Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 783
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Понеже вчера обещах, за тези които мислят че децата им сучат начесто:
Ето ни деня.
6.30 яде
7.26яде
8.42 яде и станахме.
Изкъпах го, правим го всяка сутрин защото вечерта а нервен и не мога да му направя масаж.
Направих му масаж, направих гимнастиката.
10.11 Заспа
През това време успях да оправя леглата, сложих прането, изкъпах се, писах във форума и ФБ.
Успях и едно "голо" кафе да изпия.
10.43 стана поносих го малко на ръце, попях му песнички
10.56 заспа
11.27стана
11.33 до 11.42 яде.
Сложих го на люлката да се полюлее щото обещах на Емил да направя крем-карамел.
Успях само да го забъркам и Крум реши че не му се люля наддаде вой, захарта карамелизирахме заедно, той на ръце а аз с една ръка разливах по купичките кремчето. Joy Joy
12.12 Яде
12.22 Успя да заспи
Сложих сушилнята, оправих кухнята, сложих камбучата да прави квас, ядох.
13.07 стана
Времето се оправи и решихме да се разходим и да дадем на бате да му отрежат панталоните да ги направят къси, щото имаме 3 чифта с дупки на коляното.
Наложи ми се пак да се къпя, Крум с голо дупе (понеже така не реве) ме чакаше на повивалника.
Преоблякох го накърмих го 13.40 и излязохме.
До градската стигнахме с количка но останалия път, Крум на ръце а аз с една ръка бутам количката.
Оправихме се със шивачката и седнахме на кафе, през това време Крум заспа, спа до 15.16 веднага яде щото  е много гладен Laughing Laughing Laughing.
До като той цока аз изпих една бира Blush (вместо бирена мая)
След това отидохме при тате в офиса защото заедно щяхме да ходим да посрещнем бате от гарата.
В офиса пак ядохме 16.00 и заспа
Посрещнахме бате през цялото време Крум спеше.
Отидохме на курс за бременни, обещах на водещата да споделя опит по въпроса за кърменето, там спа до към 17.40, стана и пак яде.
В къщи се прибрахме към 18.54
Крум яде и спеше за по 20-30 мин още 4 пъти преди да заспи в 11.57.
Тази нощ спа до 5.35 без да яде, щом стана яде.
Заспа в 6.10
Стана в 8.35 яде, изкъпах го и пак заспа към 10 и още спи.
Всеки ден е различен

# 256
Лелеееееееее, Ади ако спеше и тя толкова  Shocked През деня ми спи 2 пъти, като единия път е по обяд за 20-30 максимум 40 мин и един път следобед около 1.30-2 часа. Вечер заспива в 12 и спи сутрин до 10, като се буди само за кърмене. Как е при другите мами, будуват ли толкова вашите деца.

# 257
Как е при другите мами, будуват ли толкова вашите деца.
При нас се редуват сънлив и бодърстващ ден. Но напоследък след един сънлив следват 3-4 бодърстващи и чак тогава пак сънлив. Thinking  Когато и е сънливият ден спи по час-два и после се събужда- на всеки час и половина заспива. А , когато реши да бодърства, спи по 10-15 мин и после заспива след 2-3-4 часа. По-лошото е , че  от няколко вечери започна да яде много често. И докато не я сложа на гърдите не се умирява-люлеене в кошарка, носене на ръце-не признава-иска да яде. Вечер след баня яде към 20, после към 21 .30, после към 22.30 , после към 01.30, 04 и нещо, към 7.30 ...и така през деня на час -два.Скоро ще стане на 4 месеца и няма изгледи да си промени режима. ooooh! Както вече съм писала-приела съм го и няма да се откажа от кърменето.

# 258
Оххх май още коментираме темата за кърменето. Не мога да разбера защо настава такава истерия около този въпрос. Всичко това е промиване на мозъци ( поен според мен) .

Колко сълзи изплаках покрай това кърмене. Толкова голямо желание имах, теоретично се бях подготвила, но уви не всичко става като по книга. Всички около мен, лекарката ми, майка ми се чудиха защо толкова се тормозя, като има доста добър алтернативен вариант. И че толкова бебета има отгледани на АМ.
И всичко това заради "промиването на мозъци" напоследък с темата за кърменето. Всеки сам си преценява какво иска. Защо трябва тези които кърмят да са светици , а другите "лоши" майки.

