Отговори
# 465
mama_Iva , при нас неакането не беше от картофа, а от моркова. Спрях да слагам морков в пюрето и воала Simple Smile ходи всеки ден кашаво. Но това беше когато ядеше пюре.... от 1 седмица сме само на кърма, не ще нищо друго - реве все едно ще го тровя. И върнахме нощното хранене, защото през деня яде по много малко и то на 2ч  Tired И ака като новородено - едно ретичко.... направо се вдедени Wink да ми е жив и здрав  Hug

Да почерпя - днес ставаме на 7м  newsm44   party023  Tada

# 466
Здравейте, момичета

Аз не съм писала няколко дена, ама като не остава време... ooooh! Моето момиче ме е обсебило на 150 %, не мога дори да хапна, пък какво остава за друго... Откакто стана крива заради зъбките, така си и остана.. Постоянно хленчи за нещо, спи по половин час през деня, после естествено е крива, защото не си е доспала... Пък и с тия жеги не може да хайманосваме по  цял ден. Поне още обича да се вози и спи в количката си. Сега тя заспа, аз сън на спалнята до нея и я дебна ако се пробуди да я люшкам, че иначе лошо. Rolling Eyes Калина, не се обиждай, ама в такива моменти се сещам за теб и Алексчето... Joy

Относно това, какво има в пюретата, ами аз затова се нагърбих да ги приготвям в къщи, защото все има нещо, което още не съм въвела, пък и тя не ги долюбва много. Домашните поне си ги хапва... Laughing

Видяхте ли, че бебето от На кафе участва в новата реклама на Тео бебе? Иначе беше интересно това за захранването, което  коментираха. Макар, че сценаристката малко ме дразни на моменти, ето гледайте цяла България, това е първата лъжичка пюре на детето ми, пък и една такава припряна , пъхаше му бързо- бързо в устата. То милото незнае още какво да прави.... Joy

Сияна също имаше проблем с неакането преди няколко дена, за пръв път от както се е родила. Започнах да и давам Биогайя и всичко се нормализира. Явно стомахчетата им са чувствителни и лесно се влияят от най- малката промяна.

# 467
  • Шумен
Здравейте

Като чета постовете Ви и ние сме почти на същия хал. Обичаме да гледаме много рекламите, не искаме да ядем последните дни -зъби ли, жеги ли.... незнам, искаме все по разходки, но в тази жега как да му обесня на детенцето , че не  е за хора навън.

Искам да Ви питам вие давали ли сте сокове от цитруси-портокол, грейфруг? Ако сте давали откога , ако не сте откога възнамерявате да започнете да давате?

Ние ядем зеленчуково пюренце на обяд и скоро заместихме напълно обедното хранене. Жълтък не съм давала още, викам си , че е рано. Доки ме кандардисва от 2 месеца да и давам, но ще изчакам-пък и кръвната и картина е без проблеми, така че няма да бързам.  След обяд хапваме кашите на "Слънчо", понеже на Hipp не са и по вкуса......и пюренце задължително и давам. Правя и всеки ден пресни плодови пюренца от различни плодове и много и харесват.

Хубав ден и дано се захлади , че да мръднем с количките...... Wink

# 468
Момичета, хайде на Банкя! Желаещи?
Самоцитирам се, но току що се върнахме. Там е толкова прохладно и приятно, че не ми се връщаше. Но каката трябва да поспи, не е като бебо да я опна в количката.
Хайде идвайте ъм Банкя, няма да съжалявате  Hug

# 469
Поли,как ще се сърдя:)Жалко че и при вас се получава покрай зъбите...ние сме си от коликите така:)И сега спи върху мен ще кажеш че е на 1 месец...и не смея дори заспала да я сложа до мен та да легна и аз малко...само и само да спи дълго съм в постоянна готовност да скоча и да друскам пак...Кога ли ще почне да се приспива сама???Сега поне в количката наобед заспиваше,но тия дни сме вкъщи в жегата.А иначе като й дам бибка и я гушна заспива лесно вече пу пу...

