassed

# 100
Привет и от с Дени,скъпи мами!!!Как сте днес в това лошо време???Искам най-после да излезнем навън с количката защото малката полудява вечесамов къщи,неспокойна е и трудничко заспиваме...  Sad

# 101
  • България моята родина
и ние имаме проблем със спането малкия спи по 5 минути и се буди с рев незнам защо.исках да ви питам не е ли рано за зъбки още защото виждам че говорите по тази тема а и при нас малкия си изяжда ръцете направо.имам и друг въпрос оставя ли някоя от вас малчовците в полу седнало състояние ние редовно седим облегнати на възглавница и правим усилени опити да се изправяме с засилка.май много въпроси почнах да задавам  Grinning 

# 102
И ние слагаме всичко в устата вече но л.л.каза,че ни е рано още незнам...мисля,че безсънието ни се дължи на това,че по цял ден сме си в къщи...и ние спим по половин час max!

# 103
и ние имаме проблем със спането малкия спи по 5 минути и се буди с рев незнам защо.исках да ви питам не е ли рано за зъбки още защото виждам че говорите по тази тема а и при нас малкия си изяжда ръцете направо.имам и друг въпрос оставя ли някоя от вас малчовците в полу седнало състояние ние редовно седим облегнати на възглавница и правим усилени опити да се изправяме с засилка.май много въпроси почнах да задавам  Grinning 
от скоро и аз я слагам по по-дълго време в полулегнала позиция на възглавница но дадеш ли и нещо шарено и дрънкащо всичко приключва  Grinning

# 104
  • Пловдив
Ивелинка9292 зъбито може да мъчат бебешока 2 месеца ,преди да се появят, така че не е толкова рано за това. А и детето, като си открие ръчичките и обича да си ги лапа, може и за това да прави така.
Що се отнася до слагането в полу-седнало положение - поне за мен това е грешка, дечицата чак към 5-6-7 месец могат да се слагат така, тогава им е гръбченцето заякнало вече. В момента ,поне според мен, не бива редовно да се прави това, но ти си знаеш. Във всеки случай, питай ортопеда /или поне джипито/.
Хайде чао

Общи условия

Активация на акаунт