Съжалявам, че вече 3-ти ден тази тема се коментира Sad

Всичко в този свят днес е тенденция и пропаганда. И определено има хора които много се връзват .Sad

Споделям мнението с изключение на твърдението, че АМ е добър алтернативен вариант.
Да, вариант е и всяка майка прави своя избор,носи отговорността за решението си и няма право да се оплаква. Имах изключителни трудности при кърменето още от самото начало, бях болна 11 дни, не влизах изобщо при детето...Кърмата ми спира поне 3-4 пъти (цедях по 20 мл).Гърдите ми се разраниха и до ден днешен се цедя и дохранвам едно хранене с АМ . Решила съм, че искам малко свободно време за себе си, дали съм егоист, никой няма право да ме упреква! Но нямам и правото да мрънкам. Ако кърменето не доставя удоволствие и не се чувстваш пълноценен човек, няма смисъл да мъчим и себе си и детето!  Прекалената пропаганда относно кърменето ми повлия негативно, толкова бях  "надъхана" да кърмя и това ме доведе до огромна депресия, срещайки трудностите. Мислех да не се включвам в спора, но не издържах. Всеки сам преценя дали да кърми, дали да храни с АМ. По-назад някой беше споменал, че форума е място, където трябва да хленчим и споделяме неволите си. Ако е така, то мястото ми не е тук. Аз смятам, че форума е място където хората споделят опит, обменят идеи, помагат си при решаването на проблеми..

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 13:36 от Something_new

# 259
Здравейте дами
Алекс и той става днес на 3 месеца  Grinning
С всеки изминал ден ми става по - интересен и забавен
Аз родих първото си дете на 21 години, а второто на 34. Незнам дали е от възрастта, но сега се чувствам много по улегнала и много по спокойна. Не се изнервям. Не смятам, че с баткото съм била лоша майка, но определено аз за себе си виждам разликата

За кърменето няма да се включвам, защото няма какво да кажа освен че всеки сам решава за себе си и за своето бебе какво е добро
Ние сме на АМ. За съжаление имам две много тежки операции на едната гърда и въпреки огромното ми желание да кърмя, не успях.

Заспиването при баткото беше много лесно - денем лягах на спалнята с книга в ръка и той докато ме гледа заспиваше. Така и аз намирах време за книгите, които толкова много обичам.  Като стана по - голям сам ми носеше книгата да отиваме да си ляга. Така си остана до 6-тата му година. Вечер си го къпех в 8 и до 8.30 в леглото. Това ранно лягане също си остана. Вече е на 13 години, но през седмицата, когато е на у-ще не си ляга по късно от 10.00 часа. Малкия сега също го къпем рано и до 8.30 да е в леглото. Денем все още нямаме режим

# 260
Здравейте момичета,

след раждането, бебо е на 2 месеца и половина с вагинално раждане без усложнения бебето се роди 3,500 кг. Раждането беше без усложнения, не помня да са ме натискали по корема или поне е било малко. Имам и шевове.
При кихане и кашляне, усещам корема си по различен начин. Не знам как да го обясня, но го усещам го по различно. Малко като при мускулна треска.

И като отидох на лекар ми каза, че с матката и яйчници са ОК, но имам свличане на едната стена - не разбрах на влагалище ли или матка, че след време ще имам проблеми трябва и да правя упражнения - свиване на ануса и едни полу коремни преси и разни други упражнения.
Аз гледам бебо сама, от кърмене и люлеене и ми е доста трудно да намирам време, не че това е оправдание Sad Sad Sad А в нет-а има какво ли не, да ти се изправи косата Sad

Дайте съвет и споделете опит някоя от Вас или близки около Вас имали ли са подобни проблеми и как са ги решили .

Благодаря ви предварително !

