...предпочитам повече да чета, отколкото да пиша

Ето, това е!
Сигурен съм, че и мен ще обвините в нещо, но карай!... Какъв ли не го изкарахте Бехлюл, какъв ли не го наричахте, ама прескочихте нещо: Бехлюл, който много обичал паричките на чичо си, на 25 години нямаше кола, защото не беше си поискал, защо ли? А уж бил готованец-лапач ; тъпата Елиф смачка колата му, единственото, което Бехлюл имаше със собствени пари ( не изкарани с работа, но все пак негово наследство, а не Аднанови пари), а той потули пред полицията това, можеше да я осъди и да си получи загубеното, но не го направи, лиши се от нещо, за което всички млади мъже мечтаят и с цената на всичко се опитват да имат - кола. Защо ли ? Любителят на охолния чичов живот пак се примири да пътува с таксита, вместо с кола.
Ако беше толкова долнопробен Бехлюл можеше да се подвизава и скатава в холдинга, други да работят, а той да получава заплата, достъп до банковите сметки на чичо си или на холдинга, би могъл той да дръпне 200 000 долара при бягството им, т.е. той да осигури парите за бягството им, но не е той, а тя. От даденото във филма стана ясно, че Бехлюл харчеше толкова от парите на чичо си, колкото получеше от него самия, не го забравяйте, това значи много.
Това значи, че единственото ценно нещо в живота за Бехлюл беше обичта и принадлежността му към семейството, което по неволя има, а не по право, а не парите, като цел, ако правите разликата добре, ако ли не, Ваша си работа.
И така, на фона на всичко, което написах, в дома на Бехлюл ( защото домът на Аднан бей беше и негов дом по волята на самия Аднан ) с гръм и трясък се въдворяват два субекта, които привидно „ не обичат парите „, но купуват като невидели дрехи, обувки и бижута, играят комар от криво разбрана богаташка принадлежност, разбират, че децата са необходим наследствен фактор, но не стават за обичане, че и на всичкото отгоре едната субектка изисква безпрекословна обич, любов, всеотдайност.
Аз съм ! Други няма ! – е нейното мото.
Останалото е по законите на биологията и физиката. Според мен за останалото виновни няма, вина няма, любов има, всичко е любов или омраза, и е толкова сложно, многопластово, комплексно, че чак се чудя откъде вземате едни мисли и къде виждате всичко онова, дето го изписвате по такъв не сложен, но дисекционен начин.
Има много класика за любовта ( и на хартия и на лента ) , но никой не я е разгадал любовта, освен Вас, де ! Дерзайте ! Успех !
Само да ти припомня , че винаги говорим за две страни на "медала", "монетата" , на "човека"..., така ти изнася и на теб да тълкуваш... Ако сценаристите искаха да покажат по-добрия Бехлюл , може би щеше поне да се дипломира...И понякога такситата са за предпочитане , защото можеш да се наливаш колкото искаш...Аз исках да ти покажа моята интерпретация , но ако продължа за "образа" Бехлюл , няма да ми стигне темата...!?