Отговори
# 675
  • Пазарджик

Оо а аз незнам какво да кажа.......в началото на юли бяхме 12,800 и 76см, а сега си нямам и идея...но си е тежичък Simple Smile

Е, Пипи, с какво го храниш това дете, ти направо оглави класацията за най-голямо декемврийче.... Joy Сигурно му обличаш дрехи за 1 годинка..

Embarassed за годинка са ни малки.... Embarassed ползваме за от 18м нагоре  Mr. Green  иначе си яде
НАН-че и пюренца и почти не става през нощта,но просто си вървим едрички  Crazy
големият ми син е на 2 г. и 2м. и тежи 11.800 кг..А не ехич слаб . Shocked

много зависи колко е високо детето - Явор беше 11500 и 77см на година и изглеждаше нормално, ако бащата е висок е нормално и детето да е високо и едро  Peace единствено аз примерно не бих давала кисели и каши Peace

не мога да кажа че е великан но е 98 см.11800кг/преди около 2 месеца /а се води от високите и таткото не лъже 190см.Според мен за 7 месечно бебе с такова тегло би трябвало да се помисли за някакъв хранителен режим може би .Не съм сигурна но според мен е доста притеснително .Тези меки кости и неукрепнали стави 12800кг си е бая бая Crazy. Mr. Green
Вече е на 8 месеца-не че има някакво значение де.Детето не яде изобшо много и в момента си наддава нормално,просто в началото качваше по-бързо.И баща му е над 190см.,аз също не съм от ниските,така че има на кой да върви висок!  Peace  Личния ни лекар не го намира за притеснително,следим си го редовно и всичко е ок. Знам че като проходи ще отслабне.И за протокола-седи самостоятелно,ходи в паяк,премята се с лекота по цялата дължина на спалнята без никакво затруднение. Grinning

# 676
pipi7598 , крушата не  пада по далеч от  дървото Simple Smile  не се притеснявай толкова и на мен като ми каза ЛЛ, че ако бебето  стане над 10кг ще е на диета ми  прозвуча супер смешно. Детето си  гладно няма да  държа Simple Smile  за сега вървим в границите и даже предния месец  бяхме на  минус ама това е защото бяхме болни Wink   Честита месечинка на  големия бебок Simple Smile    Hug Hug Hug

mari:) , по колко дена предлагаш една  храна преди да се откажеш да я даваш? Филип  в началото  като предложа нещо ново не му се кефи много, но  на втория - третия ден вече е по  благосклонно настроен Simple Smile

mama_Iva , вие сте с месец по- малки от нас, а ни изпреварвате Simple Smile  Филип беше последно  70см това преди  7-9 дена Simple Smile  висок ще е  Алекс Simple Smile

# 677
Благодаря ви за отговорите момичета Hug
Цвети, ще ги пробвам и аз с кърма.
ANGYA , ами по два-три дни и се отказвам.
Не знам дали ви споменах, но това момиче-самотната майка , вече живее със семейството си, майка и баща и са я прибрали с бебето  Hug
Много се зарадвах, от развръзката на тази история Hug

# 678
Не знам дали ви споменах, но това момиче-самотната майка , вече живее със семейството си, майка и баща и са я прибрали с бебето  Hug
Много се зарадвах, от развръзката на тази история Hug

Е, браво на тях, осъзнаха се най-после. Надявам се ,че за младата майка вече ще е по-леко и ще се радва на щастието да има бебе.

Само за сравнение , сестра ми като започвала първи клас тежала 14 кг. Joy  Моят син тежеше толкова на 1.5 години и много се бъзикахме , че вече може да ходи в първи клас. hahaha

Мари, явно твоята девойка е с голям характер ( да не кажа инат). Ще трябва голямо търпение от твоя страна.... Но няма дете, което в първи клас да е само на кърма.... Може би Алето не харесва пюретата, защото са само един зеленчук. Аз също много трудно давах зеленчук, когато беше чист, само това или онова... Сега вече като ги смесвам, яде с по-голямо желание. Днес забърках тиквичка+морков+чушка+домат+картоф+заек. Ще омете цяло бурканче... eat Преди докато успея да набутам половин бурканче, пеех, плясках, подскачах, пусках вентилатора( защото е голяма атракция)Когато трябва, влючваше се и баткото и той да я занимава....Но с мъка или не, успяхме да въведем зеленчуците и сега е по-лесно.