# 261
Въпрос към ЛЛЛ Появяването на блистери при мен се оказа редовно явление и вече не знам какво да правя. Sad Тъкмо се оправи едната гърда, появява се на другата. Започва с втвърдяване на определен участък на гърдата - започвам веднага компреси, цедене, често кърмене - никакво подобрение. Едва след ден-два се появява бяла точица на зърното, отпушвам с игла (друго не помага), цедя и така до следващото запушване след два-три дни. Всеки път се запушва различен канал, вече си мисля че като се изредят всичките да са се запушвали по веднъж и ще ми свършат мъките Crazy Освен това от няколко дни имам и следния проблем, след кърмене в гърдата, от която съм кърмила се появява болка, не веднага, а примерно 5-10мин след като съм махнала бебето от гърдата. Болката е остра, пронизваща от зърното към вътрешността на гърдата, минава за няколко минути (понякога до половин час) и е доста неприятно усещане. Моля помагайте със съвети  Praynig

# 262
  • Пловдив
Цитат
Оххх май още коментираме темата за кърменето. Не мога да разбера защо настава такава истерия около този въпрос. Всичко това е промиване на мозъци ( поен според мен) .
.....
Всичко в този свят днес е тенденция и пропаганда. И определено има хора които много се връзват .Sad
Абе защо ми се струва, че това червенкото се отнася в много по-голяма степен до пропагандата и рекламите на производителите на АМ за това, колко полезно и колко равностойно на кърмата е то  newsm78
Какво промиване на мозъци видяхте в това, да ни се напомни, че кърмата е единственият естествен и природен начин да си храним децата, а АМ, колкото и да са усъвършенствани и обогаени, все пак са само заместител  newsm78

Искам да уточня, че не ми пречи кой как си гледа и с какво си храни детето, всеки сам си решава. Просто се издразних лекинко, че ме пишете с промит мозък, затова, че си кърмя детето и вярвам, че за него това е по-доброто  Peace

Лъки, Тошко по никакъв начин не мога да го излъжа да спи вкъщи повече от 15-20 мин, независимо дали на ръце, на гърда или в леглото му. Вчера спа 2 пъти за деня навън в количката по 1 час и привечер за 15-тина мин вкъщи в слинга. Сложих го така, защото за целия ден не бях успяла даже чиниите да измия, че да посвърша нещо.

# 263
  • София

Колко сълзи изплаках покрай това кърмене.

.... Отварям и първо твоят пост прочитам ... Не съм чела много отдавна и ми беше гадно, че пропускам важни за нас неща. Ако това коментираме все още поне да не съжалявам. Подкрепям те и смятам, че отдавна е ясно на всяка от нас как и с какво да храни бебенцето си - кърма или АМ. Няма лоши майки!!!! Дали е АМ или кърма бебетата ни са здрави и щастливи. Аз също много се изтормозих, че не се справих с кърменето заради това, че много четох и как кърмата е най-доброто а аз не успявам да му го дам... Бях писала нещо по въпроса и може да се повтарям, но децата ни нямат нужда от депресирана заради кърменето майка. Детето има нужда от щастливото й лице, което се усмихва над креватчето!!!! Ако се тормозите то СПРЕТЕ (не да кърмите а да се терзаете ако има проблем)

Какво стана с темата за ЗАХРАНВАНЕТО? Аз и сега чета ли чета ... Не бързам с това, но педиатъра ми каза, че е добре да започнем в 5-ти месец (след навършен 4-ти).

Полудяла съм да си сменя количката - пак стара тема, но да си споделя!!! Иска ми се екс-лендер. Вижда ми се маневрена и лека - гледах една мама в градинката с такава и ми допадна. Кой е с такава от нашият форум? Моля да сподели впечатления.

Момичета, наслаждавайте се на майчинството!!!

