Под прикритие - тема 2

• 56 505
  • 722
  •   1
Отговори
# 645

честно казано не съм се замисляла за правдоподобността.. не ми е нещо особено важен критерий за оценка на телевизионни сериали!
 Rolling Eyes

но пък никога не съм имала обяснение защо е нужно някой да отделя време да гледа сериали, които не отговарят на неговите изисквания за качествен продукт и още повече - нямам обяснение защо на такъв човек му е нужно да убеждава всички, които харесват въпросните продукти, колко са зле..
такова разхищение на време и енергия!!

Според мен notar  не се опитва да убеждава,а просто изказва мнение
На мен  един сериал не ми е интересен,ако в него не се случва нищо неочаквано,което да ме изненада.
В  "Под прикритие" това специално за мен липсва

Каквито и сериали да правят сега,колкото и да са разнообразни не могат да достигнат филмите правени в миналото.
Сериал,като "Дом за нашите деца",който между другото ми е любим,засяга теми,които са актуални и до ден днешен и си остава "златен" и неповторим Simple Smile
Много се радвам,че се правят български филми,но подобен род филми са ми леко еднодневки,привличат,гледат се,но после се забравят.

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 12:30 от niamatakova

# 646
Страхотен си е сериала и мъжете му също. Mr. Green
Страшен фен съм на Деян Донков и тук се справя отлично. Но в театъра е гениий за мен. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много ми липсва сериала, силно завладяващ е.

Да,Деан Донков е много добър актьор и много се раздава на сцената.Гледах го в няколко постановки,но все ми се струва,че успеха на "Дон Жуан",се дължи и на Морфов Simple Smile

# 647
Според мен Деян Донков е един от малкото театрални актьори, на които това не личи в киното. Като хамелеон е Simple Smile

# 648

niamatakova, отправяйки на края на поста си въпроса "наистина ли турските сериали са ви изпили мозъка" ме мисля, че notar "просто изказва мнение".. не се изказват мнения така просто!

между другото - още от първите серии и на мен "под прикритие" ми напомня "prison break"..  Rolling Eyes

# 649

niamatakova, отправяйки на края на поста си въпроса "наистина ли турските сериали са ви изпили мозъка" ме мисля, че notar "просто изказва мнение".. не се изказват мнения така просто!

между другото - още от първите серии и на мен "под прикритие" ми напомня "prison break"..  Rolling Eyes

И на мен и ако Попов отиде да се лекува в чужбина,ще си проличи,че Митовски прави двата сериала.
Исторята ще е същата,като със Стефан Данаилов

# 650
  • в сърцето на един мъж...
Аз май ще се съглася с notar. Сценаристите се пънат да се случи нещо в последните сцени, да има напрежение, но има страшно много недомислици и смешни неща, а играта на повечето е слабичка. Не е Мартин единственият рецитатор. Но за нашите възможности филмчето става.

Добре де, дайте примери Grinning То е лесно да кажеш нищо не се случва, има недомислици, ми напишете ги, да ги видим и ние дето ги пропускаме.

# 651
Aз го харесвам сериала, но не търся чак такъв реализъм. В крайна сметка си е точно ТВ сериал, а не кино, както пишат доста от вас  Wink, с всичките съпътстващи характеристики. Не че в киното и в литературата основен критерий е показаното/описаното за отговаря 100% на случващото се в реалния живот.
За мен например недомислица беше лепнатата бележка в пощенската кутия. Също така когато Мартин отникъде предложи на Близнаците да теглят чоп кой да занесе  парите на майката на Съни и каза, че и той ще участва.
Ама в крайна сметка, сериал е, естествено, че се жертва реализмът в името на зрителския интерес. Иначе какво да показват- това дето можем да го видим по улиците и в домовете си ли.

# 652
момичета, моля ви, абе прерових цялата тема последните страници 4 пъти, не мога да намеря един клип, от БНТ, От партито, преди финала. къде е?
вчера го имаше, но не можах да го гледам целия, дето Попов каза как милвал лъвовете пред МВР като малък, репортаж от новините, ама сега не го намирам, никъде

# 653
Aз пък смятам, че това е най-добрият БГ сериал. Изобщо не може да се сравнява със Забранена любов и Стъклен дом.
Колкото до старите - я пуснете "Дом за нашите деца" на някой 20-25 годишен да видим дали ще го хареса? Старото българско кино е твърде различно от днешното.

