Отговори
# 510
За гърнето и аз започнах да слагам калина на гърне. Тя вече седи доста добре, играе седнала и не пада, само от време на време се полюлява и въпреки това я придържам, не я оставям сама да седи на гърнето, защото е дребосъчка и няма толкова малко гърне като за нейното дупе. Simple Smile Вчера дори два пъти се изака в него. Купих и гащи, много ми е жал да я държа с памперс на тея жеги. За сега като по часовник пишка на 40 минути, ако не го хвана пишото- бърша, ама поне мисля, че на нея ще й е по- добре.

А ботносно как ми стига времето е малко по- сложно. По принцип сега се пише по- малко и е по- лесно. На една площадка хващам нет и като заспи разцъквам. Готвене и чистене: от месецсъм при родителите си и е много по- лесно.  Готвя само ако Калина е в добро настроение и си играе сама.

За стерилизацията- и аз я прекратих. Мия с гореща вода и сапун, бибата веднъж падна само навън- измих я хубаво с вода и това беше. Аз не искам ммного да й дезинфекцирам всичко, за да си изгради някакъв имунитет, а не като тръгне на ясла и да се видя в чудо.

На дупето й има едни червени точици. Не е подсичане според мен, по- различни са, а и вече са от месец. Казх на педиатърката, тя дори не го погледна и каза че не може да е алергия, защото тъкмо бях вкарала картоф, а от него е много малко вероятно. Същите пъпчици имаше преди време и на лицето, тогава педиатърката каза с ЕЛОКОМ да мажа. Малко не ми хреса кремчето, че е с кортикостероиди и едва ли е хубаво за малко бебче, но я мазах и мина.
Интересува ме дали на някой са му излизали пъпчици, които да е мазал с елоком и продължават ли да излизат? Според мен щом продължават да излизат, значи трябва да разбера защо, а не само с това да я мажа!

# 511
Здравей,Rosito_p аз имам този проблем почти от самото начало,живея в Германия и тук като ходихме на педиатър ни казаха че са гъбички от орината и,но аз по късно забелязах че е от акото се обрива изписаха ни  Муконазалкрем,но мисля че го има и в България,на сестрами дъщеря и е поголяма от моятас един месец и тя беше така,когато и пратих мехлема сестрами остана много доволна,попитай в аптеките мисля че го има че бях гледала по рекламите на бг телевизия за муконазалспрей,а това е крем Peace

# 512
Въпрос?
Слагате ли копър в някой домашни пюрета? Суров или се кипва? Тъкмо понечих да сложа във варените тиквички и се сетих, че е само леко измит на студена вода ... дали е достатъчно хигиенично  newsm78

# 513
Въпрос?
Слагате ли копър в някой домашни пюрета? Суров или се кипва? Тъкмо понечих да сложа във варените тиквички и се сетих, че е само леко измит на студена вода ... дали е достатъчно хигиенично  newsm78
слагам и копър и магданоз точно преди да спря котлона -нито са сготвени ,нито напълно сурови /т.е. леко размекнати стават

# 514
слагам и копър и магданоз точно преди да спря котлона -нито са сготвени ,нито напълно сурови /т.е. леко размекнати стават
Благодаря  Hug

# 515
Здравейте момичета:)

Тези дни ми докарват зеленчуци от село баба и дядо,и почвам да правя и аз домашни да тестваме.

Добра,добре че си питала за копъра:)Дори не се бях сетила че може да им се слагат зеленини...с моя страх да не й се върнат коликите от нещо...

Момичета,а някой предвижда ли са прави домашно приготвено месно пюре и откога може???Имаме хубаво месо пак от село но не знам дали е редно...Или за по сигурно готовите???

И още въпрос:)Като вземем басейн за село,каква трябва да е температурата за да я плицикаме цялата,а не само крачетата?

Ние най накрая днес я заведохме да й вземат кръв в Цибалаб ама пишко не можах днес да събера...Милата се държа супер геройски чак накрая се размрънка като трябваше да й държа дълго памука на пръста.Ама много кръв им тече на миличките.Жената ме предупреди.Аз като знам от вената ми спира за минутка,направо се стреснах,да не кажа че се разревах след 10 минути като не й спря:)Мъжа ми пак се посмя с мен:)Свга чакам да качат резултатите в нета и вече изперквам...Защо съм такава паника станала,не знам:(Не мога да се позная:(

Лек ден засега от нас!

# 516

Тези дни ми докарват зеленчуци от село баба и дядо,и почвам да правя и аз домашни да тестваме.

Добра,добре че си питала за копъра:)Дори не се бях сетила че може да им се слагат зеленини...с моя страх да не й се върнат коликите от нещо...

