Отговори
# 495
Ехоооооо!Здравейте от морето!

Моето момче имам чувството ,че расте с часове ПУ ПУ!Още не съм се престрашила да го водя на плаж,но мислим да сме тук до края на Август ,така че тогава ще го топнем във водата!Аз не мога да кажа,че се възползвам от присъствието на майка ми на 100% , защото някак ми е съвестно да й оставям детето , аз честно казано нямам и много приятелки тук-повечето работят в Бургас и нямат време през деня,а вечер съм успяла да изляза 2-3 пъти само ,но не се оплаквам! Party

И нас ни морят жегите,от 4-5 дни Жорко започна да спи на една страна , сам се завъртя едната вечер и така започна да спи ту наляво , ту надясно , и се сгушва в чаршавчето и заспива.Опити за пълзене прави някакви , но след 2-3 минути по корем започва да се сърди и да ръмжи много смешно , обича да стои седнал , въпреки че си е доста нестабилен за сега.

Мадам З, и ние като излезем с него , все едно нямаме дете-иска да попие всичко и гледа с едни широко облещени очи,много е сладък ,но излизаме все по рядко с тези жеги , вие есента ще си дойдете ли , да направим една среща? Hug

Калина , дано Алексчето да стане по - самостоятелна скоро,много се радвам ,че сте се оправили вече!  bouquet

Тsvety, възхищавам ти се за смелостта , аз още не смея да изляза сама с колата и бебо,общо взето винаги пея и играя с него като ходим някъде, а мъжът ми шофира.Надявам се ,като се приберем есента и да е вече по - самостоятелен и да се заиграва сам в столчето.

Цикъл и аз нямам,мислих че предния месец ще ми дойде, но се оказа  фалшива тревога.
Исках да попитам , когато въведа месото ли да започна да давам жълтък?Знам,че има различни схеми , но ще ми споделите ли опит?

Целувки на всички,когато имам време пак ще пиша,иначе ви чета редовно и аз черпя опит : ))))))  newsm51

# 496
Здравейте, мами  Hug
На нас ни излезе и второто зъбче, веднага след първото. Температура не ми е вдигал. Но много трудно му беше на милото, болка, изобилие на лиги(и пъпчици съответно около устата), неспокоен сън, будене нощем... Снощи спа без да ни буди чак до 5:00 когато огладня. Продължаваме да ядем на 2ч и основно само на кърма сме. Аз с мъка му давам по 50-70гр пюре на обед, каша много рядко хапва(май не я харесва). Направо се чудя на мамите дето успяват и пюре и каши и плодово м/у храненията да набутат. Аз ли някъде греша не знам вече  ooooh! Иначе, дори и с това малко количество пюре, вече му въведох почти всичко - масло, месо (засега само пилешко), жълтък. От зеленчуците още не съм давала бобови.

А за возенето в колата - аз не съм се спирала - откакто се е родил си го гледам на село, на чист въздух и спокойствие. През ден сме в града на 10км - не ми е правил проблеми с пътуването. От седмица смених кошницата със столче и съм много доволна - седи по посока на движението и е безкрайно щастлив. От зяпане се уморява и заспива бързо, но аз му нагласих стола в полулегналото положение. Вече няколкоко пъти правим и по-дълги разходки с колата - около 2ч път в едната посока е, но бабата седи отзад при него, защото сама не се наемам на толкова път.

# 497
Искам да купя рапично масло, четох че било много полезно за децата, но нещо не го откривам по магазините. Някакви идеи от къде мога да се сдобия с него?

# 498
Здравейте мами и от нас.

На нас ни се показаха две зъбчета едновременно,все още са едва забележими,като две малки оризчета.Никненето съвпадна с ужасните жеги,не спи и непрекъснато е крив и мрънка.То и самото ни приспиване е много трудно-ни на ръце,ни на леглото, ни в количката, ни в кошницата за колата.
Пътуването ни е много трудно,не стои в кошницата и  е в моите ръце.Пътуваме само на много малки разстояния.Пълзи непрекъснато и му слагам едно дебело одеало на земята,слагам му  и играчки.
Обаче ни е нисък хемоглобина 99 е.Педиатъра изписа малтофер,но аз още не съм давала.Поради тази причина въведох жълтък и месо.Има ли други бебчета с нисък хемоглобин?Давате ли лекарства?

И още един въпрос-Как стерилизирате падналите играчки на улицата?

