Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 706
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
 newsm45 newsm45 newsm45  newsm45 newsm45 newsm45  newsm45 newsm45 newsm45  newsm45 newsm45 newsm45

Да ви се оплача от довечера спираме да се кърмим.... изписаха ми 2 антибиотика за ухото и януари месец съм на операция ако идните месеци ми е добре ухото иначе следва пълна глухота на ухото  
newsm45 newsm45 newsm45  newsm45 newsm45 newsm45  newsm45 newsm45 newsm45

толкова се шашнах че забравих да питам след като свърша антибиотика кога евентуално можем да почнем пак да се кърмим, в понеделник ще звънна да разбера.

поплаках си на една пейка днес във варна  newsm45 newsm45 newsm45  newsm45 newsm45 newsm45

# 541
Здравейте момичета ,
Честита именничкa на betta,jozzy честито и на теб  bouquetЧестито на всички,които празнуват,да са им живи и здрави имената!
Commelina  Hug,знам какъв страх и ужас е да ти падне детето,Йоана ми е падала от количката на 7м.чак и се бяха набили камъчета по главичката,тогава голям ужас изживях.Добре е,че му няма нищо,но и не би трябвало все пак е паднал от ниско,само се е уплашил  Hug
Жени Hug Wink
matza83,Твоят Виктор върви с мерките на Бобо Peace,интересно ще ми е да го видим,в кой парк ходите на разходка?Софиянки,няма ли да заформим срещичка  Wink
lilyrose Марти е прекрасен! Hug
За захранването говорих с педиатърката,че имам намерение да е след 6м.и тя напълно се съгласи с мен  Peace,а как ще е още нямам представа,защото още нищо не съм чела.Приятно ми е да  кърмя само и даже 6м. ми се струва рано,но ще видим,детето само ще покаже.
vesetO  Naughty съвет от мен,гледай какво коментираш и какво не,ако не искаш да те "изядат с парцалите".Явно е,че искренноста и неопитността на някои майчета с първо дете,се разглеждат като глупост.
Много ми се ще нашият отчетен да е силно позитивен  Hug
раждане-3.700кг,изписаха ни 3.600кг и 50см.
1 месец-5.280кг и 57см (кърма)
2 месец-6.790кг и 62см (кърма)
3 месец-7.800кг и 64см(кърма)
Стефанова  Sad Hug много съжалявам,че така се е получило,дано операцията да мине по най-добрият възможен начин  Praynig
Хубав ден  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 16:29 от migeio78

# 542
За витамините от морковите- предполагам veset0 има предвид каротен и вит. А, които като мастноразтворими се усвояват по-добре с мазнини! Това е причината някои лекари да се шегуват, че с морковените сокове (не бебешките пюренца, а тези за възрастни) трябва да се продават с лъжичка зехтин! Ако се смесва пюренцето с кърма, благодарение на мастните киселини в нея, се усвояват витаминките Simple Smile
стефанова, дано няма проблеми скоро пак да си кърмиш бебчето! И бързо оздравяване!

# 543
Рачолина,ние в 9 след ядене излизаме и се прибираме в 11.30...След това излизаме чак към 19:00 за час и половина...При нас тука е мноооооого топло...страхотна жега е....В къщи спалнята ни е най-топлата стая,ама като казвам топла имам предвид,че през дена направо не се диша,затова пускам климатика в хола и отварям вратите...беба спи в нейното си креватче и се поохлажда така...че иначе... sweating

migeio78,определено ще послушам съвета ти,благодаря!

Аз да попитам...попринцип летните кошове за колички се дават за деца над 6 месеца...има ли мами,чиито летни кошове на количките имат пълно легнало положение и смятат ли да ги ползват по-рано ,преди бебето да стане на 6 месеца?

Стефанова,много,ама много съжалявам за мъката ти!

# 544
най гадното е че се стигна до тук заради некадърността на един лекар които не си призна че не може да се справи с проблема и го направи по голям като ми спука тъпанчето и 1 месец ходене по мъките без никакъв резултат.  newsm45 newsm45 newsm45

# 545
Стефанова не се разстройвай важното е все пак и ти да си добре. Давала си кърма до 3-я месец - СУПЕР!!! Ако имаш късмет и след това. Ако ли нещо се усложни и 3 месеца са си нещо. Не се разстройвай. Предполагам какво е да ходиш по доктори и всеки да се чуди как да те оправи, а ти да имаш бебенце на главата Sad

migeio78,определено ще послушам съвета ти,благодаря!

Весето все пак смятам, че всичко тук, макар и превърнало се в писмена кавга беше вид съвет, макар и някой да се изразиха прекалено грубо и емоционално.
Старите хора са казали "опита учи" Simple Smile

И тук всичко започна от съвсем невинно споделяне.

# 546
Честит имен ден на всички именници! И специално на Jozzy   bouquet И брат ми празнува днес  smile3535

И честити три и четири месеца на всички бебета, които ги правят на днешния ден - ние  сме от тях!   party023 И специално честито на Ева на Ена4!   Party Time

ВесетО, искрено ме засмя предпоследния ти пост, защото от него разбрахме, че грубо предизвиканият тук спор (каквито аз никак не обичам) все пак се оказа образователен. И браво на теб, че между всичките тия хапливи нападки, ти чу здравите аргументи и се съобрази с тях  Hug
За количката - ние наскоро взехме лятна количка, която има пълно легнало положение, но малкият се съгласява на него само, когато заспива, иначе все се набира и иска да сяда, и аз го държа на едно много ниски полулегнало положение, за да задоволя любопитството му. Но зависи от конкретното дете доколко е укрепнало, все пак.

