Отговори
# 240
Мари, аз мислех, че само като най-малки е проблема със столчето Simple Smile) А то значи не е така Simple Smile Алексчето не ще и не ще...

Добра, ти знаеш всичко  Hug Препоръчай най-стабилните и надеждни столчета за кола наистина. И  ние ще вземем , че това за до 6 мес. умаля така или иначе и остава антика...

Добре че имам близка приятелка дето ще роди скоро Simple Smile ще я обзаведа с какво ли не... а после в гаража Simple Smile

# 241
Благодаря ви момичета Simple Smile Аз храня моя бебчо 5 пъти на ден: 6:30-7:00 АМ,10:00 попара или плодова каша,14:00 зеленчуково пюре (сега захранваме и с месно),18:00 пасиран банан,каша,понякога и мляко с бисквитки, 22:00 АМ. Гледам между храненията да давам и някакъв плод,но само по един път на ден: настъргана ябълка,малко банан,круша,пъпеш,диня, ако нямам пресен плод давам половин бурканче плодово пюре. Simple Smile

# 242
Кали, съвета ми е да я слагате, плаче, не плаче, трябва да свикват от малки, че иначе като по-големи е още по-трудно.Аз направих тази грешка с каката и сега ми е още по-трудно.Варианта е да сложиш някакви играчки на столчето за да и е забавно.
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/44/%D0 … D0%BE%D0%BB%D0%B0
Мисля, че Добра беше дала този линк-
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1415

Сега на каката мисля, да и вградим едно двд на задната седалка, това ни е уговорката да стои мирно и тихо на столчето си.

# 243
Кали, съвета ми е да я слагате, плаче, не плаче, трябва да свикват от малки, че иначе като по-големи е още по-трудно.Аз направих тази грешка с каката и сега ми е още по-трудно.Варианта е да сложиш някакви играчки на столчето за да и е забавно.
http://www.aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/44/%D0 … D0%BE%D0%BB%D0%B0
Мисля, че Добра беше дала този линк-
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1415

Сега на каката мисля, да и вградим едно двд на задната седалка, това ни е уговорката да стои мирно и тихо на столчето си.

Явор беше така - дърпаше се ревеше , не искаше да седи в столчето за кола. Примирихме се, все някой го държеше в него. В един момент продадох столчето /беше на Мони/ и купих друго /на Макси кози/, не знам дали има нещо в извивката или в самото столче но от тогава Явор сам се качва в него и много му харесва.

Мари бях пуснала един линк за макси кози за 220лв.

# 244
Кали, статията от линка на Мари е много добра.
Най-важни са краш теста и на детето да му е удобно.
Като избирах уж водещо беше колко близо може да се издърпа седалката до легнало положение. При дълъг път децата обичат да спят. В крайна сметка избрах Макси кози тоби, което хич не се изтегля достатъчно, но иначе има други плюсове.
Като избирах столче за каката ми направи впечатление, че тачени марки като напр. Чико са с ниски резултати на краш-теста... Така,че просто проверете този към който сте се насочили.
Офертата, която предлага Бебешондел никак не е за изпускане!!!!!!!! Това столче е много удобно, ние го имаме във вариант ТОБИ, разликата е само в една допълнителна възглавничка под главата. Много е хубава, стига да ви се дава някой лев отгоре  Peace

По ред на снимките моделите са
Maxi cosi Tobi,  maxi Cosi Priori, Maxi Cosi Axiss.
Разликата м/у първите две е само възглавничката под главата, а трето се извърта в посока вратата, за по-лесно поставяне на детето. Ние имаме №1 и №3.   Въртящото е удобно за високи коли - ван, джип... единствения недостатък е, че допълнителните подложки на коланите (черното на снимката) са по-дълги и доста време ръбеха на малката. Като порастна вече са и удобни.
Имайте предвид, че тези столове са тежки и не може да ги сменяте като кошницата, ако сте с две коли ... Ще ви трябват две столчета - голям разход си е!

# 245
Преди много си бях харесала Graco Logico M

Супер комфортно за детето и има доста по-легнало положение от всички други модели, които харесах. Боболинка лягаше като в царско кресло! Отказах се, защото основата му е доста масивна, а моята кола е от най-дребните и стоеше странно. Иначе още си го бленувам.