# 499
набързо да драсна някой ред пак ...

Жозефа мерси за инфото, може и на лични да кажеш всичко което ти е направило впечатление, добро , лошо, да какжеш и как сте изкарали... ще ми е интересно. Може пък и да си спретнем една среща и на живо да разкажеш... в крайна сметка се надявам, че въпреки всичко сте останали доволни от почивката.

Куп74 аз от месец и нещо вече не серилизирам, съответно и играчките, които падат по улицата от количката ги минавам в къщи само с вода и сапун. По-голям проблем имам с биберона, като го изплюе на улицата. Съответно после си го иска... тогава ако не съм взела резервен го измивам с вода, после го лапам аз ( леле как мразя така да правя ама като нямам избор:( ) и после пак го поливам с вода и давам... абе мизерна работа, но в крайна сметка живи и здрави дечица са нямат нужда от чак такава стерилност.
И аз не се спирам с малкия - от два месеца всяка седмица сме за по ден -два при нашите в Перник.
Цвети ако минаваш през Владая звънни един телефон да вземем да се видим и да пием по едно кафенце.... Simple Smile

Иначе и аз също си шофирам самичка , кога само с малкуя, кога и с двамата. Отдавна сме в столче за кола и по посока на движението , харесва му и седи мирно, почна вече и да заспива....

Ставам, че пак сме будни:)

# 500
И ние не слизаме от колата - кака, бебо и мама. Мятам двамата отзад и газ. Бебо е зад гърба ми и нямам никаква видимост към него, даже допълнително огледало не съм сложила. Току питам каката как е малкия, но много не може да се разчита на нея....  Mr. Green Двете деца не могат да се стигнат, има 1 празно място м/у тях (за трето  Joy ). Обикновено излизам във времето му за сън и той на 2та минута заспива.

Mary Angel,  рапично масло вероятно има в био магазин, виж в този зад бившата сладкарница Куба. Знам, че от такова се прави еко гориво за коли и е доста агресивно.

# 501
Здравейте мами и от мен.Не съм от редовно пишещите ,но съм от редовно четящите  Hug
Като прочетох ,че говорите за зъбките и ми иде да си ударя главата в   Banghead Някакъв ужас е в момента!!!На нас първото зъбче ни излезна на 3 месеца ,а сега пониква 6-то и е някакъв ад  smile3511 едни истерии,писъци,рев...само на вънка се успокоява или си отвлича вниманието,но като сме вкъщи...Хем иска да си гризе играчките ,хем го боли и реве и нито гелчета помагат ,нито хапчета  smile3514 .Температура до сега не е вдигал от зъбите ,но този рев  newsm45 направо...сега баща му го гледа (опитва се да го приспи,че на мен ми гръмна главата и искам малко почивка!!!

И аз забелязах,че пюретата на Хип и Бебивита са с рапично олио и за първи път научих за него от етикетите.

Мами ,за тези които приготвят сами пюретата гледах по Utilisima предаването Моето бебе и там захраниха едно 5 месечно бебе с ябълка.Бяха я изпекли във фурната и тя вътре си беше станала на каша.И аз мисля тези дни да приготвя.Та това е една идея за домашно приготвено ябълково пюре  Peace .
Жълтък давах един месец преди да въведа месното пюре,което въведох този месец.Сега ги редувам един ден зелемчуково + 1/4 жълтък и на другия ден месно.Може да се каже ,че съм въвела почти всички плодове и зеленчуци ма Хип и Бебивита.Давам и каша..
Оххх отивам да видя малкия ,че толкова жално плаче  Cry

# 502
Здравейте!
Ние бяхме на хладно в Рила планина - на 7те езера. Всеки ден бяхме на поход по 7 часа - голям кеф. Вчера се върнахме, каква е тая жега  Shocked Crazy #Crazy
За ужас на майка си - вманиачената кърмачка - Тея пропи вода от шише (за малко да се отбием) и просмука биба. Батко и прояде бибата като му излезе първия зъб на 5 месеца... иии на Тея и излезе първото зъбче  Grinning

The Girl Пробва ли с Панадол?

Josepha Как сте? Появява ли ли са се обриви?

# 503
Не ,не съм  newsm78 Мислех си ,че е само за температура..

# 504
Не ,не съм  newsm78 Мислех си ,че е само за температура..
За Т и зъбоникнене, Тея само така я успокоявам  Tired

# 505
Имам въпросче - почнахте ли да ползвате гърне?

Сияна започнах да я слагам на 6 месеца, тя вече си седеше добре. Засега се справя почти отлично, има моменти когато е крива и отказва да седне. Тогава не я насилвам, но общо взето си прави голямата работа на гърнето. Аз съм ЗА ранното поставяне на гърнето, защото така детето свиква с него и не го приема като нещо странно. Докато едно по-голямо дете вече по-трудно се привиква, то се противи и сърди... Това е мое мнение, аз така процедирах с баткото, на 1.5 година махнах изцяло памперса, защото детето беше свикнало. Нощният памперс задържах до 2 годинка, но повече за мое успокоение, той вече и нощем не се напишкваше.

Искам да купя рапично масло, четох че било много полезно за децата, но нещо не го откривам по магазините. Някакви идеи от къде мога да се сдобия с него?

Струва ми се, че преди известно време видях в Метро рапично олио. Незная дали има сега, но може да провериш...Ти в пюретата ли ще го слагаш?

Относно шофирането, не съм возила все още Сияна сама, но смятам че ако се наложи, няма да е проблем. Нали си имаме голям батко, той ще я забавлява.

Сега искам да ви попитам нещо.... Взех да си избирам столче за колата, но понеже не съм много наясно, моля който може да ми обясни... Има ли друга разлика между столчетата от 0-18 кг и 9-18 кг, освен че първите могат да се поставят в двете посоки на движение и че имат допълнителни възглавнички??? Има ли разлика в размера между двата вида, защото все си харесвам такива, които са 0-18 кг и се притеснявам дали ще е достатъчно удобно и практично до 3 годишна възраст.... Дали няма да умалее по-бързо, отколкото това от 9-18 кг.

# 506
Здравейте момичета:)

Както казах онзи ден тамън се зарадвах как се успокои Алексчето и стана една добричка...и сега сме едни мрънкави...вчера не ще и тя да заспива а спеше добре в последно време.Следобед се събуди с един рев жесток и до вечерта мрънка...дадохме Панадол даже,досега не бях давала...Нощта от 2 се събуди и плачка...държа я и не може да се унесе:(и дадох пак една дозичка.Малко след това заспа и до сутринта.Не знам зъби ли са ама ужас...а не се вижда нищо...

Куп74, твоя пост все едно аз съм го писала преди известно време...И мойта глезла не щеше и в количката да спи...А кошче за кола забрави...И сега гледаме да пътуваме само набързо с нея,таткото кара аз я държа...Даже от паркове съм се отказала..разходки само около нас в квартала:(И така е по спокойна...преди с коликите обикаляхме с колата като луди само и само да спи...а сега не иска и мрънка само в колата...

Явно при повечето бебоци жегите и зъбите се отразяват зле:(Айде да избиват поне първите...

За стерилизация на биби навън съм взела едни кърпички на Чико.Играчките измивам вкъщи.
Лек ден засега!

# 507
Привет на всички!!!
Явно плача и мрънкането мъчат всички, ама няма как и това ще премине!

За столчетата за кола - аз взех такова от 0-18кг. и не съжалявам. Поне за сега бебо обича да седи в него и да се вози. Аз също обикалям с колата сама с него и не ми създава проблеми, но понякога ми се налага да карам и а се правя на клоун...  Laughing

За стерилизирането на играчките и бибите - нося винаги минимум 2 биби, но той не ги мята през количката, защото е пристрастен към тях за жалост, а играчките мия в къщи, като излизам с голям арсенал играчки.

Еми това за сега поздрави на всички! Бъдете здрави и усмихнати   Hug

# 508
Към мамите, които са правили попара:
колко сирене се слага в една попарка? Някой беше споделил - две сухарчета и малко сирене, но колко? newsm78
И още един въпрос - за да се обезсоли сиренето, колко трябва да стои във вода? Взех по БДС сирене и го оставих една нощ във вода - на сутринта се беше разпаднало на каша  ooooh!

# 509
Към мамите, които са правили попара:
колко сирене се слага в една попарка? Някой беше споделил - две сухарчета и малко сирене, но колко? newsm78
И още един въпрос - за да се обезсоли сиренето, колко трябва да стои във вода? Взех по БДС сирене и го оставих една нощ във вода - на сутринта се беше разпаднало на каша  ooooh!

По принцип нашето педи каза горе доло колкото една кибритена кутийка, но аз слагам на половината на кибритена кутийка, че ми се вижда много. За обезсоляването - аз взех био сирене от Пикадили и го накиснах преди 5 дена във вода и още не ми се е разкашало, така че май зависи от сиренето.

Общи условия

Активация на акаунт