Добра,какво го правиш малкия толкова часояе навън???Ние вечер едвам 1 час сме в количката и ставаме еднииии...и пак се разнасяме...Та се чудя какво го забавляваш...И мерси за люлката дето показа:)

# 470
Добра,какво го правиш малкия толкова часояе навън???Ние вечер едвам 1 час сме в количката и ставаме еднииии...и пак се разнасяме...Та се чудя какво го забавляваш...И мерси за люлката дето показа:)
Какво ли? друсам го на ръце  Joy докато кака му беснее!

# 471
  • София
Мацки, кви са тея жеги??? Направо съм парцал.

Значи не съм единствената "читанка" в магазините - скоро ще почна да рецитирам етикетите на пюретата наизуст Joy  Joy  Joy

Мен този морков много ме притеснява - още не съм го въвела, а и гледам че е набутан навсякъде. А и помня, че племенника ми от много моркови в пюретата му бяха станали оранжеви дланите и стъпалата. Направо се бъгвам вече с това чудене какво да дам и дали да са 2 или 3 лъжици  Sad  Sad  Sad
Много се страхувам да не направи някоя реакция  Cry  Cry  Cry

dobra, идеята ти за Банка е чудесна. На нас ни е доста далеч, щото сме в Дървеница, но може уикендно някой път.

Ние утре заминаваме за Реденка / между Баско и Разлог/ за 3 нощувки - първа излизация от София, та ще видим как ще се представи дребния.
Днес ми направи 3 часов рев и сега съм като пребита...и багажи трябва да стягам.
Айде, ще ви чета редовно и от там...

# 472
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

Честити месечинки на бебоците днес Simple Smile

Josepha, ние бяхме в Реденка около 24 май и много добре си изкарахме. Хубавото на този хотел е, че може да си поръчваш от ресторанта и те ти го носят в къщичката и по този начин избягваш смрадта на цигари, защото въпреки огромния брой малки деца вътре в самия ресторант се пуши. Весело да си изкарате.

Относно разходките и ние по цял ден сме навън като в големите жеги гледаме да сме под дебела сянка в парка или в някой МОЛ.

Калина, аз първо кърмя и след това давам плодовото пюренце.

# 473

Да ви спретна една среднощна почерпка от любимата ми торта. Все пак днес имам повод да духна 29 такива   party023  Ох, последният ми рожден ден с 2-ка отпред  Rolling Eyes

Целувки на всички бебоци и много гуш Hug Hug Hug Липсвате ми да знаете, но за съжаление нямам време да ви чета... 

# 474
Честит рожден ден Галя Simple Smile Честити месечинки и на порасналите бебоци  Hug
ний едва издържаме в тия жеги направо ужас...... сега от няколко дена товориха тука до блока ни..едно детско кафенце и там се крием в тия жеги....не успяваме да стигнем до морската.... моя Гого отказа пюретата..ама то в тия жеги......... Rolling Eyes и сега се храним с мляко само Party естествено с лъжичка го яде... докато изяде едното то идва време а другто направо аман!!!!!! Grinning Shocked Shocked Shocked вашите маничета по колко мл изяждат? моя яде по 90-120мл на 4ч  Sad ама се успокоявам че е от жегите сега  Grinning
другата седмица заминаваме малко на почивка ний... стига с тая Варна... ще ходим в Каварна пак на море  Grinning ноо мисля да го закарам понеже там ще сме на 10мин пеш от морето.... и спокойно мога към 7:30ч да ходя до кум 9:30ч  Laughing
имало някакъв вирус сега който се предавал по въздуха и се лекувал само с антибиоти Close признаците били...температура и разтройство  Sunglasses ooooh!

# 475
Галя, честит рожден ден! Здраве и семейно щастие!!!

Най-накрая сядам да пиша! Вече и ние си имаме зъбче!!!
С яденето също има проблем, драстично му се уби апетита, който беше направо завиден.
Ние излизаме чак в късния след обяд, защото сутрин спим до много късно и няма как да се организираме.

Поздрави на всички и здрави и усмихнати бебоци!!!

# 476
Гале,честит ден-ден:)Да си жива и здрава!Много щастие с малките сладури;)

Рожденият ти ден съвпада с този на нашия тати:)А и братовчедка ми има днес:)Исках да ви почерпя ама...нали не се оправям:)А днес и близка моя приятелка роди сутринта момиченце:)Много рожденици;)))

За вируса бил много гаден,вчера един приятел ми се оплака за малката че два пъти го изкарала:(трябва много да ги пазим ама как...особено на детска ако се ходи.