Аз също мисля да започна да давам попара другата седмица, после ще пробвам и кус-кус... Бисквитки не съм давала, но може да взема от тези Плазмон.
Всеки ден давам пресен плод, като го беля и и го подавам, за да гризка. До сега съм дала кайсия, ябълка, диня, пъпеш, слива. Всичко се хареса. Пробвах да направя сок от сливи, не го пи. Докато сливата като плод беше ометена.

Да се похваля, след цял месец мъкаааа, doh  на Сияна и изби вторият горен зъб.  tooth Направо цял месец ми разказа играта. Какъв беше този зъб, какво е това чудо....

В момента със сам-самичка в къщи.  Laughing Моят мъж взе децата и отидоха сами на разходка, като ме оставиха да си почивам... smile3521 Stuck Out Tongue Winking Eye

Хайде, отивам да си направя кафе, да си го изпия с кеф...

# 679
  • Пазарджик
pipi7598 , крушата не  пада по далеч от  дървото Simple Smile  не се притеснявай толкова и на мен като ми каза ЛЛ, че ако бебето  стане над 10кг ще е на диета ми  прозвуча супер смешно. Детето си  гладно няма да  държа Simple Smile  за сега вървим в границите и даже предния месец  бяхме на  минус ама това е защото бяхме болни Wink   Честита месечинка на  големия бебок Simple Smile    Hug Hug Hug

mari:) , по колко дена предлагаш една  храна преди да се откажеш да я даваш? Филип  в началото  като предложа нещо ново не му се кефи много, но  на втория - третия ден вече е по  благосклонно настроен Simple Smile

mama_Iva , вие сте с месец по- малки от нас, а ни изпреварвате Simple Smile  Филип беше последно  70см това преди  7-9 дена Simple Smile  висок ще е  Алекс Simple Smile

Изобщо не съм се притеснила  Heart Eyes и не смятам че детето има нужда от диета  Simple Smile а и ми е много интересно как да му кажа че не трябва да яде?  Crazy Аз едва успявам да правя някаква диета а това малко човече как ще разбере?

# 680
Здравейте мацкиии Simple Smile ний се върнахме от почивката беше страхотно... толкова много бебета имаше около нас..малкия беше много щаслив...ходихме и на море..много му хареса! такъв кеф...много се кефеше в морето...особено в лодката си  Grinning мислехме че ще го е страх но...не!  Laughing .. (ама нали все пак е мъж)

днес му дадох кус-кус на пламон - много му хареса! искаше още  Laughing направих му го със малко масалце и сиренце..ммм стана чудесно! взех му наи дребния на плазмон понеже се дави той и всичко пасираме..но кус кус-а стана като каша и не се наложи да пасираме...  Simple Smile

# 681
  • Шумен
Здравейте, мацки

Имам голяма дилема и искам съвет от Вас. Предстои да купя на Ива първите и обувки или буйки незнам ,за да мога да я слагам в проходилката! Толкова много инфо изчетох ,че съвсев се обърках вече......Вие в проходилката обувате ли на децата нещо на краката и ако обувате какво е?
   Аз се спрях на  тези неща http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8575&cat=4
Аз вече незнам какво да направя и Ви моля да споделите опит! Искам да си извиня ,ако вече е коментирано , но аз една част от форума я пропуснах ,защото не смогвах да чета от други задължения!

Благодаря

# 682
  • София
здравейте Simple Smile

аз да се похваля, че Гоги има още един зъб Simple Smile Освен това започна да пие вода по -малко, но пак е нещо при положение , че до преди два дни не  изпиваше и 5мл.

Днес купихме столче за хранене от Пре-мама и аз съм много доволна Simple Smile а и Гоги се чувства много добре в него Simple Smile.

