БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 84

• 130 063
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
tarzanka, , и аз открих още малко:
lichtoranje - DMC 741
donkeroranje - DMC 740
zeer donkeroranje - DMC 900
Дано са достатъчно подходящи!

Честито на празнуващите!    bouquet

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 13:12 от Бяло Цвете

# 616
А междувременно да се похваля и с едно рамкирано мини подаръче  Embarassed
https://picasaweb.google.com/103733889986564737250/Gobleni#5639165817677232098

# 617
  • Севлиево
Еее delfin4e и аз избрах такава рамка за същото гобленче  Hug

# 618
  • Варна
rony5174честит рожден ден  newsm59  Здраве и много творчески успехи ти желая,,  bouquet  bouquet  bouquet  tinkie  И аз искам да помоля за схемата на тези слънчогледи,И като гледам етапа ти става страхотно, Това е адреса d7815@abv.bg

# 619
Тарзанка , ето  две хубави таблици   Laughing
ама ключа трябва да е на английски...
http://radikal.ru/F/s04.radikal.ru/i177/1004/aa/0b90ce6cb1c9.jpg.html

http://radikal.ru/F/s48.radikal.ru/i122/1004/3b/460b1da4fd64.jpg.html

# 620
delfin4e, специални благодарности за линка, там открих няколко цвята.

Бяло Цвете, сърдечно благодаря! и с твоя помощ останаха само още 3 неизвестни:
felgeel
oranjegeel

middenturqooise

ina., и в тази таблица ги няма. тия трите ще взема да си ги натаманя както ми харесва... хахаха

# 621
Здравейте на всички сръчни момичета в този форум! Запалих се да шия гоблени по време на първото ми майчинство, което беше твърде отдавна. Имам ушити Ковачницата, Коне на водопой, Свети Георги, Момичето с капелата, В очакване. Всичките са български,на  Казанлък. Второто майчинство прекарах основно в грижи за детето и сега вече като отрасна пак реших да шия гоблени. И сега моля за помощ! Имам схема на Слънчев кът/снимала съм отдавна/, отново на Казанлък. Но нямам легенда с конците. Никъде в нета не откривам гоблена с български конци. А много искам да го имам. Та молбата ми е - ако някой има номерата на конците, които се използват да ми пише, за да си го окомплектовам и ушия. Предварително благодаря на всички отзовали се!

# 622
  • БГ
Дами, личи си ,че времето е отпускарско - темичката ни отишла ча-а-а-а-к на втора страница.

Поздравления на Пепен за наградата! smile3501
Приятно е,гъделичка самочувствието , когато трудът ни е оценен и възнаграден newsm10

tinkie Hug много красиви слънчогледи!

doci   Heart Eyes- поредната красота!Да го покажеш и рамкиран! Laughing

Да не пропусна някой - на всички момичета - приятни летни отпуски и почивки! Grinning Grinning Grinning Grinning

Липсва ми ФиНети,но тя навярно или фъка newsm78  или прави ремонти Mr. Green

# 623
Напоследък пак съм се запалила да шия гоблени и искам да ушия една мечта на мама (Лека й пръст!) "Момичета пред пианото" на Реноар:

Направих схемата на програма ПС Стич с 90 цвята ДМЦ и може да се шие вече. Виждала съм, обаче, гоблени, на които присъстват лица и за да изглеждат по-детайлно, са направени само лицата и ръцете 1:1. Това не знам как да го направя на програмата и дали е възможно, но ми се иска. Или целият гоблен ще е 1:1 или някак да отделя лицата и ръцете и само тях да направя 1:1. Дайте идея някаква?

Мога да бъда полезна на някоя съфорумка, ако има нужда да узнае номерата и метражите  на цветовете ДМЦ за който и да е гоблен на Вилер. Имам ги всичките записани на тетрадка, която ще взема скоро, когато се прибера в родния Пазарджик.