Коммелина, на майка ми (която е от най-грижовните баби на света) веднъж й се случи племенницата ми-бебе да падне от леглото, и тя , милата мнооого се притесни. Ходихме посред нощ в Пирогов, та дори снимаха главата на детето (което беше съвсем излишно, имайки предвид вредността му), но слава Богу, нищо й нямаше. Мисля, че в твоя случай, като казваш как си е било веселичко веднага след това бебето, няма за какво да се притесняваш.

За захранването: Аз разбирам всички доводи за късното захранване, но все пак, тъй като от няколко дни вече не се кърмим  Sad  (само единични капчици се получават), а и защото септември  - живи-здрави, ще бъдем в чужбина за три седмици, бих искала до тогава да сме се захранили поне донякъде, за да не приемаме новости в този период. Ще започна в средата на петия месец с пюре на Хипп от пащърнак, после ще мина на картоф; после тиква, после морков.
Стефанова, съжалявам, че имаш такива здравословни проблеми. Може би все пак кърменето ще можеш да си го продължиш след антибиотика. Успех!
Мигео, аз съм ЗА среща Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 16:38 от sirence

# 547
Ето ме след консултацията. Grinning Бебка е хапвала добре този месец/то с това сукане посред нощите през час... Laughing/.Наддала е 1250 гр и 3 и половина см. Днес ставаме на 4 месеца и сме 7550, 64 см. newsm68 Обаче ни сложиха само 5-валентната ваксина, другата я нямало в момента. ThinkingПлакахме съвсем малко, дано няма усложнения. Praynig
Коммелина, разбирам те напълно за притеснението. И Емо като бебе е падал от спалнята и бях ужасена, но в повечето случаи нищо им няма на децата, освен, че се плашат от падането. Peace

# 548
стефанова много ти се е насъбрало  Hug дано в крайна сметка всичко с ухото бъде наред. Пък за кърменето не се ядосвай, детето гладно няма да остане. Peace

Стихийно бедствие, я какъв скрит кулинарен талант си била, Торта Зебра много ме впечатли

Commelina  Hug добре, че всичко с Тошко е наред. тепърва ще има да ни се свиват сърцата, заради малките калпазанчета. А щом е започнал да ти гука, мисля, че повече се е уплашил, отколкото ударил. Синини от натъртване няма, нали

jozyy честит празник   bouquet

ena4 страхотни новини от консултацията си донесла  Simple Smile

Радвам се, че снимката на Марти ви хареса, обещавам да му предам прекрасните ви думи  Wink
redreny2000, в студио правихме фотосесията. Това му беше подаръка за 1-ви юни. Наистина всички много се забавлявахме.

А между другото преди време се заговорихме за колаж, но идеята остана нереализирана, а аз нямам никаква представа как да се направи, а ви предлагам да си направим някакво слайд шоу на сладурите, като се наемам с осъществяването.

# 549
lilyrose а как търпя малкия фотосесията, не плачка ли, не мрънка ли?

# 550
стефанова, дано всичко мине само с пиенето на АБ и да се разминеш с операция, и не дай Боже последното. Колкото до АБ и кога може да кърмиш, много зависи от коя група е. Обикновено се прави 48 часа пауза, или 72, или пък е съвместим с кърменето. В твоя случай е най- добре да се консултираш с лекаря, който го е назначил, а ако нямаш такава възможност, просто отиди в една аптека и поискай консултация от фармацевт. За периода на не кърмене, за да поддържаш лактацията е хубаво да се цедиш, толкова пъти, колкото са храненията на бебето. Hug
Аз да попитам...попринцип летните кошове за колички се дават за деца над 6 месеца...има ли мами,чиито летни кошове на количките имат пълно легнало положение и смятат ли да ги ползват по-рано ,преди бебето да стане на 6 месеца?
veset0, аз ползвам триколката на Peg- perego GT3, във варианта без кош за новородено още от първата разходка, тъй като има напълно легнало положение, и ми е много удобно, а и на Еличка също надявам се. По този повод да кажа, че и все по- често я повдигам на следващото ниво, за да разглежда наоколо. Ако е само легнала не издържа и 30 минути.
Мигео, аз съм ЗА среща Simple Smile
[/quotе]

lilyrose, предай и мойте поздрави на момъка Wink прекрасен е!

# 551
Жени,аз точно затова питам...Ванеса и тя иска да гледка наоколо...днеска бяхме на кафе и като я взех в мен,след като се събуди ,така се загледа в едни бебета и дечица......а в този кош за новородено това е невъзможно...Ние сме с АБЦ 3-тек,летния кош изобщо не сме го слагали да го видим,но със сигурност има напълно легнало положение...Сега мисля един чадър да и взема и направо на него ще я слагам

# 552
  • София
стефанова, ако искаш, мога да проверя да колко антибиотиците са съвместими с кърменето.

# 553
стефанова, ако искаш, мога да проверя да колко антибиотиците са съвместими с кърменето.

мисля не са съвместими с кърменето, но ако можеш провери
Далацин С 300мг (Dalacin C) и Гентамицин Сандоз 80мг

Мерси за подкрепата на всички, за съжаление заради този 1 месец (не ефективно лечение) няма да се мине без операция, но за да стигна до нея трябва първо да се оправя и да задържа ухото здраво до операцията

# 554
Стефанова,, spokoмного съжалявам! Но не унивай, може да успееш да възобновиш кърменето, след като всичко бъде наред! Успех в лечението, стискам палци! Praynig Praynig
Лилироуз, малкият модел е готов за корица на списание! Wink
Сиренце, благодаря! HugЧестита месечинка и на вас, и на всички други бебоци с мини рожден ден днес.  ura

Общи условия

Активация на акаунт