® E-bay - тема 70

• 33 921
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте и в новата тема.
Имам едно питане.
Случи ми се е на мен да не получа пратката си.
Спечелих едни чехли и ги платих веднага още на 29.04 и понеже страшно много си ги харесвах си чаках досега.Но явно нещо е станало.Продавача е с 980 оценки и затова не се притеснявах че ме е излъгах. Питах го за номер за проследяване но нямах отговор.Накрая отворих кейс в пей-пал. Още на същия ден получих съобщение от продавача, че и-бей ще изтеглят пари от сметката му за да ми върнат ,а номер не може да ми даде, защото пратката е пусната без такъв за да е по евтино.
В профила ми сега в спечелени търгове има това. Понеже не ми е ясно, трябва ли да правя нещо или това си е информативно. Достатъчно ли е кейса в пей-пал или трябва да правя нещо и в и-бей.
(Last 18 months)
1 case is still open
1 case awaits other members' responses
1 case has been closed

И още нещо.Все пак много си искам сандалите.Сега продавача ще чака да му ги върнат ли? И аз какво мога да направя, много ще е нахално да му пиша да ми ги прати наново пък аз да си ги платя или да чакама да ги пусне пак и да наддавам

Моля да ако може някой да ми отговори ако е запознат.ПРосто си чакам да свърши някакво време и да ми върнат пей-пал парите-това ли е ?

# 46
Момичета, то май момчето отдавна зачезна, в крайна сметка как се отказва бид няколко часа преди края, вчера се пробвах да пиша на продавача, но не стана.

Спечелих едни прекрасни Рокси-та на супер цена, но след като сложих бид-а в друг листинг прочетох, че са умалени.
Стига да дойдат и ако не ми станат, дано да са ми тамън все пак baby_neutral, ще им търся друг собственик.
Ето такива са 6 ЮК, но прочетох, че отговаряли на 38 номер.

http://cgi.ebay.co.uk/BNWT-ROXY-SHYME-SHOES-TRAINERS-BLACK-PATEN … sh=item9503a34b43

# 47
Защо английските хора не пишат подател на пакетите?

# 48
  • Лондон/Пловдив
Защо английските хора не пишат подател на пакетите?
И аз не мога да си го обясня ,все пак ако пратката не стигне до получателя как ще я върнат на подателя .  Аз обикновено си пиша само пощенския код като пращам писма

# 49
Здравейте и в новата тема.
Имам едно питане.
Случи ми се е на мен да не получа пратката си.
Спечелих едни чехли и ги платих веднага още на 29.04 и понеже страшно много си ги харесвах си чаках досега.Но явно нещо е станало.Продавача е с 980 оценки и затова не се притеснявах че ме е излъгах. Питах го за номер за проследяване но нямах отговор.Накрая отворих кейс в пей-пал. Още на същия ден получих съобщение от продавача, че и-бей ще изтеглят пари от сметката му за да ми върнат ,а номер не може да ми даде, защото пратката е пусната без такъв за да е по евтино.
В профила ми сега в спечелени търгове има това. Понеже не ми е ясно, трябва ли да правя нещо или това си е информативно. Достатъчно ли е кейса в пей-пал или трябва да правя нещо и в и-бей.
(Last 18 months)
1 case is still open
1 case awaits other members' responses
1 case has been closed

И още нещо.Все пак много си искам сандалите.Сега продавача ще чака да му ги върнат ли? И аз какво мога да направя, много ще е нахално да му пиша да ми ги прати наново пък аз да си ги платя или да чакама да ги пусне пак и да наддавам

Моля да ако може някой да ми отговори ако е запознат.ПРосто си чакам да свърши някакво време и да ми върнат пей-пал парите-това ли е ?
По принцип трябва да се плати препоръчана пратката (или застрахована ако е по-скъпо нещо), за да имаш после претенции за парите ако се изгуби, но така или иначе, ако си купувач от повече време с поне 100-150 рейтинг може и да ти върнат парите.
В пейпал след като е отворен спор, имаш опция "escalate to a claim" - когато ползваш тази опция, значи нямаш разбирателство с продавача и си искаш парите директно от пейпал - те ще решат дали да ти платят или не. Ако още не ти е върнал парите ползвай тази опция.
Също можеш да оставиш отрицателен коментар на продавача, макар че в случая (ако не си платила предварително препоръчана пратка) той няма вина. Все пак, като му оставиш негатив, е възможно да се свърже с теб и да ти върне парите в замяна на това ти да си промениш коментара в положителен. Но ви никакъв случай не му пиши съобщения, в които да го заплашваш с негатив, никога. Или пишеш негатив или не, без да го уведомяваш предварително, за да нямаш проблеми с ибей.

# 50
  • Варна
Аууу, да споделя какво ми се случи...Влизам си в спечелените неща и гледам refund...таман щях да почвам да се ядосвам, че са ми отказали нещото, защото го взех евтинко, и чета: "Рефунд 1,36 лири, защото пощенските били 3,05, а не обявените 4,41" Simple Smile Много ми стана приятно  Mr. Green

# 51
Когато се разбереш да върнеш продукта и да ти направят пълен рефънд, не може ли да останеш излъган. Продавачката, която ми продаде дефектната чанта се съгласи да ми върне парите, но след като си получи стоката.Малко съмнително ми се струва.

