Отговори
# 690
  • София
antoinette , понякога си мисля, че всичко е въпрос на организация и на това дали някой ти помага или не.
Аз не искам свекърва ми да ми помага, защото ужасно ме дразни. И за да няма сърдити, не позволявам и на майка ми да ми помага. Та вероятно проблемът е и в това.

За бисквитките - аз нямам опит, защото не съм вкарала нито глутен още, нито млечни.
Но момичетата тук казват, че имат голям успех с бисквитките на Плазмон. Има и безглутенови, но за нещастие няма безмлечни.
Ако твоето бебе досега не е имало реакции към нещо, мисля че смело можеш да пробваш.

# 691
Не е до организация, защото смея да твърдя, че съм доста организиран човек, по скоро до опит може би...
За бисквитките - то и аз не съм въвела още глутен, но по-скоро ме притеснява да не се задави детето.
Иначе имам безглутениви на Плазмон и като сме навън й слагам в плодовото пюре.
Аз да попитам и за друг по-важен въпрос: Какъв ви е режима на спане. Знам, че всяко бебе е различно, но просто ми е интересно колко пъти и по колко спят вашите бебоци!

# 692
Момичета, като ви чета, и аз с първото си дете бях така, нямах време за нищо, дори душ да отида да си взема в края на деня!Сега е друго, доста по-различно, все едно цял живот съм гледала само бебета , някак ми е много по-лесно.
Ако това може да ви успокои, второто в повечето случаи се гледа по-лесно Hug
Третото само се гледа Joy

# 693
Ех най-накрая да стигна да пиша и аз. Много ми се беше натрупало да чета. Поне във фейса влизам и разглеждам нови снимчици, вчера дори качих и аз малко. Бебчовците са пораснали толкова много направо не знам коя снаха да си харесаме, всички големи кукли smile3521
За гледането и ние се гледкаме сами и въпреки, че понякога се оплаквам, май така е по- добре. Няма кой постоянно да ми дава акъл, а пък и ако зависеше от бабите щяхме да сме на попара от 2-я месец. Само боза дето не са ми предложили да давам, а когато започна да обяснявам, че е рано почват със стария рефрен, че те като сме били малки давали, а я виж на нас нищо ни няма Mr. Green
 Да сведа информация:
Това гумено пособие- бибата не се ползва от края на 3 месец, дори не й обръща внимание като я види, за което съм доста доволна newsm44
Захранването върви нормано , но се чудя кое до вкарам първо :1, глутенова храна или 2,месно пюре. Бих се радвала, ако ми дадете съвет. Hug
Имаме вече две зъбчета и ни кара вече и трето с познати кисели симптоми Sick, но така ще е .
Движим се в проходилката от вече няколко седмици, но не много стабилно, определено обаче с желание.Не слагам буйки и дано не правя грешка, но доколкото разбирам не съм единствена.
 Тази година решихме да пропуснем моренцето, но догодина ще   му се порадваме ако всичко е наред.
Да добавя на последната консултация от средата на месец юли , бяхме 7,650кг. и дълги 70 см.

Честити месечинки на всички бебчовци, нека са ви живи и здрави newsm30  Party Time

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 23:18 от rali_00

# 694
  • София
Josepha аз също нямам никакво време - Гоги непрекъснато иска внимание и ако го оставя за малко сам започва голямо реване. Глезотия голяма.

Аз давам на Гоги бисквитки за гризкане и той се справя доста добре. От задавяне не се плаша, защото като ги намокриш и те се топят веднага, но е голямо мазане.

# 695
По последни мнения на лекари - ортопеди когато детето ходи в къщи е добре да е босо или по чорапки. Аз моята мишчица я оставам така да си шляпа по ламината...
Буйките са за разходката навън, но като че ли нашите бебоци имат още малко време, докато тръгнем пеша навън.... Joy

Това е моето инфо, ако някой знае друго, да го сподели....
Peace Peace Твърдо без обувки докато не започнат да ходят сами и то навън!