Момичета,а някой предвижда ли са прави домашно приготвено месно пюре и откога може???Имаме хубаво месо пак от село но не знам дали е редно...Или за по сигурно готовите???

И още въпрос:)Като вземем басейн за село,каква трябва да е температурата за да я плицикаме цялата,а не само крачетата?

Ние най накрая днес я заведохме да й вземат кръв в Цибалаб ама пишко не можах днес да събера...Милата се държа супер геройски чак накрая се размрънка като трябваше да й държа дълго памука на пръста.Ама много кръв им тече на миличките.Жената ме предупреди.Аз като знам от вената ми спира за минутка,направо се стреснах,да не кажа че се разревах след 10 минути като не й спря:)Мъжа ми пак се посмя с мен:)Свга чакам да качат резултатите в нета и вече изперквам...Защо съм такава паника станала,не знам:(Не мога да се позная:(

Лек ден засега от нас!

от 2 седмици го къпя в надуваем детски басейн със слънчева вода-сипвам вода сутрин към 9ч и в 12ч вече е приятна -понякога е по-хладка ,но си го къпя по 2,3 пъти до вечерта,много се радва и пляска яко -най-хубаво е със слънчева вода

# 517
здравейте,малко и аз да попиша,аз прекарвам дните с беба на село,то и тук си е горещо,но има повече дървета и по- чист въздух,аз й правя само домашни пюрета,хапва си добре,редувам през ден жълтък с месо,досега давах пилешко,сега започвам заешко,по въпроса как се приготвят-пилешкото ми е смляно на кайма и замразено във фризера на кубчета колкото за 1 пюре,като слагам да варя зеленчуците ,слагам и кубчето кайма да ври,така всичко като е готово го пасирам и се изяжда.заешкото ми е надребенено на малки късчета ,като преди това е сварено ,пак колкото за 1 пюре си правя кубчета и във фризера,преди да сваля зеленчуците от котлона слагам магданоза.
Вече 2 седмици правя оризова каша,сега мисля да почвам овесена,че да мога да въведа глутена докато имам кърма,че нещо намалява и май скоро ще спре,а пък е хубаво да се кърми докато се въвежда глутен,също слагам в пюрето малко масло,за да свиква,а когато има месо,слагам малко зехтин,от плодовите-купих праскови и правя праскова с ябълка варено на пюре,много го харесва.Това е засега,дано скоро се захлади,а пък август ще ходим на събор в родопите в село Гела,да видим как ще с еотрази балкана на бебето.

# 518

Аз бях писала преди, че сама приготвям и местните пюрета, защото също ме снабдяват с домашно месо. Засега съм давала заешко и пилешко, ще търся и телешко и пуйка, да видя дали ще намеря. Стават много вкусни, Сияна си облизва купичката eat

В събота беше първото къпане в басейн за Сиси. Водата се беше стоплила от слънцето, даже малко я разхлаждахме със студена вода, че то голяма горещина и беше станала на чай... Ами според мен трябва на теб да ти е добре водата, както като я гласиш за къпане, нали бутваш на теб да ти е добре...Не съм мерила с термометър Joy

Ама много пусто в темата, къде ходите в тия жеги... newsm78

# 519
  • при моите любими
За домашните пюрета, мога и аз да се включа. Аз обаче за сега правя само зеленчукови и плодови, защото нямам домашно месо, но като си намеря мисля да процедирам, като Listopad . Варя си месото, хубаво, после пасирам или накълцвам и слагам в кубчета за лед да стане на порция за едно пюре. После като минат на повече месо, може да се слагат и по 2 кубчета. Магданоз и копър слагам, но си ги варя с другите зеленчуци, ама май е по-добре да ги слагам на края. Иначе към момента, приготвям зеленчуковото и си купувам само месно пюре и си добавям от него към моите сготвени. Например вчера правих спанак с малко лук, морков и ориз, пасирах всичко и добавих заешко пюре. Малкия плака накрая за още. Simple Smile Ако някой знае от къде в София може да се намери, хубаво проверено месо да казва.  Или някой от вас отглежда и продава, пак мога да си купя. Лека от нас.