# 654
Много интересно станало тук, брях, брях! /да приглася на една тук с леко вилидж акцент  Mr. Green/
jennie. - специално за теб го написах това за турските сериали. Wink  Просто първия ми пост в темата преди месеци вероятно беше абсолютно идентичен с изключение на "турските сериали", но никой не произведе и дума. Явно не ви е провокирала темата, а приравняването ви до "жени, гледащи турски сериали"! Какво пък - виж , цяла страница се изписа в пламенна защита основно на Деян Донков.
На двете съфорумки, които коментират жена ми за сведение - да гледа ТВ е последното нещо, което ще успее да напарави /уви засега беуспешно/ между грижите за 4г. ни син и вече 9-месечната и бременност. За "турски сериали " изобщо не говорим, аз няма и да разреша.
Щом искате гафове - няма да изгледам последните 4-5 серии, но ще спомена няколко по памет. "Кражбата" на чантата от адвокатката - първо охраната бърза да избяга от нея, веднага щом слезе от колата. Ако са на служба при Джаро - ще и мете като в кърлинга пътя до вратата на входа, докато не я поеме портиера, иначе ще се води шофьор, не охрана. Второ - естествено крадецът /уличен хлапак/ я удря професионално - точно толкова, че да изгуби съзнание и да се свести, когато вече чатата е преснимана подробно и върната в храсталаците. Естествено в такъв жилищен блок нито живее някой, нито някой минава наоколо или нямат деца може би да играят отвън. Не знам колко време, къде и как наш'то момче прегледа чантата и я върна, но едва тогава портиерът /сигурно и той е от хората на Попов/ излиза и вижда ударената адвокатка и двама вкупом се втурват точно и единствено по посока на чантата да я търсят и естествено я намират.
Последната серия - добре, отвлякоха Попов, ама може ли тия мутри /най-накрая ги облякоха като истински мутри/ точно пред пощенската кутия да седнат да чакат нашия човек!!! При задържането на Джаро - дойдоха, арестуваха го и си тръгнаха, пък тоя дето беше с него - даже за името не го попитаха и какъв е на Джаро - смях!!! А гафът, който преля чашата - може ли да те залеят с бензин, да гориш даже и по филмово време 10 секунди и даже да нямаш драскотина от изгаряне!!! Вие имате ли представа как гори бензин, защото аз имам... или това е бавно горяща смес "ала Джаро" от която се гори и умира в бавни мъки /ебати и изрода е тоя Джаро/. И последно за този съвсем кратък пост - в последните 4 серии има поне по един случай в който можеха да хванат кой е телефона на нашто момче, ама нали са тъпи мутри... Добре, в тунела няма връзка /нали сме в БГ/, но после като излезеш операторът праща смс, че еди кой си номер ви е търсил - да, ама не. Те такива неща накратко...И па как един не тегли една сочна и цветна майна в тоя филм, то бива бива културни мафиоти, ама чак пък толкова и мен ми идва в повече розовото!
В заключение - аз писах че ми харесва БГ кино, че съм зажаднял  за него и като бивш полицай точно по тези теми, сериалът ми е още по-интересен и самия факт, че в тази криза се прави е достатъчно за уважение. Но и писах - БГ зрителят е умен и критичен и не трябва да му се поднасят чаши с латино-боза! И не казвам, че има перфектни филми, а искам филмът да е достоверен, а не нагласен, за да има няколко сезона.
Благодаря на тези, които са разбрали, че изказвам само мнение, макар и приличащо на лъжицата катран в кацата с меда!!  Hug
п.п. гледах преди 2 дни "На лов за дребни хищници" - ами по- по- е, въпреки че не е сериал!
 А да - недомсилица е да обявяваш цяла седмица, че предстои финала и Иво да зареди пистолета пред Съни, да седне и сцената да приключи ей така /има и доста други сцени, които стоят като недовършени, но ако държите, ще ви ги кажа в другия си пост  Simple Smile

# 655
предлагам митовски веднага да направи 'запис' в темата  Mr. Green

# 656
Нотар, харесва ми последният ти пост, но едва ли е лесно да се избегнат всички тези недомислици. За протокола - не съм гледала нито един турски сериал (обаче съм фен на Бягство от затвора  Heart Eyes, в който също имаше доста нагласени неща).  Sunglasses  Wink

# 657
  • София
За "турски сериали " изобщо не говорим, аз няма и да разреша.

Уау, Нотар, нямах такова мнение за теб, силно се впечатлих от това изречение. Дано си го написал без много-много да мислиш.

Иначе ти е смислен поста, имало е и други недоразумения в сериала освен изброените от теб - но както писах и преди, това не е документален филм и си е напълно в реда на нещата за мен.

# 658
Брях, брях  Party  Joy
Благодарности за пространния анализ!

Не знам колко време, къде и как наш'то момче прегледа чантата и я върна, но едва тогава портиерът /сигурно и той е от хората на Попов/ излиза и вижда ударената адвокатка и двама вкупом се втурват точно и единствено по посока на чантата да я търсят и естествено я намират.

1. Чантата е наблизо, защото Марто не е толкова глупав и иска чантата да бъде намерена, без да се будят съмнения в адвокатката.
2. Губи се ценно екранно време в хаотично търсене (в реалността сигурно ще се мотат 30 мин да търсят напосоки - филм не може да си позволи такъв реализъм  Mr. Green).

Последната серия - добре, отвлякоха Попов, ама може ли тия мутри /най-накрая ги облякоха като истински мутри/ точно пред пощенската кутия да седнат да чакат нашия човек!!!
Там е явката, там чакат. Не знаят кой е агента, единственият начин е да го засекат на уреченото място.

А да - недомсилица е да обявяваш цяла седмица, че предстои финала и Иво да зареди пистолета пред Съни, да седне и сцената да приключи ей така /има и доста други сцени, които стоят като недовършени, но ако държите, ще ви ги кажа в другия си пост  Simple Smile
В много сериали се използва отворен край с много неизвестни - държи в напрегнато очакване, а и е шпора за фенското въображение.

На прима виста толкова  Peace ... по останалите забележки/критични моменти опонирането изисква прекалено разпростиране
Tired

В заключение - аз писах че ми харесва БГ кино, че съм зажаднял  за него и като бивш полицай точно по тези теми, сериалът ми е още по-интересен и самия факт, че в тази криза се прави е достатъчно за уважение.

Това не заслужава критика, а похвала  Wink

# 659
Alo kritizite, sto ne vsemete da ismislite vie edin film svrahefekten i realen!Iavete se na kasting i da vi vidim kolko mojete.Filma e super !Mnogo golemi dosadnizi sa tova svrahnadarenite balgarski "'kritizi"-smeshnizi.Napishete statia vav vestnika,sasto samo tuka se isiavavate.

Bravo na zelia ekip,prekrasen film!

Общи условия

Активация на акаунт