Отговори
# 450
Аз да ви питам нещо относно захранването - аз въведох доста зеленчуци, но така и не сме стигнали до едно бурканче на хранене .Максимума е половин бурканче. Възможно ли е да греша някъде? Започнах да давам следобед плодово пюренце между храненията и там от раз стигаме до 1/2 бурканче при положение, че преди това се е насукал стабилно.

Днес свалихме нивото на креватчето и вече е на първото, защото вчера го хванах да се изправя и надвесва над преградата отново. Ще ми побелеят съвсем косите.

Цвети, и аз съм по същата схема- първо кърмя и после храня, без да има заместено кърмене. Когато беше по- хладно хапваше по- добре и изяждахме цяло бурканче 190мл, някой път съм отваряла и второ със зеленчуково пюре. Сега по жегите е много трудно да изяде половин. Като вкарах пуешкото, направо полудяваше и всичко излапваше, а сега е една борба... Плодово й давам в 18 часа навън и добре го хапва.

И аз да се похваля, че вече от почти месец имаме зъбче, миналата седмица изби и второ, сега пак сме кисели и чакам още изненади. Simple Smile Wondergirl в  предишна тема беше препоръчала едни прахчета theeta и те много ми помогнаха, така че й благодаря много!

От 2 седмици вече както седи все едно пълзи, като се хване за нещо и се изправя.  1crib И ние смъкнахме нивото на леглото и сега нон стоп се изправя, снощи 20 минути седя права. Научи се да пада по дупе, в началото цялата падаше и така всеки ден става все по- добра и по- добра.

Друго, което ми направи впечатление е, че си слага бибата сама от раз. Само като я види, я взима и бам в устата. Проблема е, че твърдо отказва новата по- голяма, която е за след 6 месеца. Вашите деца приеха ли новите по- големи биби?

Хубав ден на всички!

# 451
Здравейте момичета:)

При нас май се пооправи гласеца меден:)Дано е било това този път!Неото даже не иска да я гледа за това само,ама аз май ще я заведа утре да види гърлото.

Много е зле са не яде бебето:(Дано бързо проядат пак!Аз веднъж имах проблем,още по в началото...ама за ден само.Сега къде с мъка,с пеене и правене на идиоти си яде пюретата.Само месните не приема но ще мъчим и тях...

Росито,аз й смених бибките и няма оплаквания:)Тя не ги харесва нови и аз ги стерилизирам няколко пъти да поомекнат...и тогава ги взима.Каучук са нашите.И Алексче вече нацелва устичката;)

Браво на адашката ми че се изправя:)Тя мойта като не си седи в леглото как ще се научи не знам...ще почна да я слагам в една кошара за игра...може пък там да стане:)

# 452
Здравейте мами и бебоци,
и Ади не проявява завиден апетит, рядко изяжда едно цяло пюре от 125гр и задължително си търси млякото след това. Confused

Сега, от жегите ли, още по-малко й се яде, но млекце поне хапва подобаващо, та не се кося много.

Роси, и аз замених биберона с по-голям, прие го без проблем, Ади също си слага бибата сама в устата, даже когато е по-далече от нея се опитва да лази, но по скоро се влачи, за да я достигне. Mr. Green

Мен друго ме притеснява - не виждам белег от БЦЖ ваксината, въпреки че има време - между 7-10м. бебетата се проверяват за белег и ако нямат, се прави Манту. Има ли други бебенца, при които не се вижда белега?

# 453
Кали, и адашката  ти не седи много в креватчето си. Изправи се първо на един диван, сега използвам момента докато още се кефи, че вижда нещата по нов начин, слагам я права в леглото и аз си шетам нещо в стаята, дори ако излезна не плаче, което е истинско чудо.  Simple Smile

Кимбърли, и аз не виждам да има нещо. Излизам с няколко по- големи дечица и всички ги боцнаха пак, така че въобще не зная и как трябва да изглежда този белег.  newsm78

# 454
Привет майчета.

Моля за съвет относно люлките.Моето бебче спи само в кошницата столче за кола,като непрекъсното го люлея и след като заспи го прехвърлям в кошарата.Вчера обаче щеше да падне от нея, а и вече доста тежи,ръце не ми останаха.Затова смятам да купя люлка.Не зная обаче точно каква да взема.Вие ползвате ли и от кой сте доволни?