# 696
Ох и на мен не ми остава никакво време Sick, особено сега и баткото като не е на градина.Идва ми да се гръмна на моменти #2gunfire #2gunfire #2gunfire И двамата са с тотално различен режими баткото е ужасно злояд, та го гоня по цял ден с лъжицата.Така че момичета не сте сами Hug

# 697
  • Ямбол
Е мили,като ве чета постовете и си се убеждавам ,че бебата ми е СТРАШНО кротка.
Гледам я абсолютно сама(свекърва и майка ми са по чужбина).
Живеем със свекъра ми.Той и мъжа ми са много притенциозни за яденето-единия не обичал ориз,другия картофи,безмесни манджи и,леща,супи-не се ядат,та смятайте колко съм затруднена в приготвянето на ядене,като при това за обед и вечеря трябва да е нещо различно менюто,ако може да е манджичка  за топене....
А аз такива храни не ям,само салати.Но аз от малка пък много обичам да съм из кухнята,та сега си продължавам безпроблемно с домакинстването,като задължително през ден спрятам и торта/сладкиш/сладки...
А тя си е при мен кротко в кухнята,до скоро в шезлонга ,а сега като шава вече,просто я слагам на пода седнала и тя си играе,сама си се занимава по 2-3 часа.
Режима на спане ни е следния
сутрин се буди към 8:30-9 часа,играе си около 30-40 мин и след това отново заспива доооо 12 часа
Така и аз спа(майтапим се с приятелите,които преди да се роди ни наплашиха,че край на спането щяло да е вече,а ние им казваме"добре,че ни се роди бебе да може да се наспим")
после като се събуди към 3-4 отново спи за 2-2/30 часа,и после в 21 пак заспива до 23 и в 24 заспива нощен дълбок сън.
Бисквитки на Плазмон,бяха първото по-различно нещо от кърма ,което и дадох на 6.5 месеца и то с глутен.Давам и ги да си ги смуче и гризка сама.Но не повече от 1-2 бисквитки на ден.

# 698
Здравейте мами  Hug

Ние отново ядем с лъжичка  newsm44

За храненето - храним се свободно - според апетита и вече не го каня да си изяжда всичко  Rolling Eyes  Въвела съм всичко вече
За зъбите - имаме вече 2, но ни мъчат още 2 наведнъж  ooooh! голям зор...
За физ. развитие - седи сам много стабилно и си играе с играчките; пълзи навсякъде и няма спиране, дори се покатерва, ако има на какво да се захване; изправя сам в кошарата и я обхожда, държейки се за таблата; в проходилка не иска да стои, но пък ходи като го държа за ръчичиките; все още си настъпва крачетата от време на време. Нправо ме побъркава, без кръст останах... защо реши толкоз рано да прохожда не знам... ако му откажа почва един рев, едно чудо. Даже като сме навън му нося обувки и така да ходи.
За говоренето - още и дума не е обелил, само си приказва някакви си негови неща, но затова пък пищи и си изпробва гласеца - много му харесва.
За спането - спим сутрин по 1час и следобед по 2 часа.

# 699
Josepha,и аз нямам време за себе си. Беба като заспи гледам да се захвана с домакинството, после по разходки и така.
Бисквитки вчера и дадох за сефте от тези на Плазмон провокирана от вашите публикации. Е, просто откачи от щастие. За задавянето и аз се притеснявах, но те направо се топят.
Спането според зависи кога се будим, но примерно ако се събуди в 6ч./най-често/ в 9ч заспива и спи до 10-10:30ч. После отново към 13:30-14ч пак за ччас, час и нещо и вечер си взима дрямката от 17ч до 18ч примерно. В 20-20:30ч баня, мляко и в 21-21:30ч. заспива нощния сън до 6ч сутринта. Цяла вечер спи детето не мога да се оплача в това отношение.
Буйки не съм купувала и в проходилка не съм слагала. Иначе си стои седнала, мъчи се и да пълзи.
За говоренето - баба, кака,дядя,тата от скоро и мама. На кучето ни вика ба-ба

# 700

Захранването върви нормано , но се чудя кое до вкарам първо :1, глутенова храна или 2,месно пюре. Бих се радвала, ако ми дадете съвет. Hug

Рали, аз следвам схема за захранване, дадена ми от гастроентеролог. Там месото е преди глутена.