Днес пак вътре до привечер ще сме.В жегата ми прави впечатление че не спи спокойно навън,та дори и под сенки.По добре да я приспивам тук без драми отколкото навън и то за половин час да ми се ококори:)Излизам към 19 тези дни чак,яде към 18.30 и тогава.

Цвети,ако искаш да заместиш яденето наобед с пюре,давай само пюре докато е гладен.То пък Алекс се изнервяше така в началото ама се свиква:)

Josepha,дано да изкарате хубаво и малкия да слушка и да не плачка:)Пиши как сте:)

# 477
Здравейте, момичета!
Ние изкарахме почти 2 седмици на морето и по наша стара семейна традиция бяхме на 2-3 местенца по нашето черноморие.
В началото имахме малко проблеми, защото от мерак стояхме по цял ден на плажа и въпреки, че бебка беше само под чадър, вечер си плащах за многото акъл - спеше неспокойно, плачеше. Но след като почнахме да се прибираме на обед всичко си дойде на мястото.

И да се включа по последните теми:
За захранването: от няколко дни давам овес, т.е въведох глутена. От месото ядем за сега само пиле, към края на месеца ще дам пуйка. Имаме заместени 2 хранения - сутрин давам каша, а на обед - зеленчуково/месно пюре, плодовото го давам като десерт следобед.
По принцип приготвям пюретата у дома, но докато бяхме на морето ги купувах - и аз чета като луда етикети и изборът ми е доста ограничен.

За цикъла: още го няма  Grinning

За соковете: ще ги давам чак след 2-3 месеца, а цитруси след 1 годинка.

За климатиците: ползваме в колата задължително. У дома нямаме, когато стане безумна жега ходим у майка ми на гости, че там е по-хладно.

Гале, честит рожденден ден!

# 478
Галя, ЧРД Simple Smile Радвай се на 20 и... Simple Smile въпреки че 30 и... никак не са за изхвърляне Simple Smile)))  bouquet

Отдавна се чудя и се питам... не успявам да се справя с домакинството напоследък като сме активно по разходки, не намирам и време за доста неща, които  в първите месеци правех. Та... без да се обиждате редовно пишещи мами, ама КАК успявате да изхраните, изгладите и т.н. домочадието, в едно с четенето и писането тук? Аз лично успявам да влеза веднъж на 2 седмици, кажете да почерпя опит Simple Smile

# 479
Честит рожден ден Галя! nbirthday
Тези жеги са ужасни, хем сме във Велика - между море и планина и пак се пука цимента от жега  Joy
Явно и нашите зъби напредват макат и още нищо да не се показва защото слюноотделянето е в разгара си, малкия разбойник е като булдог, само дъвче нещо като обезумял. Нощем се буди със рев поне няколко пъти и ме търси за успокоение.  Единственото хубаво от всичките му мъки с тия зъбки е ,че се научи да казва мама от зор.. Laughing Или ако го оставя на баба му и разбере че ме няма и се чува едно маааамо през крокодилските сълзи.  #Crazy Така се надявах баба му да ме отмени малко, но така е свикнал с мен, че не дава никой друг да го разходи или приспи, даже и мляко не иска от баба си да хапне, ужас Cry Всички му се смеят как реве и вика мамо - ама на мен не ми е много смешно, не мога за 1 час да излезна някъде без него.. Дано скоро да израсте този период и да свикне с грижите на бабите. На плаж ходим за час след 7 вечерта, не съм го топвала в морето, ама май няма и да го правя, защото морето е доста мръсно и не ми се рискува - аз едва се прежалих да се топна, а какво остава за него. Със храната засега сме наред, всичко почти съм му давала вече - и зеленчуци всякакви и плодове- даже и тропически (на пюре) и месо от 2 дни по случай навършването на 7 месеца,попари със сирене и скоро мисля да пробвам кашите на Хип. Не отказва нищо Simple Smile
По време на жегата и ние стоим в къщата на хладно. За съжаление сън рядко има вече през деня, но мисля, че е от никнещите зъби.
Много усмихнати и спокойни бебчета желая на всички мами, а на тях сили да преборят жегите Wink

Общи условия

Активация на акаунт