# 455
И аз се присъединявам към питането на Куп74:)То ние че ще се приспиваме на ръце до детската градина е ясно...но какви люлки са подходящи за забавление вече?Тези малките дето ги имаме са до 9 кг,а и вече не са интересни...не че някога й хареса на Алексче:)Ако имате идеи за следващия етап в забавата,дайте и снимки;)

# 456
Мацки, гледахте ли днес "На кафе" за захранването, сега съм си го пуснала от сайта, ето линка - http://play.novatv.bg/play/250495/?autostart=true
Смях се от сърце когато включиха една мама от Лондон за схемата на захранване там и каза, че купените пюрета за началото ги отричали, защото колкото и да са проверени съдържат сол, захар, презервативи Simple Smile)))))))))))))))))  Joy Joy Joy

За люлките, нашата е до 9кг и като гледам ще си ч ползва поне няколко месеца още... Знам, че има и такива за до 13кг, но не мога да ви кажа за съжаление повече подробности.

# 457
MadameZ,благодаря за линка:)Данчева е нашето нео и толкова исках да я гледам,ама не успях,само малко накрая хванах.Щях да го търся в нета сега да гледам като заспинка.

# 458
Здравейте, има едни люлки, наричат ги градински. Те са за вече седящи деца.
http://kasida.bg/chipolino-gradinska-liulka-kidi-pingvin-rozova-146-8148.html

Оф, да се оплача... че да ми мине. Днес си правих един кръвен тест, за който първо бодат пръста и ако кръвната захар е наред вземат венозна кръв 3 пъти през час. Правят го само на две места, които са ми далеко и ходих с колата  и с двете деца!!! беше голям цирк, особено като трябваше да нося каката на ръце по целия паркинг докато тикам количката с другата. Тя реве, не иска да влиза, последните метри оставих количката и я влачих. После трябваше още 3 пъти да се връщаме да ме бодат, през другото време да им намеря занимание в непознат за мен район....Цялата работа помолих свекървата да гледа само каката за 2 часа, но се оказа, че жената имала да готви  Twisted Evil и отказа. И с голяма драма го направи. Първо прие, после накара мъжа си да се обади да откаже, абе толкова съм бясна, че исках да помрънкам тук  Whistling

# 459
dobra ,  как може да  нарушаваш спокойствието на жената и да я молиш да  ти гледа детето!?!?!?!?  Twisted Evil Joy Joy Joy Joy Толкова концентрация иска едно готвене Wink Сигурно 3 дена се е подготвяла психически, че ще готви и си е нареждала като Монк готварските  ножове и си изпрала на 60 градуса и  с вениш окси екшън престилката за тази  сложна процедура.   Joy Joy hahaha #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Ох, това свекървите понякога са ..... Поне си си взела  5те пари  и следващия  път ще заведеш каката на клубче някъде наоколо  докато  те бодът. Майтапа  на страна искренно ти съчувствам. Моята свекърва по принцип винаги е готова да  гледа  племенницата, но  за Филип  за 30  мин да дойде да го гледа  трябва с  уговорка  поне 3-4  дена предварително, а работи  на  4 часа и живее в съседния апартамент.  После пък чувам думи, че не съм си давала детето - оправия  няма. Съжалявам, че се е получило така дано  да не ти се налага често да  минаваш през такива ситуации.  Hug Hug Hug Hug

Ох, на мен май  ще ми идва.... тъкмо бях свикнала да нямам такъв дискомфорт и сега  в  най-големите  жеги за да ми е  зле реши да ме навести пак. Е откарах  едни 7 месеца след раждането  без и почти  бях свикнала с идеята, че може и  още.

За люлката, ние още  ползваме тази дето муя взехме като бебе, но  определено се опитва да става  от нея, което  може да  доведе до някой  инцидент.

# 460
  • София
Ей ме и мен - загубих се напоследък, ама иначе ви чета стриктно.

Гледах при Гала и доста се посмях на майката от Англия с презервативите в пюретата  Joy  Joy  Joy
Много ме кефят такива - по 25 години говорят български и после за няма и 2-3 почват да им бягат думите на български и почват да се объркват  #2gunfire 

Тази д-р Данчева ми се видя приятна жена и честно казано ми хареса как за някои неща реално влезе в противоречие с оня шушляк Мустаков....
Много ми е интересно как като кръвния тест на бебе излезе положителен за наличие на т.нар IgE "ще се изтълкува правилно" въпросния резултат  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire....Много ми е съмнителен тоя и се радвам, че не му се вързах на кръвните тестове за по 120лв ....
И какво да направя ако излезе че детето е алергично към картоф, морков, ябълка и ориз според неговите тестове??? Че те 95% от пюретата на пазара са с картоф и морков!!!  С какво да си храня детето? Да му пръжвам месо ли или пък мекици да му омеся?