# 701
Ох и на мен не ми остава никакво време Sick, особено сега и баткото като не е на градина.Идва ми да се гръмна на моменти #2gunfire #2gunfire #2gunfire И двамата са с тотално различен режими баткото е ужасно злояд, та го гоня по цял ден с лъжицата.Така че момичета не сте сами Hug

Това все едно аз съм го писала. И нашата кака ако не и висиш на главата откарва един час на масата "преживяйки" ooooh! и ако не смогна да я сложа да легне слетобяд когато и беба спи отива без сън и съответно и мама без почивка. Нашата градина това лято не почива, но постоянно са с различни госпожи, а пък и много ме е страх от тея летните вируси и така си се гледаме в къщи.

Мари е права, че донякъде е до опита, но според мен много зависи и от детето. С каката ми беше по-лесно, това малкото да ми е живо и здраво е голямо щураче, миг не се задържа на едно място, всичко много бързо и омръзва и се насочва към друго, пълзи, изправя се, само дето още не се е научила как да слиза след изправянето и доста често директно се пуска и познай, просто като е будна постоянно трябва да съм до нея. Имахме известен период на успокоение като взехме паяка с който ако щете вярвайте на втората минута вече прелиташе през стаята, но и на него се наситихме вече и искаме отвън да си го бутаме и така. Навън като се движи количката и се сменят пейзажите е супер спокойна и всички страшно ми завиждат за спокойното бебче, не че се оплаквам ама всеки си знае за себе си.

Аз доста отдавна не съм писала, така че и малко да се отчета:
Зъбчета - две отдолу, но продължава зверското дъвчене на всичко
Захранване- ами ние тук си имаме кухня от четвърти месец, аз започнах захранване малко преди да навърши пет и малко преди шестия почнахме на кухня, като вече от две седмици минахме и на втора група, при която има и месно пюре. Само попара още не съм включила, но ще я оставя за след морето.
Морета - в Албена сме от 22 август, чакам го както с нетърпение, така и със страх, дано всичко мине добре, най-вече всички да сме здрави. На 16 ни е последната ваксина Инфарикс и ако мантуто ни е добре, както аз мисля малко почивка до годинката Whistling

Аз да попитам един въпрос който много ме вълнува - как топлехте пюретата като сте на почивка, че тия картофените, то ако не заври не се стоплят, а то повечето си имат в основата картоф. Аз и много като не съм купувала и не знам и към кои да се ориентирам, че събота и неделя аз и правя, но ще трябва май тоя месец да почна да давам купени че да видя кои ще и харесат, че да не стои детето гладно там. Слетобяд като няма кухня караме на каши и тях мога да кажа че най-много ги обича.хДори мислех да взема и за обяд зеленчукова каша, но ми казаха, че не е добре само каши, макар и да сме от тези с манекенските размери, явно да не се натоварва стомяхчето ли не знам.

Това е от мен, ще гледам по често да се записвам, но редовно ви чета

# 702
Мари, ако ти се паднете третото дете да ти е като моето или като на Калин бързо ще преосмислиш тезата  си  Wink

# 703
  • Ямбол
намерих обява за бебшки каши на BABIO,били био,по 3 лв
ако искате,вижте
http://prodavalnik.com/bebeshki-kashi-babio-za-karmacheta-i2285928

# 704
МомичетАаа най накрая да хвана по хубав нет и да ви видя;)

Ние сме на село,всичко е супер:)Александрина много ме изненада и по пътя миналата седмица-спа...и тук.Нямаше никакви драми от новото място:)Даже заспива по лесно бед редовното клатушкане и шъшкане:)Е само на ръце разбира се:)Следобед след 5 спи навън в количката.

Сега спи в кошарката иаз ще почета че нищо не съм чела...само мернах че пак за храненето има...аз уж почнах по схемата ама сега като ме е страх,баба ми все иска от тук неща да й даваме а аз изперквам да не стане алергия и сме извън София и така:)Тия дни дадох каша на Хипп лека нощ с глутен на два пъти...дано няма нищо..

Бебешондел видях твоя пост и веднага зацепих Мари какво може да е казала:)))Хаха...да нашитее момиченца труднички;)

До скоро...почва четенето!Целувки!Еййй липсвате ми тук!!!

Общи условия

Активация на акаунт