До скоро! Simple Smile

# 264
  • Пловдив
Здравейте пак,
Аз само да кажа за АМ - то е на основата на краве мляко, а човешкото мляко има съвсем различен състав от кравето.  Simple Smile По този повод да ви кажа една смешка, която показва , че когато човек чете, е хубаво и да мисли, преди да компетентничи - бяхме през уикенда на планинка, и там вечерта имаше и три други семейства, едното от които бяха вегетарианци /до тук добре, аз също съм вегетарианка, ама от най-леките форми/ , и дойде момичето при мен да си говорим за бебета и т.н. и в един момент започва да ми дава съвети - Да не съм купувала пюрета на Ганчев, тъй като имали модифицирано нишесте, а то било толкова толкова опасно, водило до безплодие и т.н.... Е, да де, ама мацката не знае, че мъжа ми е специалист по ХВП и знае с точност какво е модифицирано нишесте, и аз я слушах , слушах, и като стана съвсем смешно, помолих мъжа ми да й обясни какво е модифицирано нишесте - явно го бъркат с генно модифицирано, което е съвсем друго нещо. Ама това не я накара да се засрами, и започна да ми обяснява как в човешкия организъм имало един ензим КАЗЕИН, който не разграждал кравето мляко след 7 годишна възраст, и това водило до пъпки у по-големи хора. Е, тук умряхме от смях - казеина е точно протеина на кравето мляко и не е никакъв ензим... Та така, когато човек се информира само от форуми.  Grinning
И, накрая да се оплача - моята бебка е болничка и съм много нещастна  Sad, щото свекито я разболя, като се навърташе около нея абсолютно болна, и хем й казах, че ще я зарази, ама кой да слуша, нали бебето е на моята глава  #Cussing out #Cussing out
Хайде пак чао

# 265
  • България моята родина
Да споделя и аз по темата млади и по-възрастни майки.Аз съм към тези младите само на 18 казвам с риск да не си помисли някой че съм от малцинствените групи  Joy не съм просто от доста време исках да си имам детенце да намеря човека,с който да създадем едно прекрасно същество.и ето намерих го и нашия Сашко е факт а дори не успях да завърша гимназия за което не съжалявам.Радвам се на детето си всеки ден и не се кърмим непрекъснато спим по малко през деня и на мен са ми идвали в повечко нервите, но почивам и като си погледна душичката забравям всичко.И аз не се притеснявам дали е кихнал дали не е спал и т.н. караме го спокойно без бащата който все трепери да не стане нещо на малкия го пазя и всичко до най-малката подробност  Grinning.

# 266
Леле Люба–ризова че тя е голяма жена, нужно ли е да и казваш подобни неща. Трябвало е сама да се усети Sad Странно животно са това свекървите и бабите като цяло Simple Smile

# 267
Относно спането - ами ние нямаме някакъв режим. Вече почти не спим през деня. Само придремваме. Е разбира се има и изключения, особено ако сме на разходка с количката и успяла да се унесе, направо пропуска ядене с  2 часа Simple Smile

Та в тоя смисъл вие будите ли си бебета като дойде време за хапване, те сами ли стават като часовници или сте ги оставили на свободен режим ?

# 268

Искам да уточня, че не ми пречи кой как си гледа и с какво си храни детето, всеки сам си решава. Просто се издразних лекинко, че ме пишете с промит мозък, затова, че си кърмя детето и вярвам, че за него това е по-доброто  Peace

Комелина нямам предвид, че майките които кърмят са с промити мозъци, а че цялата тази истерия около кърменето е ненужна особено във форума. Защото все пак дискусията възникна след като една кърмеща майка направо обвини друга такава на която и е "писнало".

Но както и да е, можем много да говорим, а мисля че беше напълно достатъчно.

Даже аз опитах да сменя темата предните дни, но се разочаровах че продължаваме да дъвчем тази Simple Smile

# 269
  • София
Момичета,

Предлагам ви да сложим край на темата ЗА КЪРМЕНЕТО, да спрем да се упрекваме едни други и да се категоризираме. Аз лично нямам намерение да се изказвам по тази тема. От няколко дена чета и се чудя няма ли най-накрая да се смени темата. Ясно е, че всеки преживява нещата около бебето си много емоционално и затова се дразни на едни или други изказвания. Но не смятам, че е редно да изпадаме в крайности и да се упрекваме и нападаме едни други.
МОЛЯ ВИ ДА ЗАПАЗИМ ДОБРИЯ ТОН И ДА СПРЕМ С ТОВА ОБСЪЖДАНЕ!!! БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

luba_rizova, много кофти:( дано се оправите бързо. Ние вече цяла седмица не можем да се оправим.

mama_bobo, matza ка са вашите бебоци?

Общи условия

Активация на акаунт