В тая връзка - вие как си избирате пюретата? В смисъл лесно ли или се чудите кое да изберете?Аз прекарвам цели часове в някой магазин и само чета ли чета - да няма морков, че е алерген, да няма сметана, да няма месо, че още е рано....
То заради това с моето чудене съм вкарала само картоф, тиквички и тиква  Joy  Joy  Joy

И друго ми прави впечатление - освен, че във всяко пюре /многокомпонентно/ е наблъскан морков, масово има и царевица....Не е ли още рано за нея?
Признавам си, че гледам само пюрета, които не са български, защото съм сигурна,че контрола им е доста по-завишен в чужбина, отколкото тук.
Спирам се само на ХИП, Семпер и ПроБио

# 461
....Моята свекърва по принцип винаги е готова да  гледа  племенницата, но  за Филип  за 30  мин да дойде да го гледа  трябва с  уговорка  поне 3-4  дена предварително, а работи  на  4 часа и живее в съседния апартамент.  После пък чувам думи, че не съм си давала детето - оправия  няма. ...........
Да дееее, тя и моята винаги е готова да ги гледа - само това повтаря  Rolling Eyes

Josepha, като водих бебо на гастро, жената нареди царевицата сред първите неща за захранване и доста ме очуди. В магазина и аз чета като че да съм в библиотека. Голямо пулене пада. И Ганчев тотално отпаднаха - винаги са с масло, мляко или сметана! Много тъпо.

# 462
Добро утро и от нас,

Добра съчувствам ти... но пък ти си силна и оправна и виждам ,че си се справила и с поредната трудност. То понякога да се неначуди човек какви доводи могат да изтъкнат свекървите само и само да избягат от отговорност, а после го има и момента ... ама ти защо не ми даваш детето ? Абе ...  #2gunfire

Жозефа, аз засега съм купила всичко на всичко 6бр. пюрета, но съм откарала може би около час-два пред рафтовете. Е казвам ти голямо чудене пада. Да не говорим ,че съм прочела подробно в интернет етикетите. После влизам в магазина и чета, чета, накрая стане каша в главата ми и купя на Хип Simple Smile Не че има какво толкова да се чудя, пу-пу засега не е проявил никаква реакция, но ми се ще да го захраня с чист си зеленчук и после плод, а не да ми има разни сол, захар, Е-та , млечни работи и т.н. Засега съм му давала само морков, тиква, ябълка и картоф. като количество аз давам около половин бурканче от 190, значи някъде към 100гр си изяжда детето с удоволствие. За днес съм му купила пщарнак с картофи, но май няма да давам. Последните 2 дни яде каротф и морков и нещо не е пълнил памперса и се тревожа вече. Такова нещо не му се е случвало и най- вероятно е от тъпия картоф. Мисля да сме днес пак само на кърма,  дано да има ефект.  Praynig колкото до царевицата и аз забелязвам, че я блъскат в пюрета за по на 4 месеца  newsm78 Ми и аз се чудя и директно махам бурканчето... до колкото знам царевицата е трудно смилаема храна и тежичка за корема, макар и под формата на пюре. Знам ли и аз ...

Ангиа, лоша работа  Hug . Аз също засега съм от щастливките, на които не им е идвало и се надявам да задържа още някой и друг месец. Но докато бяхме на морето така ме боля корема ниско долу, че си мислех ,че ще ме изненада, но не успя де. Може би от смяната на климата и става нещо.... абе колкото и да не ни се иска това е неизбежно, така че няма начин Simple Smile

Айде че се събуди човека и мрънка и иска да става... къде ще ходи не го знам  Mr. Green Ей няма мира, немога да си кажа приказката дето се вика ... Simple Smile

# 463
Момичета, хайде на Банкя! Желаещи?

# 464
Здравейте момичета:)

И днес май ще се крием вкъщи,много жега.

Добра,искрено ти се възхищавам за силата,която имаш:)Свекърите...какво да говорим...но това е култова случка:)Аз помощ не съм искала,само когато решат идват да я видят.

Josepha,аз четях като луда етикетите,но точно тази др Данчева ме успокои малко.Вече ми се смее жената на педантизма с който захранвам,точно по 2 лъжички еди колко си дни:)То тя така е казала де но в началото...Сега гледа Алекс като захранено дете и като чуе че още ме е страх да дам каша с глутен...направо пада...

А царевица и аз избягвах като по тежка храна,но давам сега едно пюре на Хипп Градински зеленчуци и там има а тя го обожава.Но щом деца се захранват с царевична каша значи не е толкова тежка.

Събуди се..

Общи условия

Активация на акаунт