# 520
здравейте,малко и аз да попиша,аз прекарвам дните с беба на село,то и тук си е горещо,но има повече дървета и по- чист въздух,аз й правя само домашни пюрета,хапва си добре,редувам през ден жълтък с месо,досега давах пилешко,сега започвам заешко,по въпроса как се приготвят-пилешкото ми е смляно на кайма и замразено във фризера на кубчета колкото за 1 пюре,като слагам да варя зеленчуците ,слагам и кубчето кайма да ври,така всичко като е готово го пасирам и се изяжда.заешкото ми е надребенено на малки късчета ,като преди това е сварено ,пак колкото за 1 пюре си правя кубчета и във фризера,преди да сваля зеленчуците от котлона слагам магданоза.
Вече 2 седмици правя оризова каша,сега мисля да почвам овесена,че да мога да въведа глутена докато имам кърма,че нещо намалява и май скоро ще спре,а пък е хубаво да се кърми докато се въвежда глутен,също слагам в пюрето малко масло,за да свиква,а когато има месо,слагам малко зехтин,от плодовите-купих праскови и правя праскова с ябълка варено на пюре,много го харесва.Това е засега,дано скоро се захлади,а пък август ще ходим на събор в родопите в село Гела,да видим как ще с еотрази балкана на бебето.

listopad тази год коя дата е събора в Гела??,по мин год ходихме и беше гот,може и тази да прескочим

# 521
  • София
Здравейте....Сега се прибираме от Борисовата - голям ужас е навън. Добре е под дебелите сенки, ама прибирането до дома по слънцето е ужассссс.
След инцидента в Борисовата вече ми е малко злокобно да се разхождам там.  Cry Много неприятно и все по-малко сигурна се чувствам там. Оглеждам се, ослушвам се, гледам все да сме по оживените пътеки.
Пък ходенето до тоалетна като съм сама в парка си е голям проблем..... Laughing Мойте неволи са все такива.....

Момичета, направо ви се възхищавам как се нагърбвате да правите домашни пюрета...Аз нямам време. Никой не искам да ми помага за детето от бабите и затова не се оправям съвсем добре. Но съм си казала, че ако трябва и челна стойка ще направя, но помощ не искам.

Бебешондел, мерси че питаш за Фифо.
Аз напълно опровергах твърдението, че най-добрата храна за бебето е майчината кърма. Откакто е на Фризопеп, вече месец, няма нито обриви, нито слуз, нито драми.
Даже се захранваме успешно и сега атакуваме моркова. Не съм въвела много неща, но не бързам заникъде.
После почваме плодовете.
Месото и глутена ще ги оставя за 8 месец.

Ивче, ако ще идвате към Борисовата, пиши на лични...Аз ще гледам да ходя всеки ден тая седмица. Въпреки всичко е по-добре от квартала....

# 522
Завиждам благородно на всички, които могат да си набавят продукт и да приготвят домашни пюрета. И на мен ми се иска да приготвям, но нямам от къде да взимам нито зеленчуци, нито месо, така че все купувам.

Относно зелените подправки - има ги в повечето месни менюта на готовите пюрета.

Наистина настанаха големи жеги, ама не може да се стои по цял ден в къщи. Мине ли 16.30часа ние сме по парковете, та чак до 21-21.30часа.

# 523
Здравейте майчета  Hug
Видях,че сте обсъждали зъбките и не можах да се здържа, да не се оплача  Sad Тръгнали са 2 горни едновременно и Сияна е с Т  37,5 от вчера,педито каза ако вдигне повече да и давам Панадол или Нурофен,но детенце само спинка и пъшка незнам какво да я правя. CryМажа венците с едно гелче което уж успокоявало,но ефект само 10 мин най- много.Може ли някой от вас да ме посъветва за някакво по ефикастно гелче и как да свалям Т без лекарства.За сега слагам чорапки с оцет на крачетата и това не помага...Моля ви някой ако е имал такъв проблем да сподели как се е оправил,че вече се отчайвам..

# 524
Здравейте.
Благодаря на всички,които писаха по въпроса за стерилизацията.

KALINA Z аз имам и дъщеричка,която както описваш бе досущ като твоята принцеса.Не спяща,ревлива със силни колики,израстна все с мен и вечно в ръцете ми,на никой не я оставях да я гледа.Сега е вече на 10 години и е много разумна,послушна и умна.Пожелавам и твоята принцеса да порастне такава.Надявах се с бебчо да ми е по-лесно,но и той е същият като кака си.

MAMA JELLY и аз смятам да въведа попара този месец,като най-напред ще давам няколко дни само сиренце,колкото една кибритена кутия,оставям го да се изкисне от вечерта и за сутринта е готово.Ще пробвам с Филипопол(вакумирано,краве).

За гърнето смятам,че още ни е много рано.

За басейна аз също от една седмица го пълня на тересата си и аз като RikaRurika го зареждам сутрин около 9ч. и в 12ч.е готов,но нашият е малък и бързо водата бързо се стопля.

Момичета вие смятате ли да давате сокчета?

Относно домакинската работа аз гледам сутрин преди да излезем и още когато е по-хладно да сготвя,чистя през 2-3 дни,когато бебчо спи следобед,пера почти всеки ден и за правене на пюрета не ми остава време,затова основно купувам.Излизаме сутрин около 10 ч.до 12ч. и следобед след 18ч.

Общи условия

Активация на акаунт