Recito, и аз съм в голяма чуденка за обувките за прохождане и ще чакам с нетърпение коментарите на другите мацки Simple Smile.

# 683
Хм, относно тези буйки сега ме накарахте да се замисля!!!!
Аз просто влязох в един магазин на Колев и Колев и попита кои са буйките за прохождане, те ми дадоха едни и аз ги купих.... Thinking
Дали сбърках не знам... Айде мамите с опит да кажат, че и аз да се поправя...

# 684
По последни мнения на лекари - ортопеди когато детето ходи в къщи е добре да е босо или по чорапки. Аз моята мишчица я оставам така да си шляпа по ламината...
Буйките са за разходката навън, но като че ли нашите бебоци имат още малко време, докато тръгнем пеша навън.... Joy

Това е моето инфо, ако някой знае друго, да го сподели....

# 685
По последни мнения на лекари - ортопеди когато детето ходи в къщи е добре да е босо или по чорапки. Аз моята мишчица я оставам така да си шляпа по ламината...
Буйките са за разходката навън, но като че ли нашите бебоци имат още малко време, докато тръгнем пеша навън.... Joy

И на нас ортопеда така ни каза Simple Smile  Ние сме далеч от ходенето, но като го държи  някой  набива крак.

mari:) пробвала ли си да слагаш по сладък зеленчук? Аз Филип  в началото  го лъжех все с пюрета с моркови  или  сладък картоф. Дано да прояде алето.

Бебеш.., мерси за  съвета за просото, може да   пробвам.

Да ви питам някой да знае как мога да  прехвърла майчинските след  1вата година на майка ми? 
Сега  ще питам и чичко гугъл, но ако  някой има данни, моля да  сподели.
Simple Smile

# 686
Момичета хубави, ще споделите ли примерната аптечка , която носите със себе си за детето , когато сте на път.
Благодаря ви за отзивите  и съветите за проблемното ни захранване Hug
Вчера взе ,че изяде бисквитка плазмон натрошена в кърма.

# 687
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам откога започнахте да давате на бебето бисквитка (да си я гризка)  и имаше ли проблеми?

# 688
  • София
Мацки, привет!

Нямам много с какво да се похваля - от сряда съм с болно гърло, хрема, отпадналост....И се мъчих с парацетамоли и гадости и днес ходих на лекар да си искам антибиотик  Sad Ужас!
Откакто Филип се е родил, това е втория път, в който пия антибиотик заради гърло!
Само дано не е заразно, че ако си заразя детето, ще се гръмна.

Филип нещо хич не е фен на зеленчуковите пюрета. Едвам набутвам 190гр. Но ще му се наложи да свикне, щото няма да седна да му правя  Crossing Arms Нито имам домашни продукти, нито имам време.
Аз съм ега ти майката, ама......Не мога да направя елементарни неща за себе си като да си сменя лака на ноктите, например  Confused
А какъв косопад имам - лелелелеле!  Cry Направо не е истина. когато и да дръпна - падат цели кичури. Скоро ще остана без коса!
Взех си ампули и маска на Ревалид - ама хич не ми е ясно кога ще си ги слагам.
Напоследък дежурната ми фраза е "Нямам време!", ама си е истина!!!
Дребният все някакви претенции има - да го нося из къщи, да пея, да му държа една топка, за да я рита  Crazy

Айде, наревах се  Crazy  Crazy  Crazy да ми олекне малко

# 689
Josepha, не знам дали това ще те успокои, но аз дори не помня какво беше това лак за нокти.
Ако сме вкъщи моята бебка иска да спи в мен (в слинга), а когато е будна постоянно иска внимание. Освен това откакто е станала на месец не иска да е с никой друг, освен с мама и тати! Едвам успявам да свърша задължителните неща из къщи, а единственото, което успявам да си позволя за мен е един душ за 5 мин.
Честно казано като ти прочетох поста малко ми олекна, че не съм само аз тази, дето все не й стига времето. А ако знаеш как се дразня на приятелки, дето още нямат деца и все ми се чуят какви толкова ангажименти съм имала покрай това бебе...

Общи условия

Активация на акаунт