# 246
Здравейте момичета:)

Гледам Гала докато пия кафенцето и Алексче спи...Това с аутизма било много страшно...не съм знаела:(

Мари,не знам как ще се борим с това:)ще я слагам вече че досега колкото сме пътували,разбирай най много до Бистрица,все на ръце я държа.

Добра,благодаря ти за както винаги изчерпателните отговори:)Беше много полезно за мен!Ще поразгледаме и ще мислим.Само не разбирам...До 1 година ли трябва да гледат назад???Мислех че е до 6 месеца...в тези кошници за най малките.

# 247
Здравейте на всички мами с огромно закъснение се включвам във форума, но по добре късно отколкото никога  Grinning
Казвам се Тихомира и имам дъщеричка Сиана родена на 08.12.10 Simple Smile
С интерес ще следя и ще участвам във форума.
На всички пожелавам усмихнат ден  Hug

# 248
Мами,включвам се с въпрос!До какво количество пюре трябва да стигна,за да спра да го дохранвам с храна наобяд?Сега ядем едно на ХИП 125г. и после си суче стабилно..

Купила съм каша на ХУМАНА банан , някоя мама давала ли е?Мисля да му предложа днес следобед 3-4 лъжички, ако имате опит споделете.

Също исках да попитам - разглеждах видовете пюрета на ХИП и има такива,които са със сметана , или с ориз, такива могат ли да се дават?Аз съм давала за сега морков,картоф,грах , тиква и карфиол..

# 249
anich, за да заместиш цяло хранене мисля, че трябва едно голямо бурканче от 190гр. да си хапне бебо. Аз съм още с оризовата каша, след няколко дни почваме зеленчуците, така че за съжаление не мога и да дам за момента много компетентен съвет за захранването...  Simple Smile Ето ти две статии за сокчетата да прочетеш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199

Аз пък искам да питам, ако детето е обезводнено, пишка ли по-малко? newsm78

Много добре, че mari отвори темата за столчетата за кола, ние взехме столче за хранене и следващото е за кола и съм точно в процес на проучване, мнохо полезно инфо давате  Hug Hug

# 250
tichka85 добре дошла

anich88  моя Гого обожава пурета със сметана! Simple Smile) аз му давам особено йогурт със сметана и банан  Crazy  давам му и ориз със пилешко на обед или със заек... понеже захраних и със местни вече....

днес пуснахме изследванията да видим как са! дано са добри много се притеснявам за хемоглобина...

да попитам аз давате ли бисквитки с мляко? днес ги гледах и се чудех какви да купя със глутен или без.. ? без да сикам въведах глутена покрай тази попарка  Grinning

# 251
 Забравих да кажа добре дошли на двете нови мамчета - tichka85 и  baby love! welcome

# 252
baby love, tichka85     welcome

# 253
  • София
Леле, момичета....Вие още малко ще почнете и пържоли да давате  Joy  Joy  Joy
Ние днес стартирахме с 2 лъжички тиква   Embarassed  Embarassed  Embarassed Едва ли има някой друг като нас - стартирал току-що със захранването.

За столчетата за кола - предполагам, че ще трабва детето да седи стабилно, за да се слага в такова, нали?
Филип е доста далеч от сядането....Само като го държи някой, тогава е в седнало положение.
Иначе по цял ден лежи по корем и маха с ръце и крака или аз както му казвам "плува свободен стил"  Joy  Joy  Joy

# 254
Добре дошли на мамите baby love и tichka85Hug

Имам едно въпросче свързано със захранването - понеже имам домашни тиквички и картофи (вече съм ги въвела с купено пюре), от утре мисля да пробвам да й дам домашно пюренце. Колко време мога да го съхранявам в хладилник? Примерно ако го приготвям от вечерта за обяд на другия ден, дали ще има проблем?  newsm78 На каката готвех за същия ден, но сега с двете ми е трудно и гледаме сутрин да се оправим бързо за разходката и няма да има кога да й готвя. Знам че във фризер могат да се съхраняват пюрета за около 3 месеца, но за хладилника как беше?  newsm78

Купих безмлечна, безглутенова каша на Хип и мисля другата седмица да я вкарам и нея, след което почвам с плодовите пюренца.

Ади от няколко дни много хубаво казва МАМА, особено ако не ме вижда наоколо и започва едно крещене Mr. Green Mr. Green Mr. Green направо ми пълни душата.

Общи условия

Активация на акаунт