Отговори
# 480
Галя, честит рожден ден! Малките палавници много да те слушат и радват  Hug

Галя, ЧРД Simple Smile Радвай се на 20 и... Simple Smile въпреки че 30 и... никак не са за изхвърляне Simple Smile)))  bouquet

Отдавна се чудя и се питам... не успявам да се справя с домакинството напоследък като сме активно по разходки, не намирам и време за доста неща, които  в първите месеци правех. Та... без да се обиждате редовно пишещи мами, ама КАК успявате да изхраните, изгладите и т.н. домочадието, в едно с четенето и писането тук? Аз лично успявам да влеза веднъж на 2 седмици, кажете да почерпя опит Simple Smile
Не готвя всеки ден. До 3 пъти в седмицата ми се събират. За каката купувам супичка от едно невероятно заведение за бързо хранене, което дори не ми е наблизо. Но хигиената е на ниво, кухнята вкусна, много хора и храна не се застоява. Една супа е 1,50лв и мисля, че не излиза по-евтино ако сготвя. Мъжа ми не е придирчив на храна, аз все на диети ... не че помагат.

С чистенето е зор, закъсали сме и двамата с мъжа ми сме с дископатия и се обади по едно и също време. Когато дъщеря ми беше бебе чистех всеки ден, но сега когато преценя, че вече няма накъде. Мъжа ми отказва да вземе домашна помощница, затова не се правя на великата домакиня - колкото смогна-толкова.

# 481
second , аз още от втория месец се отказах да съм супер майка и домакиня. Мъжа ми не е претенциозен  и като няма  наготвено може и да си направи сандвич или  да поръчаме от пицата до нас.  Simple Smile  За чистенето понеже е на смени няма как да му  буча на главата след като е  бил 12 часова нощна и чистя като почива, съответно той гледа детето докато аз чистя. За целта съм си взела парочистачка и  като мина с нея след прахосмукачката  издържа малко повече от обикновенно. Като готвя гледам да е нещо, което не изисква повече то  30 мин за приготвяне, че малкия през деня не спи кой знае колко. Гладя веднъж седмично и гледам да е нах  неоходимото. Сега  от както съм във Варна се родих Simple Smile Майка готви и чисти и даже  взима за по  2-3 часа да гледа детето, направо не ми се мисли  как  ще свиквам пак на  всичките  къшни работа от септември.

Чета докато  се цедя и  като заспи детето отговарям Simple Smile

Josepha , аз за това  реших да си правя сама пюретата.
Забелязали ли сте, че не  ХИП на  пюрета и каш  пише "не съдържа оцветители и  консерванти *"  и  после с  много ситен шрифт  е написано относно звездичката "според закона" или нещо такова. Демек ако закона разрешава даден  оцветител то задължително те са го набухали. 
 Иначе и аз чета по  2 часа какво,  що и  въпреки, че винаги намирам  някой  косур от време на време  му копувам и купени, но  много много не им се радва.

Оризовата каша я смесвам с плодово пюре и така я ядем. За зеленчуковите гледам да  слагам някой  зеленчук, който е натурално сладък. Предимно морков за сега.

Гале, честит рожденден ден!

# 482
  • София
здравейте, Simple Smile

Гале, Честит Рожден Ден   bouquet

Калина, благодаря за съвета Simple Smile

Относно домакинската работа - аз гледам да отметна това сутрин рано, за да може след това да изчезваме навън Simple Smile Гладя много рядко и готвя още по-рядко в това топло време - и на двама ни не ни се яде готвено, а гледаме повече салатки да хапваме или хапваме в близкото заведение , а там готвят добре Simple Smile.

Днес бяхме в Борисовата градина под една дебела сянка - Гоги спа около два часа без да мръдне.

# 483
Имам въпросче - почнахте ли да ползвате гърне?

# 484
Имам въпросче - почнахте ли да ползвате гърне?
Не! Още не може да седя сам  седнал Wink Предполагам, че е необходимо условие преди да се  сложи на  гърне Simple Smile

# 485
Еййййй тамън си помислих,че няколко дни заспива лесно за секунди като я гушна...и разбира се...сега половин час разнасяне,мрънкане,плюене на бибки...тече ми вода отвсякъде...отдавна не се бях нервирала така:(Толкова съм смазана че нямах сили да я държа повече и я оставих на дивана...да видим колко време ще изкара...Днес към час спа така ама аз до нея държа ръцете и давам бибка.

При тази ситуация се сещате че за домакинска работа нямам 1 мин.Реша да свърша нещо,почне мрънкане в бънджито да кажем и аз я взимам.Да си призная освен да пускам пералня,да мия чиниите и нейните съдове и да полея цветята...май друго от месеци не съм правила:(Чак ми липсва...само някой друг да я дондурка...Половинката винаги е готвел та и сега той го прави,пазарува всичко даже без да му казвам,и чисти вече милия.Когато бабата дойде за няколко дни,вкарва всичко в ред и после пак той един ден хола,един детската,баня,тн.Но пък само аз спя при нея нощем и той си се понаспива.Понякога като не е на работа и през деня полягва.Предлагам да вземем жена да чисти ама той нещо не е навит..можели сме сачи.