Не само искам да шия гоблени, но и такива с щампи, искам да се науча и пачуърк да правя (това обаче ще е , когато се сдобия с шевна машина, която не знам каква трябва да е..), и фъкани килимчета и възглавнички искам да се науча да правя и така, за момента са тези неща.  Grinning

# 624
Да се похваля  Grinning  поръчах си Африканката

Много отдавна си я бях харесала, но предния път нещо не ми достигна да си я поръчам и аз не знам защо. В събота ще дойде и я почвам  Simple Smile 

Estellia, браво на теб, сигурна съм, че ще стане прекрасен гоблен. За съжаление аз не мога да ти помогна за това, което питаш, дано другите момичета, които повече разбират, се включат. Успех!

# 625
Estellia по принцип лично моето мнение,че по-добре става гобленът,когато е целият 1:1 схемата.По-реалистично.Защото,когато се направи с елемент(лицата и ръцете 1:1 ,а останалата част 1:4) става по-грубо самият гоблен.Но по-трудничко става,когато целият схемата му е 1:1.Страхотен е гобленът. Аз лично щампите не ги харесвам,макар,че и от тях съм виждала хубави модели.И аз искам да се науча да правя пачуорк,фъкане,картички и всики други неща,които правят рускините.А една от нас Пепен спечели конкурс и получи награда в руски конкурс-значи надявам не е съвсем невъзможно да се наредим някой ден и ние до висшият пилотаж на шиенето. Grinning

# 626
Здравейте, момичета!
Отново сте показали страхотни неща!  Hug
Ще бъде ли възможно да помоля за схема на Майчиното щастие, ако не представлява трудност?
Предварително благодаря на отзовалите се!   bouquet

# 627
Напоследък пак съм се запалила да шия гоблени и искам да ушия една мечта на мама (Лека й пръст!) "Момичета пред пианото" на Реноар:

Направих схемата на програма ПС Стич с 90 цвята ДМЦ и може да се шие вече. Виждала съм, обаче, гоблени, на които присъстват лица и за да изглеждат по-детайлно, са направени само лицата и ръцете 1:1. Това не знам как да го направя на програмата и дали е възможно, но ми се иска. Или целият гоблен ще е 1:1 или някак да отделя лицата и ръцете и само тях да направя 1:1. Дайте идея някаква?

Тази картина не е ли направена вече на гоблен от фирма ? 90 цвята са си доста........Ако има готова комплектовка от фирма, защо да се мъчиш да правиш схема.
Има начин да се направи с детайл, но аз работя с ПМ и за там мога да ти кажа как става.PCStitch не я долюбвам нещо.

Estellia по принцип лично моето мнение,че по-добре става гобленът,когато е целият 1:1 схемата.По-реалистично.Защото,когато се направи с елемент(лицата и ръцете 1:1 ,а останалата част 1:4) става по-грубо самият гоблен.
Аз няма да се съглася с теб, че гобленът с детайл става по-груб.Всичко си зависи от едрината на панамата и умението на дизайнера.А и в крайна сметка нали това е целта на гоблена с детайл, да придаде дълбочина и раздвиженост .
Това арабско момиче го ши сестра ми.Оригинал на "Ланарте" - мисля, че изглежда доста прилично

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 13:08 от sissak

# 628
Estellia, браво, успех с всички начинания! гобленът, който си харесала, е много хубав. аз също работя с PCStitch. всички гоблени, които съм правила на нея, са 1:1. стават доста добре, но ми прави впечатление, че е добре да се направи по-детайлен преглед преди да се започне, защото има някои цветове, които имат единични бодове по целия гоблен - тях ги изчиствам и премахвам цвета, а на тяхно място слагам някакъв цвят от околните. надявам се успя да ме разбереш. има една опция - колко конец ми трябва от всеки цвят - там виждаш цвета, който е най-малък метраж и като видиш къде е, решаваш дали да го махнеш или да го оставиш. ама 1 цвят по-малко пак е нещо, че иначе .... голяма хамалогия...

аз да си призная, започнах ръстомера като последните три цвята си ги харесах от тези, които имам  Joy следващия път ще покажа етап, че сега съм само на едно водорасло...

# 629
sissak, може ли малко помощ за ангела-пазител на Джанлин? В лицата има бодове със знак "х" и около тях такива, които са със същия цвят, но нямат "х". През тях минава контур, не са показани като четвъртинки и се чудя за един и същи символ ли става въпрос? Аз съм понапреднала, но искам още малко да довърша и другото крилце и тогава ще покажа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт