® E-bay - тема 70

• 33 908
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
По принцип трябва да се плати препоръчана пратката (или застрахована ако е по-скъпо нещо), за да имаш после претенции за парите ако се изгуби, но така или иначе, ако си купувач от повече време с поне 100-150 рейтинг може и да ти върнат парите.
В пейпал след като е отворен спор, имаш опция "escalate to a claim" - когато ползваш тази опция, значи нямаш разбирателство с продавача и си искаш парите директно от пейпал - те ще решат дали да ти платят или не. Ако още не ти е върнал парите ползвай тази опция.

Пратката не е пратена препоръчано, затова продавача каза че не може да ми даде проследяващ номер.
Рейтинга ми е 90.Имам отворен диспут в пий-пал.Продавача веднага ми писа това
hi, sorry not replied sooner, weve been on holiday, we sent the shoes on 3rd may at 11.06 am at our local post office and we have proof of postage for this item. we will ishue you refund if you cancel case against us and we will take matter up with royal mail.

Какво трябва да направя сега????
Влизаш в пейпал, влизаш в спора, и избираш "escalate to a claim", като на английски пишеш като детайли, че не си получила стоката, а си платила еди-кога си (пишеш дата).
После изчакваш решението на пейпал, и ако не ти върнат парите, можеш само да пишеш негатив. Продавачът ти е писал, че има доказателство че е пратена пратката, т. е. някаква касова бележка.

# 61
Карамел, аз не провери одеве, но сега виждам, че май количка НОВА няма:
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=Comfort+Vit
за момента, разбера се  Peace излиза само тази  newsm78

и това:
http://baby.shop.ebay.co.uk/Baby-/2984/i.html?_nkw=Bebe+Confort+ … ;_from=&_ipg=
но е ползвано  Confused

Защо не се поровиш в темите из подфорума и да видиш в кой от магазините може да има такъв модел...дали в МайТойс не продават колички??

Да, това е количката.
Тя е спряна от производство преди 4 години, няма я по разни сайтове и магазини нова.

# 62
Аз да се похваля, че месец и половина продължилата одисея със злополучната ни кафемашина приключи.  Simple Smile Вчера късно вечерта им изпратих разписката, че кафемашината е изпратена на продавача и днес в 7.20 имаше имейл, че случаят се решава в наша полза и от paypal вече са направили refund.  Grinning Край ...сега забравям и 70 евро, който отидоха на вятъра заради оная мърла и всичко .... най-сетне всичко приключи.
Eй, Ивон, радвам се, че тази одисея приключи най-сетне.  Hug Поне нерви да не хабиш повече!  Peace

# 63
Влизаш в пейпал, влизаш в спора, и избираш "escalate to a claim", като на английски пишеш като детайли, че не си получила стоката, а си платила еди-кога си (пишеш дата).
После изчакваш решението на пейпал, и ако не ти върнат парите, можеш само да пишеш негатив. Продавачът ти е писал, че има доказателство че е пратена пратката, т. е. някаква касова бележка.

Но ми е писал и това
we will ishue you refund if you cancel case against us and we will take matter up with royal mail.
Доколкото разирам ще ми върне парите ако затворя кейса, но не знам доколко е в моя полза това.Дали не рискувам по този начин.

# 64

Но ми е писал и това
we will ishue you refund if you cancel case against us and we will take matter up with royal mail.
Доколкото разирам ще ми върне парите ако затворя кейса, но не знам доколко е в моя полза това.Дали не рискувам по този начин.
Ти ако затвориш спора, значи вече нямаш претенции нито към стоката, нито към парите. Продавачът може вече да те е блокирал като купувач, и само това чака - да изтече времето на спора или ти да го затвориш, после може въобще да не ти отговаря. Не затваряй спора, защото втори път не можеш нито спор да отвориш, нито да си искаш парите от пейпал.

# 65
Карамел, то и аз не бях пазарувала от Ибей, ама за едни пелени да видиш как си направих регистрация  Mr. Green Crazy

# 66
ХАхахаа, Динора, то така се почва! А като видиш, какви неща може да купуваш за бебето и не само и колко $ се спестяват, мисля, че ще станеш редовен член на темата!  Grinning

# 67
tem was posted normal 2nd class royal mail.  you dont get a tracking number with that service, we only have proof of posting that we sent it. ebay have informed me that they have refunded the money out of my account to you.

Това ми писа продавача.Моля ви кажете ми сега върнати ли са парите и къде мога да проверявам

# 68
  • Бургас
Здравейте! Имам нужда от малко помощ (може и да не е чак толкова малко). Харесала съм това http://cgi.ebay.co.uk/REMINGTON-CATWALK-CURLS-STYLER-/3207093435 … em4aabc4392f#shId , но продавача изпраща само до УК. Ще платя с пейпал, но къде да напиша адреса на превозвача. В смисъл ще ме попита ли за адреса или се взима директно от ПейПал-а? Ако някой ме разбра, моля да ми помогне  Hug

# 69
tem was posted normal 2nd class royal mail.  you dont get a tracking number with that service, we only have proof of posting that we sent it. ebay have informed me that they have refunded the money out of my account to you.

Това ми писа продавача.Моля ви кажете ми сега върнати ли са парите и къде мога да проверявам
E как къде - и в пейпал можеш да провериш като влезеш във въпросната транзакция, и в ибей можеш да провериш също като влезеш в сделката от Purchase history (won). Не ми казвай че не знаеш как да разбереш дали са ти върнати парите или не.

# 70
Здравейте! Имам нужда от малко помощ (може и да не е чак толкова малко). Харесала съм това http://cgi.ebay.co.uk/REMINGTON-CATWALK-CURLS-STYLER-/3207093435 … em4aabc4392f#shId , но продавача изпраща само до УК. Ще платя с пейпал, но къде да напиша адреса на превозвача. В смисъл ще ме попита ли за адреса или се взима директно от ПейПал-а? Ако някой ме разбра, моля да ми помогне  Hug
Mr. Green Показвай го, показвай, ще ти го измъкне някой под носа Wink
Сесил, нп, плащай си, т.е. цъкни да го купиш или изчакай и го играй на търг, определено цената ще е под 9.99...маши/преси си купих за по 5-6 лири с доставката, тази да е малко повече  Peace
Та, когато го спечелиш или купиш с бай нау ще ти излезе стъпка за плащане, горе в ляво на тази страница има адреса за доставка Postal address, от там ще дадеш на Чейнч и ще въведеш адреса на доставчика....само се чудя дали не е по-добре да го направиш още сега, т.е. да смениш по принцип адреса с този на превозвача , защото мисля имаше нещо, че като нещо е само за Англия, може и да не може да наддаваш за него (тук мога и да бъркам, но имахме някаква случка с мъжо без да иска беше заложил за наддаване със снайпера вместо от моя акаунт, на който шипинг адресът е англ на неговия, който е бълг и не му беше приело бидда.).
Адреса можеш да си смениш като горе на стр дадеш на Май ибей и от падащото меню избереш ...хм което и да е, на новата отворена стр избери третото от ляво на дясно - Акаунт и от падащото меню избери Адреси. Там смени втория адрес, постиг адреса  Peace

Карамел, ясно, не знаех, че е такава работата с този модел количка, остава ти да си избереш търг и да намериш желаещ да играе за теб.  Confused

# 71
  • Варна

В акаунта ти в ибей, на My Ebay/Summary/Personal/Addresses/Add new address... добавяш адреса на посредника. Хубаво е да го направиш регистрационен и primary...има бутонче...защото някои продавачи са рестрикнали чужди купувачи...и няма да те пусне да наддаваш. Ако спечелиш, като получиш фактурата там ще ти излезе адреса, ако не е този, на който искаш да се достави /примерно имаш няколко английски/ има бутон Change Peace

# 72

E как къде - и в пейпал можеш да провериш като влезеш във въпросната транзакция, и в ибей можеш да провериш също като влезеш в сделката от Purchase history (won). Не ми казвай че не знаеш как да разбереш дали са ти върнати парите или не.
Ами досега не са ми връщали и наистина не знам. Нямам нищо в получени плащания в пей-пал.В самата транзакция има само информация за моето плащате.В спечелени в и-бей има само дата на моето плащане и датата на пускане на колета.Притеснявам се да не са ми върнати парите и аз ескалирах днес

# 73
Веси1, мисля, че ако са ти върнати парите ти нямаш опция за ескалиране на диспута  newsm78

# 74
  • Варна
Веси1, мисля, че ако са ти върнати парите ти нямаш опция за ескалиране на диспута  newsm78

Peace

Провери си мейла - трябва да има съобщение от пейпал, че си получила рефунд, и имейл, че диспута е затворен.
А транзакциите в пейпал са ми много объркващи на мен, прати едно скрийншотче, ако искаш....Мейла, за рефънда от кога е?

Общи условия

Активация на акаунт