Mary Angel,аз още не съм макар че седи вече сама.Мисля да изчакам още малко.На курса за бременни си бях записала,че най рано в 7ми месец се поставя ако може да седи самичко и ако не протестира жестоко:)Трябвало като игра да стане а не да се стресне.Може би ще купя скоро едно и ще тествам:)

Май ще вали..ние днес пак се крихме вътре...определено ние спим повече вкъщи на по тихо:)Та затова не се насилвам да излизам по жегата.Интересно ми е на село като е тихо навън дали ще спи добре...

Чао засега:)Хубав следобед!

# 486
Ха така и аз да се запиша тук!Моята малка дъщеричка е родена на 25.12.2010 в 4.02,3165гр.и 52см.казва се Аксиния а аз Менче Миткова,приятномие.Тя е много игрива и пъргава,не само ходи с паяка а и тича по нас право в краката ни,още откакто направи 6месеца,но неможе още да седи на дупето си и да пълзи.знам че е още рано то ме притеснява че тя дори не иска и да се пробва.Като я оставя по корем-мранка,закрепвам ги с калъфки да седи,пак мранка,иска само на крака това нормално ли е така ще се научили да пълзии да седи на дупето си Simple Smile

# 487
  • София
Бонсоар от Реденка!

Да ви питам бързо - нещо си замърсихме едното оченце и сега секретира и е по-затворено от другото smile3511 - що пък трябваше да се случва точно сега??????
Педи каза да слагам Тобрекс 4х 1....Някой ако е ползвал за бебо да сподели дали са ефикасни.
Иначе тук е много яко - седим  около басейна по цял ден, но не смея да топна Филип във водата, че едва ли е чиста според моите стандарти  Joy  Joy  Joy
То и аз не се топя, че ме е страх после да не си отвися пред гинекологичните кабинети  Thinking Обожавам морето, но басейните са ми гнусни.
Времето е супер, но май от утре го дават да вали....  Sad

# 488
Josepha,от много майки съм чувала са капят това...предполагам е добро и не е много силно.Но бъди упорита!Нали имайхме и ние проблем,но само зачервено и без секрети.2 седмици капем докато се оправи...Ходихме и на очен за всеки случай.Но ние капахме други капко и мехлем.Да знаеш обаче очната каза че е важно поставянето.Дръпва се долния клепач да се образува 'джобче' и там се капва или слага мехлем.В началото е трудмо и те се реглят и плачкат много,но след ден-два Алексчето се укроти и сега сама ги капя без драми.

Дано се оправи бързо младежа:)Как е той,как се държи за първа разходка извън София?Че и на нас ни предстои...Simple Smile

# 489
  • София
KalinaZ  Hug , много ти благодаря за отговора!!!!
Досега капахме два пъти - доста безуспешно....Филип стои мирен, но като усети капката и инстинктивно си затваря окото и всичко излиза навън. Ще опитам това с дърпането на клепача - не съм го знаела. Аптекарката, която ми даде капките беше доста груба и нищо не ми обясни.

Иначе засега големи драми не сме имали - само първата вечер Филип много трудно заспа - само се озърташе, беше му странно много. Особено, че е в преносимата кошара, която му носим, а не в неговото си креватче. Ей го и сега чопли нещо и се бори, вместо да спи......
Много ни помага коша за кола докато сме на басейна, защото го слагаме в него  и после на шезлонг, че му е твърдо май и не може да се върти, както той обича  Joy
Вчера замалко да падне - ноооооооо аз вече имам реакции на нинджа и почти във въздуха го хванах за бодито  Joy Е, поразлях малко кафе, ама важното е, че спасихме положението.

Иначе - кой каквото ще да ми разправя - хич не е лесно с малко бебе на почивка.....Като седнем да ядем е жив зор - той не иска в кошницата за кола - иска прав, да гледа и да се кара на всичко живо наоколо.  Joy Редуваме се с мъжа ми - първо той яде, после аз. Не мога за миг да съм спокойна - той пипа навсякъде и ето затова си замърси окото.....Мажа го, пазя го да не изгори, да не се претопли.
По пътя насам само спа - което е екстра. Че вчера до Банско ходихме и после се изкачвахме до х. Бъндерица и аз от песни и гледане в него, ми стана лошо и щях да върна обяда.
Почивки - било каквото било.....Тва вече не е почивка  Joy  Joy  Joy

Тука има всякакви образи - идват от региона, за да ползват басейна....Едни нагласени такива - с ланци, токчета и кученца под мишница - изживяват се като Парис Хилтън.  Голям смях!
Ух, много писах и ще досадя - айде, до скоро. Утре тръгваме наобратно

# 490
Добро утро момичета,

Жозефа дано мине бързо оченцето. Тобрекс е много добре, но си трябва капане , поне 2-3 дни за да има подобрение. Може и от силното слънце и водата наоколо да е проблема...Колкото до почивката, ами няма вече като едно време почивка. С дете си е трудничко, все нещо има, неможе да се седне спокойно, да се пие по едно и да не мислиш за нищо. Но пък е незаменимо...айде сега са още малки, но като почнат да ходят , да тичат и да се смеят ... весело е с деца на море Simple Smile Дано сте изкарали приятно и смяната на обстановката да ви се е отразила добре. Много се радвам, че си споделила каква е обстановката, ще се радвам да разкажеш още, тъй като и ние сме запланували да ходим за 7 дни в края на август на Реденка. Да видим как ще е при нас положението, вече съм с опит от морето Wink

Иначе при нас положението последните дни е куцо... първо от някоя от храните, които съм въвела се запече, та спрях да захранвам и сме само на кърма от 3 дни. Вчера пак имаше пропуск, да видим днес как ще е ... нещо много се шашкам на това захранване, с това темпо до 7 години може би ще въведа всички храни Simple Smile Освен това незнам от това че не е акал, от това че ще му растат зъби или просто от гадните жеги много реве. Ей голямо дране пада, трудно заспива, мъка голяма ... както си седи и играе с нещо изведнъж хвърля всичко и го хващат лудите, почва да пищи и да се извива на дъга, докато не го вземе човек не се успокоява. Освен това в петък вечерта имаше и Т - 37.9. Дадох панадол, свалия и и повече не е вдигал.  Какво беше и това незнам. За сметка на всичко това вече втора вечер яде към 21:30-22:00ч и после отцепва и се буди чак в 6ч. Супер добре, мойта мечта ,да ама аз се будя по 5-6 пъти през нощта да гледам добре ли е , дали пък няма Т и разни такива откачени неща... няма угодия, като не спи що не спи, като спи пък що спи толкова ...

Колкото до домакинската работа аз почти съм капитулирала Simple Smile Гледам да пусна пералня, да сготвя нещо набързо и като видя ,че нещата вървят на зле пускам и прахосмукачка. Всичко останало е почти забравено... банята отдавна не съм я мила, като се къпя ако някъде идя нещо мръсно забърсвам, прах също рядко бърша навсякъде, само там където пипаме и ей така го карам напоследък. Нямам време, нямам сили , нямам и желание нещо. Гледам да ми е подредено , че хауса ме побърква и това е . Гладя супер рядко и много малко неща, всъщност само тези, които не стават да се облекат иначе. Има какво да се желае разбира се, но като няма начин и така става... събота и неделя като таткото е в къщи се хвърлям да пооправя нещо повече.
Щях да пиша още за нещо, но сега не се сещам, пък и мъжете ми чакат да правя пържени филийки, така че ви оставям... а и чакам включване от малкия ,че е гладен .... та няма време Simple Smile Лек ден от мен

# 491
Добро утро, мацки! Simple Smile При нас се заформят доста дъждовни и хладни дни, дано поне спира от време на време, за да я извеждам. Вчера я водихме на закриването на XIV-тата Гимнастриада на Олимпийския стадион, от 30 000 души Вики беше най-малката зрителка, даже участваше в мексиканските вълни на рамото на баща й, беше ми малко притеснено с малко бебе на такова събитие, но всичко беше идеално, нали е световна любопитка и навън където и да сме никога не реве, защото е твърде заета да зяпа всичко  Grinning

Josepha, може да капваш и физиологичен р-р в оченцето, дано да се оправи бързо малкото момченце. Иначе да ти кажа за басейна, преди 2 седмици питах моята гинеколожка какво е историята с гъбичките и че искам да започвам да плувам активно и тя ми каза, че гъбите не могат да се хванат от водата, те са: 1. в самите нас по принцип, това не е нещо ново 2. са в банските ни, и ако не се перат на 60С не умират и така може всяка година да си ги хващаме едни и същи и 3. най-вече са по бордовете на басейните и там не трябва никога да се седи, защото и през банските се хващат. Аз ходя да плувам и следвам съветите и пък ще видим дали ще хвана нещо или тя ще се окаже права  Wink Щях да те питам, ако има тревичка, защо не го държите на хавлия да си лежи и шава на земята, в столчето на кола верно е удобно, но те се чувстват вече доста зле в тях, а и ги запаряват най-много.  Peace

mama_Iva, тук на Hipp няма пюре само картоф, а морков & картоф и Вики се запече от него, като дам само морков и до 2-3ч е свършила работата. От 2 дни давам тиквичка, тя пък как прокарва не е истина.  Wink