# 52
Joy за картинката

Пиша се с въпрос в новата тема.
Днес съм на вълна слънцезащитни продукти  Mr. Green рових, гледах, сравнявах и накрая с помощ от приятел стигнах до извода, че това е най на сметка и поне е ок като марка:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2706289 … :IT#ht_1410wt_754

Та мнения, идеи някакви да кажете и да предложите друго.
Търся си нещо поне 30ти фактор и да е спрей дали става за дете или не е е фатално, ще го ползваме по принцип големите, малката си има, но пък вземем ли детско и нея мога да пръскам.
anny според  разни мнения Рос е супер козметика и има доста положителни мнения за слънцезащитните продукти, аз не съм ползвала нищо обаче,  и взех да го заглеждам този спрей, но ме притеснява, че е много евтин, дали не е менте някакво...?

# 53
  • Варна
Когато се разбереш да върнеш продукта и да ти направят пълен рефънд, не може ли да останеш излъган. Продавачката, която ми продаде дефектната чанта се съгласи да ми върне парите, но след като си получи стоката.Малко съмнително ми се струва.

Не, затова винаги има предупреждения комуникациите да стават чрез ибей, а не на лични имейли примерно. Стандартната практика е - връщане на пари след връщане на стока. Задължително върни чантата с тракинг номер, когато я получи ти ще разбереш и ибей ще ти върнат парите през пейпал.  Peace

# 54
  • София
Аз да се похваля, че месец и половина продължилата одисея със злополучната ни кафемашина приключи.  Simple Smile Вчера късно вечерта им изпратих разписката, че кафемашината е изпратена на продавача и днес в 7.20 имаше имейл, че случаят се решава в наша полза и от paypal вече са направили refund.  Grinning Край ...сега забравям и 70 евро, който отидоха на вятъра заради оная мърла и всичко .... най-сетне всичко приключи.

# 55
Здравете.
Идвам с голяма молба в темата ви - никога не съм пазарувала от сайтове и въобще не съм запозната с й-бей, нямам кредитни карти и тем подобни.Насочиха ме тук, за да проверя дали правите нещо като общи поръчки или нещо такова.
Имам нужда от бебешка количка Bebe Comfort Vit, но не зная дали въобще я има там, на каква цена е и може ли въобще някой да ми помогне да я купя.От моя страна - няма никакви проблеми, плащам си цената веднага, предварително, просто искам някой да ми съдейства.

# 56
 Hug Ивон, честито, не че е радостно кой знае колко, след като се вижда колко нерви и пари погуби, дано поне си вземеш хиляди пъти по-хубава машина и със здраве да си пиете кафето от нея.   bouquet

Zò, не знам  Blush аз също се почудих на цената, едно "просто" Гарние, дето се казва излизаше повече пари, но рискувах...и то какъв риск, още 4ма съм завлякла с мен. Дано поне излезе читаво, с една дума да върши работа и да нп хората, пък дали е оригинално или не не ме интересува толкова вече  Mr. Green
Четох отзивите за продавача от стотици за месеца само 4 бяха лоши и то за съвсем др продукти, за този казват, че е наред.
Пратил ми ги е уж по статуса в ибея, така че се надявам следващата седмица да ги получим и ще дам отзиви.

Карамел, няма общи поръчки, мила, никой няма сметка от това.
Ибей не е магазин, където да си делим доставката. Всеки си поръчва и си плаща и си носи риска  Confused
Приеми го като висша форма на Продавалника  Mr. Green не, че след стотици год нашия сайт ще достигне ибея, но нещо такова.
Може да си извадиш дебитна карта виза електрон от банка, на която условията ти харесват.
После да я регистрираш в ПейПал и сама да си купиш каквото искаш.

Друг вариант е да помолиш някой близък регистриран да купи нещото и да даде адрес за доставка твоя....но пак казвам бива да ти е близък човекът, че ако стане беля  и има проблеми после тр да се пише и разписва с продавач, а детска количка не е нещо за 1-2-10 лири и да кажеш "ма*ната му" ще го отпиша. Wink

# 57
По принцип трябва да се плати препоръчана пратката (или застрахована ако е по-скъпо нещо), за да имаш после претенции за парите ако се изгуби, но така или иначе, ако си купувач от повече време с поне 100-150 рейтинг може и да ти върнат парите.
В пейпал след като е отворен спор, имаш опция "escalate to a claim" - когато ползваш тази опция, значи нямаш разбирателство с продавача и си искаш парите директно от пейпал - те ще решат дали да ти платят или не. Ако още не ти е върнал парите ползвай тази опция.

Пратката не е пратена препоръчано, затова продавача каза че не може да ми даде проследяващ номер.
Рейтинга ми е 90.Имам отворен диспут в пий-пал.Продавача веднага ми писа това
hi, sorry not replied sooner, weve been on holiday, we sent the shoes on 3rd may at 11.06 am at our local post office and we have proof of postage for this item. we will ishue you refund if you cancel case against us and we will take matter up with royal mail.

Какво трябва да направя сега????

# 58
anny_
благодаря ти, наистина не съм наясно нито с концепцията на и-бей, нито с нищо.
Тази количка е лятна, съвсем елементарна и е евтина.
Така че не е проблем да я купя от и-бей, просто не зная въобще има ли я.
Познати, които да се занимавам с и-бей за съжаление нямам, но много ти благодаря за подробната информация.

# 59
Карамел, аз не провери одеве, но сега виждам, че май количка НОВА няма:
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=Comfort+Vit
за момента, разбера се  Peace излиза само тази  newsm78

и това:
http://baby.shop.ebay.co.uk/Baby-/2984/i.html?_nkw=Bebe+Confort+ … ;_from=&_ipg=
но е ползвано  Confused

Защо не се поровиш в темите из подфорума и да видиш в кой от магазините може да има такъв модел...дали в МайТойс не продават колички??

Общи условия

Активация на акаунт