# 492
  • София
Момичета, мерси!!! Днес поне няма секрет, а само е зачервено и леко подуто.....

Madame Z , тва инфо за басейните ми хареса.....Не съм поглеждала от тая гледна точка  Thinking Thinking Въпросът е обаче и че разликата между българските и швейцарските басейни е от небето до земята 100%. Колкото и да се грижат за тях, все има нещо ей така направено по български.....
Иначе за съжаление няма къде да постеля на Филип хавлия, че или е цимент или тревата е супер влажна - нали е леко планинско и сутрин има много роса.....Както и да е, де.
Браво на Вики за посещението на стадиона!!!! Много сте смели да я заведете, но всъщност така трябва - по-смело и нещата си се нареждат!

Ивче, ще ти разкажа подробно ако искаш на лични, за да не спамя тука момичетата - сигурно вече им досадих с мойт почивка и разкази  Grinning  Grinning  Grinning Grinning
Но с две думи - прилично е, даже доста прилично. Храната е хубава, около басейна е доста добре. Има предимно семейства с деца и разни от околността. Имаше и голяма група софтуеристи на тийм бийлдинг  Laughing  Laughing  Laughing
Ние сме в едностаен апартамент, но за вас ще трябва сигурно двустаен.

# 493
  • при моите любими
Ето ни и нас. Виждам редовните мамчета са на линия, но темата става все по-разредена и по-разредена. Йо е добре, след изкаралата Варицела е направо супер. Има още корички на някой пъпки и разбира се целия е в петна, но и това ще мине. За домакинстването и аз съм го позарязала. Мама Ива е описала почти дословно и моето ежедневие. Сутрин пооправям, преди каката да се е развихрила, тогава и сготвям по нещичко и след това всички излизаме дружно. Аз предпочитам да седя в парка на някоя дебела сянка , отколкото вкъщи. Не смея да пускам много климатика, защото духа точно над дивана, къде обикновенно Нона седи и гледа детско или рисува. За храненето, захраних със заешко и скоро и с друго месце, но не мога да кажа, че му харесва повече от другите пюрета, защото той яде всичко. Винаги на първите 2 лъжички прави странна физиономия, но после яде и не може да спре. Simple Smile За сега давам обаче само по 120-130гр. пюре, на обяд и следобяд. Имам час в 12-13 обедното и 16-17 часа следобедното. През другото време кърма, когато и по колкото поиска. Дори не спазвам правилото да е след кърмене, защото той суче в много различни часове.Каша почти не давам, защото си е дебеличък Simple Smile))) но сега взех на елда, защото е много полезна и скоро ще я вкарам и нея. На каката и до ден днешен и давам елда-но на зърна и много я обича. Така мисля да давам и на малкия. Когато захраня с масло и сирене (което няма да е много скоро), ще почна и с даването на закуска. Аз попара НЕ давам. Но правя всяка сутрин различна полезна закуска. Редувам овесени, ръжени, ечемичени ядки. Ползвам понякога и микс от всичките. Елда или кус-кус. Всички видове, варени, пасирани с масло и сирене. Без захар. Сега на каката не ги пасирам много и слагам и по-малко захар. Това е много полезна закуска сутрин или следобед, в комбинация с плодове.
Зъбче го мъчи тия дни и се буди на 30-40мин, а преди спеше по 3 часа , особено навън. Като цяло си се гледаме добре и не ми тежи с двамата , много, но напоследък с това не спане и преспиване на ръце ми е тежко. Много искам да го науча да си заспива сам, но не може. Или на гърда, в колата или в количката. До сега други методи нямам. Давайте идеи, как да го науча.
А за почивките и пътуванията, аз не се ограничавам. Излизам сама с колата с двете деца и ходя където ми хрумне. До сега сме пътували извън София около 7-8 пъти и мисля след 2 седмици и до морето. Най-трудно е приготвянето на багажа, но с добре направен списък, всичко е по-лесно.
Пожелавам на всички, които им предстоят пътувания да са по-спокойни и изпълнени само с весели моменти и усмихнати бебковци.  Hug

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 12:45 от cydonia

# 494
  • София
здравейте Simple Smile

И аз не се спирам с малкия - от два месеца всяка седмица сме за по ден -два при нашите в Перник. Въобще не се притеснявам, че съм сама в колата с Гоги. В началото на август най-вероятно ще направим още едно море , само че ще сме без таткото.

Гоги днес за първи път не спа предиобяд - от 8:00 като стана до 13:00 дивя по земята. Ние направихме малко разместване в хола и постлахме килим и върху него един чаршаф и отгоре Гоги с всичките му играчки. Изяде си пюрето и едвам изчака да го отнеса до леглото и заспа от раз.

Гоги все още няма зъбче, но има време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт